Doet u mij maar een Goudse mocro

nazignomeCultuur is misschien wel het meest misbruikte woord ter wereld. Wie de krant openslaat komt het dagelijks tegen. “De Nederlandse Cultuur”, “Dat is nou eenmaal onze Cultuur”, “Een Cultuur van …. (vult u maar in). Als het maar onderscheidend is. Hun cultuur is niet de onze. En jouw cultuur past niet bij de mijne.

Bij het aanschouwen van een demonstratietje in mijn woonplaats moest ik daaraan denken. De 40 demonstranten, die zich voordeden als betrokken Gouwenaars, maar allemaal uit het kleine reservoir van extreem-rechts Nederland waren geplukt, marcheerden tegen onveiligheid op straat die in Gouda sinds vorig jaar ENORM is. U heeft toch ook de krant gelezen? Ik heb geen Gouwenaar in de groep kunnen ontdekken. En ik ken er best een hoop.

De bomberjacks werden verbaasd aangekeken door mijn jonge Marokkaanse plaatsgenoten. Geamuseerd maakten ze foto’s en zwaaiden naar de demonstranten. Ze bleven de stoet volgen om er eens lekker de draak mee te steken. Omdat ook het carillon van het Goudse stadhuis het toespreken verder onmogelijk maakte, dropen de demonstranten na verloop van tijd af richting station. Om de trein naar huis te nemen.

Daarbij werden ze ook nog getrakteerd op een onvervalste figuratieve Godwin door mijn Marokkaanse buurman. Ik gaf hem groot gelijk. Dat wij Gouwenaars wel eens grof reageren op extreem-rechtse malloten die ons de les komen lezen, dat is gewoon helemaal onze Cultuur.

 1. 2

  De zogeheten bomberjacks en de lieden waartegen zij demonstreerden hebben meer gemeen dan jij hier doet voorkomen. Zet het marokkaanse straatgajes in Gouda nou niet weg als engeltjes. Het is groot tuig. Of zijn al die verhalen van journalisten en bewoners gelogen? Tuurlijk…

 2. 4

  Michiel, wat is je punt? dat er kleine groepen extreem rechtse malloten zijn? ja, dat is helaas zo. hier gelukkig niet zo veel, in oost-europa is dat anders. maar ook daar denken veruit de meeste mensen anders, gelukkig.
  wat Onze Cultuur betreft… tja, die bestaat. is niet iets wat zomaar te definieren is, of iets dat vast ligt, maar de Nederlandse Cultuur bestaat: taal, gebruiken, historie, film, weten dat je voor of tegen ene geert w bent of pim (in elk geval weten wie dat zijn er daar een mening over hebben), stil zijn om 20.00 uur op op 4 mei, wakker liggen van 1974, pindakaas, dat is onze cultuur, op dit moment.
  alles van waarde is weerloos, dat is onze cultuur. jammer dat je dat niet ziet en niet weet te waarderen. je bent er deel van, of je nou wilt of niet: zeurpieten die allergisch zijn voor de woorden Onze Cultuur..heel Nederlands.

 3. 5

  Meneer Maas zou er goed aan doen om de toestand in Gouda niet te bagetalliseren. Alles wordt uit de kast getrokken om de boel te downplayen…zelfs een paar bomberjacks die dan weer dienen om de marokkanen in een beter daglicht te plaatsen.

 4. 7

  ach ja Cokema, ik zie het…een hitlergroet afdoen als een figuratieve Godwin. Tja zo kan ie wel weer. Jij weet toch ook dat Hitler in grote delen van de islamitische wereld als held wordt beschouwd. Of is dat ook een lolletje?

 5. 8

  Derksen eerder over Gouda.

  http://www.dumpert.nl/mediabase/247031/111d8062/johan_derksen_over_gouda.html

  Ik weet niet over het relaas van Michiel hierboven correct is, zag op wat jijbuis filmpjes (gouda’s glorie ) dat er ook een deel normale mensen meeliepen. Het is natuurlijk een feit dat de inwoners ook wegblijven of uit angst voor hun ruiten, of angst voor associatie met extreem rechts. Blijft feitelijk apart dat een mars met vlaggen in NL toch snel die associatie heeft, in de US loopt iedereen te vlaggen. Misschien wordt het tijd om die associatie minder te leggen.

 6. 9

  @seven: schoolkindertjes in heel de wereld zingen ’s ochtends het volkslied, terwijl de vlag gehesen wordt.Het is een ereklusje voor wie hard gewekt heegft om de vlag ’s middags te mogen strijken.. ALLE schoolkindertjes in ALLE andere landen zijn natuurlijk kleine fascistjes. alleen nederlandse kindjes die niet aan vlagvertoon doen zijn mentaal gezond! Nederland heeft namelijk altijd gelijk.

 7. 10

  Al zou Sinterklaas daar hebben gelopen, dan nog doet dat niets af aan de terreur waar veel bewoners onder gebukt gaan, ook in Gouda. men hoort zich uit te spreken tegen de bomberjacs EN tegen marokkaans straatterreur. Maar wat Maas doet is zich uitspreken tegen de bomberjacks ZODAT hij het marokkaanse straattereur kan downplayen. Heel eng. Ondertussen wordt ook de Nederlandse cultuur even weggezet als kleinburgerlijk. Nee, hij heeft liever de Goudse mocro’s (zie titel) met hun heerlijke denkbeelden en gedrag. Dit hele artikel is gewoon zoooo fout…

 8. 11

  Jij weet toch ook dat Hitler in grote delen van de islamitische wereld als held wordt beschouwd.

  Wacht even hoor, want dit vind ik verwarrend. Dus die Marokkaans-Nederlandse jongen die de Hitler-groet brengt is het eigenlijk eens met die neo-nazi, die demonstreert om Moslims uit Gouda weg te krijgen? Die Hitler-groet is uit bijval voor de neo-nazi’s, begrijp ik?

  Verder begint je riedeltje wat oud te worden, Peter. “Jij weet toch ook…”, “iedereen weet…”, “al die verhalen…”, vage verdachtmakingen te over bij je, maar nergens ook maar het begin van een onderbouwing. Als dat Islamitische gevaar, waar je zo bang voor bent dat je je bijna verheugt op de invoering van Sharia in Nederland, zodat je lekker tegen linkschmenschen kunt roepen “zie je wel, ik zei het toch!”, dan echt zó groot en zó aanwezig is, dan moet het toch niet moeilijk zijn om met feiten aan te komen?

  Vooralsnog ben je niet meer dan een bange, holle onderbuikschreeuwer.

 9. 12

  @ migchiel

  Dat Hitler in de islamitische wereld als held wordt beschouwd is toch geen nieuws voor je? Mein Kampf staat in al die landen op de bestsellerslijst, de protocollen van Zion ook trouwens. In Duitsland is net een expositie verboden over de steun van de islam aan het Derde Rijk. Politiek correctheid gaat boven waarheidsvinding…

  En ja, zoals ik al zei, zijn er grote overeenkomsten tussen de nazi’s en de islam. Hun denkbeelden over joden, christenen, atheisten, kunstenaars, vrouwen, homo’s zijn identiek. Het Lebensraum-principe en de Dar el islam zijn identiek. Geweld als middel om dat te bereiken ook… Dus ja, die goudse mocro’s en bomberjacks hebben heel wat gemeen.

 10. 14

  @ migchiel

  Los van de inhoud, ik hoop dat je zelf wel kan constateren dat je de verwarring zélf creeert he. Alles omwille van het doel natuurlijk maar probeer eens te begrijpen wat je zelf zegt: nazisme en neo-nazisme zijn twee verschillende “ideologieen” evenals liberalisme en neo-liberalisme, conservatisme en neoconservatisme. Het onderscheid is niet altijd even groot, maar vaak is het onderscheid er wel.

  Sowieso lijkt het erop dat redeneren niet je sterkste kant is, dus wat dat betreft zou ik af en toe nog een keer stilstaan bij wat je schrijft. Behalve natuurlijk als je het helemaal niet leuk vind om een steekhoudend verhaal te houden! Van mij hoef je namelijk helemaal niks!

 11. 15

  “Jij weet toch ook dat Hitler in grote delen van de islamitische wereld als held wordt beschouwd.

  Wacht even hoor, want dit vind ik verwarrend. Dus die Marokkaans-Nederlandse jongen die de Hitler-groet brengt is het eigenlijk eens met die neo-nazi, die demonstreert om Moslims uit Gouda weg te krijgen? Die Hitler-groet is uit bijval voor de neo-nazi’s, begrijp ik?”

  SLAM!

  @12 dat is geen antwoord.

  @14 tuuuuuurlijk. Dus een nazi brengt een Hitler-groet omdat’ie Joden uit wil roeien (daarom is een rechter-arm uitstekende moslim een nazi, ook als hij bezig is om rechts-radicalen te kakken te zetten), maar een neo-nazi vindt het alleen maar leuk om in uniform en strakke kop rond te marcheren. En daar hoort nou eenmaal een onschuldig Hitler-groetje bij. Jaaa-ja…

 12. 16

  @ 15

  Ja ik kan ook jou weer uitleggen wat voor verbijsterend domme opmerking je nu maakt. Zo blijven we bezig. Als je begrippen hanteert, moet je even wat verder uitleggen waar je het over hebt. Ik weet het jouw wereld gaat waarschijnlijk niet verder dan Wikipedia en van Dale, maar er zou nog wel eens reden kunnen zijn waarom neo-nazis er misschien een andere blik op nahouden ten aanzien van moslims dan nazis oorspronkelijk deden.

  Discussies op Havo niveau, zo noemde iemand sargasso ooit. Ik heb er weleens betere gehad, maar dit slaat weer alles. Een fijne zaterdag gewenst.

 13. 17

  @Peter ik denk dat Michiel een beter beeld heeft van de veiligheid in Gouda dan jij. Dat gaat overigens steeds beter, zoals ook aan de dalende positie op de AD Misdaadmeter is te zien. Door woorden als “terreur” te gebruiken wordt de situatie overdreven, en daarmee hou je de mensen gewoon voor de gek. Net als die kaalkopjes die niet eens uit Gouda komen en hier de boel een beetje op stelten komen zetten.

 14. 18

  @13: 50.000 verkochte Mein Kampf’s in Turkije. Ooit wel eens bij nagedacht hoeveel inwoners Turkije eigenlijk heeft? 1/1500 Turken heeft een exemplaar van Mein Kampf in de kast staan, shocking.

  Je bronnen van die Palestijnen zijn sowieso beide heel gekleurde nieuwsbronnen. En die moefti hoe invloedrijk was die nu helemaal?

  Goed dat je met feiten komt, maar je kunt toch wel iets beter dan dit?

  En waar komt je info over de situatie in Goude vandaan? Woon je in Gouda, werk je in Gouda, of lees je de alwetende Telegraaf over Gouda?

 15. 19

  @8: Je bedoelt de filmpjes gepost door martijnjanssen1967 die ook een gezwellie impresie van de voorpost demonstratie op 1 mei heeft gemaakt? Ga ff ergens anders excuses maken voor je fascistenvriendjes.

 16. 20

  “Onze Cultuur, een cultuur van”?…alles gemonitored, alles geregeld, alles verzekerd, geen steen meer zonder aanwijsbaar nut? Als een streep hongerig geile spermatozoïden in de file. Oma weggeduwd in de verzorgingsflat op zondag een ruikertje fucksia’s of fles O-de-Kloinje gauwgauw….Alles voor de Consumptie. Hun cultuur, een cultuur van Alles voor Allah.

  Lethargisch ingedutte schijntolerantie opgepord door jaren 50 kopvoddencultuur. Er is voorshands geen enkele reden thans ongerust te zijn: Me tante in Marokko Het is hier fantastisch, Vogelenbuurten en strandfeestjes Gouda thuis Feyenoord uit…ondertussen brengen De Bomberjacks de Kopvodden de Hitlergroet. En De Groeten terug…

  Alaaaf, wat nou Suikerfeest, tis carnaval.

 17. 21

  @20: heel goed Yevgeny Podorkin: benadruk altijd het negatieve in een cultuur. kom je ver mee! in de kamer zit ook iemand die dat doet. kom hoe heet die man ook weer……

 18. 23

  @16 Beetje jammer Klaplong, dat een beetje sarcasme je zo in de kramp doet schieten. Kweek eens een beetje dikke huid.

  En oh ja: je praat nog steeds poep. Natuurlijk bedoelt een neo-natie niet precies hetzelfde als een nazi als hij z’n rechterhand omhoog steekt. Laat nog steeds onverlet dat je nog steeds niet het toegelicht waarom Migchiel @11 zegt dat volgens jouw redenering de mocro’s de neo-nazi’s bijvielen. Omdat een nazi iets anders is als een neo-nazi is je verweer. Allicht, maar dat is wel spijkers op laagwater zoeken en als ik die redenering volg, dan zeggen de mocro’s dus:
  “Jullie zijn na-apers; wij zijn de echte nazi’s”, of zoiets.

  Zo, nu jij weer. En probeer die flauwe kwalificaties achterwege te laten. Daar hebben we Peter al voor.

 19. 25

  @Peter: Sorry vriend, je stupide eerste post onder dit artikel doet me denken dat je het stukje niet eens helemaal uitleest. Maar met jouw gezeik van de laatste dagen alhier in het achterhoofd ken ik je agenda nu wel. Ik weet niet of je een voorposter bent, maar ver ervandaan zit je in ieder geval niet. Geloof me, in Gouda is een stuk minder aan de hand dan elders. Wat de Telegraaf ook schrijft.

  @Seven: Wow. Ongelooflijk dat je een column van 100 jaar oud opnieuw uit de kast trekt. Maar mag ik reposteren? Johan Motherfucker Derksen is vorig jaar, op dezelfde manier, geen grapje, uit zijn nieuwe huis in Oudewater gepest. Door roomblanke autochtonen. Zou het misschien iets met Derksen te maken hebben?

 20. 26

  Ik stond zo’n 10 meter van het groepje jongens vandaan, en het ging precies zoals Michiel beschreef: een beetje lachen, cynisch klappen en een Hitlergroet inclusief 2 vingers onder de neus bij wijze van snor. Best creatief om daar de Palestijnse kwestie bij te halen.

  En bovendien was dit ook het enige vermeldenswaardige dat er de hele avond gebeurd is… hoezo terreur?

 21. 27

  Wat ik niet zo goed begrijp.

  Ook immigrantenorganisaties verzetten zich tegen de apartheid.
  Surinamers, Turken en Marokkanen.
  Stel je nu voor, als ze nu zouden demonstreren?

  Oh, ja
  Ze demonstreren ook tegen Israel.

 22. 28

  Beste Fail, ik snap geen reet van je vraag. Hoezo ‘de apartheid’? En als ze nu demonstreren dan wat? Ja, dan lopen ze ergens. En oja? Demonstreren ze tegen Israel? En zo ja, so what?

 23. 29

  Jasses hanedop. Waarom ergeren bepaalde karaktereigenschappen van andere mensen u toch zo verschrikkelijk, terwijl vrienden en kennissen u er dan vast subtiel op wijzen dat u dezélfde eigenschappen ook bezit. Does begrip en acceptatie ring a bell. U kunt nu wel heftig gaan ontkennen hoor, maar diep in uw hart weet u dat u diezelfde negatieve eigenschap of karaktertrek ook heeft. Zit dat nou in onszelf allemaal of in de maatschappij? Dat negatieve gejammer. Hoe ze te herkennen hè, en, belangrijker, zijn ze wel te overwinnen en wat is de rol van opvoeders daarbij en en *snuif…ruik jij dat nou ook hanedop?

  Vies hè.

 24. 31

  Ik ben blij dat je er ook zo over denkt, Michiel Maas. Ik ben blij dat ik je kan rekenen onder de mensen die de maatschappij als een stevig ding zien dat wel tegen een stootje kan, waarvan de burgers gewoon zelf verantwoordelijk zijn voor hun daden, en waar mensen, meer dan nu mag, van hun vrijheid van meningsuiting gebruik mogen maken. Zo vind ik het ook prima dat Harry-met-de-lange-vingers ‘Hamas Hamas, etc.’ roept, dat Wilders de koran met Mein Kampf vergelijkt, en dat Gregorius Nekschot cartoons maakt over van alles en nog wat, maar dan op een wel heel grove, zwartgallige manier. Ik ben blij dat jij hun vrijheid om al deze dingen te doen onderschrijft, en ik verwacht dan ook, in een antwoord op deze posting, jouw steunbetuiging. Want ik meen deze dingen namelijk onverkort allemaal wel.

 25. 32

  Maas, je artikel is van een belabberd niveau. Zelden zulke kromme argumentatie meegemaakt. Je denkt dat je een intellectueel bent, maar je logica is dat van een kind van 16. Te triest.

 26. 34

  ach gronk, ze maken me hier uit voor Goebbels, debiel, dronken, nsb-er maar echte argumenten hoor ik niet. Ook niet van jou. Degenen die niet zien dat bovenstaand artikel van een belabberd niveau is met kronkels, heeft inderdaad hooguit have gehad. Niet dat er iets mis is met de havo maar een havo-opstel is geen wetenschappelijk stuk. Sterker nog, Maas maakt zichzelf volkomen belachelijk. Een paar bomberjacks dagen op hetgeen voor hem de reden is het marokkaanse gajes dat in Gouda en andere steden de boel verziekt als engeltjes weg te zetten. Bovendien weet hij ook de Nederlandse cultuur nog even te ontmaskeren als niet bestaand. Werkelijk een gotspe.

 27. 35

  ze maken me hier uit voor Goebbels, debiel, dronken, nsb-er maar echte argumenten hoor ik niet.

  Misschien heeft dat iets te maken met de kwaliteit van je argumenten, en de manier waarop je ze brengt. De zoveelste scheldkannonade op ‘links’ in combinatie met ’t verheerlijken van wilders levert bij mij ook alleen maar schouderophalen op.

 28. 36

  @KJ hear hear.

  Het Nederland dat tegen een stootje kan deelt er ook graag eentje uit via bekommerde sympathiebetuigingen voor Geert wilders. Als ik erbij zit. Als ik er niet bij zit: gewoon gezellig samen Wilders steunen.

 29. 38

  @ 35

  Gronk, met mijn argumenten is niets mis. Op deze site wordt zelfs beweerd dat er nauwelijks zoiets als uithuwelijking bestaat, dat er nauwelijks een probleem is met Marokkaanse jeugd. Er werd zelfs in een ander comment beweerd dat de islamitische vrouwen eigenlijk zelf uitgehuwelijkt wensen te worden. Knettergek. Alles wordt uit de kast getrokken om de problemen goed te praten of te ontkennen. Lopen jullie uberhaupt weleens op straat?

 30. 39

  Lopen jullie uberhaupt weleens op straat?

  Ja, en het meest ergerlijke waar ik last van heb zijn bejaarden die niet doorlopen danwel voordringen bij de kassa.

 31. 43

  Gok op jou Peter…dat vrouwen in jouw omgeving (hoeft niet eens de grote stad te zijn) het meest last hebben van gefrustreerde en in verbittering verzuurde haantjes als jou. Dat je niet met ze om kunt gaan Petertje, ligt niet aan hun…Anders probeer je eerst een handspiegel?

 32. 47

  @ kalief:

  Jij zegt: Maar dat “pssst hoer” naar je vrouw begrijp ik dan weer wel.

  Van iemand met de nick kalief (dat waren frisse jongens) kan ik inderdaad niet een beter antwoord verwachten. Zielig…

 33. 48

  Pfff… @Peter, Paul of hoe je ook heten mag:
  Ik ben een vrouw, woon niet in een grote stad maar wel in Gouda. Ik heb net een ommetje gemaakt en ben aardig wat mensen tegengekomen waaronder ook een stuk of wat uit jouw doelgroep: jong, mannelijk en marokkaan. Iedereen zegt gewoon vriendelijk goedenavond.
  Ik wil niet zeggen dat er hier nooit iets gebeurt, maar ik heb het nog nooit meegemaakt.

 34. 50

  Peter’s waanbeeldvorming is volledig op hol geslagen. Zijn omgeving heeft hem al geïsoleerd. Het enige wat hij heeft is een toetsenbord en een beeldscherm. Vol haat en agressie ramt ie op zijn knoppies in de (ijdele) hoop ooit nog eens een ander knoppie te mogen beroeren.

  Gelukkig weerlegt het eerste het beste feiten verslag het obsessionele doemdenken van Petertje die gevangen lijkt in een prikkeldraad van angst, vrees, afgunst en haat. Sterkte Pete….en WELKOM Hilde!

 35. 51

  Laat ik het simpel houden, stel ik verhuis naar land X.
  Ik pas me wat aan, maar ik blijf van frikedelle, patatjes en cola houden, tja dat is gewoon m’n smaak. Nu wonen daar mensen die zich daar de tering aan storen; ze vinden dat het hun cultuur bedreigd en het is tegen god en weetikwel niet wat. DAT, m’n beste Peter ea., dat noemt met ook wel de conservatieven, rechtse neocon-liberale racistische nazi’s hoe of wat. En die rol, m’n beste Peter ea. vervul jij/jullies. We leven hier in een democratische rechtsstaat, dus ga niet zeuren over hoe kut het rechtssysteem werkt, anders zou je naar Cuba ofzo kunnen gaan. Het recht geldt hier voor iedereen, en als je wat over te zeuren heb, stap je naar de rechter, klaag ze allemaal aan ofzo, MAAR GA GODVERDOMME NIET DAG IN-DAG UIT DE INTERNETS VOLKOTSEN OVER MOCRO’S DIT EN DAT, WE WETEN HET NU WEL. Op geenstijl kun je er nog wel goed mee scoren trouwens.

 36. 52

  En ze wonen hier ook hoor, dat zijn die lui die over m’n tuin zeiken dat de buurt achteruitgaat. De buurt gaat achteruit van hun gezeik, ik hou gewoon niet van tuinieren.

 37. 56

  @mescaline; For the record; ik steun Wilders alleen in zijn streven om een vrije politicus te zijn . Ik steun hem in dat ik hem een leven gun zonder bodyguards of frivole rechtzaken aan zijn kont.

 38. 57

  Zo voorspelbaar allemaal. Wilders, de neocons, de joden, het domme volk…niemand deugt behalve die lieve Marokkaantjes die de vrede verspreiden. Jullie zijn allang ingehaald door de werkelijkheid. Praat eens met een agent of een leraar in de Randstad. Oh nee, die deugen ook niet. Alleen de islam kan nog op onvoorwaardelijke steun van links rekenen. Zelfs de witte arbeider, vroeger het stemvee, wordt nu afgedankt. Zijn immers allemaal racisten. Vroeger stond links voor vrijheid, gelijkheid man-vrouw, geen religieuze druk, homorechten, rechten van de gewone arbeider. Nu steunt ze de meest conservatieve stroming die de wereld ooit heeft aanschouwt. En het wordt steeds genanter…

 39. 58

  De witte arbeider?

  Oh, dus alles dat niet wit is, is Marokkaan. Praat zelf eens met een leraar uit de grote stad. Ik heb ’t vermoeden dat je er nooit komt.
  Het is namelijk een statistisch feit dat de PVV-stemmer gemiddeld uit roomblank Nederland komt. Nog nooit iets gezien dat donkerder is dan donkerblond, maar wel een grote smoel opentrekken.

  Gast, je bent te dom om te schijten. Als iemand iets heeft tegen de toon van extreem-rechts, wil dat niet zeggen dat ie PRO-Islam is. Ben je debiel ofzo? We leven niet in een binaire wereld, lopend fakking cliche dat je er rond loopt.

  Ik woon in de Indische buurt, en dikwijls moet ik die frusti;s zoals jij bedaren. ‘het valt allemaal wel mee’

  Tuig moet aangepakt worden, wit, zwart, paars, gelovig ongelovig, maar doe niet alsof we aan de vooravond van een grote invasie staan.

 40. 59

  @ 58 parallax

  Dat het bijna onmogelijk is om nog leraren te vinden in de grote stad is natuurlijk een leugen van mij…toch?

  Je zegt: Als iemand iets heeft tegen de toon van extreem-rechts, wil dat niet zeggen dat ie PRO-Islam is.

  Dus wel, lees bovenstaand artikel maar eens. Te erg. ik zei al: Al zou Sinterklaas daar hebben gelopen, dan nog doet dat niets af aan de terreur waar veel bewoners onder gebukt gaan, ook in Gouda. Men hoort zich uit te spreken tegen de bomberjacks EN tegen marokkaans straatterreur. Maar wat Maas doet is zich uitspreken tegen de bomberjacks ZODAT hij het marokkaanse straattereur kan downplayen. Heel eng. Ondertussen wordt ook de Nederlandse cultuur even weggezet als kleinburgerlijk. Nee, hij heeft liever de Goudse mocro’s (zie titel) met hun heerlijke denkbeelden en gedrag. Dit hele artikel is gewoon zoooo fout…

 41. 60

  Peter, je bent enorm bezig met een valse tegenstelling te creëren. Mensen die jouw enorm zwarte kijk op de Islam niet delen, zijn allemaal Islamknuffelaars. Heb je er ooit over nagedacht dat er ook grijstinten bestaan? Mensen die weliswaar kritisch staan tegenover de Islam (en andere religies), maar daarin minder ver gaan dan jij? Of is dat inzicht te hoog gegrepen voor je?

 42. 61

  Wilders is de magneet van de onvrede. Niks geks aan, niks mis mee. Daar is je gewone volk. En zolang ook GS het beschavingsideaal is van bomberjacks EN kutmarokkantjes zal het me verder roesten @KJ, @Peter.

 43. 62

  @ 60 Hermann

  Tuurlijk begrijp ik dat sommigen nog in grijstinten denken. Maar dat er wereldwijd intellectuelen, homo’s, andersdenkenden, andersgeaarden ondergedoken zitten uit vrees voor de islam of in veel gevallen al afgeslacht zijn, maakt het voor mij een plicht om mijn stem te laten horen. En dan heb ik het nog niet eens over de honderden miljoenen vrouwen in islamitische landen die in meer of mindere mate niet vrij zijn. Dat sommigen nog steeds in grijstinten denken vind ik jammer. Dat anderen, ook hier, ronduit ontkennen dat er enorm veel leed wordt aangericht in naam van de islam, vind ik ronduit schandalig.

 44. 66

  @ 65

  Herman, mijn betoog in 62 spreekt toch voor zich? Nuance is belangrijk maar het leed is te groot om je niet zonder mitsen en maren uit te spreken.

 45. 68

  @66: En ik spreek me ook duidelijk uit tegen vrouwenbesnijdenis, tegen uithuwelijking enzovoort. Zelfs ben ik actief binnen organisaties die zich daar fel tegen keren. Jij hebt echter, na verzoeken van ongeveer 10 kanten, nog steeds niet verteld wat jij er dan wel aan doet, behalve er in commentsecties over blaten.

 46. 70

  Oke Peter, boter bij de vis:

  jij verwijt iedereen dat ze geen verstand van zaken hebben. Maar wie ben jij dan? Wat maakt jou ervaringsdeskundige?

  Ik woon in Gouda, dus kan met enig gezag iets zeggen over mijn gevoel van veiligheid op straat. Maar waar woon jij? Kom je wel eens in Gouda? Hoe oud ben je eigenlijk? Hoe ben je zo’n deskundige geworden in de psyche van de moslim?

  Ik stel voor dat je wat openheid van zaken geeft. Je hebt sinds vrijdag, toen je voor het eerst hier verscheen, al zo’n 100 reacties gegeven op slechts drie artikelen. Als het alleen maar bij anoniem trollen met dezelfde boodschap blijft, dan stel ik voor dat je een ander forum opzoekt.

 47. 71

  @Michiel: Je ziet de problemen niet of je wilt ze niet zien. Dat er problemen zijn met de Marokkaantjes in Gouda is al zeker 20 jaar aan de gang. Mee eens dat het gek is dat het nu pas in het nieuws komt (landelijk), maar laten we eerlijk zijn…Gouda is er de afgelopen 20 jaar niet op vooruit gegaan. 20 jaar lang heeft het PvdA hier gedaan alsof er niets aan de hand was, pappen en nathouden, thee drinken, buurthuizen, subsidies, zero *kuch* tollerance beleid, etc.

  Was het vroeger alleen de Oosterwei (marketing technisch heet het tegenwoordig Oud-Goverwelle), nu heeft het probleem zich verspreid naar andere delen van de stad, zoals Bloemendaal. In de Burgenlusten woont bijna geen Nederlander meer, De Zoomenbuurt gaat ook met harde schreden achteruit, in Goverwelle willen de bewoners een Marokkanenstop in de Polderbuurt, de binnenstad is een no-go area geworden voor een vrouw alleen, winkelcentrum Bloemendaal wordt al tijden geterroriseerd met geweld en autoinbraken, kerkgangers bespuugd of in elkaar geslagen (of ze gooien een molotovcocktail), etc, etc. De lijst is simpelweg te lang.

  Ben ik bang? Welnee, maar ik voel me in Rotterdam toch veiliger dan hier. Je weet gewoon als Gouwenaar dat je ze niet moet aankijken of aanspreken, want dan zijn er problemen. Het probleem is dan ook niet een of twee of drie Marokaantjes, maar zodra je wat zegt lijken het wel mieren. Ze bellen en opeens zijn het er dertig geworden…en niemand die je helpt (ook de Politie niet).

  Het is overigens wel typerend voor onze burgervader dat hij de stoet niet door de Oosterwei wilde laten gaan, omdat hun veiligheid niet gegarandeerd zou kunnen worden…waarmee ze overigens hun punt wel bevestigen.

  Is Gouda zo erg onveilig dan? Mja, ik ben het gewend, maar voor een buitenstaander is het echt een puinhoop hier. Ze roepen wel dat het veiliger wordt, maar merk er weinig van. Zo vaak is er een buurtonderzoek nav inbraken, diefstal, vandalisme, etc. en de politie weet wie het zijn maar niemand durft wat te zeggen omdat ze anders in elkaar worden gemept. Nee, niks aan de hand!? Slaap lekker verder pikkie!

 48. 72

  Je hebt sinds vrijdag, toen je voor het eerst hier verscheen, al zo’n 100 reacties gegeven op slechts drie artikelen. Als het alleen maar bij anoniem trollen met dezelfde boodschap blijft, dan stel ik voor dat je een ander forum opzoekt.

  Bedenkelijk. Not cool.

 49. 73

  Daarbij werden ze ook nog getrakteerd op een onvervalste figuratieve Godwin door mijn Marokkaanse buurman. Ik gaf hem groot gelijk. at wij Gouwenaars wel eens grof reageren op extreem-rechtse malloten die ons de les komen lezen, dat is gewoon helemaal onze Cultuur.

  @Michiel: Zoiets vindt ik schokkend om te lezen dat je een Hitlergroet goed keurt. Er is geen enkele gelegenheid waarbij dit goed te keuren is. Ik neem aan dat je weet dat dit strafbaar is?!? Ik zou me toch even verdiepen in de geschiedenis en kijken wat je nu werkelijk zegt (of ga je straks ook nog de holocaust ontkennen?!?). Als je bij je standpunt blijft ben je dus eigenlijk net zo dom als die gasten die je verafschuwd en zou je dus zelf ook gewoon Gouda uitgetrapt moeten worden.

  Daarnaast ben je wel een enorm ei om mij en vele andere Gouwenaars neer te zetten als mensen die dit goedkeuren of dit als onze cultuur zien. Ik distantieer me hier dan ook van als ECHTE Gouwenaar. Enorme prutser!

 50. 74

  @53; vrouwen begrijpen valt ook niet altijd mee. Ach, ik wil ze niet eens altijd begrijpen, het is vaak zulk verschrikkelijk aangenaam gezelschap. Bovendien kun je zo heerlijk begripvol (al dan niet gefeaked) in hun ogen wegdromen. Dames zijn vaak vol relativering, humor ook (al ontkennen veel haantjes dat omdat ze de humor niet begrijpen), zelfspot en emotie-ontledend. Bovendien zien ze er regelmatig ook nog spannend en uitdagend uit. Kom daar bij de meeste kerels maar eens om.

  Hartelijkheid, open armen, gastvrij, kom in mijn huis….welkom heten; heb toch écht het idee dat WIJ dat de afgelopen tientallen jaren een stuk minder zijn gaan doen.

 51. 75

  Geachte participanten,

  het is ter mijner attentie gekomen dat op dit forum de laatste dagen een aantal gerelateerde gedachten-uitwisselingen plaats heeft die niet tot enig inzicht zal leiden. Het Algemeen Besluit “Criteria van Nut” indachtig dien ik er derhalve op te wijzen dat een voortzetting tot strafvervolging aanleiding kan geven.

  Dit bericht dient beschouwd te worden als notificatie van inbreuk zoals bedoeld in artikel 6, tweede lid, sub b, van voornoemd besluit. Mocht er geen gevolgtrekking aan worden gegeven blijft ons bureau geen mogelijkheid dan sluiting te bevelen en onderzoek naar de participanten in te stellen.

  Met vriendelijke groet en bij voorbaat dank voor Uw medewerking,
  Rene, Bureau Zin

 52. 77

  Dat migrantenorganisaties de Nederlandse politiek beinvloedden.
  In een periode, er was nog lang geen sprake van iets dergelijks. Hun overwicht.
  Ze verzetten zich tegen de apartheid.

 53. 84

  @ Ketsman

  Diplomatiek is toonhoogte enzo. Dat station hadden we toch gepasseerd? Ik vind het artikel een belediging voor eenieder die in de Goudse buurten zich niet meer veilig voelt, en de sneer naar de Nederlandse cultuur is tekenend voor het cultuurrelativisme dat veel ‘progressieven’ kenmerkt. Kerstmis is walgelijk, suikerfeest geweldig. Weg met ons! Bovendien vind ik het artikel een belediging voor het intellect. Zo goed?

 54. 86

  Ja, beledigen en veiligheid, Nederlandse cultuur, tolerantie. Ik kan je er met een lange discussie toch niet overtuigen omdat je echt heel erg van jouw mening overtuigt bent, bijna religieus naar mijn gevoel. Maar klik eens op de volgende link, en vergelijk jouw recht en mening nou eens met die van de Marokkanen die je zo veracht.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Doublethink

  Wat jij met “Nederlandse cultuur” schijnbaar bedoeld is iets van een paar honderd jaar terug als je mij vraagt, de Nederlandse cultuur omvat al langer al die dingen waar jij je zo aan irriteert. Accepteer eens wat verandering. Het zal nooit meer worden zoals het was. En wat wil je dan? Alle buitenlanders opgerot? Wat denk je wat dat voor internationaal effect heeft, de handelsbetrekkingen etc. Wat wil je nou? Dat we geheel geïsoleerd zijn van de buitenwereld, bespuugd door de internationale gemeenschap? Dat gaat nooit gebeuren, dus blijft het gewoon wat janken van rechtse zijde om de boel te ontwrichten en zodoende ?meer macht naar zich toe te trekken? (Ik doe nu even een copy-paste)
  “Als je zo’n optocht tegen een bepaalde bevolkingsgroep loopt, en je denkt werkelijk goed bezig te zijn, ben je in mijn ogen al aardig een fascist. Ik had me helemaal de tiefus gegodwind als ik mocro was.”

 55. 90

  Tuurlijk Ketsman, jij hebt gewonnen. Eerlijk gezegd kan ik je redenatie niet eens volgen maar daar gaat het kennelijk niet om. Je bent een winnaar Ketsman…

 56. 91

  Lees het anders nog maar een een paar keer goed door, met name dat rijtje”beledigen, veiligheid ed.” en die Orwell-link. Laat het even goed door je hersens verwerken. Neem de tijd. Orwell was best een slimme vent. Dan ga ik ook weer eens verder kijken. L0t4r.

 57. 92

  @Ketsman: Wat lul jou nou over dingen die in Gouda gebeuren terwijl je geen flauw idee hebt hoe het hier is?!? Accepteren dat onze cultuur verloren gaat en ons aanpassen is iets dat je eens tegen die “goudse” mocro’s moet zeggen die niet eens een Gouwenaar of Nederlander willen zijn. Als je vraagt wat ze zijn zijn ze Marokkaan en niets anders. Wordt toch eens wakker en laat je hersens eens echt werken ipv dat linkse geneuzel dat al die problemen juist veroorzaakt heeft! Daarnaast getuigd het van een totaal gebrek aan respect en helder denkvermogen met de reactie die je zo graag copy/paste. Ik zou je dom willen noemen, maar dat is een belediging voor domme mensen. Je wint geen discussie, steekt je als een klein kind je vingers in je oren en gaat roepen dat je gewonnen hebt…kleuter!

 58. 93

  Hoe ‘is het’ dan? Ga je elke dag met gevaar voor eigen leven over straat? Wordt je verboden om in je nikes rond te lopen? Mag je je kerkklok niet meer luiden?

  Minder ja-knikken, meer nadenken, en groei eens wat ballen.

 59. 94

  >Wat lul jou nou over dingen die in Gouda gebeuren terwijl je geen flauw idee hebt hoe het hier is?
  Nouja, dat.
  >Accepteren dat onze cultuur verloren gaat…
  Hoho, verloren gaat? Zoals bij de Romeinen? Wat lul je zelf nou?
  >Wordt toch eens wakker en laat je hersens eens echt werken ipv dat linkse geneuzel dat al die problemen juist veroorzaakt heeft!
  Sorry, wat huh? Wie doet wat nou, zijn het nu de mocro’s die iets veroorzaken of de linksen? En wat is het rechtse alternatief dan? Optochten? Dat gaat helpen. Voor de rest een beetje een Fox/GS-uitlating cq herhaling.
  >…gebrek aan respect en helder denkvermogen..
  Nee, het constante gehamer op alles wat import is getuigt daarvan zeker.
  >Ik zou je dom willen noemen, …
  Dat mag hoor, maar ik heb liever argumenten, tot nu toe kom je alleen met beledigingen en insinuaties ofzo, weinig om wakker van te liggen.
  Kijk, je zal mij niet horen ontkennen dat er problemen in die groep zitten, maar dat rechtse gegeneraliseer, zondebokken zoeken en poepgegooi ben ik goed zat. Zoals ik al eerder zei, je maakt je druk over een statistiek en gaat lekker lopen te ranten op buitenlanders, over voetbalgeweld bv hoor ik je dan weer niet. Lees dan die Orwellink en zie hoe je jezelf bediend van conflicterende denkbeelden. Je wil veiligheid maar je loopt de boel juist op te stoken in het proces(Naar goed geweten, maar blind voor de negatieve factoren van je handelen), Tolerantie idem. Ik ken al je rechtse retoriek; misdaad–>taakstraf, maar het is gewoon niet zo, Als je wat flikt krijg je echte straf, veelplegers krijgen meer. Naar Darwinistische uitkomst lost het probleem zich vanzelf op. Maar nee, dat wil je niet, jij wil je kunnen blijven afzetten. Want het gaat jou niet om Gouda, het gaat ‘m om je haat tegen alles wat nieuw en vreemd is. Conservatief is dan ook een uitstekend gekozen naam voor waar jij voor staat.
  Maar goed, zeg mij maar eens wat “links” zou moeten doen, ik ben een en al oor. Maar, laat je mocro-haat even achterwege, noem eens een concrete oplossing. Maak dat rechts trots op je kan zijn.

 60. 95

  …pomtidom…
  En toen was het weer stil. Is dat omdat je iets wil zeggen maar niet kan? Dat je deze democratische rechtsstaat (immers ook onze cultuur) eigenlijk verwerpt? De mensen die dat gedeelte runnen en er lang voor gestudeerd hebben veracht?
  …hmmm.
  Weet je wie er ook altijd optochten en parades liepen om minderheden te provoceren?

 61. 97

  Goed, je hebt al mijn argumenten dus al gehoord. Dan even de argumenten van onze Mocro’s hier: harder aanpakken! Precies, en wat doen we in NL (en Gouda)? Inderdaad, helemaal niets! Het is net als opvoeden van een kind, je moet grenzen stellen en als ze die meerdere malen overschrijden dan gewoon disciplineren. Geldt dat alleen voor Mocro’s dan? Nee, maar dit probleem gaat hier wel over. Je woont niet in Gouda en je bent er waarschijnlijk nooit geweest. Je spilt hier je linkse retoriek zonder een concrete oplossing te noemen. Het enige wat je doet is mij proberen uit de tent te lokken en roepen dat ik rechts bent en je mij wel kent. Daarna ga je weer zo über dom lopen roepen dat het weer stil is, terwijl ik wel wat beters te doen heb dan hier elke 5 seconde de pagina te gaan refreshen. Ik ben dus zeker voor een hardere aanpak van die kolere gasten. Ze lachen hier de politie gewoon uit, de overheden weten precies wie het zijn en ze zijn gewoon onaantastbaar. De politie staat hier al jaren machteloos toe te kijken omdat ze door het linkse pluche hier in Gouda worden belemmerd. 20 jaar praten heeft dit opgeleverd. Sterker nog, 20 jaar praten heeft opgeleverd dat Gouda opeens als probleem stad wordt gezien en andere malloten hier het leger willen stationeren. 20 jaar praten heeft ervoor gezorgd dat een grote groep Mocro’s hier de boel verstieren met inbraken, bedreigingen, geweld, berovingen en intimidatie. 20 jaar praten heeft er toe geleid dat er in woonwijken camera’s moeten hangen. 20 jaar praten heeft er voor gezorgd dat buschauffeurs in elkaar worden getrapt, vrouwen worden aangesproken met hee hoer en er op de kermis meer ME nodig is dan bij een voetbal wedstrijd. Wat wil je nou nog? Nog 20 jaar praten?!? Het lijkt me toch zachtjes aan wel de tijd om te concluderen na 20 jaar dat het praten niet heeft geholpen…en dan willen ze er 100.000 euro subsidie in pompen om die probleem gezinnen aan te pakken. Serieus gast, mijn Goudse pijp/kaars/stroopwafel/klomp is inmiddels al diverse malen gebroken…en wat doe jij? Zeggen dat ze gelijk hebben. Daar zakt nou echt mijn broek van af. Kom eens uit die Villa van je en doe eens een tour of duty in de Oosterwei met je vrouw. Ik daag je uit…

  Waarom ik niets zeg over voetbal geweld? Wil je echt mijn mening? Gewoon lekker stoppen met voetbal…vind het toch een kutsport. Van mij mag je ook die Hooligans op een eiland stoppen en elkaar laten afslachten. Daarnaast mag je dat van mij ook doen met die dieren activisten en dat krakerstuig. Is dat extreem rechts?!? So be it! Ik wordt dood moe van dat tuig. Pak je stempel maar weer…en hou vooral die oogkleppen op!

 62. 102

  Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit, maar Peter en Kaaskop zijn toch moderner & scherper dan Ketsman, parallax, gronk en klaplong, of ik moet me erg vergissen.

  *hardly if ever*

 63. 103

  @mescaline: scherpte is in the eye of the beholder. En natuurlijk is peter moderner, want rechts schelden is on-eindiger veel hipper dan bestaande normen verdedigen.

 64. 105

  Ik ga me pas schamen voor m’n opschepperij als Peter voor GS gaat staan @gronk. En de site van Peter Breedveld (Peter?) is een grensgeval.

 65. 106

  @Gronk: Wat is rechts schelden? Is dat zoeits als links knuffelen?!? Beide werken niet, dus wordt wakker…of mag je van links niet disciplineren?!? Het lijkt me de gulden middenweg!

 66. 107

  gronk:

  Bestaande normen verdedigen?

  Dus de omschreven excessen van Kaaskop en Peter die jullie met onsamenhangend repliek zeer onhandig met slechte logica en algemene onzin probeerden te bestrijden was eigenlijk een verdediging van de bestaande normen?

 67. 108

  @kaaskop: Sarcasme is duidelijk te hoog gegrepen voor je. Dan zou ik ook teruggrijpen op absolutismes. En *natuuurlijk* zou ik normen en waarden ook altijd in mijn voordeel uitleggen, net zoals petertje hier al ettelijke reacties doet.

  Slaap lekker, kaaskop.

 68. 109

  Sieg heil roepen is sarcasme?!? Maar dan wel eentje van een zeer bedenkelijk niveau…

  In een ding heb je wel gelijk…ik ga lekker slapen! Morgen moet tenslotte iemand de economie draaiende houden.

 69. 110

  Maar dan wel eentje van een zeer bedenkelijk niveau…

  Ach, in de 2e kamer roepen dat je de koran wilt verbieden kun je ook zien als sarcasme. Van een soortgelijk niveau.

  Of bedoelde wilders dat serieus?

 70. 111

  @kaaskop
  >Dan even de argumenten van onze Mocro’s hier: harder aanpakken!
  Harder aanpakken? Zoiets als het invoeren van de Sharia? (hoor ik daar die Orwell-link weer?) Daar sta je dus eigenlijk voor.
  Voor de rest(al jaren machteloos toe te kijken->BS en je weet het)
  >en wat doe jij? Zeggen dat ze gelijk hebben.
  Ook dat heb ik niet gezegd, nuja, over die hitlergroet dan. Moet je maar niet fascistisch doen. Het was duidelijk sarcasme.
  Maar goed, jij vind een soort westerse Sharia de ultieme oplossing. Dat mag je willen. Maar daar ben ik op tegen want het doet afbraak aan onze cultuur. Daarbij zou het ook op mij van toepassing zijn en ik heb geen zin om bij wijze van spreken 10 jaar te krijgen voor een minder ernstig vergrijp.

 71. 112

  Als je goed leest, dan zie je duidelijk dat ik Wilders een malloot noem. Dus hou nou eens op met iemand in een hokje te willen duwen op de plek waar het jou uit komt. Disciplineren is wat anders dan 10 jaar cel straf, maar jouw bekrompen vakjes brein zal dat wel niet snappen. Wat we nu doen levert iig niets op, dus jouw interpretatie van hoe het moet heeft er iig toe geleid hoe het nu is in 20 jaar tijd. Wees eens een held dan en vertel hoe we dit kunnen oplossen. Voor wat betreft de Sharia sla je weer door en volgens mij weet je niet eens wat dat is. Je linkse retoriek begint vermoeiend te worden en de gejengel met je vingers in je oren wordt nu echt bespottelijk kinderachtig. Het enige wat je doet is anderen zwart proberen te maken terwijl je zelf helemaal niets toevoegd aan de discussie. Troll-alert! Je bent net als die kaalkopjes die niet uit Gouda kwamen…je lult over zaken waar je niets van snapt omdat je hier niet vandaan komt. Lullen vanuit je luie stoel achter een keyboard zet hier geen zoden aan de dijk. Als jij denk dat jouw oplossingen werken dan nodig ik je bij deze uit om je energie hier eens te komen benutten en onze problemen met die gasten op te lossen, maar dat zal wel weer niet. Jouw type kan alleen meer boehoe-roepen naar anderen en zeggen hoe het wel moet met een belerend vingertje zonder constructief bij te dragen aan een oplossing voor ene probleem dat er al 20 jaar is en in eerste instantie door jullie zelfs is gecreëerd…

 72. 113

  @Gronk: Wat is rechts schelden? Is dat zoeits als links knuffelen?!? Beide werken niet, dus wordt wakker…of mag je van links niet disciplineren?!? Het lijkt me de gulden middenweg!

  Beiden werkten toch niet?

  Het is ook gewoon te makkelijk.

  @ mescaline: ben je een borderliner ofzo?

 73. 114

  Eigenlijk heeft een burgeroorlog alleen maar voordelen, bedenk ik me ‘net. Die meta-nazi’s ruimen ‘het tuig’ op, en wij ruimen nadat de rust is wedergekeerd de NSB’ers op.

  Win-win.

 74. 115

  @paralax: Sinds wanneer wordt er gedisciplineerd dan? Verwar disciplineren nu niet met gevangenisstraffen. Bij veel plegers gewoon in een soort gesloten internaat en bij meerderjarigheid in een soort militair “strafkamp”. Kijk, bij deze gasten werken de huidige regels niet anders waren het geen veelplegers. Uiteindelijk zal je de maatschappij moeten beschermen. Het kan toch niet zo blijven dat een 100-tal van die gasten hele wijken doen zwijgen en de boel terroriseren? Alle andere oplossingen hebben gefaald, zij willen niet veranderen en dan is het gewoon een kwestie van er nu aan werken of echt je leven vergooien in een cel. We zijn te soepel en daar nemen vele mensen gewoon misbruik van (uiteraard niet alleen Marokkanen, maar procentueel gezien zijn zij landelijk wel over vertegenwoordigd, om over de Goudse statistieken maar te zwijgen)…

 75. 116

  @112 Tokkie to me?
  Je doet dezelfde uitspraken als Widlers, neem mensen dus niet kwalijk je voor z’n kloon aan te zien.
  Maar je zou werkelijk iets moeten doen aan je constante beledigingen, dit geeft werkelijk aan dat je argumentatie (?) zo zwak is dat je moet gaan schelden. Als je wil flamen is dat trouwens ook goed. Dat mensen allerlei Godwins naar je hooft gooien is niet als belediging perse bedoeld, maar ontopic.
  Wat is “links retoriek” eigenlijk? Tegen de doodstraf zijn? Gelijke rechten? Discussies op niveau?
  >Niks toevoegen aan de discussie. Schelden en schreeuwen is dat wel? Ik zie hier juist een sterk staaltje zelfreflectie in. Datgene wat je zelf juist doet de ander van beschuldigen. Laat me dit voor je opsommen uit dit comment:
  -jouw bekrompen vakjes brein
  -sla je weer door
  -de gejengel met je vingers in je oren
  -echt bespottelijk kinderachtig
  -Troll-alert
  -net als die kaalkopjes
  -je lult, niets van snapt
  Vooral veel ad-hominem en poepgegooi, het is dus wel duidelijk dat JIJ, degene bent waar geen normale discussie mee te voeren is. Hoe oud ben je eigenlijk?

 76. 117

  Nog even @97
  Ik wilde er eigenlijk niet eens op ingaan zo geschift, maar goed,
  De rest van wat je zegt is natuurlijk absurd (leest: rechts populisme) Voetbal verbieden vanwege hooligans, op een eiland zetten en afslachten, echt gast. In die lijn zal van alles afgeschaft worden en mensen vermoord worden door de staat. In mijn ogen ben je een gevaarlijke gek, iemand die als een terrorist preventief van de straat geplukt moet worden. Of neem de hypothetische situatie dat jouw utopie werkelijkheid word, hoelang tot je zelf naar de slachtbank geleidt word? (/Orwell)

  Als je problemen hebt dat de politie ondanks camera’s machteloos toekijkt, ga je maar klagen bij de politie, het is hun werk en plicht de orde te bewaren. Maar ga niet de grondwet ter sprake stellen, opruien of discrimineren.

  En waarom zou ik (links? Vergeleken met jou is alles links.) met een oplossing moeten komen? Jij loopt hier van alles te roepen, ik bedien je alleen van repliek en veroordeel de achterbakse optocht. Ik snap je wel, maar het probleem ligt echt meer bij jou (en anderen) dan aan de maatschappij.

  Ik zou ook een hoop persoonlijke ervaringen kunnen opsommen, ik weet dat dat je verhaal mooi kleurt, ik doe dat bewust niet om dingen in context te houden, maar veel problemen met mede-rednecks, edoch geen kleurlingen. Haaks op jouw ervaringen zeg maar. Eigenlijk niks dan lof voor onze ‘gastarbeiders’ (die wellicht niet altijd de beste ouders zijn.) die ik juist als aanvulling zie op ‘onze cultuur’. Toch maak ik ook graag Mohammedgrapjes, net als jij, laat die man z’n Hitlergroet doen. (tolereer wat) En bij de weg, als je dat retekool gevolgd had, dan wist je dat na trollen bij de Viva er veel opgefokter werd gereageerd dan bij maroc.nl.

  Tot slot, je 20 jaar links snijdt ook niet echt hout(tenzij je dit kabinet links vindt,*proest*.), 20 jaar VVD/CDA-core zou accurater zijn. Ja, er was ooit paars, sjonge je zou er bijna naar terug verlangen als je de huidige puinhopen ziet. Maar goed, dat is democratie voor je.

 77. 118

  En weet, Voetbal maakt deel uit van onze cultuur, dus waar jij mocro’s van beschuldigt wil je zelf dus eigenlijk ook (op sharia-wijze welteverstaan), het afbreken van onze cultuur.
  NB, ik hou ook niet van voetbal.

 78. 121

  Waarmee dan eigenlijk? Afgezien van een hoop geschreeuw, beledigen en het invoeren van de doodstraf cq “gedisciplineer” (martelen?) kan ik er weinig bruikbaars uit destilleren.

 79. 122

  Hoe zit het dan met de bejaarden? Een regelrechte pest voor de detailhandel zijn ze. Sinds ze nauwelijks meer rond kunnen komen stelen ze als raven. Ook maar opsluiten en/of disciplineren?

 80. 123

  @ketsman: Echt serieus gozer, je bent een koning in woorden verdraaien, in de mond leggen en anderen proberen in een hokje te duwen als je de discussie niet kunt winnen. Beetje jammer dat iedereen die het niet met jou eens is gelijk een Wilders-aanhanger is die voor de doodstraf, sharia en martelen in is. Een hoop geblaat maar geen enkele constructieve bijdrage of een oplossing. Ja, zo door gaan…kijken waar we dan over 20 jaar zitten als zelfs links-georiënteerde partijen gaan in zien dat het beleid van de afgelopen 20 jaar heeft gefaald. Daarnaast lees je wel veel dingen die er niet staan (martelen, doodstraf, invoeren sharia, etc). Maar ja, dat zal wel typerend zijn voor jou…

 81. 124

  @Ketsman (122): Ja, gewoon straffen of vind je dat we het maar gewoon goed moeten keuren dat mensen gaan stelen?!? Als dat zo is dan kan ik ook maar beter stoppen met werken.

 82. 125

  Toch even een stukje uit de Elsevier over hoe Goudse Mocro’s er nou eigenlijk over denken…

  Marokkanen in Gouda

  ”Over tien jaar zijn wij hier de baas”, zeggen Marokkaanse jongeren in Gouda. ”En dan gooien we die kankerkoningin er ook meteen uit.”

  Ze spugen op de grond. In Gouda woedt een stammenstrijd. . Het is een conflict dat jaren is ontkend. Altijd werd er gesust: met opmerkingen als ”het is een kleine groep”, ”het zijn incidenten”. De politiek had geen oren voor de zorgen van de bevolking.

  Nu begint het te dagen op het gemeentehuis en politiebureau. Twee maanden geleden verschenen twee rapporten waarin voor het eerst onomwonden werd gesteld dat de problemen in Gouda vooral Marokkaanse problemen zijn. ”Ten opzichte van de Nederlandse jongeren zijn de Marokkaanse bijna zeven keer oververtegenwoordigd in de politiestatistieken,” schrijft de Arnhemse advies- en onderzoeksgroep Beke in het rapport Jeugdcriminaliteit onder allochtonen in Gouda. Wat iedereen op straat allang tegen elkaar zei, zeggen nu ook politici, beleidsmakers en de politie.

  PvdA-burgemeester Wim Cornelis (53) trad aan in november 2001. Hij was onthutst. ”Gouwenaren voelen zich niet meer veilig en daar moetje wat aan doen. Het maakt niet uit of het een objectief of een subjectief gevoel is.” De burgemeester staat een hardere aanpak voor. De politie, die tot nu toe niet altijd hard optrad, begint met een offensief onder het motto ”respect en repressie”. Wie niet luistert, krijgt een bon. Dat is lang niet zo geweest. De politie concentreert zich intensief op zogenoemde veelplegers en leiders. Heel vaak wisten ouders niet wat hun kinderen uitspookten. Ze wisten zelfs niet eens dat hun kinderen met de politie in aanraking waren geweest. De politie gaat ook proberen overtreders met meer dan één delict op hun naam naar de rechter te sturen, zodat zij zwaarder worden gestraft. Jailmiles wordt dit spottend genoemd in de gemeenteraad. De burgemeester denkt er daarnaast over om de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) onderzoek te laten doen naar de verworven rijkdommen van Marokkaanse jongeren. ”Hoe kom je aan je scooter, aan je auto? Dat zijn speeltjes die status verlenen” zegt Cornelis. En ze zeggen: “Jij bent gek, want ik verdien in een dag meer dan jij in een maand.”

  Het is de vraag of beleidsmakers en ordehandhavers tijdig hebben ingezien wat ze door hun onachtzaamheid hebben veroorzaakt. De Marokkaanse jongeren wanen zich nu al de baas. Gouwenaren voelen zich geïntimideerd. Ouderen durven nauwelijks meer hun huizen uit. ”We zien een ontwikkeling,” zegt commissaris Jaco van Hoorn (40), plaatsvervangend districtschef van Gouwe Dssel. ”Een groeiend aantal Marokkaanse jongeren gedraagt zich steeds grimmiger. Ze schelden, spugen en provoceren.” Als de Vrijgemaakte Gereformeerde Kerk uitgaat, worden leden aangevallen door Marokkanen die rondhangen bij de skatebaan naast de kerk.

  In drie wijken zijn Marokkaanse jeugdbendes actief. Ze breken in, halen auto’s leeg en handelen in drugs. In de afgelopen vier maanden werden in Gouda 180 inbraken gepleegd en 931 auto’s opengebroken. Dat is veel voor een gemeente van 72 duizend inwoners. Ook hangen Marokkanen, niet per se als bende, op straat rond. Ze intimideren voorbijgangers, gooien ruiten in en maken lawaai tot diep in de nacht. Bewoners die durven te klagen, worden geïntimideerd. Honden worden met stenen bekogeld.

  ”Ik laat ze maar begaan,” zegt Engel Oskam (56). Ze woont dertig jaar in Korte Akkeren, een wijk met 19 procent Marokkaanse bewoners. Voor haar deur is een wijkcentrum waar ongeveer elke week de ruiten worden ingegooid. ”Ik ben niet bang op straat, want ik heb net zo veel recht op de stoep als ieder ander.” Maar ze zegt nooit wat tegen de Marokkaanse jongens voor haar deur. ”Dan gooien ze een steen door mijn ruit.”

  Ook de politie wordt bedreigd. ”We weten waar je kinderen op school zitten,” zeggen ze als een agent ze aanspreekt op hun wangedrag. Politieauto”s worden gesloopt. Niet alle agenten zijn onder de indruk. ”Als ze me bedreigen, doe ik gewoon aangifte,” zegt hoofdagent Tristan Brouwer.
  De Zuid-Hollandse provinciestad heeft een relatief kleine, maar prominent aanwezige Marokkaanse gemeenschap: 5300 Marokkanen. De helft is jonger dan 24 jaar en dat is precies de groep die het meest in aanraking komt met de politie. Ze zijn gefrustreerd, mogen alles, kansen genoeg , maar ze willen niets. Ze uiten hun onvrede in vernielzucht en intimidatie. Ook andere steden kennen het probleem van groepen jonge allochtonen die de straat terroriseren. Bestuurders en ordehandhavers zijn onmachtig.

  Demissionair D66-minister van Integratie en Grotestedenbeleid Roger van Boxtel (D66) wees onlangs zestien gemeentes aan die op extra steun mogen rekenen bij bestrijding van deze allochtone overlast. Naast Gouda zijn dat Alkmaar, Almere, Amersfoort, Capelle aan den IJssel, Delft, Hoorn, Lelystad, Nieuwegein, Purmerend, Roosendaal, Spijkenisse, Vlaardingen, Zaanstad en Zoetermeer.

  De politiek heeft lang gehoopt dat de problemen vanzelf zouden verdwijnen. De afgelopen tien jaar stelde Antoon Wassenaar (65) van Gemeentebelangen Gouda de Marokkaanse problemen aan de orde in de gemeenteraad. Hij was de enige. Al eind jaren tachtig zag hij Marokkaanse jongeren ontsporen. In 1998 voerde hij campagne met de slogan ”Gedogen, een teken van zwakte”.
  Als hij het woord nam in de raad, verliet de PvdA-wethouder Gea Gravensteijn-Witvoet de zaal omdat zij niet naar ”racistisch geklets” wilde luisteren. Ook buiten de raadszaal wordt zijn kritiek niet door iedereen op prijs gesteld. Op bijeenkomsten wordt hij uitgescholden voor ”teringlijer” en bespuugd. Soms wordt hij tot aan zijn huis achtervolgd.
  De ”multiculturele samenleving”, het is allemaal prachtig, vindt hij. ”Maar ik kan geen respect hebben voor iemand die mijn vrouw een ***** noemt,” zegt Wassenaar. ”En hoe komt een kind van 10 erbij om tegen mij te zeggen dat ze ons allemaal in de oorlog hadden moeten afmaken?” Zijn vrouw zegt: ”Ik hoop dat er niks gebeurt met ons in de flat.” Als Wassenaar dagen later met de Elsevier-fotograaf een rondje rijdt door de wijk Oosterwei, wordt zijn auto klemgereden door drie auto’s met Marokkanen.

  Het ongenoegen onder de autochtone bevolking groeit. Elke dag krijgt Wassenaar post en telefoontjes van verontruste Gouwenaren. Ze geloven niet meer in het zoveelste ”buurtpreventieproject” . En ze zijn verongelijkt: wel subsidie voor het Marokkaanse inloophuis, en niet voor de zangvereniging. Bij de laatste verkiezingen steeg Gemeentebelangen van één naar vijf zetels. Het is nu de vierde partij in Gouda, na CDA, VVD en PvdA, die alle drie zes zetels hebben. Wassenaar krijgt geen plek in het college.
  De sfeer in Gouda is in sommige wijken grimmiger dan in landelijk bekende probleemwijken in Amsterdam en Rotterdam.
  Oosterwei, ”Klein Marokko” in de volksmond, is voor meer dan een kwart Marokkaans. Het beeld van de wijk is dat van portiekflats, wasgoed en schotels op de balkons. De deuren zijn kaal. Onlangs sloot weer een Nederlandse winkelier zijn nering. Vrijwel alle middenstand in de wijk is nu Marokkaans.

  Je ziet, niets aan de hand lekker blijven slapen en roepen dat iedereen die voor discipline is een extreemrechtse rakker is…

  NB: Overigens is er na allerlei loze beloften van onze burgervader bar weinig verandert. Politie treed nogsteeds niet op en alles is weer bij het oude.

 83. 126

  Woorden verdraaien? Nee, ik probeer je alleen duidelijk te maken wat de implementatie is van wat jij voorstelt. Maar het is me nu toch wel duidelijk dat je het liefst naar je eigen gezeik luistert (one-issue) en eenieder die je uitlegt dat wat jij voorstelt echt niet kan, gaat lopen uitkankeren. Je hebt alleen oor voor je eigen waanbeelden, blind voor kritiek of nuance. Dacht je nu werkelijk dat als het allemaal zo makkelijk (onbeschoft en respectloos,?fascistisch?) zou zijn, dat het niet allang al gerealiseerd zou zijn? Schreeuw maar lekker verder, de meeste mensen lachen alleen maar om je. Je bent een one-issue-anti-mocro radiKaaltje, die het grotere plaatje mist, en een normale dialoog is onmogelijk met jou. Maar stoor je niet aan mij, ga lekker zo door. En je weet, de regering die jij zoekt ligt ergens in het oosten, en dan het midden.

 84. 128

  ”En dan gooien we die kankerkoningin er ook meteen uit.”

  Die marokkanen hebben eigenlijk nog best goede ideeen. Kunnen ze geen politieke partij oprichten?

 85. 130

  @Ketsman: Werkelijk briljant hoe je het weer probeert om te draaien en je onconstructieve mening probeert op te leggen met je retecool maatjes. In andere landen zijn al jaren strafkampjes waar ettertjes naar toe moeten voor discipline (dus respect bij brengen en leren hoe om te gaan met anderen). Uiteraard wil je dat liever niet en thee blijven drinken op de hoop dat het beter gaat worden. In Gouda is die retoriek van je al 20 jaar te laat en moet er gewoon iets gedaan gaan worden. Je kan wel zeggen dat het huidige beleid werkt, maar waarom loopt het dan zo de spuigaten uit momenteel. Of beschouw jij het al als heel normaal dat men in diverse steden (ook Gouda) politie moet inzetten om bioscopen te ontruimen? De Marokkanen hier in onze straat schamen zich kapot voor die gasten en zijn in hun mening over straffen zelfs nog veel ongenuanceerder dan ik ben. Ik vraag me af of je later als je echt groot bent en kinderen krijgt of je er dan ook zo laconiek over denkt als alles thuis dreigt te ontsporen. Vergeet dan niet dat je principieel tegen disciplineren bent, omdat dat fascistisch is! Het vreemde is dat jij denkt dat mensen mij uitlachen, maar je eigenlijk zo wereldvreemd bent dat je niet door hebt dat jij degene bent die ze werkelijk uitlachen. Begrijpend lezen is ook niet je sterkste kant, maar je hebt wel een zeer levendige fantasie…

  Daarnaast heb ik je nu al een paar keer uit gedaagd om hier heen te komen of nu eens een oplossing aan te dragen of mee te denken. In alle gevallen doe je niets en maak je alleen verwijten en wauwel je maar wat. De plaat blijft dus een beetje hangen.

  Als laatste je reactie over Oom Agent. Als ze niet machteloos staan toe te kijken, waarom dat om de haverklap die buurtonderzoeken? Waarom dan iedere keer weer die opmerking: Als u ons niet helpt, kunnen we niets beginnen. En dan help je en dan staan ze na 2 uur je ruiten in te gooien of erger. Dan komen ze weer en vragen ze weer hulp, terwijl ze al lang weten wie het zijn en soms staan die gastjes er lachend bij. Waarom zegt een Agent na een auto inbraak dat ze weten wie het zijn, maar ze niets kunnen doen? Hoe machteloos kan je staan dan?!?

  Blijf geloven in je verhaal, maar kom nu eens echt naar Gouda toe…als je durft!

 86. 132

  En leer eens normaal te discussiëren zonder je opponent te beledigen en allerlei eigenschappen toe te dichten. Het enige wat je bereikt is dat geen mens je nog serieus neemt. Niet op de man spelen, zo simpel is het, stick to the topic.

 87. 134

  En dan nog iets, misschien is het minder moeite om jezelf aan te passen aan deze ‘nieuwe’ cultuur. DWZ, als ze je vriendin weer ‘hoer’ noemen (wat ze trouwens ook is) ga je gewoon terugschelden. Je hebt hier ook geen enkel probleem om mij van vanalles uit te maken, toch? Je kwaliteiten, gebruik ze.

 88. 135

  @Kaaskop
  Als Goudse inwoner en raadslid vind ik dat je wel een erg negatief beeld schetst, dat je onderbouwt met een artikel uit Elsevier van 7 jaar oud.
  Je bent duidelijk op de hoogte van wat erin Gouda is gebeurd, en een deel van de door jou opgesomde ellende is daadwerkelijk gebeurd of gebeurt nog steeds: autoinbraken (overigens enorm teruggelopen in aantal de laatste paar jaar), de molotovcocktail, lastigvallen van kerkgangers, allemaal gebeurd en ik zou het lijstje nog flink kunnen aanvullen ook.
  Op andere punten overdrijf je ontzettend: de binnenstad een no-go area geworden voor een vrouw alleen? Ik kom daar op alle momenten van de dag en nacht. Niet door Oosterwei durven? Idem. De wijk Oosterwei marketing technisch omgedoopt in Oud-Goverwelle? Onzin, dit zijn twee buurten die naast elkaar liggen. Het ene buurtonderzoek na het andere? Ik heb nog nooit een buurtonderzoek meegemaakt van de politie.

  Het lijkt er verder erg op dat je ‘de Marokkanen’ als een probleem ziet. Dan is het logisch dat je concludeert dat ‘het probleem’ zich verspreidt. Want nu steeds meer Marokkanen door goede scholing een baan vinden waarmee ze zich een wat grotere woning dan een flatje in Oosterwei kunnen permitteren verspreiden ze zich inderdaad naar andere delen van de stad. Ik vind dat een positieve ontwikkeling. Het geeft aan dat de integratie werkt.

  Maar laat ik je het voordeel van de twijfel geven en aannemen dat je met ‘het probleem’ doelt op criminele of ernstig overlastgevende jeugd. Je oplossing bestaat uit strenger straffen en beter optreden van de politie. Tegelijkertijd klaag je over het ophangen van camera’s. Ik vind dat een merkwaardige combinatie van argumenten, zeker als je in één adem de lokale politiek de schuld geeft. Die gaan namelijk niet over straffen, wel over camera’s. Los daarvan geloof ik niet in strafkampen en internaten. Dat zijn eerder trainingskampen waar beginnende criminelen aan hun netwerk kunnen werken. Wat mij betreft is het verhogen van de pakkans het belangrijkste, en ik denk dat daar de afgelopen jaren veel winst is geboekt.

  Tenslotte: je zegt dat de Marokkanen in je straat zich rot schamen voor die gasten. Vind je het terecht dat deze mensen zich schamen voor iets dat een ander gedaan heeft? Wat mij betreft is dit een symptoom van een groter probleem in onze stad: de tweedeling die alleen maar groter wordt door almaar fulmineren op ‘de marokkanen’.

 89. 136

  @Kaaskop
  Je hebt het oor van een politica, kom op man, en herinner wat ik je tipte over discussie voeren. Blijf cool. Echt een gemiste kans als je het nu laat afweten.

  @Hilde
  Complimenten voor uw correcte grammatica. Maar ik ben bang dat Kaashoofd het laat afweten. Hij vindt het vast allemaal slap links gelul.
  Vraagjes, 1mochten die camera’s overbodig worden, worden ze dan verwijderd? 2Pakkans vergroten is een goed idee, maar bij zwaardere straffen heb ik zo mijn twijfels. Is het niet zo dat dan de criminaliteit ook zwaarder wordt? Maw, criminelen gaan zich bv. (zwaarder) bewapenen om niet gepakt te worden.

 90. 137

  @Ketsman: Nu we toch aan het beledigen zijn: Als mijn vriendin een hoer is dan werkt ze iig nog voor haar geld. Zal jij als vrijgezelle geitenwollesokken uitkeringstrekker wel niet kunnen zeggen.

  @Hilde: Wel Hilde….hulde voor jou. Het stuk is idd uit 2002 en 7 jaar later liggen ze goed voor op schema, want oa. politie autootje slopen, misdragen in supermarkten (AH/MCD) en de molotovcocktails vlogen ook dit jaar nog tegen de kerk. Je kan het nu wel weer gaan down-playen, maar daar zijn de politici al 20 jaar erg goed in. Kennelijk heb je nog steeds niet door wat er nu werkelijk onder de Goudse bevolking leeft, maar dat is kenmerkend voor alle politici dus trek je dat niet teveel aan. Ik zal het puntsgewijs voor je neerzetten…

  Op andere punten overdrijf je ontzettend: de binnenstad een no-go area geworden voor een vrouw alleen? Ik kom daar op alle momenten van de dag en nacht.
  Je praat nu alleen over de Kleiweg en Markt, waar er camera’s hangen en schijnveiligheid creeeren, maar de binnenstad is groter. Ik weet iig uit mijn eigen omgeving dat vrouwen het niet prettig vinden om alleen door de stad te moeten lopen en al helemaal niet in de Oosterwei om bijvoorbeeld naar de Liddl of C1000 te gaan. Ze worden hier constant lastig gevallen, maar dat is inmiddels redelijk normaal geworden en aangifte helpt niet zolang er geen bloed bij komt kijken. Ik denk als je een enquête de deur uit zou sturen je wel een hele hoge score zou hebben op deze punten onder vrouwen…

  Het lijkt er verder erg op dat je ‘de Marokkanen’ als een probleem ziet. Dan is het logisch dat je concludeert dat ‘het probleem’ zich verspreidt.
  Ho wacht even, als je het goed leest ging het in de comments hier over en heb ik hier op gereageerd. Als je mijn comments ook leest zie je dat het mij niet alleen om de Marokkanen gaat. Ik reageer alleen inhoudelijk opde discussie. Van mij mag je al die verveldne gastjes en meisjes disciplineren, want daar schort het thuis gewoon aan. Wat moet een kind van 12 jaar nu om 1 uur ’s nachts op een doordeweekse dag buiten? Maar nu moet je ook niet gaan doen alsof het niet goed mis is met een groot gedeelte van de Marokaanse jongeren. Zoals je zelf weet zijn ze wel erg over vertegenwoordigd in de cijfertjes. Dit is niet iets wat ik verzin. Het probleem verspreid zich inderdaad en dat weten jullie ook. Vroeger waren de problemen vooral geconcentreerd in Oosterwei, maar sinds een jaartje of 10 begint ook in Bloemendaal de sfeer behoorlijk terug te lopen. Dit komt doordat Marokkanen zich ook massaal vestigen in de wijk Burgenlusten en je ziet deze wijk ook verpauperen. Niet zeggen dat het niet zo is, want ik ben er zo wat opgegroeid. De scholen daar hebben een groter hekwerk staan dan een gemiddeld Consulaat, er is een islamitische school gekomen en alle speeltuinen die er waren in de jaren 80 zijn inmiddels verdwenen of gesloopt.

  Want nu steeds meer Marokkanen door goede scholing een baan vinden waarmee ze zich een wat grotere woning dan een flatje in Oosterwei kunnen permitteren verspreiden ze zich inderdaad naar andere delen van de stad. Ik vind dat een positieve ontwikkeling.
  Helemaal mee eens. Er wonen bij mij in de straat van “deze” Marokkanen. Deze schamen zich dan ook voor die achterlijke debielen, net als wij ons schamen als we in het buitenland zijn en andere Nederlanders maken er een zooitje van. Het gekke is alleen dat deze Marokkanen zich over het algemeen Nederlanders voelen en zich zo gedragen. Niemand hier in de buurt die op ze neer kijkt ofzo, vaak juist het tegenovergestelde. Neemt niet weg dat ook zij toegeven dat er een probleem is met de Marokkaanse jeugd. Op interviews op TV, kranten en andere media zeggen zij zelf dat er te soft wordt opgetreden. Zij zijn voor harder straffen, maar op dat punt ben ik het dan weer eens met Ketsman dat dit waarschijnlijk niet veel zin heeft en averechts werkt. Alleen geloof ik wel in strafkampjes (gesloten internaten) naar Amerikaans of Engels voorbeeld (ook voor andere kinderen uiteraard). De resultaten hiervan waren pas in een documentaire op de VPRO te zien en ik vond 35% terugval niet echt hoog tov 80% als je zwaarder straft. Het disciplineren (respect, structuur, etc.) bijbrengen helpt dus wel degelijk voor sommige. Ze kunnen in het leger, worden kok, etc. Een duwtje in de rug dus ipv het zoveelste buurtcentrum ed. Daarvan weten we dat het niet werkt. Kleine gastjes kijken op tegen de grote en worden vaak op jongere leeftijd nog vervelender omdat ze weten dat iig tot 12 jaar er weinig kan gebeuren (en darna is het tot 18 jaar nog een lachertje).

  De wijk Oosterwei marketing technisch omgedoopt in Oud-Goverwelle? Onzin, dit zijn twee buurten die naast elkaar liggen.
  Vreemd, zie toch regelmatig huizen die in de Oosterwei liggen (Johannes Poststraat ed.) te koop staan als Oud Goverwelle. Op de site van Beterwonen Gouda komt de wijk Oosterwei niet eens voor. Ben dus benieuwd of de Springer nu in Oosterwei ligt of Oud-Goverwelle en wat dan wel de Oosterwei is volgens de Gemeente.

  Het ene buurtonderzoek na het andere? Ik heb nog nooit een buurtonderzoek meegemaakt van de politie.
  Vreemd, ik heb al diverse keren politie aan de deur gehad ivm problemen rond om het winkelcentrum, autoinbraken, woninginbraken, vandalisme, etc. U woont zeker in de Gaardebuurt of Watergras?!?

  Maar laat ik je het voordeel van de twijfel geven en aannemen dat je met ‘het probleem’ doelt op criminele of ernstig overlastgevende jeugd. Je oplossing bestaat uit strenger straffen en beter optreden van de politie.
  Het voordeel van de twijfel. Ach hede, u bent dus ook al aan het hokjesplaatsen zie ik. Knap hoor! Maar ik zeg disciplineren van veelplegers en…Goed, ik geef het op dit punt op…lezen is kennelijk moeilijk en als het nu nog niet duidelijk is wil je het gewoon niet snappen of ik kan me niet goed uitdrukken om het begrijpelijk te maken…

  Tegelijkertijd klaag je over het ophangen van camera’s. Ik vind dat een merkwaardige combinatie van argumenten, zeker als je in één adem de lokale politiek de schuld geeft.
  Ja natuurlijk klaag ik hier over. Het is toch belachelijk dat de politiek het zo ver heeft moeten laten komen dat camera’s in woonwijken moeten worden geplaatst?!? Sorry, maar dat vind ik echt een zwakte bod. Dit betekend gewoon dat je de afgelopen 20 jaar niet je best hebt gedaan oom het op te lossen. Dat blijkt ook wel uit de opmerking dat jullie NU opeens allerlei maatregelen treffen die 10 jaar geleden al hadden moeten worden getroffen. Dan was het waarschijnlijk nu allemaal niet nodig geweest. Dat de camera’s er hangen geeft veel mensen meer rust, maar we weten allemaal dat het schijn is en maar tijdelijk werkt (zie problemen in andere Europese landen met camera’s als Engeland). Nu het dus echt te laat is gaat de politiek dus eindelijk iets doen. Ik vind dat de politiek de eerste signalen had moeten oppakken en niet ontkennen. Je moet dus nu gaan goedmaken wat er fout is gegaan…en dat is een hele moeilijke weg nu! Waar of niet?!?

  Los daarvan geloof ik niet in strafkampen en internaten. Dat zijn eerder trainingskampen waar beginnende criminelen aan hun netwerk kunnen werken.
  Daar verschillen we van mening, maar dat mag in dit land. Netwerken doen ze dus volgens jou niet als ze hier op straat hangen?!? Apart…dus vandaar die drugskoeriers uit Gouda die in Limburg tegen een vangrail rijden?!? Nee, die gasten weten niet wat een auto is, trein, gsm, internet, etc. Echt Hilde, ik had van een politica een beter inzicht verwacht op dit punt.

  Wat mij betreft is het verhogen van de pakkans het belangrijkste, en ik denk dat daar de afgelopen jaren veel winst is geboekt.
  Onderbouw dat dan eens met cijfers.

  Tenslotte: je zegt dat de Marokkanen in je straat zich rot schamen voor die gasten. Vind je het terecht dat deze mensen zich schamen voor iets dat een ander gedaan heeft?
  Ik vraag me af of jij je schaamt als Nederlanders in den vreemde zich misdragen. Ik wel, omdat die debielen dan de goede naam van de Nederlanders te grabbel gooien.

  Wat mij betreft is dit een symptoom van een groter probleem in onze stad: de tweedeling die alleen maar groter wordt door almaar fulmineren op ‘de marokkanen’.
  En hoe zou dat nou komen? Gewoon daarvoor gedeeltelijk de hand in eigen boezem steken! De politiek in Gouda had iom justitie al veel eerder moeten ingrijpen en dat heeft ze nagelaten. Dat weet jij best wel. Al 20 jaar broeit het. Het is niet iets wat begon met het Bus-incident. Waarom is het probleem er dan met de Marokkaanse jeugd? Waarom hebben ook andere allochtonen (Molukkers, Antiliaanen, etc) problemen met die Jeugd? Waarom heeft de politiek niet eerder ingegrepen? Of ga je nu zeggen dat jullie het niet wisten? De mensen zijn het zat. De rede dat de Marokaanse jeugd op valt is omdat ze over vertegenwoordigd zijn en ze ook er alles aan doen om die status te behouden. Zijn ze dan allemaal slecht? Nee, tuurlijk niet en niemand zegt ook dat ze gedeporteerd moeten worden ofzo, maar lekker schoffelen op zijn Engels (dus met duidelijk zichtbaar waarvoor je gepakt bent) zorgt ervoor dat de status verlaagd. We verschillen dus van mening over de aanpak. Ik vind het alleen wel lafjes om te zeggen dat jullie nu alles uit de kast trekken en niet de hand in eigen boezem willen steken, maar ja, dat is politiek!

 91. 139

  @ketsman

  Als Kaaskop het geen slap links gelul zou vinden zou ik ernstig aan mezelf gaan twijfelen. Maar ik voer graag een discussie met hem op basis van argumenten.

  Er staan in Gouda vaste camera’s in het centrum, die worden in principe niet verwijderd. Daarnaast staan er op een aantal probleempunten mobiele camera’s. Daar is verder weinig mobiels aan, ze staan gewoon stil, maar ze worden verwijderd of verplaatst als de problemen verdwijnen of zich verplaatsen. Camera’s zijn niet dé oplossing maar kunnen in bijzondere omstandigheden een van de middelen zijn om grip te krijgen op een groep.

  Ik geloof ook niet in zwaardere straffen en ben het eens met je analyse.

  Overigens grappig dat ik een u ben, komt dat door de correcte grammatica? ;-)

 92. 140

  @Hilde: Natuurlijk vind ik het slap gelul (Links zit namelijk al in de partijnaam), dus twijfel niet aan jezelf :)
  Als je mij de stempel rechts wil geven vind ik dat prima, want dat is een logisch gevolg is ik niet links…maar fascist en nazi geeft niet te kennen van enig intelligentie (of kennis van het verleden).

 93. 141

  http://www.beterwonengouda.nl/index.php?pagina_id=36&cat_id=4&subcat_id=28

  Oud-Goverwelle is een levendige, multiculturele, kinderrijke buurt. Er is een groot winkelcentrum in de buurt. Tevens zijn er diverse winkels en dienstverlenende bedrijven zoals een postagentschap en een apotheek in de buurt, diverse scholen voor basis- en voortgezetonderwijs. Oud-Goverwelle ligt bij verschillende sportcomplexen waaronder een sporthal. Er is een mooi wandelgebied bij plantsoen De Willens, Goejanverwelledijk en omgeving. Ook het natuurgebied Goudse Hout en de Reeuwijkse plassen zijn op loopafstand bereikbaar. Het centrum van Gouda ligt op 10 minuten fietsen, er zijn goede busverbindingen. Vlakbij ligt het NS-station Gouda-Goverwelle.

  Okay Hilde, vertel mij nu eens in welke wijk ligt:
  – De Spingers
  – GSV / Donk
  – Winkelstraat (de Rijkestraat)
  – Liddle

  Ik ben dan ook benieuwd welke winkelvoorzieningen en sportvelden er in Oud Goverwelle liggen, want naar mijn mening is het opgenoemde toch de Oosterwei. Ik wacht met spanning je reactie af… :)

  NB: Mocht je dus zeggen dat de sportcomplexen in Oud Goverwelle liggen zoals hierboven, dan had onze Burgervader niet over de Bushalte in Oosterwei moeten praten, want die ligt voor de sportvelden. Anders zou ik wel eens een link naar een kaartje willen zien waar die scheiding wordt gemaakt.

 94. 143

  Als ik eens even grasduin in de documentjes van Gouda begrijp ik dus dat alles (gezien van de dijk) rechts van GSV dus Oud Goverwelle is. Zal dat van van’t Hof met de Johannes Poststraat wel een foutje zijn. Alleen is Oud-Goverwelle geen erkende buurt, want ook op de kaartjes zie ik hier weinig van terug. Is Oud-Goverwelle dan tot aan de Goverwellesingel of tot aan de Wissel? En waarom erkent Gouda het dan niet als officiële buurt op papier, maar gebruikt het het wel in communicatiestukken? Maar vreemd dat Oosterwei dan niet bij Beter Wonen wordt genoemd of Vreewijk (wat wel officiële buurten zijn) en waarom wel de overige wijken gebruiken en de wijk Kort Haarlem dan weer opslitsen in buurten, waarvan Oosterwei en Oud-Goverwelle dan weer één is. Nee, echt niet verwarrend hoor! Dus kort gezegd: Bestaat Oud-Goverwelle nu officieel wel of niet en wie past wikipedia aan en gaat even navragen waarom Beterwonen het niet per wijk doet maar Kort Haarlem opsplits zonder vermelding van de Oosterwei dan als buurt…misschien toch marketing technisch beter te verhuren/verkopen?!?

 95. 144

  @Kaaskop
  Ik ben inderdaad Hilde Niezen van GroenLinks. Leuk dat je de discussie aangaat. Dat ik je ‘het voordeel van de twijfel’ gaf is misschien inderdaad een kwestie van hokjesgeest, maar mocht je inderdaad de positie hebben ingekomen dat alle Marokkanen een probleem zijn (zoals sommige mensen doen) dan had een verdere discussie ook weinig zin gehad.

  Ik weet heel goed wat er gebeurd is. Je noemt een nieuw lijstje, ik zou dat kunnen aanvullen met nog meer recente gebeurtenissen. We zijn het eens over de feiten. Gelukkig zien we de laatste tijd steeds vaker dat de daders gepakt worden. Hierbij worden altijd ook de ouders ingelicht.

  Je zegt dat ik niet weet wat er onder de Goudse bevolking leeft. Ik weet dat heel goed. Ik weet ook dat jouw mening weliswaar wordt gedeeld door een deel van de Goudse bevolking, maar dat niet iedereen zo denkt als jij.

  Je beschuldigt mij van down-playen, ik beschuldig jou van overdrijven. Hier zullen we het vermoedelijk niet over eens worden. Feit is wel dat het overgrote deel van de Marokkaanse jeugd het prima doet. Je hebt gelijk dat de Marokkaanse jongens wel oververtegenwoordigd zijn in de misdaadstatistieken. Hier zijn de laatste tijd veel onderzoeken naar gedaan, en die wijzen vooral naar sociaal-ecomische oorzaken. Daarnaast is er een groepscultuur van een harde kern met een grotere groep meelopers. Het beleid is erop gericht om de harde kern aan te pakken en de meelopers los te weken.

  Ook voor Marokkaanse criminelen geldt dat de 3 W’s ze weer op het rechte pad kunnen brengen: Werk, Wijf en Woning. Vooral aan dat eerste kan je als gemeente iets doen.

  Er zijn veel veiligheidscijfers te vinden op de site van de gemeente: http://www.gouda.nl/content.jsp?objectid=45237. De veiligheidsmonitor, die je via deze link ook kunt openen, bevat jaarlijks allerlei mogelijke cijfers.

  Sinds 2005 werkt Gouda aan integraal veiligheidsbeleid. Dit omvat zowel preventieve als repressieve maatregelen. Het beleid is vastgelegd tot dit jaar, dus aan het eind van dit jaar zal er een brede discussie in de raad komen over veiligheid. Je bent van harte welkom om me te praten.

 96. 145

  Het is inderdaad verwarrend. Volgens mij heet de wijk Gouda-Oost, en die bestaat uit de buurten Vreewijk, Oosterwei en Oud-Goverwelle.
  – De Spingers – Oosterwei
  – GSV / Donk – grens tussen Oosterwei en Oud-Goverwelle
  – Winkelstraat (de Rijkestraat) – Oosterwei
  – Liddl – Vreewijk

 97. 146

  Wat Beterwonen doet kan inderdaad best uit marketing overwegingen zijn, ik denk dat een huis in Oosterwei met alle negatieve pers van de laatste tijd toch wat minder opbrengt. Tja, of het helpt weet ik niet. Wel triest.

 98. 147

  Hilde, troost je..het is niet alleen Beter Wonen. Ook andere makelaars maken zich hier schuldig aan. Oud Goverwelle verkoopt of verhuurt nou eenmaal beter dan Oosterwei. Iedereen in Nederland kent de Oosterwei inmiddels wel qua reputatie. Goverwelle staat daarentegen wel goed bekend en zeg nou zelf, jij woont toch ook liever in op je eigen eilandje bij de Mammoet met die nieuwe dure koophuisjes/apartementen (wel mooi uitzicht heb je op het omlooppad) die de prijs alleen maar ten goede komen dan op de Hammerskjoldhof?

  En ja ik ken Gouda redelijk goed. Heb in diverse buurten en wijken gewoond (Plaswijck, Binnenstad, Korte Akkeren, Achterwillens, Mammoet, Nieuw Goverwelle en nu in Bloemendaal) en ben hier opgegroeid. Ik ken de problemen dus al jaren en heb buurten zien verpauperen. Ik overdrijf toch niet als ik zeg dat de problemen bij oa. WC Bloemendaal zijn toegenomen met Marokkaanse jongeren na de grote toestroom van Marokkaanse gezinnen in de Burgen-Lusten en Zoomenbuurt?!?

  Je weet zelf ook wel dat de situatie daar inmiddels onhoudbaar was geworden en ouderen in de omliggende flats niet meer ’s avonds naar buiten durfen. Mensen er een verhoogde kans hadden als ze bij de Super de Boer (oude Gruma) hun auto parkeerde dat je ruit er uit lag. Dat mensen bij de skatebaan voortdurend werden lastig gevallen. Ja werden, want op al die plekken staan nu dus camera’s.

  Vroeger was het hier gezellig. Kon je er voetballen en was er kermis. Nu is er alleen nog een kleine kermis op de Markt (vroeger groot op de Veemarkt). Dingen veranderen, dat begrijp ik…maar waarom de politiek zeker 15 jaar de kop in het zand heeft gestoken is mij onduidelijk. Persoonlijk merk ik weinig verbetering in Gouda. Ik kan alleen maar hopen dat als ik morgen met mijn kids naar de kermis ga dat het rustig blijft ipv geouwehoer.

  Hier zijn de laatste tijd veel onderzoeken naar gedaan, en die wijzen vooral naar sociaal-ecomische oorzaken.
  Die gasten hebben hier alle kansen. Ze hebben dezelfde kansen als mijn kinderen (die ook een kleurtje hebben). Alleen willen die gasten gewoon niet en geven ze daarna de rest de schuld. De overheden zouden dit al in een vroeg stadium moeten signaleren en aanpakken. Nu vraag ik je, wat is er dan mis met disciplineren? Disciplini bijbregen moet ik mijn kinderen ook. Vroeg naar bed, gewoon naar school, om 8 uur thuis, etc. Wat is er dan mis mee dat als zij keer op keer over de schreef gaan dit er in te brengen op “strafkampjes” waar een soort militaire structuur hangt? Werkt het niet? Hoe weet je dat? Het is hier iig nog niet geprobeerd en in andere landen werkt het wel.

  Ik heb ook even het stukje van Gouda en veiligheid gelezen…

  In februari 2006 is gestart met de aanpak van autocriminaliteit.
  Toen al?!?

  Fietsen in een voetgangersgebied, zoals op de Kleiweg wordt beboet met 30 euro. Maar ook fout parkeren, hondenpoep waar het niet mag of afval op straat gooien wordt streng aangepakt en beboet.
  Ik heb jaren in Goverwelle gewoond en daar is NOG NOOIT een bekeuring uitgedeeld voor auto’s die niet in de vakken staan, maar op een voetganger-/fietspad staan. Als ik op bezoek ga bij vrienden is het alleen maar erger geworden. Daarnaast is bij vele hondenbezitters daar ook het woord poepzakje onbekend.

  …vreemd dat de links naar Docs en PDF niet werken (iig niet in Firefox). Waar kan ik deze wel vinden, ben namelijk wel benieuwd…

 99. 149

  @ Hilde:

  Jij zegt: Hier zijn de laatste tijd veel onderzoeken naar gedaan, en die wijzen vooral naar sociaal-ecomische oorzaken.

  Dit is nou precies het linkse gelul waar ik me zo kwaad om kan maken. In geen land ter wereld heeft men zoveel kansen als hier. Natuurlijk hebben minderheden het soms zwaarder maar daar staat tegenover dat er meer geld in hen wordt gestoken qua leraren, gratis cursussen en zelfs zoiets walgelijks als positieve discriminatie. Het is toch een gotspe om te beweren dat al die opgeschoren kopjes die de boel werkelijk overal in NL verzieken op een vreselijke manier, geen kansen hebben gehad??? Wat een belediging naar meisjes in Afghanistan of Marokko of naar jongens in de Sahel.
  Het wordt tijd dat deze linkse leugens voor eens en voor altijd worden afgeserveerd.
  De heren verdienen hun geld met roof en dealen, en omdat hen geen strobreed in de weg wordt gelegd, zullen ze nooit een baan van 9-5 accepteren.
  Even wat anders Hilde: van Spanje tot Nederland, van Belgie tot Scandinavie maken marokkaanse of andere islamitische jongeren er een complete zooi van. Logisch, want in hun eigen landen is er ook nog nooit iets moois van de grond gekomen. De hele islamitische wereld verkeert al eeuwen in complete duisternis.
  Zeg gewoon waar het op staat ipv met oude linkse retoriek aan te komen zetten: de ideologie islam de men al eeuwen inademt zorgt niet alleen voor vreselijk geweld en hartverscheurende onderdrukking, het is ook een rem op ontwikkeling. En kom niet aan dat dit gespuis nooit in een moskee komt. Ook zij ademen deze ideologie van vrouwenhaat, homohaat, jodenhaat, afkeer van wetenschappelijk onderzoek, afkeer van de christelijke varkens al eeuwen in.

 100. 150

  De grootste valstrik waar we intrappen is dat we de bottomline uit het oog zijn verloren. Meisjes die geen vrije partnerkeuze hebben, die niet uit mogen, die niet mogen gymen met jongens, die volledig onderdrukt worden, blijken volgens de ‘progressieven’ ineens wel vrij te zijn bij het dragen van een hoofddoek. Dan is het ineens een feministisch signaal dat deze meisjes zelf kiezen.

  Vroeger kwam links op voor de gewone man. Deze gewone man heeft inmiddels zin portie wel gehad. Zijn buurt is veranderd, zijn vrouw en dochters worden uitgescholden, zijn zoon moeten jaren wachten op een huis. Deze mensen vragen zich af waarom er nog steeds grote groepen nieuwelingen binnenkomen. En ik heb het niet over echte asielzoekers maar over gezinsvorming cq -hereniging. Op een gegeven moment is de maat vol. Dat heeft niets met racisme te maken maar met realiteit. Vooral ook omdat de samenleving er meer dan genoeg van heeft.

 101. 151

  Een schande dat joden in Amsterdam zich niet meer veilig voelen, dat homo’s hun geaardheid weer verbergen, dat vrouwen niet meer over straat durven, dat in de stad van Anne Frank er nauwelijks nog over de Holocaust mag worden onderwezen, dat kunstenaars/schrijvers/intellectuelen geintimideerd worden, dat honderdduizenden vrouwen geen vrije partnerkeuze hebben, het rijtje is oneindig. Het is een absolute schande. En kom niet aan met ‘het wordt vanzelf beter’. Het wordt alleen maar erger, vooral ook omdat de poorten nog altijd wagenwijd openstaan. En mensen die deze symptomen downplayen, zoals jij Hilde, zijn een gevaar voor de vrijheid. Het is een schande dat dit land met de dag een stap terugzet naar de Middeleeuwen. En jullie praten het allemaal maar goed of verzachten het. Er is GEEN excuus voor uithuwelijking, jodenhaat, christenhaat, bedreigde intellectuelen en vrouwenhaat.

 102. 154

  @ dick

  Het gaat je geen moer aan of ik christen, jood, atheist, homo of een alien ben. Volstrekt irrelevant. Je maakt jezelf alleen maar nog meer belachelijk.

 103. 155

  Vroeger stond links voor vrijheid, gelijkheid man-vrouw, geen religieuze druk, homorechten, rechten van de gewone arbeider. Nu steunt ze de meest conservatieve stroming die de wereld ooit heeft aanschouwt. En het wordt steeds genanter…

 104. 156

  Omheen draaien dus nog steeds. Vreemd dat het jouw wel een moer aangaat wat voor geloof een ander heeft.

  Belachelijk maken: Hahahaha triest dat je het zelf niet ziet. Maar je houding is duidelijk: spugen, schelden, nixxx aannemen, vragen ontwijken, maar ze wel stellen.

  nexxxt

 105. 161

  @ 156

  jij zegt: Vreemd dat het jouw wel een moer aangaat wat voor geloof een ander heeft.

  Yep, geloof cq ideologie wordt een kwestie als het iedereen in zijn omgeving beinvloedt en intimideert. Anders is het niet interessant. Maar zelfs dat begrjp jij niet…

 106. 165

  Het zijn vreemde tijden. Links ziet in Ayaan, Wilders en zijn stemmers, intellectuelen die op de wereldwijde vernietigende invloed van de islam wijzen, de nieuwe fascisten. Terwijl zij juist de islam als het nieuwe fascisme bestempelen… Wie zei ook alweer dat het nieuwe fascisme links zou zijn?

 107. 166

  @ 161 Dick

  Ach gossie, het gaat weer over toonhoogte, het laatste argument dat altijd opduikt… Zolang ik hier voor goebbels, nsb-er word uitgemaakt en anderen hun vriendin als hoer zien bestempeld (“de marokkanen roepen dat DUS zal er wel een kern van waarheid inzitten”) wil ik jou niet over toonhoogte horen…

 108. 167

  Ach maak je niet druk. Als je geen linkse mening hebt of deelt dan roepen linkse mensen gelijk dat je een nazi bent of fascist. Je moet jezelf dan gaan verdedigen dat je geen rascist bent (ook al ben je zelf een allochtoon / zwart) en je stemt gelijk op Wilders…diep triest, als je er goed over na denkt, dat zij juist degene zijn die roepen dat je niet in vakjes moet denken.

 109. 168

  @Kaaskop
  Die heropvoedingskampen werken niet. Hier hebben we het gezien met Glenn Mills en in de VS is er veel onderzoek naar gedaan, met weinig postieve resultaten.

 110. 169

  163.

  dick: je toont je een onwaardige verliezer, ga vooral lekker door met op de persoon spelen.

  Weet je niet hoe je het spelletje speelt ‘zoek de foute argumenten, aannames, overdrijvingen’?

  Bij Peter is dat niet zo moeilijk!

 111. 170

  Maar het is duidelijk. Volgens de schrijver van het artikel en Groen Links uit Gouda is er weinig tot niets aan de hand in Gouda. De paar dingetjes die fout gaan, wordt aan gewerkt! (al decennia). En de rest zijn onderbuikgevoelens van diegenen die het Grote Gelijk niet kunnen bevatten.

 112. 171

  Gelukkig kunnen we uberhaupt lachen. Godsamme nou, wat belangrijk! Vrees dat van zuurheid verbitterde Pete er wat meer moeite mee heeft!

  Peter anders klets je toch nog een paar keer over je hond om je hautaine teksten kracht bij te zetten?

  – Pete’s ekerheidje: Anders is het niet interessant.
  – Pete’s denigrerende aanname: Maar zelfs dat begrjp jij niet…
  – Pete bepaald onze agenda: Volstrekt irrelevant.
  – Boring Pete als volgzame gillende Geer-discipel: Een schande dat….
  – Shit ga ik die bagger ook nog lezen, nou de laatste dan:

  – Boring Pete’s SM-denken: De grootste valstrik waar we intrappen is

 113. 172

  @ 167 kaaskop

  Ik weet het ;-) Ik ken mijn pappenheimers. Het is alleen zo jammer dat de mooie linkse idealen van de jaren ’60 en ’70 (afgezien van de steun aan massamoordenaars, die steun was verachtelijk) volledig verdwenen zijn. Links steunt nu de meest conservatieve stroming die de wereld ooit heeft aanschouwd. En het wordt met de dag genanter…

 114. 174

  @Hal Incandenza: Ehm, Glenn Mills is een school en geeft geen begeleiding voor het individu. Ach dan zal die docu wel rechtse propaganda zijn geweest op de VPRO (je kan die ook al niet meer vertrouwen). Ik stel voor dat je dan met een andere oplossing komt. Harder straffen? Niet straffen? Belonen? Zeg het maar…

 115. 178

  @ dick

  Ik ben niet zuur, zeker niet in het dagelijks leven. De punten die ik aansnijd zijn echter zo ernstig dat het niet hard genoeg gezegd kan worden. Ook vandaag weer worden in Nederland talloze vrouwen uitgescholden, homo’s belaagd, meisjes uitgehuwelijkt, joden beschimpt. Je moest eens weten hoeveel leed er is. Er zijn geoeg verhalen uit het veld, lees die eens.

 116. 179

  @17: He, da’s gek. Ik lees iets heel anders in het artikel. Namelijk dat er een protest in Gouda is geweest, door een groep die zich Gouda’s Glorie noemde maar blijkbaar bestond uit een paar dozijn kaalkopjes van buiten de stad, die door inwoners van de stad geridiculiseerd werd en waarvan het protest door de Gouwenaars niet echt geapprecieerd werd.

  Je zou kunnen zeggen dat Gouda die dag door allochtonen geterroriseerd werd, maar dat klinkt dan weer zo Wilderiaans.

 117. 182

  @ 179 Bismarck

  Lees je dat echt?

  Afijn, ik schreef eerder: Al zou Sinterklaas daar hebben gelopen, dan nog doet dat niets af aan de terreur waar veel bewoners onder gebukt gaan, ook in Gouda. men hoort zich uit te spreken tegen de bomberjacks EN tegen marokkaans straatterreur. Maar wat Maas doet is zich uitspreken tegen de bomberjacks ZODAT hij het marokkaanse straattereur kan downplayen. Heel eng. Ondertussen wordt ook de Nederlandse cultuur even weggezet als kleinburgerlijk. Nee, hij heeft liever de Goudse mocro’s (zie titel) met hun heerlijke denkbeelden en gedrag. Dit hele artikel is gewoon zoooo fout…

 118. 183

  @Dick: Weer je wat zuur is? Een vrouw die zich omdraai vlak voor je haar eens verschrikkelijk wilt nemen. Maar heb je echt kopkaas?
  Okay, je bent me volledig kwijt. Ik gok dat er zoiets moet staan als: Weet je wat zuur is? Een vrouw die zich omdraait en vlak voor je haar eens verschrikkelijk wilt nemen roept: maar heb je echt smegma? En dan nog snap ik hem niet of zie ik de humor (kaaskop/kopkaas) er niet van in. En hoe weet jij trouwens dat smegma zuur is?!?

 119. 184

  Het zal je onuitstaanbaar pedante levenshouding wel zijn Boring Pete. Nogmaals een discussie….zal ’t wel ff officieel maken:

  dis·cus·sie de; v -s uitwisseling van gedachten, meningen: ter ~ staan niet vaststaan, onderwerp van gedachtewisseling zijn

  Je luistert alleen maar naar jezelf, schijnbaar ook nog met je snikkeltje in de hand. Hoe kun je gedachten uitwisselen als je geen vraag beantwoordt?
  Misschien moet je eerst eens aan je obsessieve gedrag gaan werken?

  En…probeer eens “vrienden”, of “de liefde”….pfff er zou een wereld voor je open kunnen gaan.

 120. 187

  @ dick

  deze opmerking van je: Je luistert alleen maar naar jezelf, schijnbaar ook nog met je snikkeltje in de hand.

  Jongen jongen, ik wil niet eens weten in wat voor denkwereld jij je bevindt. Te triest voor woorden…

 121. 189

  Wie zei ook alweer dat het nieuwe fascisme links zou zijn?

  Ik gok op een revisionistische libertariër. Stop de tijd.

  En, wat heb ik gewonnen?

 122. 190

  @Bismarck: In dat stuk wordt ook gesuggereerd dat Michiel namens alle Gouwenaars praat en dat de Hitler groet onderdeel is van onze (plaatselijke) cultuur.

  Als Gouwenaar kan ik zeggen dat ik ook niet ben voor dit soort betogingen van randdebielen, maar ze stippen wel een punt aan. Een punt dat al decennia broeit onder de Goudse bevolking door toedoen van incompetent bestuur en het niet erkennen van problemen door de lokale en landelijke politiek (ja nu, nu het 5 voor 12 is). De rede dat je er ook geen Gouwenaars tussen ziet lopen is omdat je dan natuurlijk hier in dit dorp de sjaak bent. Iedereen met gezond verstand gaat daar niet tussen lopen. Mensen maken foto’s, je komt op fora en youtube, je adres wordt boven water gehaald en je kan geen boodschapje meer doen hier. Ook betrof het hier een extreem rechtse demonstratie waarbij Wilders nog een linkse rakker is. Echter hebben zij wel een punt op het moment dat ze willen demonstreren in Kort Haarlem (Oosterwei) maar onze PvdA burgervader zegt de veiligheid niet te kunnen waarborgen…terwijl er voor 40 man nog nooit zoveel politie op de been is geweest (ze zijn er dus kennelijk wel, maar je ziet ze bijna nooit).

 123. 192

  @182: “Lees je dat echt?”
  Ja, ik beschouw #179 eigenlijk als de perfecte samenvatting van het artikel.

  “Maar wat Maas doet is zich uitspreken tegen de bomberjacks ZODAT hij het marokkaanse straattereur kan downplayen. Heel eng. Ondertussen wordt ook de Nederlandse cultuur even weggezet als kleinburgerlijk.”

  Ik vind het bijzonder knap dat je de gedachte van M. Maas kunt lezen, want in het stuk valt nergens te lezen dat hij “straatterreur” wil downplayen. Uit de titel maak ik op dat hij liever een Goudse mocro in Gouda heeft rondlopen dan een allochtoon kaalkopje (iets waar ik me overigens prima kan vinden, maar dan vertaald naar mijn woonplaats). De vermeende kleinburgerlijkheid van de Nederlandse cultuur komt volgens mij in het hele artikel niet aan de orde.

 124. 193

  @ 189 su:

  professor Jacques Presser: “Als het fascisme in Europa ooit weer opduikt, zal het dat doen onder de naam antifascisme”

  Maar ach, Presser was een jood en die zijn tegenwoordig weer vogelvrij. Dus laat Presser maar lullen…

 125. 194

  @Dick: Ehm, werkt de Ritalin niet ofzo? Je praat echt wartaal: Eerst een constatering, daarna een vraag. Het staat er goed, er ontbreekt enkel een “t”.

  Okay, gaan we: Weer je wat zuur is? Een vrouw die zich omdraai vlak voor je haar eens verschrikkelijk wilt nemen. Maar heb je echt kopkaas?

  Het eerst gedeelte is een constatering: Weer je wat zuur is? Lijkt mij een vraag, maar goed.

  Daana een vraag: Een vrouw die zich omdraai(t) vlak voor je haar eens verschrikkelijk wilt nemen. Maar heb je echt kopkaas? Vraag je dat nu aan die vrouw of vraagt die vrouw dat aan jou of moet ik het in de combinatie kopkaas/kaaskop zoeken…

  Vertel 183, zelf geproefd of laten proeven? Hoe zuur? Bedoel, zuur is soms best lekker. Bitter ook….Ach, ‘t hele leven is lekker. Ehhhh, ja…probeer eens Concerta, Equasym of Medikinet. Die werken tenminste wat langer.

 126. 195

  @190: “dat de Hitler groet onderdeel is van onze (plaatselijke) cultuur.”

  Dat wordt volgens mij niet gesuggereerd. Volgens mij wordt er gesuggereerd dat ze in Gouda niet zoveel moeten hebben van extreem rechtse malloten die van verre komen om in Gouda rel te schoppen (zozeer zelfs dat de politie van zijn taken afgehouden moet worden om de betreffende malloten en masse te begeleiden, zodat ze niet zijn waar jij ze nooit ziet). Uit jouw reactie proef ik dat je dat als medegouwenaar met hem eens bent.

  Ik begrijp verder dat dat helemaal niet is waar je over wil praten (net zo min als Peter), maar ik denk dat je in dat geval een ander topic moet opzoeken, in plaats van hier te offtopicen.

 127. 197

  @ 192 Bismarck

  Ik lees wat anders. Namelijk dat Maas de problemen in Gouda belachelijk maakt met opmerkingen als:

  marcheerden tegen onveiligheid op straat die in Gouda sinds vorig jaar ENORM is. U heeft toch ook de krant gelezen?

  Verder weet Maas heus wel waarom er geen honderden Gouwenaars meeliepen, de reden beschrijft Kaaskop in post 190. De hele strekking van het verhaal is: Er zijn nauwelijks problemen, de Nederlandse cultuur staat voor bomberjacks en de mocro’s zijn humoristisch en beschaafd.

 128. 198

  @193: Nouja, halfgoed dan. Van libertijnen tot stormfronters zijn ze nogal gecharmeerd van z’n uitspraak. Helaas kan ik de originele context niet terugvinden om Presser’s gedachtengang te volgen. Heb jij die toevallig?

 129. 199

  @Bismarck 192: Daarbij werden ze ook nog getrakteerd op een onvervalste figuratieve Godwin door mijn Marokkaanse buurman. Ik gaf hem groot gelijk. Dat wij Gouwenaars wel eens grof reageren op extreem-rechtse malloten die ons de les komen lezen, dat is gewoon helemaal onze Cultuur.

  Okay, wat lees ik dan precies verkeerd…
  Verder reageer ik hier gewoon op de discussie die wordt gevoerd. Dat het off-topic is nav dit stuk ben ik niet helemaal met je eens. De relevantie is er wel degelijk omdat de problemen de aanleiding waren voor deze demonstratie.

 130. 200

  @ 192 Bismarck

  Je zegt: Uit de titel maak ik op dat hij liever een Goudse mocro in Gouda heeft rondlopen dan een allochtoon kaalkopje (iets waar ik me overigens prima kan vinden, maar dan vertaald naar mijn woonplaats).

  Jij maakt exact dezelfde fout. Waarom moet men kiezen tussen die twee? Dus een vrouw in Amsterdam kan in vervolg zeggen als ze wordt bespuugd door een paar mocro’s: “Ach, alles beter dan een bomberjack!” Volslagen larie…

 131. 202

  @Kaaskop
  Glenn Mills is een heropvoedingsinstituut voor delinquente jongeren. Ik ging er vanuit dat je zoiets bedoelde en geen interneringskamp.

 132. 203

  @196: Nog meer van die opmerkingen? Volgens mij benoemt Maas daar alleen maar de reden van de aanwezigheid van de allochtone kaalkopjes. Verder mis je volgens mij de hele strekking van het artikel: In Gouda hebben we ook onze eigen cultuur en bomberjacks passen daar niet bij.

  Dat Gouwenaars beschaafd zouden zijn wordt letterlijk door hem tegengesproken (wij Gouwenaars wel eens grof reageren). Of er wel of geen problemen zijn (afgezien van protesterende extreemrechtse allochtonen) valt uit het artikel niet op te maken, daar gaat het immers niet over.

 133. 204

  Zou niet durven te oordelen kopkaas, ik veronderstel slechts. Moet ook wel want vooral Petertje vertelt nixxx over zichzelf en beantwoord geen enkele vraag. Wat is dat voor kinderachtig CapsLock stijlloos gedoe op het einde hahaha nogal infantiel; moet je een GoGo?

 134. 205

  @ Bismarck

  Ik zal je uitleggen waarom ik strijd tegen de ideologie van de nazi’s EN de ideologie van de moslims. Kennelijk realiseer jij je niet dat beide ideologieen een bijna volledige match zijn. Zo streven beide naar wereldheerschappij dmv geweld. Beide eisen volledige trouw aan de idealen, op afvalligheid staat de dood. Beide delen de wereld in in ubermenschen/moslims en in untermenschen/ongelovige honden. Beide haten joden, homo’s en andersdenkenden. Beide doden (doodden) schrijvers, dichters en andere inellectuelen. Ieder verkeerd woord over de leider (Hitler/Mohammed) wordt zwaar bestraft. Beide creeren (creerden) een wereld met maar 1 waarheid en iedereen die daartegen in gaat (ging) wacht de dood…

 135. 206

  Wie de schoen past trekke hem aan:
  “Een mens moet zowel stom als harteloos zijn, als hij gelooft dat er geen deugd of waarheid is, maar enkel aan zijn eigen kant.”

 136. 207

  @Dick: 203: Wat is dat voor kinderachtig CapsLock stijlloos gedoe op het einde hahaha nogal infantiel; moet je een GoGo?

  Een groot doch vrij filosoof schreef deze sprekende tekst: ZOLANG DE MENS OORDEELT OVER DIENS MEDEMENS, VEROORDEELT DEZE ZICHZELF…

  …serieus gozer, ik lach me suf hier… :)

 137. 208

  @ 202 Bismarck

  Nou ja, wij lezen het artikel inderdaad verschillend. Door sommige dingen niet te noemen, maak je ook een statement zoals je wellicht weet. En dat doet Maas. De problemen in Gouda worden gedownplayed door de opmerking “u heeft toch ook de krant gelezen?” met een link naar uiteraard de foute Telegraaf. En dan maakt meneer een keuze tussen de bomberjacks en de mocro’s. Een keuze die volstrekt niet ter zake doende is. Zoals gezegd: Dus een vrouw in Amsterdam kan in vervolg zeggen als ze wordt bespuugd door een paar mocro’s: “Ach, alles beter dan een bomberjack!”

 138. 209

  @198: Nou om te beginnen maak je een wat vreemde sprong (Hitlergroet brengen als Godwin naar Hitlergroet brengen) en daarnaast maak je van Maas in de 2e zin (hij gaf gelijk) een generalisatie naar Gouwenaars in zin 3 (die reageren wel eens grof op extreem rechts.

  Overigens als er bij mij voor de deur een protesterende stormfronter langsloopt die niet al zelf een zijn rechterarm opsteekt (zoals hij op andere gelegenheden wel doet), dan wil ik dat ook best wel eens voor hem doen, om eventueel ander publiek te wijzen op de werkelijke motieven van de stormfronter. een beetje educatie kan geen kwaad, ook niet bij protesten.

 139. 210

  Kopkaas, je leest onnadenkend of te snel….

  Een groot doch vrij filosoof schreef deze sprekende tekst

  Op de basisschool leren ze al: Een groot doch vrij filosoof schreef deze sprekende tekst = hij.

  Tjonge, je blijft toch nog wel ff?

 140. 211

  @Bismarck 202: In Gouda hebben we ook onze eigen cultuur en bomberjacks passen daar niet bij.
  …en Marokkaantjes met een Marokkaanse vlag op hun leren jas ook niet. Net als crimineeltjes (van alle pluimage). Overigens gaat het artikel er wel degelijk over omdat dit de aanleiding is en hij verwijst naar een eerder artikel met de “enorme” problemen in Oosterwei en Marokkaanse raddraaiers.

 141. 212

  @ dick

  Dick, na al jouw beledigingen, seksueel gefrustreerde grapjes en kwalificaties over mij, zal ik je nu ook maar eens kwalificeren. Je bent een lichtgewicht eerst klas met vreemde trekjes. Eigenlijk vind ik je eng.

 142. 213

  @ 208

  Bismarck, zoals jij dondersgoed weet wordt er ook geregeld de hitlergroet gebracht bij marokkaanse demonstraties. Ik meen dat in Utrecht dat de reden was om in te grijpen. Ook is de hitlergroet in Islamitische landen volkomen acceptabel, zoals je wellicht weet. Toen het kamp van Arafat (ik meen in Lybie) werd ontruimd, vond men exemplaren van Mein Kampf. Laten we nou niet net doen of de hitlergroet gebracht door moslims geen lading heeft.

