Een gezonde(re) reactie?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De AEL pakt ons terug. Smakeloos, maar wel geoorloofd. Het is in ieder geval beter dan het afbranden van ambassades en vlaggen. Toch?
Holocaust ontkenning

anti holocaust cartoon 2

Update: De Cartoons op de site van de AEL zijn verwijderd.

Reacties (12)

#1 Scalpel

Smakeloos lachen op de zondagmorgen

 • Volgende discussie
#2 Joost

Ach, om de andere kon ik ook al niet lachen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Mark

Jammer dat je me voor bent, ik wilde hier een artikeltje aan wijden. Zag AEL leider Abu Jahjah bij Nova. Deze zei dat ie voor vrije meningsuiting is, maar dat die met tact moeten worden gebruikt (tot zover ben ik het met hem eens). Men moet elkaars gevoeligheden ontzien. Daarom, om te laten zien hoe vervelend het is zonder tact aangepakt te worden, gaat de AEL nu hetzelfde terugdoen.

In deze redenatie zitten twee fouten. Ten eerste zijn cartoons over het geloof niet te vergelijken met cartoons over historische feiten (de Jodenvernietiging). Ten tweede gaat het niet alleen om het elkaar ontzien, maar wat er gebeurt als er een grens overschreden wordt. De (extreme) moslims verbranden vlaggen, bedreigen krantenredacties, bestormen ambassades en kondigen economische boycots af. Dat soort reacties zie ik de Joden en/of andere West-Europesen niet vertonen of in de toekomst vertonen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Joost

De cartoons zijn niet zo onschuldig. Ze zijn gemaakt om te shockeren, maar geven tegelijkertijd ook aan dat de holocaust in grote delen van de Arabische wereld omstreden is. In hun optiek gaat het hier dan ook niet om feiten, maar om een mening. Een mening dat er 6 miljoen joden zijn vermoord, welke volgens velen niet bewezen kan worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 jack

Think Tank zegt: Men moet elkaars gevoeligheden ontzien.

Ik begrijp heel goed dat er velen zijn die je standpunt delen. Het zou mij wat waard zijn als de Grondwet uitgangspunt zou zijn. Dan kun je jouw zin vervangen door : Het is goed als men probeert elkaars gevoeligheden te ontzien.
Overigens merk ik wel dat de agressieve en intimiderende wijze waarop moslims reageren er toe leidt dat anderen zich geintimideerd voelen en daarop hun besl;issingen baseren. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Wat mij betreft staat dat in geen enkele verhouding meer. Een soort lach of ik schiet show, dan wel: houd rekening met mij, anders dood ik jou. In die zin ben ik niet van plan me te laten intimideren. Christenen, homo’s, Belgen, er zijn legio groepen en mensen die ernstig beledigd worden. Als iemand mij beledigd (en dat gebeurt heus ook wel eens) ga ik die ander niet intimideren. Daar trek ik de lijn. En als moslims denken dat ze het Westen kunnen met hun gedreig (waar heb ik dat toch vaker gezien dat eeuwige dreigen bij kleine conflictjes) dan hoop ik uit de grond van mijn hart dat niemand zich in het Westen LAAT intimideren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 jack

Kennelijk denken er meer zo over:

http://skender.be/supportdenmark/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 micha

Maar 2 fouten TT. Ik zie nog een hele grote. Wat hebben de joden met de deense cartoons te maken? Zover ik weet helemaal niets.

Ik pak je terug door een ander te beledingen…rare jongens die AEL’rs. Helemaal aangezien dit tegen hun visie in zou moeten druisen.

http://www.arabeuropean.org/vision.php

Lijkt me dat de meeste afgehaakt zij na de eerste punten. Tenzij ze bedoelden wij zijn tegen discriminatie…als het tegen ons gericht is, anders doen we graag mee.

Maar goed. Zo te horen worden ze nu aangeklaagd wegens het ontkennen van de holocaust. Kijk al uit naar de uitspraak en de vervolgstappen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Joost

Ik denk dat de AEL ons wel degelijk terugpakt en dat de holocaust de manier is om dat te doen.

We zijn immers al lang niet meer onder de indruk van spotprenten van Jezus e.d.

Daarentegen ligt de holocaust in Europa heel gevoelig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Mark

@Jack: “Wat hebben de joden met…” is mijn punt 1.

Het algemene punt wat ze maken kan ik wel begrijpen, maar ze gebruiken de verkeerde prenten, en, welke prenten ze ook gebruiken, ze kunnen ons niet dusdanig beledigen dat wij vlaggen gaa n verbranden en ambassades binnenvallen. Hoogstens een rechtszaak aan de broek.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 jack

Dat het CIDI op die actie van de pooier van de profeet reageert vind ik begrijpelijk. Voor de rest lijkt het mij zaak om die randfiguren (vrijwel geen aanhang onder moslims) verder maar te negeren. “Ja hoor, abu djadja… ook dat mag jij best zeggen op je site…”. lekker belangrijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 micha

TT, Kwam van hier. dacht dat je punt was dat geloof en historische feiten niet door elkaar moeten worden gehaald.

Zal wel een ongevoelige zak zijn maar mij doen die holocaus plaatjes niets. Er zit geen angel in, geen diepere boodschap tegen de doelgroep.

Moet eerder lachen om het zieltje die het heeft getekend. Een spotprent behoord de doelgroep belachelijk te maken niet jezelf. De boodschap “ik steek me kop in het zand en geloof het toch mijn eigen verhaal” was allang overgekomen en reageren op de verkeerde personen…

Voor alle AEL catoonisten…Zoals Dyab Abou Jahjah al zij op de AEL site, veel oefenen. Blijkbaar mogen het van Dyab Abou Jahjah ook mohammed cartoons zijn dus leef je uit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 micha

Andere invalshoek.

Ik ben een atheist. Een spotprent tegen mijn levensvisie zou dus een plaatje met mohammed of allah zijn. Leef je uit.

Stapje verder…

In mijn boekje bestaat god niet. Volgens de extremistische gedachte zou ik nu moeten zeggen dat iedereen die zegt dat god wel bestaat mijn levensvisie beledigd en dood zou moeten…? Maar goed dat ik zelf nadenk en niet klakkeloos zaken van anderen overneem. Maar ja, ik ben dan ook een atheist;)

 • Vorige discussie