1. 2

  Overigens is er van opheffen geen sprake, er is op dit moment nergens een recht op ongelimiteerd gebruik van het internet.

 2. 4

  Ik ben compleet actiemoe; ze hebben bij de EU nu wel afdoende bewezen dat ze volstrekt incompetent zijn en bovendien geen benul hebben van wat democratie is. Ze doen maar. Hoe eerder die pleuriszooi uit elkaar valt, hoe beter.

  Of bent u wel dolblij dat de bewoners van dit huis nu “democratisch” mogen meebeslissen over wat mijn ISP wel en niet mag…?

 3. 6

  tja, ik begrijp jullie scepsis niet reaguurders.
  Misschien is e.a. onzin, maar het is zeker de moeite waard hier eens in te duiken. Als een entiteit vrij internet wil verbieden, zal het sluipend gaan.

 4. 9

  @#6: Die entiteit wil helemaal geen vrij Internet verbieden. Het zijn de telecomproviders die extra geld willen verdienen. Bijvoorbeeld door de mogelijkheid om plaatjes te uploaden een betaalde optie te maken. Of door je extra te laten betalen om te kunnen Skypen. Of door je een extra duur abonnement te laten betalen om mailtjes groter dan 125kB te kunnen versturen. Of wat te denken van de “optie” om https-websites te kunnen bekijken? Of UPC zou bijvoorbeeld Internetradiostreams die je ook via hun betaalde digitale radiopakket kunt ontvangen, kunnen gaan blokkeren. Dat soort grapjes. Dolletjes.

  De EU wil helemaal geen vrij Internet verbieden, ze willen gewoon doen wat de telecom-lobbyaars met hun grote ogen zo lief vragen.

  Desalniettemin is de waanlink inderdaad een beetje broddelwerk. De .nl wikipedia legt een klein beetje beter uit wat net neutraliteit is, hoe het in de Nederlandse wet grotendeels is gewaarborgd en noemt ook wat incidenten die duidelijk maken wat je kunt verwachten zonder die wetgeving:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Netneutraliteit

 5. 10

  Ik kan me de scepsis wel voorstellen. Er wordt eigenlijk nergens verteld om welke wetgeving het precies gaat (en vrij vaag wat die inhoudt), wat amendement 138 precies inhoudt. Iets meer informatie zou gewaardeerd worden, zodat we weten waarom we Europarlementariërs gaan spammen.

 6. 11

  Het kostte mij heel veel moeite om de informatie bij elkaar te zoeken en goed te begrijpen. Vandaar dat ik jullie deelgenoot maak van de diverse sites die zich er over uitspreken (nog los van het feit dat ze soms plots uit de lucht zijn).

  Wil je het heel direct nalezen, ga dan naar de stukken van de commissie zelf:
  http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2004_2009/organes/itre/itre_20090421_1930.htm

  Zoals vaak met dit soort dingen volstrekt niet om door te komen. Maar zover ik begreep is het inderdaad wel belangrijk dat 138 bevestigd wordt.
  (Dus mailtjes gestuurd, kan vanaf mijn werkplek wat lastig bellen).

 7. 20

  Even voor de duidelijkheid… De dames en heren Europarlementariërs zijn vandaag volstrekt onbereikbaar, want ze zijn allemaal op reis naar…Straatsburg.

  Inderdaad, het is die week. Nu maar hopen dat alle MEP’ers ook daadwerkelijk afreizen naar Straatsburg en daar gaan stemmen, in plaats van ‘op werkbezoek’ te gaan in een plaatsje vlakbij hun woonplaats…

 8. 22

  Schermen met namen levert een achterhoedegevecht op , je hobbelt maar lekker achter de feiten aan bert.
  pas op voor natte vlekken in je broek men kwijlt terug naar oplettende goedbedoelende burgers, veinzend aan democratie te doen.
  Geen europarlementarier die naar de stem van het volk luistert.
  Partijprogramma is heilig = neutraliteit is onzin.

  Politiek zuigt als een skippybal.

 9. 24

  @24: Misschien even een mention van de 40 helden en de 4 ruggegraatlozen? Lijkt me dat je niet alleen ze moet lastigvallen over wat ze moeten stemmen vooraf, maar dat je ook moet complimenteren (of in 4 gevallen afkeuren) als ze iets goeds doen.