1. 2

  Dan zullen ze bij GC toch moeten overstappen op Plan B: het verkopen van de informatie aan grote bedrijven.
  “Wilt u als hardwerkende ondernemer ook wel eens weten hoeveel anonieme lafbekjes u in dienst heeft? Koop dan nu de GC-1984 CD voor maar 19,45 euro!”

 2. 4

  Goeie actie. Maar waarom geen pagina met een parser waar je een .txt file met IP adressen kan uploaden en de juiste IP adressen gemarkeerd worden?

 3. 7

  En wederom is geenstijl erin geslaagd om een op zich onschuldig blogje iets te laten doen dat volstrekt tegen hun principes zou moeten zijn. Wat knakt iedereen toch makkelijk voor wat polemisch gebral…

  Dit lijkt me bovendien helemaal niet conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Bijhouden prima, publiceren niet. En dit is ook gewoon publiceren, het is alleen niet zo makkelijk te doorzoeken als wanneer de lijst gewoon online geplempt was.

 4. 8

  Zo GC tips om Big-Brother Steeph te ontlopen opgevolgd en reageer nu anoniem (naar men zegt).

  Kun je dat even bevestigen Steeph, zodat ik de mn radicalere teksten ongelogd kan loslaten.

  Het wordt er wel heel erg traag van.

 5. 13

  @10 Onterechte beschuldiging.. sorry & excuses, nog onervaren.
  Heb recent 4 pseudoniemen gebruikt, natuurlijk vanaf verschillende IP-adressen om het moeilijker te maken.
  Was al benieuwd of jullie al die gegevens aan elkaar koppelen en (mis)(ge)bruiken..
  bv statistiekje met welk IP-adres ik het vaakst gebruik.

  @11 Aha.. Duyvendak-mentaliteit. GM heeft toch gelijk.

 6. 14

  Het is op zich wel jammer allemaal. Ik was vroeger een behoorlijke fan van GeenStijl. Natuurlijk gingen ze wel eens te ver, maar er was sprake van een stevige sociaal-liberale hoofdstroom. Tegenwoordig lijkt de hoofdstroom eerder liberaal-conservatief. En het publiek is ook veranderd. Waar vroeger nog wel eens een goede discussie over de uitspraken van Wilders kon ontstaan, lijkt nu 80% aanhanger van ‘m te zijn.

 7. 15

  Napoleon, gezien uw nick loopt u al een tijdje mee. Maar ik ben nog uit de tijd dat het Stormfront wegliep met GS. Maar dat was marketingtechnisch niet zo handig voor TMG dus toen verzonnen ze het krampachtige kaalkopjes-bashen om zich te onderscheiden van al te opzichtig extremisme. Och man wat ik allemaal al niet heb gezien…

 8. 16

  Als jij stelt dat GS eigenlijk maar al te graag de kaalkopjes tot zijn aanhang zou rekenen als dat marketingtechnisch zou kunnen, dan ben je of erg cynisch of leven wij in verschillende werelden. Ik heb GS eigenlijk vanaf het prille begin gevolgd en in die jaren hebben ze hun politieke positie redelijk duidelijk gemaakt. Als ik het heel kort samen moet vatten zijn ze tegen extremisme in al hun vormen (zowel van links als van rechts), zijn ze tegen een overheid die belastinggeld verspilt aan projecten zonder dat daar een kwantificeerbare opbrengst tegenover staat, zijn ze voor een harde aanpak van criminaliteit (white collar en blue collar), hebben ze een hekel aan spin en bullshit, gaan ze uit van individuele verantwoordelijkheid en vinden ze dat iedereen de plicht heeft om door werk bij te dragen aan een betere samenleving. En daarbij nemen ze geen blad voor de mond (ik zeg wat ik denk).

  En ik kan me voorstellen dat de guppies van stormfront dat in het begin geweldig vonden, maar GS heeft zich vaak genoeg uitgesproken tegen rechtsextremisme. En dat was mijns inziens geen marketingtechnische tactiek.

  Maar zoals ik al zei.. GS is de laatste paar maanden aan het draaien. Standpunten verharden zich en ze schuiven langzaam op richting Wilders lijkt het.

 9. 17

  Ik onderken voor een groot deel wat je zegt in #16, al ben ik inderdaad azijnzuur cynisch dat ik mij er altijd bewust van ben geweest dat het wandelen van GS vooral wordt ingegeven door waar marketingtechnisch het meest gewin mee te halen is. Andersom zouden ze zelfs wel eens links kunnen worden als dat meer pecunia’s oplevert. Maar de laatste maanden zijn ze juist meer richting Wilders aan het opschuiven (was toch al ooit columnist bij ze) net als de hele TMG. En ja als het ooit weer misgaat, gaat TMG dan ondergronds? Of krijgen we een l’histoire se répéte-tje?

 10. 20

  Beste Napoleon, als u de discussie hier op de woelige baren de laatste tijd een beetje heeft gevolgd had u kunnen weten dat ‘links’ enigszins verdampt is. Sommigen beweren naar er naar rechts gerukt is, anderen betogen dat bijna geheel NL inmiddels 1980-links is. De wereld is in beweging en op de Sargasso-zee drijven we toch met de heersende stroming mee.

  Uw naamgenoot Buonaparte van het geannexeerde Corsica begon destijds ook ook als linkse armoedzaaier.

 11. 23

  @20: Ja die Napoleone, socialist avant-la-lettre, was ook heel gecharmeerd van een grote overheid (hij betaalde zelfs ambtenaren om een beetje naar de sterren en hyrogliefen te staren). De belastingen hebben hem uiteindelijk de das om gedaan.

 12. 24

  Best ColerIck. Het is niet mijn intentie uw maatschappij-analyse in kwestie te trekken, maar in het licht van het door mij gevoerde betoog laat de inhoud van uw reactie mij weinig ruimte dan te concluderen dat deze slaat als een tang op een varken.

 13. 25

  Overigens hoorde Harry van Bommel en Boris van der Ham ook lange tijd, boris zelfs langer dan Geert, tot de vaste columnisten van Geenstijl.