1. 2

  In die tijd werden de linkse wetsovertredingen beschouwd als ludiek; en dat was goed. Links dacht toen echt alle wijsheid in pacht te hebben. Dus als zij de wet overtraden, was die wet gewoon verkeerd. En men dacht nooit aan de gevolgen. Dit GL-manneke is blijkbaar geen flikker veranderd, anders ga je je schaamteloze jeugdzondes toch niet publiceren?

 2. 3

  Linksmensen die de wet breken om politieke redenen menen altijd dat dat okay is omdat ze denken het morele gelijk aan hun kant te hebben. Zeer irritant.

  Ik herinner me nog goed de foto destijds in de krant van een ontredderde Aad Kosto die zijn kat vasthoudt na de aanslag op zijn huis. Een aanslag waar Duyvendak ook op z’n minst moreel verantwoordelijk voor was als kopstuk van RaRa, maar ook van dat gevalletje zal ie wel geen spijt hebben. Wijnand weet immers wat goed is en wat slecht is?

 3. 4

  Ach, het Singh-Varma effect. Of Rabbae die ook anti-semitisch uit de hoek komt. En ja, welke partij stond Volkert ook achter.

  Kortom, hoe extremer, hoe linkers, GL staat voor u klaar!

 4. 5

  Superieure moraal (lees: ideologie) en een hoog ontwikkeld geweten is de oorzaak van het wegnemen van de dissonantie door te stellen dat dit binnen de sociale context valt. Uiteraard is dit rationeel te lachwekkend voor woorden.

 5. 6

  Griezels benne ut. Wanneer de beerput over alles wat zich schuil houd onder de banieren van abjecte clubs als gl/sp/greenpeace/milieudefensie etc. etc. open getrokken zou worden, zou de geur van rottende lijken nog jaren bij ons zijn. Wanneer gaat het stemvee nu eindelijk eens inzien dat deze clubs gewoon niet deugen???

 6. 7

  Kom op zeg!

  In die verklaring op groenlinks.nl zegt hij toch zelf dat hij het nu niet meer op de manier zou doen. Het is te prijzen dat hij zijn verleden eerlijk opbiecht en er lering van heeft getrokken.

 7. 9

  @R.: Ja. Tuurlijk. Hij zegt toch sorry!

  Hij heeft er toch recent nog over gelogen? Niet dan! Dus als Dion Graus sorry zegt tegen al die Limburgse mokkels is het zeker ook goed. We even wachten tot na 20 jaar natuurlijk.

 8. 10

  Leuk, dat ze bij Groenlinks extremisme gewoon vinden. Toont aan hoe vreselijk kwaadaardig die partij is, in mijn ogen. Maar dat wisten we al, omdat ze kraken ook goedkeuren. Ze zijn bereid geweld te gebruiken/goed te keuren om hun Hoge Doel te bereiken. Gestoorde freaks! Dan zullen ze ook niet schuwen om een leugentje te vertellen, zo nu en dan…

 9. 11

  @8

  Hij heeft niet gelogen tegenover de partij. Hij is in 2002 in de kamer gekomen en heeft bij zijn sollicitatie open kaart gespeeld. Dat interview was in 1996.
  De partij en de fractie wisten het dus. Halsema zegt tegen Duyvendak dat hij er verantwoording over moet afleggen. En dat is nu wat hij doet, doormiddel van dit boek. Hij legt uit dat hij afstand neemt van de acties van meer dan 20 jaar geleden.

 10. 12

  Voor mij is dit een reden om serieus na te gaan denken om de volgende keer te gaan stemmen op GL.
  Mensen die zich niet tegen laten houden door wetten als zij vinden dat die wetten moreel verwerpelijk zijn, die mag ik wel.
  Immers, mensen zijn er niet voor de wet, de wet is er voor de mensen.

 11. 13

  En misschien nog even voor de duidelijkheid. Hij heeft geen plannen over kernenergie gestolen, maar papieren waaruit bleek dat de minister de kamer voorloog. Als een journalist of iemand anders dat had gedaan, was hij/zij nu een klokkenluider genoemd.

