En ik zeg, hij zegt, zij zeggen…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Berichtensite Twitter blijkt vooral gebruikt te worden voor ‘zinloos gebabbel’. Slechts een kleine 9 procent van de tweets heeft voldoende waarde om ze door te sturen. Dat blijkt uit een analyse van een Amerikaans marktonderzoeksbureau, waar de BBC maandag over schrijft.

Aldus de Volkskrant, die dit berichtje weer van de ANP-feed plukte. Nou heb ik weinig op met het zinloos gekakel op Twitter. Maar de traditionele media, die kunnen er goddomme ook wat van. Is dit de toekomst van het gratis internetnieuws, wanneer kranten ons laten betalen voor echte content?

Reacties (5)

#1 KJ

In ander nieuws: 9% van alle blogs is zinnig, alsmede 9% van alle andere websites. Tevens zijn uitsluitend 9% van alle emails zinnig te noemen, en 9% van alle opmerkingen op IRC. Wat netnews betreft..

  • Volgende discussie
#2 Ramses

Sommige blogs mogen hun handjes dichtknijpen met 9 procent zinnige comments.

Online zal altijd meer ruis hebben. ‘T is niet anders. Het mooie van Twitter is dat je zelf bepaalt hoeveel je ervan wilt lezen. Ik gooi die figuren die doorreutelen over hun cappucino er gewoon uit. En als je dat wel wilt lezen is het blijkbaar waardevol voor je. Onzinnig onderzoek dus wat mij betreft.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 mescaline

Niks nieuws. Stom gefrut op twitter komt ook bij de besten voor trouwens (2525, molovich b.v.)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 D.Ducksie

tja, alle vormen van communicatie worden voor 91% gebruikt voor wat dan ook wel “nonsens” word genoemd, maar om nu meteen het praten in de ban te doen…

  • Vorige discussie