1. 3

  Daarnaast, de bevolking is gedisciplineerd en relatief niet-agressief, de oppositie is behoorlijk georganiseerd en het Boeddhisme heeft een goede naam, dus een theocratie zou in Birma minder afgewezen worden.
  Tenslotte lijkt de berichtgeving erop te wijzen dat de huidige regering maar op weinig sympathie kan rekenen (natuurlijk wel even checken).

  Dus: kwestie van even de generaals omkegelen en de Monniken de touwtjes in handen geven.

  Enige nadeel: Het ligt in de achtertuin van China en die zien zoiets vast niet zitten.

 2. 8

  Tegenvraag @Jurriaan: wat bedoel je in vredesnaam (npi). Waarom denk je dat die landen iets tegen een dictatuur zouden hebben ?

 3. 10

  Mescaline, wellicht naief van mijn kant; een dictatuur gedogen is één ding, maar in de UN dwars gaan liggen om ingrijpen zoveel mogelijk te voorkomen is niet erg… humaan te noemen.

  Dat China zoiets doet kan ik begrijpen (gezien bv hun Tibet-beleid en hun politiek systeem dat alleen in naam geen dictatuur is), maar van Rusland en India had ik iets meer betrokkenheid verwacht…

 4. 12

  Wel ik hoop dat er zo min mogelijk slachtoffers zijn, zo min mogelijk leed is.

  Desondanks heeft postmoderne mij bij de hele verslaggeving zo’n beetje een “wie manipuleert wie” reflex. Allemaal de schuld van het post-Ceaucescu mediagebeuren natuurlijk ;-/