 12. 15

  Tja, mooi land is dit. Laten we het omdopen tot NEDTALIE, dan voelen de broeders van maffiosi zich eauk thuis…. Ik denk dat we geheel de linkse kliek wel wegens terroristische activiteiten een enkeltje Guantánamo Bay geven en de rechtse kliek geweaun oppakken en levenslang opsluiten wegens maffiosi praktijken en vermogensdelicten. Een *kuch* eerlijk proces is niet nodig, want ze biechten het na de verjaringstermijnen zelf wel op.
  .
  “Hup Holland hup, laat de leeuw maar in z’n hempie staan”, da’s kennelijk het motto van onze volksvertegenwoordigers.
  .
  *pakt snel teiltje om te kotsen*

 13. 16

  @R.: Hij heeft in 2002 open kaart gespeeld (toen het nog niet was verjaard). In 2008 (inmiddels verjaard) zegt Halsema dat hij moet biechten. Integer hoor.

  Dus hij gaf openkaart in 2002. Heeft hij nog iets over Aad Kosto gezegd? Zijn die verslagen er nog? Ben benieuwd… Die aanslag is nog niet verjaard.

  Hij mag dan open zijn geweest tegenover zijn partij. Hij had open moeten zijn tegen de kiezers. Volgens de beredenatie die je geeft is het ook helemaal niet erg wanneer Graus bijvoorbeeld al die vrouwen heeft lopen meppen, zolang Geert het maar weet.

 14. 17

  @10

  o…. nu snap ik ut. Dus 12 jaar geleden heeft hij alles opgebiecht aan de partij. De partij was daarmee dus op de hoogte (en volgens mij als het nog niet verjaard was zelfs medeplichtig). Ondanks dat het dus al sinds 1996 bekend is, vind halsema pas dat hij er in 2008 verantwoording over moet afleggen. Kan iemand even uitzoeken in welk jaar dit verhaal verjaard werd? Ut zal toch niet heel toevallig 2008 of 2007 zijn ofzo?

  Als het echt zo gegaan is als u schetst is de situatie nog veel ernstiger. Dan zou er echt heel serieus gekeken moeten worden of GL niet als criminele organisatie aangemerkt moet worden, waarmee de boel opgedoekt wordt (iets waarvoor volgens mij veel meer argumenten te bedenken zijn dan alleen deze zaak trouwens).

 15. 18

  Nog een keer. Volgens het bericht op groenlinks.nl

  Duyvendak is in 2002 gekozen in de kamer. Hij zal het toen wel opgebiecht hebben aan de kandidatencommissie. Anders was het bij de verkiezingen in 2003. De fractie was er daarna van op de hoogte. Halsema zegt dat ze Duyvendak aangemoedigd heeft openkaart te spelen. (laten we zeggen dat dat in 2003 of begin 2004 was) Duyvendak heeft daarna nooit ontkent dat hij een actieverleden heeft. Hij heeft ook nooit meer ontkent dat hij heeft ingebroken. Voordat een boek geschreven is en af is ben je al wel 2 of 3 jaar bezig met het idee voor het boek. Het kamerlidmaatschap kost namelijk ook veel tijd. Nu is het boek dus af en legt hij uit dat hij afstand neemt van die periode.

 16. 21

  @R.: Zo makkelijk gaat het natuurlijk niet. Ik heb op groenlinks.nl gekeken. Maar metname de verklaring van Nijhof maakt het alleen erger…

  Dus hij dacht laat ik alles opbiechten. Dat kan ik natuurlijk heel integer doen binnen 36 maanden zodat ik daarover verantwoording moet afleggen aan een rechter. Maar nee. Hij schrijft liever een boek in 8 jaar tijd. Te druk met andere dingen.

  Misselijk.

  Waar gaat het geld trouwens heen dat het boek opbrengt? Wil ik het weten?

 17. 24

  Zijn openhartigheid was is te waarderen. Het bewijs was er helaas niet hard te maken mede door de toenmalige politiek . Deze man moet direct de kamer uit geschopt worden zonder enige vorm van toelage om geen kamerlid te zijn! Dat moet je namelijk ook verdienen. Hij is echter niet de enige die op dit moment boter op zijn/haar hoofd heeft! Dan kan het halve kabinet in pakken en dan weten we direct waarom er geen beslissingen kunnen worden genomen. Men kan en weet het gewoon niet omdat we te maken hebben met mensen die het nooit begrepen hebben!

 18. 25

  Wat een stelletje brave borsten allemaal. GL links extremistisch!? Kom nou toch…Duyvendak heeft geen sterveling verkracht, niemand geweld aangedaan, niemand vermoord. Hij heeft slechts een deur geforceerd, een ruitje ingetikt en wat documenten meegenomen en die, zonder er financieel beter van te worden, geopenbaard – big fucking deal!

 19. 27

  @18 R: In 1984 werd hij aangehouden na een inbraak in een militair complex in Dubbeldam. Hij kreeg zes weken cel en heeft dus een strafblad. Logisch dat Duyvendak ook nooit meer ontkent dat hij heeft ingebroken.

