Drie keer mafkezen

Foto: copyright ok. Gecheckt 11-02-2022
Serie:

ACHTERGROND - Deze week uit Zuid-Amerika wat lichtere kost: drie mafkezen in het nieuws, namelijk John McAfee, Lady Gaga en Felix Salmon

‘Bijzonder’ is waarschijnlijk het meest toepasselijke eufemisme voor het uiterlijk van Lady Gaga, die de afgelopen weken door Zuid-Amerika tourde. Een enorm plastic ei, een jas van Kermit de Kikkers of een pak van rauwe steaks: Gaga  trekt het aan en haar mafklappen van fans doen vol overtuiging mee. The Guardian bracht een paar prachtig bizarre plaatjes uit Paraguay (echt, wat was deze vent denkende – “Ik rook er graag eentje na de sex”?).

Ondanks excentrieke outfits is het Zuid-Amerikaanse deel van Gaga’s Born This Way Ball tour geëindigd met teleurstellende kaartverkopen. In Brazilië leidde “twee voor de prijs van één”-acties tot pijnlijke humor op Tumblr: “Ik kocht een pakje sultana’s en kreeg een kaartje voor Gaga cadeau”. Hier in Argentinië was de opkomst iets beter. Argentijnen -> steak -> Gaga – u snapt hem al.

De tweede mafkees van de week is John McAfee. Jawel: die van de beveiligingssoftware. De zakenman sloeg op de vlucht toen drie weken geleden zijn buurman vermoord werd aangetroffen in Belize, het tropische paradijsje waar hij woont. Deze week werd een van zijn dubbelgangers (heh?) gearresteerd in Mexico. Ja, dubbelganger – u leest het goed. McAfee is namelijk volledig Catch Me If You Can gegaan, vanwege het uitgebreide liquidatiecomplot dat hij vermoedt. Als deze documentaire van VICE er inderdaad komt (McAfee verwacht van niet omdat hij, naar eigen zeggen, ook hen om de tuin heeft geleid) wordt het sowieso smullen.

Tot slot mafkees drie: die is meer het type “geniale excentriek”. Felix Salmon, financieel blogger van Reuters, maakt filmpjes waarin hij met hilarisch enthousiasme droge, complexe onderwerpen tot leven brengt. Deze week mocht Salmon uitweiden over de Argentijnse schuldenruzie en, oh joy, daarbij zijn speelgoedkist leegtrekken. Briljant. Of, zoals het onderschrift zegt: “Elliott vs. Argentina is one of those court cases so important and complex that only a Power Ranger, Transformers, Legos and wooden trains can possibly do it justice.Filmpje!

 

Reacties (4)

#1 Kok

Lady Gaga is geen mafkees, dat is gewoon enkel een talentloze aandachtshoer.

  • Volgende discussie
#2 su

@1: Is dat niet gewoon de functieomschrijving van een hedendaagse popartiest?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

“wat was deze vent denkende”

tenenkrullend taalgebruik.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 A. de Man

@3: ouwelulalert!

  • Vorige discussie