 143. 214

  @199: “Jij maakt exact dezelfde fout. Waarom moet men kiezen tussen die twee? Dus een vrouw in Amsterdam kan in vervolg zeggen als ze wordt bespuugd door een paar mocro’s: “Ach, alles beter dan een bomberjack!” Volslagen larie…”

  We hebben het niet over spugen of wat dan ook. Ik bedoel letterlijk, ik kom op straat liever een Maastrichtse mocro tegen dan een allochtone stormfronter. De tweede geeft me een onveiliger gevoel dan de eerste en de a priori kans dat er problemen gaan ontstaan is bij de tweede ook groter. Het is net zo iets als dat ik zeg, ik kom op straat liever een studente tegen dan een biker.

  Maas werd echter geconfronteerd met een kudde bomberjacks (die in feite naar Gouda afgereisd was met het doel mocro’s uit Gouda weg te krijgen). Daar was hij (en hij niet alleen blijkt uit het artikel) niet van gediend.

 144. 216

  @Bismark 208: ik copy/paste wat er staat. Hoe zou ik het dan volgens jou moeten lezen? Ik snap je uitleg namelijk niet. Daarnaast slaat het natuurlijk nergens op om om educatieve redenen een Hitlergroet te brengen naar anderen, want waar is dan precies de scheidslijn tussen educatief en aanstootgevend?

 145. 217

  @211, Volgens mij vind jij al gauw iets eng en ben je een laf, zielig mannetje overheerst door angst en haat. Maar vrees niet vriend, ga naar buiten, snuif de herfstlucht en laat je koesteren door het najaarszonnetje. Beetje jammer voor ons, dat wij je kleurrijke bijdragen dan ff moeten missen, maar alla(h).

  Geniet ervan!

 146. 220

  @210: “en Marokkaantjes met een Marokkaanse vlag op hun leren jas ook niet. Net als crimineeltjes (van alle pluimage).”

  Dat eerste geloof ik meteen (zijn die er trouwens? Hier, noch op de foto’s van Gouda nog ooit gezien), dat tweede daar geloof ik geen barst van (criminaliteit is onderdeel van vrijwel elke stadscultuur).

  “Overigens gaat het artikel er wel degelijk over omdat dit de aanleiding is en hij verwijst naar een eerder artikel met de “enorme” problemen in Oosterwei en Marokkaanse raddraaiers.”
  Nee, dit artikel gaat niet over Oosterwei, maar over de randdebielen die er niets mee te maken hebben, maar toch besluiten om het als aanleiding te gebruiken om Gouda lastig te vallen.

 147. 221

  @ 213 Bismarck

  Je blijft je fout herhalen. Het gaat er niet om wie enger is. Een kaalkopje met witte huid of een opgeschoren marokkaantje. Bovendien weet ik zeker dat vrouwen in de grote steden banger zijn voor een groepje marokkanen dan voor een groepje kaalkopjes. Maar nogmaals, het gaat niet om een keuze. Of is de armoede in India niet vreselijk want in de sahel is het erger?

 148. 222

  @212: Toch heb ik het vermoeden dat de Hitlergroet op de foto gelinkt in dit artikel een iets andere reden had. Ik heb een sterk vermoeden dat er geen sprake was van verbondenheid van de mocro die hem uitbracht (zie ook de ridiculiserende snor die er bij werd gedaan) met het gedachtegoed van de langstrekkende neonazi’s (waarom liepen ze anders niet mee?). Ik kan het mis hebben, maar als het Maas’ buurman betreft, dan zal hij wel hebben na kunnen trekken dat het inderdaad een Godwin betrof.

 149. 223

  @ dick 218

  Schat, ik voer de Palestijnse kwestie niet op. Ik begrijp wel dat jij daar dagen over kan praten, maar helaas. Ik gaf een paar voorbeelden van de Hilter-verering in de islamitische wereld, en ja helaas vallen daar ook wat Palestijnen onder. Niet afdwalen vriend…

 150. 225

  @ 224 Dick

  Dickie, ik verwees naar de foto’s op die pagina. Dat staat er duidelijk…
  Als die foto’s op een pagina over de ijsbeer hadden gestaan, was dat dan nu het thema geworden?

 151. 226

  @216: Speciaal een korte quiz voor je.

  Als er een Stormfronter voor mijn deur langsloopt en ik steek mijn rechterhand omhoog, terwijl ik mijn linkerhand richting mijn bovenlip beweeg dan:

  a) Geef ik daarmee uitdrukking van mijn steun aan extreem-rechts in het algemeen en de visie van de NSDAP in het bijzonder.
  b) Geef ik op ridiculiserende wijze aan hoe ik denk over de motieven van de passerende Stormfronter en wat ik vindt van het feit dat hij de rust in mijn straat komt verstoren.

  Ik geef toe, hij is heel erg moeilijk.

 152. 227

  Op 221. Ons Petertje weet weer iets zéker:

  Bovendien weet ik zeker dat vrouwen in de grote steden banger zijn voor een groepje marokkanen dan voor een groepje kaalkopjes.

  Lieverd….kijk nou uit met die aannames!
  In onze geweldige provinciehoofdstad is nog nooit gedond geweest met Marokkaantjes. Dit was een drama! Er is vanalles geprobeerd op de puur provocerende demontratie niet door te laten gaan. http://www.weblogzwolle.nl/content/view/8555/55/
  http://www.weblogzwolle.nl/content/view/8550/55/
  http://www.weblogzwolle.nl/content/view/8530/55/
  http://www.weblogzwolle.nl/content/view/8524/55/
  http://www.weblogzwolle.nl/content/view/8507/55/
  http://www.weblogzwolle.nl/content/view/8459/55/
  (en nog een paar)
  Nu komen de neo-nazi’s terug, natuurlijk weer onder een pak pliesie-bescherming: helden!

 153. 230

  Petertje, als je goed naar die fotos van mijn 5 linken ZOU kijken….zie je allerlei Nazi-attributen en symbolen. Er zijn ook armen opgestoken als is daar geloof ik geen foto van.

  Begrijp me goed, ik veroordeel alles wat met fascisme te maken heeft….jij ook?

 154. 231

  @221: Het gaat hier niet om geweld, honger of wat dan ook, het gaat om de persoon. Ik kom liever mijn Marokkaanse buurman tegen dan een protesterende allochtone stormfronter. In het algemeen: Ik kom liever iemand die in mijn straat woont tegen dan iemand van buiten de stad die uit is op herrie. Dat is trouwens een vrij algemeen verschijnsel in veel culturen. Daar zou je je toch in moeten kunnen vinden?

 155. 232

  @ 227

  Tuurlijk Dick. In Zwolle zijn nog nooit problemen geweest met Marokkanen dus discussie gesloten…
  Wat is dit nou voor een argumentatie? Uiteraard is het in de ene stad erger dan in de andere stad. Dat ligt vooral aan de percentages die er wonen. Of gaan we nu ook ontkennen dat er in alle grote steden enorme problemen zijn met marokkaanse jongens?

 156. 234

  @ 231 Bismarck

  Er blijft weinig over van je verhaal.

  “Ik kom liever iemand die in mijn straat woont tegen dan iemand van buiten de stad die uit is op herrie.”

  Tja, een open deur. Is dat de kern van het stuk van Maas?

 157. 235

  @ Dick:

  Ik citeer: Bijna 55 procent van de Marokkaans-Nederlandse jongemannen in Rotterdam in de leeftijd van 18 tot 24 is met de politie in aanraking gekomen op verdenking van een delict.

  Bijna 55 procent! Tel daar 20% op van lui die nooit zijn gepakt en we zitten op 75%.
  55%, het is nog meer dan ik vreesde. Wat een getal.

 158. 236

  @234: Naar mijn idee wel zo’n beetje, waarbij zich hier dan een situatie heeft voorgedaan waar mensen van buiten de stad herrie kwamen schoppen in Gouda. Daar was Maas niet van gediend, daar was (zo betoogt hij) Gouda niet van gediend, dat was voor jou aanleiding om er eens heel andere dingen bij te slepen. Voel je je nu een beetje lullig dat je er zo (op het oog) een post of honderd op los hebt gelaten?

 159. 237

  @Peter 232 is al weer een verdraaiing.

  Ik reageer met: Bij ons donders veel heisa en gedonder met die Neo-Nazi’s, nog nooit met Marokkanen.

  op jouw:
  Bovendien weet ik zeker dat vrouwen in de grote steden banger zijn voor een groepje marokkanen dan voor een groepje kaalkopjes.

  Toevoegend: Ons Petertje weet weer iets zéker:
  Lieverd….kijk nou uit met die aannames!
  —–
  Wat is dit dan voor antwoord: Tuurlijk Dick. In Zwolle zijn nog nooit problemen geweest met Marokkanen dus discussie gesloten…
  Wat is dit nou voor een argumentatie?

 160. 239

  Tuurlijk zijn er problemen met kleine criminelen. Marokkaanse jochies schijnen er hoog in te scoren. Zoals je weet zijn cijfers multi-interpreteerbaar. Rond Pasen heb ik een stuk van Marcel van Dam in de VK hierheen gestuurd. Of iemand er wat mee kon. Toen heet HI een heel sprekend en genuanceerd stuk over criminaliteitscijfers (volgens mij) van het CBS geschreven.

  Opgemerkt moet volgens mij zeker worden dat de meisjes het héél goed doen….met of zonder kopvod.

  Maar zijn problemen met die rotjochies er niet om op te lossen? Het lijkt soms wel eens of moslims een obsessie voor je vormen.
  Denk jij oplossingsgericht? Zou je willen, ook zo iets, dat er ooit vrede in het Midden-Oosten kwam? Of zing je straks met Kerst enkel schijnheilig mee: “Vreeeeede op aaaaaaarde”?

 161. 240

  @ Dick

  Laatste keer: bomberjacks zijn net zo verachtelijk als het marokkaanse straattuig. Hun ideeen sluiten naadloos op elkaar aan. Maar ik kan er niet tegen als de bomberjacks als argumentatie worden gebruikt om de straatterreur te downplayen, zoals jij en Maas doen.

 162. 242

  @ 239 Dick

  Moslims vormen geen obsessie. Ik vind de islam een zeer gewelddadige, bloeddorstige en onderdrukkende ideologie. Al eeuwen wordt dit vergif ingeademd in de islamitische wereld met duisternis tot gevolg. En die wind waait nu ook in steeds meer wijken in Europa. En het wordt niet minder maar erger. Hele wijken in Londen en Parijs en talloze andere steden zien er tegenwoordig uit alsof het Teheran is. En geloof me, het zichtbaar zijn houdt in dat de ideologie erachter toeneemt. Vrouwen die niet hun eigen man mogen kiezen, die niet op gymles mogen met jongens, dragen ook niet vrijwllig een hoofddoek. Al schijnt links te denken dat die vrouwen nou juist op dat ene punt wel keuzerijheid hebben.
  En ik vind het afschuwelijk dat de zogenaamde ‘progressieven’ van tegenwoordig deze duistere ideologie, de meest conservatieve ooit, te vuur en te zwaard verdedigen.

 163. 243

  @ 241 dick

  Ik reageerde daarmee op bismarck die zijn voorkeur uitsprak wie hij liever tegenkwam. Terwijl ik steeds probeer aan te geven dat er helemaal geen keuze hoeft te worden gemaakt. Snap je nou niets?

 164. 244

  Ik ken ook een moslimgezin uit Iran, woont achter ons. Dondersmooie dochter is mondhygiëniste. Pa heeft zelf een garage, de bijzonder goed geïntegreerde moeder werkt ook. Zoonlief is tandarts en heeft sinds kort een Nederlandse vriend. De jongste dochter gaat met mijn dochter om. Mijn dochter (maak je geen zorgen, heeft vriendinnen van allerlei “kleuren”. Van zwaar-Gereformeerd tot (van het weekend was er 1 mee met) een hoofddoekje. Ze vond het een mooi doekje en dat meisje hoefde het niet verplicht op. Er gaat er altijd 1 met haar familie naar een naaktstrand, er is een Irakeese bij en een Surinaamse. Het zal allemaal wel; met zoveel mogelijk verschillende mensen kennismaken is nooit verkeerd. Blijkt ineens dat ze ook allemaal dezelfde behoeftes en emoties hebben.

  Rest mij nog:
  Maar zijn problemen met die rotjochies er niet om op te lossen?
  Denk jij oplossingsgericht?
  Zou je willen, ook zo iets, dat er ooit vrede in het Midden-Oosten kwam?
  Of zing je straks met Kerst enkel schijnheilig mee: “Vreeeeede op aaaaaaarde”?

 165. 246

  @ 244 dick

  Ik krijg er tranen van in mijn ogen…Zo mooi…

  Afijn, niemand ontkent dat er islamieten zijn die het goed doen. Punt is dat grosso modo de situatie verergert. Neem eens een kijkje in Parijs, Londen, Brussel of andere grote steden.

  En je vragen zijn te dom om op te antwoorden.

 166. 248

  @ 244 Dick

  Dat jouw islamitische familie een homofiele schoonzoon accepteert en naar het naaktstrand gaat, is leuk. Maar is dat nu een reden om niet alarm te slaam over de snel verslechterende toestand qua vrijheid in vrijwel alle grote steden?

 167. 250

  @ dubois

  En wat is jouw verhaal dubois? Wat is jouw verhaal voor al die onderdrukten in de islamitische wereld? Voor de vrouwen, de homo’s, de christenen, de schrijvers etc.? Of in onze wijken waar het ook volop gebeurt? Zij gaan kapot aan de ideologie van haat. Wat is jouw verhaal? Oh nee wacht, de boodschapper die deze zaken aankaart is juist fout, vol met haat…Tuurlijk.

 168. 251

  @ Peter: Islamitische familie hahahaha. Waar haal je dat nu weer vandaan? Heb je die homofobe-nachtmerries ook overdag?

  Peter, ik denk altijd oplossingsgericht. Heb je zelf wel eens met iemand gesproken die de zo door jou verachte ideologie aanhangt?

  Denk niet dat het goed is om (wat voor) kwaad (dan ook) met kwaad te vergelden, jij?

 169. 252

  @ 251 jij hebt het toch over een islamitische familie die jij kent? Met ‘jouw’bedoel ik niet dat het je eigen familie is… Ik nam aan dat je dat begreep.

  Als je de laatst dagen beter had gelezen dick: ja ik ken genoeg islamieten en heb veel islamitische landen bezocht. Bovendien heb ik jaren in Amserdam gewoond.

 170. 253

  Ik snap het werkelijk niet. Progressief links heeft jarenlang gestreden voor vrouwenrechten. Voor gelijkheid van homo’s, voor het vrije denken, voor de onaantastbaarheid van kunst en boeken. Tegen religieuze dwang. Er is niets maar dan ook niets meer van over. Heel treurig en voor mij niet te begripen.

 171. 254

  Verhalen zat ,Peter, maar dat heeft toch geen zin met jou.je haat en angst zijn zo groot ,dat je moslims niet meer als individuele mensen kunt zien die er hun eigen gedachtes en ideeen op na houden. Jij ziet ze als een grote groep van vijanden. Ik zie jou meer als gevaarlijke fundamentalist dan de moslims die ik ken.

 172. 255

  @252: Ik ken ook een moslimgezin uit Iran, woont achter ons.

  Geloof dat ik “jouw” nog nooit anders heb uitgelegd als dat het van jou is.

  Zeg nogal hautain, zelfgenoegzaam, zelfingenomen en obsessief doch bereid tot een woorden-uitwisseling mannetje….je denkt toch niet dat ik al die negativiteit gelezen heb?

  Las laatst dat die Arie Boomsma zich prima vermaakt in een wijk die jij bedoelt.

  En deze mevrouw:

  Robyne – 22 september 2009, 15:36
  Volgens mij ontkent geen enkele Nederlandse politieke partij dat er problemen zijn met Marokkaanse hangjongeren, dat eerwraak een probleem is, dat er onderdrukte vrouwen zijn die een hoofddoek moeten dragen. En dat die problemen op een of andere manier gelinkt zijn aan de Islam. (Even daar gelaten dat er in Urk ook vrouwen zijn die niet in een minirokje mogen lopen)

  Die problemen zijn er, en moeten opgelost worden. Nu hebben de verschillende politieke partijen een ander idee over hoe je die problemen moet oplossen. Er zijn de Vogelaarwijken, de verplichte inburgeringscursus, mogelijk strengere wetgeving tegen het huwen van neven en nichten. Ook zijn er ouders die bewust hun kinderen op een zwarte school zetten, om de integratie ten goede te komen.
  En er is Wilders. Hij is van plan hoofddoekjes te belasten, en wil eigenlijk alle moslims wegsturen. Probleem opgelost! En u kiest voor die oplossing, want u bent bang gemaakt door Wilders. “We mogen de moslims niet aan de macht laten komen!” Zo’n uitspraak getuigt van angst voor dat wat u niet kent, angst voor het onbekende (xenofobie?). Als u gemiddeld 30 kilometer van een zwarte wijk woont dan snap ik dat wel. Het lijkt misschien ook allemaal heel eng, en de problemen zijn er echt, dat weet iedereen!

  Hoe zou u reageren als u vertelt werd dat u bepaalde kleding niet meer mocht dragen vanwege uw religie? Dan zou u toch niet denken: Laat ik maar eens wat minder religieus worden? Volgens mij denkt iedereen dan: Ja dahaag! We wonen toch in een vrij land?
  Dat denken moslims volgens mij ook als ze zo’n voorstel horen, naast dat ze erg beledigd raken.
  Misschien zijn de oplossingen die andere politieke partijen bieden dus wel effectiever?

  Wellicht kan ik u gerust stellen. Ik ben blank, vrouw, hoogopgeleid, en woon in een zwarte wijk. En het is er heel erg fijn wonen.

  Bovendien woont de oma van mijn vrouw (97) met veel plezier alleen in een mindere buurt van Schiedam.

  Tja al die verhalen….

  Maar denk jij oplossingsgericht of vind je het wel goed?

 173. 256

  @ dubois

  Tuurlijk kerel. Ik ben het gevaar, niet de islam. Punt is nu juist dat de islam de mens niet als individu beschouwt. Dus je redenatie gaat in rook op. In grote delen van de wereld heerst een onderdrukking die zijn weerga niet kent. Van Afghanistan tot Saudie-Arabie, van Pakistan tot Atjeh. Vroeger zou links hier ten strijde tegen zijn getrokken maar het is oorverdovend stil. Dat nu ook elementen van die ideologie stormenderhand aan invloed winnen in Europese steden, zou een ferm standpunt vragen maar het blijft stil. Oorverdovend stil.

 174. 258

  Heel hard bezig met kop in het beton steken. En mekaar voor rotte vis uitmaken als dat niet lukt.

  Alle partijen hebben wat gelijk. Niet alle gelijk van de wereld.