 20. 28

  Uit het GS topic:

  @Femke

  Lees je mee?
  Hoe red je je hier uit? Struisvogelpolitiek?
  Geneuzel over de klassenstrijd en het emancipatoir gebeuren dat geweld in een andere context plaatst? Wijnand deed het niet voor zijn eigen gewin maar voor ons allen, voor een beter leven? Kun je dat voor je eigen geweten goedpraten?
  .
  Terroristen zijn terroristen. Je mag rond links fascisme een aura van heiligheid aanbrengen maar het blijft tirannie en hersenspoeling.
  Verwijt een ander nooit meer hypocrisie! Stampvoet niet meer als je de interpellatiemicrofoon grijpt. It’s over. You’re done.

  bloedjelink | 06-08-08 | 17:05
  ——————————————
  Berouw komt na de zonde en het is allemaal prachtig dat hij nu via de legale weg de klimaatproblematiek wil verkrachten. Hij heeft echter het moreel recht verspeeld om als bestuurder de kiezer te mogen vertegenwoordigen.
  .
  Zie dat maar als bijkomende straf. Het is al heel wat dat je een tweede kans krijgt om je te gedragen. In andere landen zou je aan een boom bungelen of voorgoed in het schavot zitten.
  Uit respect voor onze vrijheid en democratie zou hij moeten begrijpen dat het niet kies is om op de stoel te zitten waar hij nu zit.

  bloedjelink | 06-08-08 | 19:03
  ———————————————-
  Kan Wijnand nu alvast zijn excuus maken voor dat boek?
  Dank u.
  Dat het maar snel bij de Slegte mag liggen.

  bloedjelink | 06-08-08 | 19:33

 21. 32

  @peter-john: Zie de waan van de dag bij ons. Leuk, maar om daar nou een item van te maken bij Nova.

  @behanger: Zoek een machine met een ander ip adres, kan je twee antwoorden geven. Voor jou geen probleem toch?

 22. 33

  Van de afdeling waar mijn ex destijds werkzaam was heb jij dosiers gestolen, hierdor wist je ons adres en met groot succes heb jij mij toen bang gemaakt,weet je nog die kaartjes die je naar mij en mij buren stuurde!! Je bent een grote lafaard die direct de politiek uit moet!
  En wat las ik… inmiddels een kaptalist geworden met je huis met enorme overwaarde,toen was je toch tegen kaptilasme…
  HUFTER

 23. 34

  Als de paus dit gedaan had, dan had heel links-nederland moord en brand geschreeuwd! Maar nu het een linkse politicus is, daarom mag het gewoon??!

 24. 35

  @Steeph Ach ik dacht Femke schuift wel aan of van Baalen komt vanuit zijn ervaring vertellen wat Wijnand nu allemaal moet doormaken. Maar dan staat er Paris Hilton.

 25. 37

  Ik wil ,ookal ben ik dan een SP -er , graag mijn steun voor Dhr Duyvendak uitspreken. Tot nu toen wordt nl nogal voorbij gegaan aan het Waarom…?
  Toenmalig minister Van Aardenne probeerde op allerlij manieren ons nieuwe kerncentrales er door te krijgen

  De situatie
  In januari 1984 had het kabinet-Lubbers besloten dat er ‘minimaal 2’ nieuwe kerncentrales gebouwd moesten worden. Het was de officiele reactie van het Kabinet op de Brede Maatschappelijke Discussie. Stuurgroep-voorzitter Jhr. mr De Brauw had een jaar eerder het Eindrapport gepubliceerd en meteen was duidelijk dat het kabinet onder aanvoering van minister-president Lubbers en minister van Economische Zaken Van Aardenne weinig gelegen lieten liggen aan de conclusie van de Stuurgroep dat er geen draagvlak was nieuwe kerncentrales. De Brauw overleed in november 1984 op het moment dat het duidelijk was dat de bouw werd voorbereid. In de nacht van 21 juni 1985 werd er ingebroken in het ministerie van Economische Zaken in Den Haag. De weken en maanden daarna waren er steeds nieuwe onthullingen over die voorbereiding, die via het Amsterdamse ‘axieblad’ Bluf! werden onthuld en gepubliceerd.

  Publicatie
  Voor het eerst zijn nu alle onthullingen van de ‘De Wraak van Jhr. Mr. De Brauw’ online te lezen. In het kader van een project om de geschiedenis van kernenergie in Nederland te documenteren, hebben ze al enige tijd geleden alle in Bluf! gepubliceerde onthullingen van de ‘Wraak’ gedigitaliseerd. http://www.laka.org/ezpapers.html
  Dit is een tweede voorpublicatie van de site http://www.kernenergieinnederland.nl die in het najaar zal worden gelanceerd.
  De site zal een zeer uitgebreide chronologie van de geschiedenis van kernenergie in Nederland herbergen.

  Dankzij Dhr Duyvendak werd duidelijk dat de atoommaffia de boel belazerde .
  Plaats zijn akties ook in het tijdsbeeld van toen .. Dat Dhr Duyvendak het aktievoeren niet verleert is moge duidelijk zijn …. de publiciteit weet hij nog immer zeer goed te vinden…in dit geval voor zijn boek ;-)
  En onthoud atoomenergie is de asbest van nu alleen veel dodelijker !

 26. 38

  @Korelatie, jij probeert gewoon recht te lullen wat krom is. Jij bent tegen kernenergie, de atoommafia, prima, van mij mag je.
  Ik ben tegen de subsidiemafia, ontwikkelingsmafia, milieuemafia, en nog een heleboel andere mafia’s. Moet ik dan ook maar gaan inbreken en brandstichten? Is immers voor de goeie zaak toch?
  Osama bin Laden, Mohammed B, Volkert van der G, allemaal zijn ze 100% overtuigd dat ze strijden voor de goeie zaak.

 27. 39

  Dat er geen draagvlak was voor het bouwen van kerncentrales is geen argument, er is ook geen draagvlak voor de toetreding van Turkije tot de EU. Dit betekent echter niet dat tegenstanders van deze toetreding nu mogen gaan inbreken.

 28. 41

  Femke’s ideeen zijn al niets, maar zij is nog redelijk ‘eerlijk'(ook al reed ze jaren in een oude dikke mileuvervuilende Mercedes). Het gespuis dat er onder zo’n partij hangt en ook aan de touwtjes trekt is echt te gek voor woorden. Die LPF-ers zijn nog vermakelijke mafkezen maar die Groen Linksers zijn gewoon enge oogklepgekken.

 29. 42

  Webmeesteres edit: die bedreiging heb ik maar even weggehaald de rest van uw reactie volgt hieronder:

  De CO2 norm van 20xx hadden we prima kunnen halen. Waren het niet dat kortst-zichtige linksextremisten als Duivendak hebben gemeend de oplossing (op korte termijn) van het broeikast effect te moeten torpederen. Met de sinds 1980 gebouwde nucleaire centrales zijn geen noemenswaardige problemen geweest. Let op! Een oplossing voor het nucliare afval wordt waarschijnlijk eerder gevonden dan een rendabele vorm van groene energie (zon of wind).

  Duijvendak BEDANKT voor het 25 jaar tegenhouden van de vooruitgang en het om zeep helpen van een effectieve noodoplossing voor het broeikas effect.

  Denk GROEN Stop LINKS.
  Neem risico en breng de techniek vooruit. Kernenergie ==> vloeibaar waterstof ==> einde CO2 uitstoot.

 30. 43

  Hahaha die Bubba toch. Die loopt al te spuiten bij Femke in een oude milieuvervuilende Mercedes….

  Jij was toch die hele domme maar xtreemoriginele klant van laatst op Sargasso ? Gazodoor.

 31. 44

  Op Trouw.nl werd vandaag voor het eerst een artikel over Duyvendaks criminele verleden gepubliceerd (al was de informatie daarin summier). Maar dat gebeurde wel pas acht jaar (!) nadat men op allerlei plaatsen op het internet vanalles over dat criminele verleden kon lezen (inclusief op RefDag.nl).

  Zie:
  http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/article1055122.ece
  http://www.refdag.nl/artikel/20596
  http://www.refdag.nl/artikel/21151
  http://www.refdag.nl/artikel/76338

  Hebben de journalisten van Trouw acht jaar zitten te slapen of onthielden zij hun lezers doelbewust deze informatie? Ik denk het laatste, want Trouw heeft veel sympathie voor GroenLinks.

