Doodsstrijd orang-oetan #lekkerbelangrijk

Foto: copyright ok. Gecheckt 11-03-2022
,

PVV-Kamerlid Johan Driessen (wie?) twitterde deze week: “Overleg met Ben Knapen. Waar ben ik in beland? Ik hoor: ‘Zuid-Amerikaanse sojawoestijnen’, ‘Indonesische veenbossen’, #lekkerbelangrijk” (bron, mirror). Speciaal voor Driessen die de destructie van de Indonesische veenbossen blijkbaar ‘lekkerbelangrijk’ vindt, is hier een aangrijpbare documentaire over de doodsstrijd van een vrouwelijke orang-oetan. In Zuidoost Azië wordt nog steeds in hoog tempo bos gekapt voor Westerse consumptie van palmolie, hout en papier. Het is mede te danken aan de maatschappelijke leemlaag van onverschillige politici als Johan Trade-Not-Aid Driessen dat het verplicht stellen van strenge duurzaamheidscriteria voor de import van deze goederen stagneert. Bekijk hier de hartverscheurende documentaire:

Reacties (9)

#1 Schuur

Ik denk dat de orang-oetans meer intellectuele bagage meetorsen dan de heer Driessen. Dit impliceert dat, op basis van de PVV-huisregels, een orang-oetan dan deel uitmaakt van de linksche grachtengordelelite en dus niet meer erkenning verdient dan #lekkerbelangrijk.

Zou het een lager organisme betreffen (een worm of een geleedpotige), dan had heer Graus wellicht hier nog wat tegenin te brengen.

 • Volgende discussie
#2 Carlos

Als je het gelinkte interview in Vice Versa leest is het deze volksvertegenwoordiger enkel maar te doen om NGO’s en ontwikkelingshulp zoveel mogelijk schade toe te brengen, gewoon omdat het kan.

Hij doet me denken aan het Koot & Bie typetje: de Alleenstaande Vandaal. Maar helaas is deze vandaal niet alleenstaand, hij heeft een groeiende horde plunderende Hunnen achter zich, gewoon omdat het kan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#2.1 DJ - Reactie op #2

wilders heeft daar zijn wortels
/retorisch

#3 Niels

Mensen zoals Driessen en deze documantaire zorgen ervoor dat ik me kapot schaam voor de mensheid.. Beschaving noemen we dit geloof ik, wordt er werkelijk misselijk van..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 sjap

Sterkere blogpost dan alle anti GS/PVV rant-stukkies van FN bij elkaar. Dank.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Reinier

Deze Driessen staat model voor de kern van de “zaak”, waar de PVV voor “staat”. De vileine opzet is het sarren van de Ander (eerst Pvda / Cohen, nu SP), met het doel daar kwade reacties op te roepen. Die vervolgens de PVV en PVV-kiezers bevestigen in hun slachtofferschap en de arrogantie van “De Elite”. Ramsey Nasr schrijft daar een uitstekend stuk over in NRC van 24 03 2012. Ook deze site vind ik wel goed in de benadering van deze vileine tactiek van de PVV: http://stophetgevaarwilders.blogspot.com/.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 willem visser

Dit is diep triest. Niet triest op de Dion Graus-achtige, sentimentele dierenliefhebbersmanier. Dit is existentieel triest. Dit gaat om empathie en respect. Dit gaat om moedwillige vernieling van leefwerelden. Leefwerelden van wezens die net zoveel recht hebben op een plek als wij, mensen. ‘#lekkerbelangrijk’ getuigt van een weerzinwekkende arrogantie.
Geert Wilders komt binnenkort met een boek (ongetwijfeld opgezet, uitgewerkt en afgemaakt door een rechtse Amerikaanse denktank op fundamentalistisch christelijke en neoliberale basis – vraag me niet hoe dat alles kan samengaan) onder de titel: ‘Marked for Death’. Daarin kunnen we lezen hoe zijn strijd tegen de islam zijn leven heeft getekend.
Mede dankzij de onverschilligheid van mensen als Wilders en Driessen en hun monomane fixatie op hun eigen benauwde wereld zijn orang-oetans sowieso ‘marked for death’.
Ik ben diep geraakt en eigenlijk heel erg kwaad.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 hans

Werd hiervan diep triest en boos. Kreeg even enge gedachten…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie