Europese Unie weer groter

Sibiu
Het in Transsylvanië gelegen Sibiu wordt gezien als de bakermat van de vroege middeleeuwse cultuur in Europa en herbergt orthodoxe, katholieke, protestante, Roma, Duits-Saksische en Hongaarse inwoners. Sibiu is in 2007 culturele hoofdstad van Europa.

Terwijl u nog druk bezig was de geretouneerde ‘te veel’ betaalde EU-contributie in één nacht de lucht in te schieten zijn ‘ze’ er toch echt bijgekomen: Roemenië en Bulgarije. De Europese Unie heeft er in één nacht twee snel groeiende economieën en bijna 30 miljoen overwegend jonge inwoners bijgekregen. Geert Wilders -onze eigen graaf Dracula- eet zijn hart uit maar onze Europese Culturele Hoofdstad is dit jaar het Roemeense Sibiu te samen met het super Europese Luxemburg.

  1. 4

    Prachtige stad Sibiu en mooi opgeknapt. Ik gun het de Roemenen wel, na alle ellende in het verleden met de conducator nu eindelijk perspectief op een betere toekomst.

  2. 9

    Die Boratfilm gezien (“Kazachstan” was toch ook een Transsylvaans dorpje?), vraag ik me af hoe klaar Roemenie economisch gezien is voor Europa. Een economie die heel klein is moet heel snel groeien om Luxemburg (om maar een super Europees landje te noemen) bij te kunnen benen.