  Hulde overigens voor HP/De Tijd, want dat weekblad publiceerde enkele jaren geleden een uitvoerig artikel over het “activistische” verleden van Wijnand Duyvendak. Dat was een heel goed artikel, dat ik zojuist ook op internet heb terug gevonden: http://www.antiantifa.net/forum/viewtopic.php?=&p=239
  (bron: Joost Niemoller, HP/De Tijd, 7 november 2003)

  Op de website van Stan de Jong staat overigens een oude politiefoto van Wijnand Duyvendak. Zie: http://www.standejong.nl/2008/08/06/aangenaam-wijnand-duyvendak/

 32. 45

  De tijd die geïnvesteerd is in het zoeken naar een oplossing van kernafval overtreft veruit de tijd die gestoken is in het ontwikkelen van een rendabele vorm van groene energie. Toch heeft dat zoeken tot geen enkele oplossing geleid.
  Om dan een pad in te slaan met in de hoop dat hopelijk ergens in de toekomst een oplossing komt voor dat probleem is niet alleen naïef, maar ronduit misdadig; je zadelt een toekomstige generatie op met dodelijk radioactief afval.

 33. 47

  reactie no. 8 is de enige relevante reactie. Rot toch op met die politieke kaste! Er zijn geen politici van partijtje A of B er zijn alleen mensen en ambtenaren. NL gewoon bij duitsland voegen, alle politici en ambtenaren eruit kan de belasting omlaag en kan ik weer roken in de dorpskroeg en 200+ fahren auf die autobahn!

 34. 48

  ‘ns zien… Duyendakgate? Met dit gedogen van die klojo is Groen Links Den Haag dus een tweede crimineel rijker. Hoeveel moeten er nog volgen om het een criminele organisatie te laten zijn? Accepteer deze poppenkast niet langer en boycot de eerstvolgende TK verkiezingen massaal!
  *Die Fahne hoch…!”, aldus het nieuwe clublied van GL.

 35. 51

  De grootste rovers zitten aan de top van de apenrots,
  machtig om zich heen kijkend, heel trots.
  jatten de rijpe vruchten van de boom
  en trekken zich niets aan van het gehoon

  Inbraak of je de toegang verschaffen tot
  is een verschil
  Zei de overtuigde duif stilletjes in zijn til.

  De kennis is van het volk en Hij gaf het terug aan ons
  een ware volksvertegenwoordiger met vleugeltjes van dons.

  hij schreef als oude tortel daarover later nog een boek.
  En verdomde vogel ik roek oe,ie hebt gepoept op mien broek.

 36. 52

  Enge samenleving als volksvertegenwoordigers helemaal niets op hun kerfstok mogen hebben. Willen we toe naar de huidige staat van de A-politiek? Een slippertje op het vliegveldtoilet, exit. Hoertje geneukt, idem. etc. etc.

 37. 53

  Dit soort mensen kom je nooit tegen in situaties
  waarin de beste wint ,en beloont word.
  Het moet een probleem in de hersens zijn ,we noemen het links/groen, wat de oorzaak is.
  Het parasiteert op hebzucht van de minder IQ bedeelden van de bevolking,te vergelijken met de priester/dominee/imam die de zelfde tactiek gebruiken.
  Daarbij zichzelf een levensstijl aanmeten die normaal [op een eerlijke wijze je brood verdienen ] niet mogelijk had geweest .

 38. 54

  Ongehoord hoe brutaal links terrorisme gewoon weggewimpeld word , hebben we niets geleerd van terroristen zoals Volkert van der G(moge hij branden in de hell)en de kraakbeweging..dit is puur terrorisme en wij sluiten de ogen.

  De fascisten van de toekomst zullen zich anti-fascisten noemen!

 39. 55

  Al die linkse losers geloven nog steeds dat socialisme werkt. Het is wereldwijd al 100 jaar lang geprobeerd ten koste van miljoenen levens.
  Verlichte socialistische leiders als Stalin, Lenin, Castro, Mao, Kim Il etc.,Hitler, Mugabe, Tito enz., enz., hebben Jan de Gewone Man veel geluk, vrijheid en voorspoed gebracht.
  Ondanks al het geweld dat zij toepasten dit minst tolerante systeem erin te rammen, is het nergens gelukt. (De echt vrije mens blijft gelukkig sterker)
  Vraag dat linkse tuig eens 1 land te noemen waar wél echt werkt…………..noemen ze Noord Korea of Cuba.

 40. 56

  @Pritt Stift: We maken ons oprecht zorgen over de staat van jullie gevolg. Waar is die ouderwetsche bevlogenheid gebleven die zich zo schitterend uitdrukte in oneliners?

  @veritas: Waar wordt het hier weggewimpeld? En wie sluit de ogen? (Neem een andere nick, deze sluit niet aan bij je uitingen).

 41. 57

  Verbluffend hoe verontwaardigd die GS-meute is over dit voorval. Je zou bijna denken dat ze bij de afgelopen verkiezingen GroenLinks hadden gestemd ;)

  Enne… terrorisme ??? *proest*

  Maar er lijkt een stijgende lijn in te zitten, Pritt.

