1. 1

  Zelfs als je dronken en volgensnoven bent; knap om eerst door de afzetting heen te breken en vervolgens op zo’n brede weg de fietsers te raken. Kortom: opzet?

  Ik zit wel eens op een racefiets en dit is echt de worst nightmare in beeld gebracht.

 2. 2

  In het filmpje uit het Sargief dat onder de foto staat vermeld zie je hoe een dronken automobilist inrijdt op een groep motoren op de ringweg in van Mexico-Stad. Alhoewel de omstandigheden hier anders zijn: donker, motorrijders rijden in dezelfde richting maar wel met een gangetje van 30 km/h op een snelweg gaat die dronkaard ook alleen maar immer gerade aus…

 3. 4

  aangezien Amerika bestaat uit religieus Hollands en crimineel Brits uitschot màg, nee moet Sargasso de ondankbare taak op zich nemen om af en toe exlandgenoten vaderlijk op de volgevreten en doorsnoven vingers te tikken.

 4. 5

  @3: Ik denk dat het ivm. de problematiek ook wel relevant is. Amerikanen die thuis (en in eigen land) een veel te groot risico op vervolging lopen, steken de grens over om in Mexico van de snoepjes te proeven. Vervolgens bevinden ze zich in den vreemde en vormen dan een veel groter risico, zeker als ze nog onder invloed staan als ze weer terug naar huis willen.

 5. 6

  ach mb, ik verwachtte wel zo’n opmerking .. “de anti-Amerikaanse Carlos..” etcetera…

  Wat hier van belang is dat het hier gaat om een AMERIKAAN die in MEXICO wielrenners aanrijdt.

  Het valt in de categorie “Stonede Fransman rijdt in op Maastrichts terras”.

 6. 10

  “de redactie bekent kleur”

  Pfff, mb bereikt hier wel ongeveer het dieptepunt van de zichzelf krities voordoende reaguurder. Wat een zielepoot. Ga lekker ingezonden brieven sturen aan de krant dat ze wel/niet marokkanen erbij moeten zetten, dan maak je je ook onnuttig, maar stoort het tenminste niet.

 7. 12

  @6
  nee carlos, ik speelde het niet op de man. Het gaat me niet om jou of zo.

  Ik vind het net zo flauw als te schrijven: vrouw rijdt marokaanse tasjesdief dood (hoewel ik jouw stonede fransman beter vindt). Maar in dat geval mag je zoiets wel even redactioneel toevoegen van mij.

  @10
  Zie hierboven. Dat vind ik ook belangrijk. Als je het nodig vindt het gedrag van een individu aan een bevolkingsgroep te koppelen, mag je dat best even toelichten. bijvoorbeeld door uit te leggen dat het gedrag exemplarisch is. en dat ook te staven.

 8. 13

  @10
  nog even dit: als ik het commentaar op een kop geef, waar je het niet mee eens bent is je oplossing dat ik hiet maar niet moet reageren?

  haha

 9. 14

  @mb,
  “commentaar op een kop”.
  Het is een waanartikeltje over een gek die op wielrenners inrijdt. Als je daar een anti-amerikaans complot in kan ontwaren, dan moet je bij de Nederlandse aftapdienst gaan solliciteren, of juist niet.

 10. 16

  Zowel (vermeende) dader Jesse Campos als slachtoffer Alejandro Alvarez komen uit Brownsville. Volgens Wiki bestaat de bevolking van Bronwnsville,TX voor 91,3 % uit hispanics.
  Maar dit is geen ras want:
  The racial makeup of the city is 81.65% White, 0.41% African American, 0.42% Native American, 0.54% Asian, 0.03% Pacific Islander, 14.66% from other races, and 2.29% from two or more races. Hispanic or Latino of any race were 91.28% of the population.

 11. 18

  de man was kats bezopen en is op het randje na gelynched door de omstanders.
  aanwezige politie wist dit te voorkomen.
  Texas is mexicaans ongeacht wat de amerikanen ervan vinden ( rio grande, John Wayne ).

 12. 19

  @1 Samen eens een dijkje afrijden ?

  De kans op Amerikanen hier is gering.

  Zijn er nog gegadigden voor een Sargasso Wieler Toeristen Club ?

 13. 20

  op deze foto zie je nog een factor in het drama: de politie-auto die spookrijdend frontaal op de dader afkomt:
  http://community.livejournal.com/wtf_inc/5944540.html
  met zo mogelijk nog dommere comments dan op de ValleyCentral site. (duidelijk van een game-generatie) De man had natuurlijk gewoon moeten stoppen/wachten tot het peloton voorbij was, maar was te stronken. Sommige comments op die vc-site liegen er trouwens ook niet om: als fietser kan je zoiets verwachten op een weg bedoeld voor sneller verkeer (terwijl het duidelijk is dat het een complete koers is, sowieso kul-argument), het is duidelijk geen ‘echte’ amerikaan gezien z’n naam en het type auto(?) kennelijk de VS versie van ‘turkenbak’- en dan zeggen ze echt ‘american’ ipv US-cityzen oid, alsof Mexico niet bij het amerikaanse continent hoort, bovendien nogal vaag wat dat moet rechtvaardigen…
  weliswaar beetje gedateerd item, maar voer voor cyber-antropologen…