1. 1

  Uiteindelijk is de voorspelling – door mij trouwens al in 2004 opgeschreven – dat Turkije niet toegelaten zal worden binnen de context van de huidige besprekingsronde.

  Ik kan niet oneindig vooruit kijken maar voor de komende 100 jaar durf ik wel te zeggen dat dit niet tot de mogelijkheden behoort: de EU is te christelijk en weigert enige vorm van empathie met Turkije te tonen.

  Persoonlijk betreur ik een niet toelaten van Turkije zeer.

 2. 2

  100? en te christelijk met de huidige secularisering ?

  Laat ik een positievere voorspelling doen, 20 jaar is een lange tijd, dus als internet en sargasso dan nog bestaan: over 20 jaar zit Turkije in de EU en is de discussie of Israel er niet bij moet.

 3. 3

  @BINGONERO
  :))

  OK, wedje? Een goede fles wijn die we over 20 jaar op kunnen drinken?

  Alhier, te bevestigen op Sargasso over uiterlijk 20 jaar met een berichtje, te bevestigen met een reactie waarna definitieve afspraak kan volgen.

  Als Turkije over 20 jaar geen lid is win ik, anders jij. Indien Turkije eerder lid is kan de weddenschap eerder worden geind.

  Ik ben akkoord.

 4. 6

  Ik beloof een diep donkere paars-rode Cahors Grand-Cru.

  En die fles zet je niet koud maar gaat op kamer temperatuur. Een dag bijkomen, openen en twee uur chambreren. Oid. Zonder kenner te zijn: je moet wel weten waar je om wed he…

  Dat is alleen bewaren he @Larie

 5. 9

  Overigens lijkt het erop dat de moderne wijntechnieken de doodsteek zijn voor het begrip ‘steeds betere, alsmaar ouder wordende wijn’.

  Anders gezegd: het topmoment is nu hooguit 5 jaar na oogst. Na 10 jaar vergeet het maar. Na 20 jaar open je een fles vochtbocht.

 6. 11

  @krekel
  mescaline doet zoiets niet, dat weet je toch.

  Aan de andere kant is er met FF2.0 ook geen kunst meer aan. Het is net zoiets als met wijnen: iedereen kan het, iedereen weet het. De doodsteek voor de taalkunstenaar en voor de speller (ik ben geen van beide ;).

  Maar met doodsteek is het anders: doodssteek en doodsteek zijn beide goed met de spellchecker van FF2.0. En is het nu spelchecker of spellchecker? Ik ga voor de tweede.

 7. 13

  Nie om ’t een of ander, maar die tussen-s is altijd optioneel en nooit fout. Zelfs volgens de laatste spelling.
  Behalve bij SS; dat is altijd fout…

 8. 14

  Ik ben zeker niet per definitie tegen toetreding van Turkije en al helemaal niet op basis van religie, maar ik vind het niet meer dan logisch dat een land dat weigert een van de bestaande leden te erkennen niet kan toetreden. Of het nu wel of niet economisch profijtelijk zou zijn voor de EU. Principes zijn toch al zo beweeglijk in Europa…

 9. 15

  @14: Volledig waar. Het zou ook het hele idee van de EU (een pact van landen die met elkaar praten in plaats van oorlog voeren over hun onderlinge en gezamenlijke problemen) verkwanselen. Ik zie ook niet hoe dat zou werken in het parlement (of commissie of raad).

 10. 16

  Door het vooruitzicht deel uit te gaan maken van EU hoorde je toch positieve berichten uit Turkije. Lange weg te gaan dat wel,..en zeker nu e.e.a. op lange baan is geschoven.
  Het idee dat christenen en moslims niet samen zouden kunnen leven is gelul.

  Ik zeg 11 jaar,..3 maanden,..12 dagen,..6 uur 24 minuten en 30 seconden precies.
  1 krat bier.