 42. 58

  @Ben #57: Waarschijnlijk zijn volgens jouw opvattingen van socialisme landen als Zweden, Noorwegen, Denemarken en Nederland ook socialistisch. Noem die maar eens mislukkingen.

 43. 60

  ben ga terug naar school, Mugabe is old skool getraind in de DDR , dat was geen communisme maar een totalitaire staat.
  In Twente werkt socialisme, dat noemen we ook wel noaberschap.
  Daar heb je geen verlichte leiders voor nodig maar gewone verstandige mensen.
  Dat jullie dat ontberen is niet ons probleem.

 44. 62

  @pepijn

  Vebluffend hoe zoveel mensen het normaal vinden dat kamerleden een dergelijk verleden hebben. Inbraak is binnen linkse kringen kennelijk een geaccepteerd fenomeen. Nu ja… jullie hebben natuurlijk ook gelijk, als je dit vergelijkt met datgene wat een gemiddelde socialistische/communistische leider uitvreet, is dit drie keer niks.

  Duivendrek is fout, niet een beetje maar heel erg. Het is tekenend voor de staat van een land als de politiek bedreven wordt door dit soort mensen. Nog erger wordt het als we dat kennelijk ‘normaal’ vinden.

  Maar gelukkig zal de eerste de beste PVV’er met een smetje waarschijnlijk wel direct de per-en-veren behandeling krijgen. Verschil moet er blijven tenslotte!

 45. 63

  Carlos, heb je ook nog een mening over Duyvendak, of heb je alleen een mening over mensen die een mening hebben over Duyvendak?

  Het punt is hier namelijk dat Duyvendak jarenlang glashard heeft ontkend iets te weten van die inbraak (behalve dan intern in de GL-fractie, en nu het juridisch verjaard is een beetje goede sier loopt te maken met zijn bekentenis. Da’s toch gewoon laf, of zie ik dat verkeerd?

 46. 64

  De hersens van Duyvenpoep protesteerde tegen de gevaren van kernenergie,lagere school hersens dan .
  Want,dat hij geleerd ,daar kan gevaarlijke materie bij vrij komen.
  De vrouw achter die man dito ,leeghoofdig heette het vroeger.
  Links/groen heeft dit soort onbenul een status gegeven wat totaal buiten proportie is.
  Dat heeft niets met sociaal te doen ,meer met terreur ,om als een jengelend kind ,je zin te krijgen anders worden ze boos.
  En dat schorem ,anders is het niet ,moet voor mij denken ?

 47. 65

  In de anarchistische boekhandel ‘Het Fort van Sjakoo’ te Amsterdam waren kort na de moord op Fortuyn gewoon brochures te koop waarin Volkert als held werd bestempeld. Dat is hoe Links denkt: zij hebben de waarheid in pacht en zijn betere mensen dan de rest. Daaruit volgt dat ze de wet overtreden als zij dat nodig achten. Het zijn geen anti-fascisten maar gewoon fascisten. Net als de Rote Armee Fraktion in Duitsland, keiharde killers…
  Ik heb trouwens mijn hele privebibliotheek over de RAF beetje bij beetje gejat bij ‘Het Fort van Sjakoo’. Ik zag daar namelijk ook brochures liggen over dat proletarisch winkelen moet kunnen als revolutionaire aksie. Ik heb gelijk de daad bij het woord gevoegd. Iedere keer liep ik daar weg met een boek onder mijn trui. Bedankt kameraden…;-)

 48. 66

  Beste Hans, ik vind het feit dat Duyvendak gelogen heeft laakbaar, verder is het verjaard en in die zin niks aan te doen. GL moet maar uitmaken of ze met hem verder kunnen, mijn advies aan GL is dumpen die man, maar dat is ook weer meer ingegeven door zijn opstelling bij andere zaken in het verleden dus of dat helemaal zuiver is?

 49. 67

  Terreur, terrorist…

  De moed zinkt mij in de schoenen, te zien dat de Nieuwspraak ook echt werkt. Ik blijf geloven in de intelligentie van elke mens, maar het wordt me moeilijk gemaakt.

  Duyvendak heeft geen slachtoffers gemaakt, gewoon een WOB’je gepleegd, niks aan de hand. :D

 50. 68

  Twee jaar geleden kwam ik Duyvendak tegen op de Uitmarkt waar hij namens Groen Links brochures stond uit te delen. In het openbaar deed ik hem de groeten van Peter Siebelt, de enige onderzoeker in NL die het linksfascisme aan de kaak stelt. Jullie hadden die kop van Duyvendak moeten zien, hij ontplofte bijna. Het liefst had hij mij ter plekke door een volkstribunaal laten fusileren maar helaas voor Wijnandje ben ik 3 koppen groter…De lafaard.

 51. 69

  Volgens mij houden groeperingen als Groen Links en milieudefensie (beide de leermeesters van Volkert) zich bezig met politieke moorden. Mogen wij dan nu bij hen inbreken? Of, zoals RARA deed (daar is Duyvendak weer) huizen opblazen?
  Maar geweld is grotendeels voorbehouden aan den Linksmensch. Zelfs bij die Nijmeegse kraker kwam de kogel van links…
  Links is fascisme…

 52. 71

  Sam Pormes werd eruit gewerkt bij Groen Links maar Duyvendak mag blijven (Mister RARA)…
  Maar ja, Sam is een blauwe en Wijnand is roomblank. Zo hebben al die Groen Linksers hun kinderen ook op een roomblanke school want idealisme mag immers niet ten koste gaan van hun eigen kinderen.
  Ik hoop dat Sam Pormes nog wat lawaai gaat schoppen.

 53. 75

  Die linksmensen graven uiteindelijk allemaal hun eigen graf.
  Ze schieten in hun radicalisme altijd zover door, dat ze in de kuil mieteren die ze zelf gegraven hebben. Slaap zacht Wijnand, hypocriet is je tweede naam.

 54. 76

  @Pepijn (58): Ik had ook GL gestemd twee jaar terug. Echt. Daaom ben ik idd ook zo pissig. Als ze van mijn flatscreen afblijven best een aardig clubje.

  Alleen als ze eerst niet willen meeregeren (en die CU’ers alle ruimte geven) en vervolgens Duyvendak laten zitten is dat natuurlijk wel de laatste keer geweest.

  Probleem is dus dat ik graag op een integere linkse partij wil stemmen. Dus de PvdA valt af. SP is eng. Dus dankzij Duyvendak moet ik nu gvd d66 gaan stemmen! Blegh!

 55. 77

  @Maddux: Het lijkt mij nogal een verschil of je als ergste vergrijp “fout geplakt” hebt of dat je zoals Duyvendak serieuze misdrijven begaan hebt.

  @Wim Heijtinga: er is een ander alternatief. Richt een eigen partij op! Echter zoek ik al jaren naar een integere partij, in mijn richting, en kom ook iedere keer bedrogen uit.

  Ik ben inmiddels de illusie kwijt dat integriteit en politiek enig raakvlak kunnen hebben.

 56. 79

  Net als de milieu bestrijder Gore is het geen directe terreur wel indirect.
  Om bij Gore te blijven waar links zo met weg loopt,he bootje gezien wat hij met de opbrengst van z,n strijd tegen mijn vervuilende levensstijl heeft aangeschaft !

 57. 82

  Ik mis de optie: Als een gelijkaardige situatie zich nog eens voordoet, hoop ik dat er weer iemand durft in te breken en de zaken die in een democratie niet thuishoren laat publiceren.

 58. 83

  Aha..power two the people, dat is lang geleden. Alhoewel maakte jij je onlangs niet sterk om de stem van de onderbuikers te negeren en het regeren over te laten aan de gekozen vertegenwoordigers voor de goede zaak ;?

 59. 85

  @77: de fractie kan hem natuurlijk moeilijk nu eruit zetten als ze zelf al aangeven al die tijd op de hoogte te zijn geweest. Als hij al iets moet doen dan kan hij beter de eer aan zichzelf houden.

  Ik kan me niet zo vinden in de zwart-wit redenering “een Kamerlid heeft lang geleden een strafbaar feit gepleegd en dus moet hij weg”. Zoiets hoeft je niet je hele leven te achtervolgen. Wat me alleen wel dwarszit is dat Duyvendak dit niet naar buiten heeft gebracht voordat hij zich kandidaat stelde voor een Kamerzetel.

  Overigens, wat betreft dat “niet willen meeregeren”, da’s natuurlijk onzin. Ze hebben gegokt op een betere onderhandelingspositie en verloren. Dat is het politieke spel.

 60. 86

  -Ik mis de optie: Als een gelijkaardige situatie zich nog eens voordoet, hoop ik dat er weer iemand durft in te breken en de zaken die in een democratie niet thuishoren laat publiceren.-

  Merci Bismarck. Een staat die openbare informatie achterhoudt, liegt en bedriegt verdient het om bij ingebroken te worden.

