1. 2

  Ligt het aan mij, of is een anoniem dreigtelefoontje waarin je naam genoemd wordt wel heel erg magere aanleiding om je huis te doorzoeken, zeker als blijkt dat je onbewapend in het vliegtuig zit dat je zogenaamd zou gaan kapen?

 2. 3

  ,,Nogal wat passagiers reageerden emotioneel, verbaasd of boos”, aldus de woordvoerster.

  Dus niet blij dat de kaping was voorkomen. Tssss. Ondank is ’s werelds loon. De woordvoerster zal daar toch wel een beetje emotioneel, verbaasd of boos over geweest zijn.

 3. 5

  @3: “In het toestel, dat om 15.20 uur zou vertrekken, zaten 114 passagiers en zes bemanningsleden. Na bijna zes uur mochten ze het vliegtuig verlaten.”

  Lijkt me ook wel voldoende reden om heel boos te zijn. Stel er was wel een kaping met een bom aan boord, dan zit je liever niet zes uur in één vliegtuig vast met een bom. Als er geen kaping is, word je trouwens ook niet graag voor niets 6 uur opgesloten. Hoe dan ook ben je terecht boos na zes uur opsluiting.

 4. 7

  De vraag is wat doen we er nu mee? Lijkt me dat er koppen mogen rollen voor de grandioze fouten die gemaakt zijn (en daar tel ik mijn opmerking van #2 ook bij).

 5. 9

  Is wel een heel summiere rectificatie hier gezien gewone werknemers beticht zijn van het inzetten van terroristische activiteiten teneinde hun arbeidsconflict te beslechten.

 6. 10

  Wat ik me dan meteen afvraag: na hoeveel uur wordt zo’n grapje een gijzeling? Ergens moet toch een soort van magische tijdsgrens zijn die de slachtoffers zonder de wet te overtreden in staat stelt het heft in eigen handen te nemen en met bruut geweld middels een geimproviseerde “deur” het vliegtuig te verlaten.

  Ik denk dat ik na een uurtje of twee toch wel aardig klaargestoomd zou zijn om iets anders te gaan doen dan braaf te blijven zitten.

 7. 11

  @10:
  Na een uurtje of twee is dan het moment aangebroken om je buurman nonchalant in zijn oor te fluisteren “Men vermoedt dat er een bom aan boord ligt.” Precies hard genoeg, zodat de stoelen voor en achter je het nét kunnen horen.

  Dan rustig afwachten…

 8. 13

  Conclusie van het verhaal: wil je iemand onterecht 3 dagen laten opsluiten en zijn huis laten doorzoeken door onze incompetentie ordehandhavingsdiensten (nog eens resulterend in een fucking aanklacht ook nog), dan hoef je alleen maar even een valse melding te doen bij 112.