  Overigens voor alle rechtszo: als je vindt dat de staat structureel liegt over bv immigratie, wellicht wordt het dan tijd om eens in te breken bij de IND oid.

  “In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act” (Orwell)

  “When the representative body have lost their confidence of their constituents, when they have notoriously made sale of their most valuable rights, when the have assumed to themselves powers which the people never put in their hands, then indeed their continuing in office becomes dangerous to the state, and calls for an exercise of the power of dissolution.” ( Jefferson )

 61. 87

  @ Steeph

  “Zweden, Noorwegen, Denemarken en Nederland ook socialistisch” ???
  Vraag dit eens aan onze “bevrijders” Marijnessen, Kant, Thieme, Halsema, Duyvendrek etc. hoe socialistisch we (volgens hen) hier zijn.
  Voor deze ongure types is hier veel te veel vrijheid van mens, pers en media. Dat is helemaal niet goed voor het “gewone volk”. Links is de enige politieke club die het regelmatig heeft over het verbieden of beperken van anders denkende politieke partijen.

  Nogmaals: 100 jaar en miljoenen slachtoffers verder mag bewezen geacht worden: Socialisme werkt niet.

 62. 93

  @Bismarck..inbreken doen we, zoals binnen ons bestel afgesproken en beschreven, in de tweede kamer en als dat niet lukt de eerste..met het woord welteverstaan. Ben je nu een democraat of niet?

 63. 94

  @94: Ik wel, de vraag is jij ook? Als de 2e en 1e kamer opzettelijk informatie onthouden wordt, zodat er geen mogelijkheid is op hetgeen waar jij op zinspeelt, dan is het beter om de democratie maar even buiten spel te laten?

 64. 95

  Dun ijs Bismarck, ik heb geen oplossing behalve dan dat ik zo nu en dan kan kiezen. Informatiestromen zijn gelaagd gelijk de maatschappij. Ik huiver bij het idee dat er individuen zijn die vanuit overtuiging en “voor de goede zaak” naast de wet gaan staan en angst bij de rest van de kudde teweegbrengen, destabiliseerd de coherentie.

 65. 99

  @96: Dat gaat aardig richting veiligheid voor democratie en is bovendien een rechtvaardiging voor het buiten spel zetten van de volksvertegenwoordiging, ter wille van het behoud van stabliteit en coherentie. Je had zo de verdediging van van Aardenne kunnen doen destijds (die overigens niet eens als minister ontslagen is wegens zijn wandaden betreffende deze zaak, noch voor andere momenten waarop hij dezelfde zonden beging).

  Wat mij aangaat is de wet fout als die ministers in bescherming neemt bij hun pogingen om het democratisch proces te frusteren. En hoe dun of glad het ijs ook is, op het moment dat de wet de democratie bedreigt, komen we bij een punt aan waar de wet niet al te serieus genomen meer moet worden. Ik ben bijvoorbeeld ook voorstander van (geweldloos) verzet (bv. burgerlijke ongehoorzaamheid of verboden vormen van meningsuiting) in niet-democratische staten. Of zie jij dat anders?

 66. 101

  Bismarck..ik heb een huis vol gasten maar toch …democratie is voor mij het beste bestuurssysteem tot nu toe. Mensen zoals duivendak lappen hun laars, wat je ook poneerd..en das nie goe.

 67. 102

  @102: Als we on puur op de zaak destijds richten, was Duijvendak juist in dienst van de democratie. Hij bracht informatie in bekendheid die door de minister opzettelijk onthouden was met als vooropgezette doel de democratische controle te omzeilen.

  Ik vind van Aardenne in die zaak veel meer de fout in gaan, maar geen haan die daar om kraait (en wel ettelijke tientallen ongenuanceerde posts aan het adres van Duijvendak, vol terrorisme- of brandstichtingbeschuldigingen en links en rechts zelfs bedreigingen).

 68. 104

  @103 GL heeft ook al een nieuwe vluchtweg gevonden: Duyvendaks spijtbetuiging = al genoeg.

  Dat is iets heel anders dan jouw pleidooi voor Duyvendaks zaak & verkettering van vAardenne’s zaak.

  Met elkaar is het niet te rijmen, maar misschien moet er toch een punt achter worden gezet.

  Voor mij luidt dat punt dan zo: svp via de WOB boven water krijgen waarom Duyvendak en Aardenne zich niet hoefden te verantwoorden. Met intrekking van bepaalde bonussen & gespaarde overuren vanaf 1985.