 175. 259

  Dude,welke religie doet dat nu wel? je ziet het echt niet, hè. In jouw hoofd zijn echt alle moslims eender, je ziet ze niet meer als mensen en dat is gevaarlijk ja. Je bent net zo erg als die radicale-moslim-fundi’s. ja die zijn er en die zijn idd gevaarlijk

 176. 260

  @ 259 dubois

  Zoals iemand hier gisteren treffend opmerkte: het maakt nogal een verschil of de buren je niet meer aankijken of dat je een mes tussen je ribben krijgt. Het christendom kun je verlaten, de islam niet, zoals je waarschijnlijk zelf ook best weet…
  Ik geef die onderdrukten in de moslimwereld een stem dubois omdat ik ze juist als individuen zie. Kennelijk zien jullie hen niet meer als mensen omdat ik jullie er nooit over hoor.
  Maar in jouw kringen is het kennelijk hip om de meest conservatieve ideologie ooit te verdedigen. Ik wijk geen milimeter in mijn overtuiging dat vrijheid er is voor iedereen en dat een ideologie die van Amsterdam-West tot Pakistan voor enorm leed zorgt, gewoon volmondig afgewezen moet worden. Het woord ‘progressief’ is genoeg verdund.

 177. 261

  Een zeer treffend voorbeeld is het volgende dubois. Christenen, afvalligen, homo’s en niet-gehoofddoekte vrouwen die uit moslimlanden zijn gevlucht worden reeds hier in de asielzoekerscentra met de dood bedreigd door aanwezige moslims. Vaak worden ze overgeplaatst of krijgen vervangende woonruimte. De islam is in beton gegoten dubois en afvalligen worden bedreigd, mishandeld of vermoord. Zelfs in Nederland.

 178. 265

  @ 264 Kaaskop

  Ik heb het stuk net gelezen. In en intriest. Dat er in Turkije geregeld christenen worden vermoord, levert in onze media slechts een zinnetje op. Een heleboel mensen weten het niet eens. Onlangs een hartverscheurende docu op de Belgische tv over de toestand van kopten in Cairo. Het leed is zo verschikkelijk groot en wij kijken weg, praten er niet over of praten het goed.

 179. 267

  @ kaaskop

  Ja ik ken de retoriek. Alles wat niet in het straatje past is verzonnen door de USA, door joden, door het grootkapitaal, door neonazi’s of door marsmannetjes.

  Het valt me sowieso op dat veel mensen hier geen idee hebben wat er speelt. Gisteren moest ik mensen hier ervan overtuigen dat uithuwelijking nou niet bepaald vrouwvriendelijk is. Het lijkt hier echt op een andere dimensie, een soort tijdsvacuum van wereldvreemde lieden.

 180. 269

  ach kaaskop, je hoeft niet eens naar Iran te kijken. Op scholen in de Randstad durft men nauwelijks nog les te geven over de holocaust. Ook niet in de stad van Amsterdam. En we staan erbij en kijken ernaar…

 181. 272

  Op Youtube is die film te zien via:

  http://www.youtube.com/watch?v=gMLJJEDDDGc
  http://www.youtube.com/watch?v=6Bev054pNzI
  http://www.youtube.com/watch?v=1bJE6bIiXps
  http://www.youtube.com/watch?v=J61r-NRHPtQ
  http://www.youtube.com/watch?v=3jwL_GefwUE
  http://www.youtube.com/watch?v=l17LmCEp1QI
  http://www.youtube.com/watch?v=IYR5F3mbQ-4
  http://www.youtube.com/watch?v=LPlOC9bJPVk
  http://www.youtube.com/watch?v=v6UPDZPYg14
  http://www.youtube.com/watch?v=ax6t6vpT1IQ

  Let wel, het gaat hier over de radikale Islam die vele (gematigde) moslims verafschuwen. Dit wil niet zeggen dat het er niet is, want veel landen verspreiden haat via hun media. Gelukkig is dit ver van ons bed en kunnen wij wel rustig slapen…

 182. 273

  Ik word hier weggezet als nazi terwijl ik mezelf als linkser beschouw dan de rest hier bij elkaar opgeteld. Links zoals het ooit bedoeld was. Opkomen voor eenieder, opkomen voor vrijheid, opkomen voor de verdrukten, voor het vrije woord, tegen onderdrukkende ideologieen. Wat zijn velen toch ver afgedwaald. Het lijkt wel een boze droom…

 183. 275

  Ach, ik zal vanwege post 272 en 273 (welke staat op your comment is awaiting moderation…wtf?!?) wel direct tot stormfronter worden gelanceerd, terwijl die niet eens getinte mensen van mijn afkomst zouden willen ;)

 184. 276

  Ik sta nog niet op moderation maar dat zal vanzelf gebeuren. Zaterdag riep iemand hier al op om mij een ip-ban te geven. Het maakt me weinig uit. Ik zal nooit een milimeter wijken in mijn overtuiging dat vrijheid er is voor iedereen en dat een ideologie die van Amsterdam-West tot Pakistan voor enorm leed zorgt, gewoon volmondig afgewezen moet worden. Links zoals het ooit bedoeld was…

 185. 277

  @peter: nou ,die plichten van je waren maar van korte duur.
  Of had je vrouw je maillot en cape nog niet gestreken?Je moet er natuurlijk wel piekfijn uitzien in je strijd tegen het kwaad.

 186. 278

  @ dubois

  Ach ja, maak het maar weer belachelijk. In post nummer 134 was Ketsman ook lekker bezig. Dit zei hij:

  En dan nog iets, misschien is het minder moeite om jezelf aan te passen aan deze ‘nieuwe’ cultuur. DWZ, als ze je vriendin weer ‘hoer’ noemen (wat ze trouwens ook is) ga je gewoon terugschelden.

  Jullie verwijten iedereen hier vanalles maar zelf zijn jullie zo treurig dat het pijn doet aan mijn ogen…

 187. 280

  Er is geen haat dubois. Ik kom keer op keer met opmerkingen over de islam, met links naar hartverscheurende verhalen. Dat is geen haat maar een poging om jou en anderen met de neus op de feiten te drukken. Ik bestrijd een ideologie die in mijn optiek en die van vele anderen niet onder doet voor het nationaal-socialisme van hitler. Er is een strijd gaande voor vrouwenrechten, voor vrijheid van homo’s, joden, christenen en atheisten, voor de vrije beoefening van kunst. Niet alleen in Pakistan of Marokko maar ook in Nederland. Dat is wat er speelt.

 188. 281

  Er is geen haat durft 280 met droge ogen te stellen. De super-zelfingenomen, gefrustreerde over één kam scheerdert, beseft niet dat elk mens een opzich staand individu is. Met kansen en rechten, recht op geluk bijvoorbeeld. Zielig om dat te ontnemen Petertje. Maar discrimineer maar lekker door als het je bevredigt. Er zijn ongetwijfeld weer een aantal mensen blij dat je nu vol wrok en in blinde woede op je toetsjes zit te hakken, zodat je in die tijd die mensen niet kunt ergeren.

  Of ben jij een wannabee-moslim, die overal omheendraait, een ander dan zichzelf niet serieus neemt en nooit vragen beantwoord? Ach, het interesseert me eigenlijk geen donder wat je meer bent dan ik al weet. Een zielig, hopeloos en troosteloos geval die zijn “teleurstelling in het leven” kansloos op een ander botviert.

 189. 282

  tuurlijk dickie…Van jou heb ik nog geen één zinnige reactie gekregen. Ik bestrijd een ideologie, jij scheldt mensen de huid vol. Maar je hebt niet de hersens gekregen om dat verschil op te merken. En je psycholgie waarmee je anderen ‘ontleedt’ is van zo’n bedroevend niveau dat het bijna lachwekkend is. Ga maar weer de intellectueel uithangen in de plaatselijk krakerskroeg. Daar vind je vast gelijkgestemden. Bye lichtgewicht…

 190. 284

  @Peter: Door niet in te zien, dat je moslims niet meer kunt zien als individuen ,waarvan er zelf ook vele lijden onder bepaalde machthebbers/religieuzefanaten die de islam zo gebruiken/interpreteren om politieke redenen, maar alles op een hoop gooit incl. straatschoffies die net zo veel met de islam hebben als ik met het katholicisme, ben je gewoon net zo fout bezig als als degene die je zegt te bestrijden.

 191. 287

  @282 Je krijgt wat je geeft Petertje.

  Die stelligheid ook:
  -zinnig
  -is van zo’n bedroevend niveau
  -dat het …is

  Zeer constructieve bijdrage ook:
  -je hebt niet de hersens gekregen

  Aannames over krakerskroegen of zo. Het is toch niet eens grappig ook.

  Haha Vrije, je bent om 21:35 discriminerend nog vergeten….

  Super ook hoe je je stelligheid, eigenwijsheid en “ik weet het immer besser-mentaliteit” weer niet onder stoelen of banken steekt in 2,5 regel:
  -voor jou geldt
  -is leuk
  -jij hebt nodig
  -wat ben jij toch

  Super ook hoe je je stelligheid, eigenwijsheid en “ik weet het immer besser-mentaliteit” weer niet onder stoelen of banken steekt. Je waarheid is nixxx dan de waarheid!

  Tegenspraak bij Petertje? Knieschot het liefst of het leger op je dak! Hoe moet dat nu met de herfst ook nog voor de deur…..zo’n overweldigende haat en angst-denker? Discrimineren en veroordelen of het een lieve lust is. Ieder individu op zich?….Was dat maar waar! Petertje denkt alleen in groepen.

  Petertje pan die zooooo graag ergens het beste in wilde zijn, het haantje in hem bleef maar kraaien, faalde en faalde tot hij gefrustreerd wild om zich heen begon te slaan. Beter zo, voor hij er andere mensen met zijn haatcampagne lastig valt. Trusten Petertje nachtmerrie zacht op grote groepen mensen in hele grote hokken, met stickers erop en schrikdraad er omheen. Tuurlijk zijn ze er niet, maar het verduidelijkt zoveel voor je.

  Scoreborddemoniseren over de ruggen van mensen; triest? Jazeker, maar als je niet anders kunt?

 192. 291

  282 :Ik bestrijd een ideologie, jij scheldt mensen de huid vol. Maar je hebt niet de hersens gekregen om dat verschil op te merken.
  wat doe je hier zelf dan?

  en die krakerkroeg opmerking bewijst maar weer dat je een vastgeroeste zwartwit denker bent van het bruinesoort

 193. 293

  @ dubois

  Het niveau van jullie is zo bedroevend laag. Alles wat wereldwijd – ook in NL – wordt aangericht door een destructieve ideologie wordt door jullie ontkend of gedownplayed. Iedereen die wijst op aantoonbare onderdrukking wordt weggezet als bruinhemd. Het is de wereld op zijn kop. Winston Churchill, Ayaan Hirsi Ali, Rushdie en talloze andere moedige intellectuelen wereldwijd (vaak zelf ex-islamitisch) die met gevaar voor eigen leven zich uitspreken, zijn bruinhemden. Geloof me jongens, over niet al te lange tijd zal blijken dat als er iemand aan de verkeerde kant van de geschiedenis staat, het jullie zelf zijn. Ga je huis eens uit en bezoek de immense buitenwijken van Parijs of Londen.

 194. 294

  en @ dick:

  Jouw stukjes staan zo bol van ‘kijk mij eens debateren en slim zijn’ dat ik ze niet eens meer kan volgen. Uiteraard ligt dat aan mij, dat ik jouw genialiteit niet kan vatten. Jij hebt immers het Grote Gelijk.

 195. 296

  Agut, Petertje gaat de niveau-politie uithangen. Welterusten Peter en droom maar van macht, status en aanzien en dat iedereen naar je luistert en je serieus neemt. Helaas voor je kan het alleen in dromenland.

 196. 299

  er wordt niets ontkent, als je echt niet snapt wat ik eerder schreef , blijf ik bij mijn kwalificatie.en nee, dat rijtje mensen waar je jezelf mee vergelijkt zijn geen bruinhemden.

  en ayaan is gewoon een opportunist, hier in nederland ageren tegen moslims omdat ze antihomo zouden zijn en dan in de u.s. in een denktank gaan zitten die hetzelfde doen.

  En je gaat toch niet iemands genitalien vatten?

 197. 300

  @ dick

  Het is al meer reaguurders opgevallen, het lijkt wel of je het over jezelf hebt. Eerst over mijn niveau praten en dan als je ‘m terugkrijgt mij de niveau-politie noemen. Of je geheugen is niet al te best, of je doet het erom bij gebrek aan beter. Hoe dan ook, je bent een lachertje. En omdat jij zo van het ontleden van anderen bent: volgens mij kun je niet tegen je verlies…:-p

 198. 302

  Laten we een spelletje doen, wie scoort de meeste punten:

  1. tegenstander van zowel de traditioneel linkse als rechtse politieke partijen.
  2. minacht contemporaine conservatieve instellingen.
  3. vereert machtsvertoon en het gebruik van geweld, in zoverre dat is gericht op de omverwerping van de bestaande maatschappelijke orde.
  4. kent een autoritaire structuur met aan het hoofd daarvan een leider aan wie charismatische eigenschappen worden toegeschreven.
  5. streeft naar de instelling van een politieke dictatuur.
  6. streeft naar de volledige controle over het maatschappelijk leven en de sociale en culturele organisaties.
  7. is extreem nationalistisch.
  8. pleit voor een continue strijd om de eigen natie te kunnen doen overleven te midden van andere staten.
  9. berust in hoofdzaak op de maatschappelijke middenklasse.
  10. streeft naar sociale eenheid en de opheffing van alle bestaande klassen- en belangentegenstellingen.

 199. 303

  Oh wacht…Churchill is vast een jood. Niet? Ehm dan vast een racist. Niet? Een Amerikaan dan? Ook niet? Fascist? Ook niet? Nou ja dan was hij gewoon gek…

  Trusten jongens.

 200. 304

  Ja, peter droom maar fijn van die hordes musselmannen, die je willen pakken, maar ga niet op je cape liggen, dan kreukt ie ,dat vliegt niet fijn

 201. 305

  Ben ik even weg om wat stukken te lezen en te vergaderen, en bij terugkomst ben ik opeens de bewoner van een nieuw duur huis, fan van vrouwonderderdrukkende homohatende regimes en daarmee een gevaar voor de vrijheid. Het is weer eens wat anders zullen we maar zeggen.

  Wie verder wil discussieren over oplossingen voor de problemen in Gouda is welkom, maar ik heb nu wel genoeg van deze ellenlange verzameling zinloos verbaal geweld. Waarvan akte.

 202. 307

  Toen we een jaar of 4 waren zeiden we tegen elkaar dat de ander niet tegen zijn verlies kon. Jammerlijk zwaktebod.
  ….kinderen een kwartje….
  Spartelend smeekte hij om steun. Petertje was echter te glad om vast te pakken, zodat hij tussen de handen doorglipte…..`Oh help me, help me toch, ik haatte alleen maar een hele groep mensen. En mijn angst deed me voortdurend gillen`. Ok de nuance was zoek en ik kon niet discusseren omdat ik niet luisterde naar een ander noch zijn vragen wilde beantwoorden.

  Maar iedereen is het schrille, monotone, trieste gejammer en gedemoniseer zat……zoek ut maar uit Petertje met je angst en je haat.

  Je hebt gewonnen hoor—aait over Peter´s kale knar—Nee, natuurlijk de discussie niet, door jouw toedoen was er niet eens een discussie. Hooguit een gapende monoloog. Nee Petertje, van harte jongen met deze geweldige prestatie, die niemand je meer afneemt…..de 300e post!

  Droom maar lekker van meer, de beste, de grootste, macht, status, aanzien, iedereen luistert naar je…jij wint de Grote Gelijk-bokaal. Goed man!
  Maar wat moet een opgedoft haantje, dat niet kan kraaien? Zelfs alle mooie kippetjes/haantjes voorbij moet laten tippelen.

  PS kalk maar door tot de 500e of meer ik vind het voorlopig weg goed met die flauwekul van je. De avond is mij nog te dierzaam om te reageren en morgen vind ik het ook wel goed.

 203. 309

  Nog eentje dan voor Hilde:

  Jouw partij beste Hilde, zogenaamd de ‘progressieven’, ageert enorm tegen de PVV maar had ondertussen Sam Pormes (trainde met de RAF), Duyvendak (inbreker en nog steeds de enige hoofdverdachte van RARA) en Rabbae (verbieder van boeken) in zijn gelederen. Er zijn partijen voor minder met het schaamrood op de kaken opgeheven. En dan heb ik het nog niet eens over jullie band met de Internationale Socialisten wier anti-semitisme niet onder stoelen of banken wordt gestoken. Je weet precies wie ik bedoel. Zijn naam begint met een D…

 204. 312

  @ dick

  jouw continue seksitische grappen en opmerkingen naar mij en anderen hebben je allang gediskwalificeerd.

  En nu ga ik tukken (maak daar maar een grapje over dick, net als in post 187. Je hoeft alleen de letter t van tukken maar te vervangen door de letter ernaast op het toetsenbord)

 205. 314

  Grappig, ik dacht dat rechts zo van de vrijheid van meningsuiting was. Maar als ik de reacties van kaaskop, peter en kopjut zo zie, dan zijn ze vooral heel erg druk bezig met anderen ’t zwijgen op te leggen.

  Weer een typisch gevalletje ‘rechtse’ doublespeak?

 206. 315

  Wie verder wil discussieren over oplossingen voor de problemen in Gouda is welkom, maar ik heb nu wel genoeg van deze ellenlange verzameling zinloos verbaal geweld. Waarvan akte.

  Het zou al veel helpen als mensen met ideeen als peter hun bek eens houden.
  en is beginnen met die problemen gelijk trekkken met problemen als :Punkers,gabbers,pleiners, dijkers, vetkuiven,krakers,johnnies en Anitas, kortom aan(zichzelf achtergesteld voelende ) hangjongeren.

 207. 317

  @ dubois

  jij zegt: Het zou al veel helpen als mensen met ideeen als peter hun bek eens houden.

  Zo ken ik je weer! Klasse dat je me voor het slapen gaan nog even een inkijkje geeft in je denkwereld…:-p

  Volgende keer proberen je dictatoriale trekjes wat beter te maskeren. Het staat zo bruinhemd-achtig, het woord waar je zo graag mee schermt…:-p

  Trusten

 208. 321

  Dus niet: “Je hebt ongelijk omdat je een inteeltvarken met een scheur in je zak bent en je moeder is een hoer”
  Maar: Je hebt ongelijk omdat je met een hoop ongefundeerde beschuldigingen komt, die werkelijk niks met het onderwerp van doen hebben. Daarentegen ontkracht je mijn argument helemaal niet.”
  /ofzo, ik noem maar een dwarsstraat.

 209. 322

  Ik ben maar een simpele mbo-ert.maar wat moet je met mensen die al zo vastgeroest zitten in hun eigen angst /haat en een zeer eenzijdig beeld van een bepaalde bevolkingsgroep/religie en iedereen die nuance probeert aan te brengen wegzet als islamvriendje/krakerskroegbezoekert.
  en daarbij enkel hun mantra’s herhalen en telkens weer allang bekende joetoeb- linkjesplaatst.
  leg het me maar eens uit. ik ben altijd bereid iets te leren.

 210. 325

  Dubois, ik heb net mijn tanden gepoetst maar omdat je me ergens best wel aardig lijkt, zal ik je morgen uitleggen wat je fout doet. Luister maar niet naar Ketsman. Lees zijn post 134 er maar eens op na:

  Hij zegt daar tegen Kaaskop:

  DWZ, als ze je vriendin weer ‘hoer’ noemen (wat ze trouwens ook is) ga je gewoon terugschelden.

  Maw, Ketsman doet exact hetzelfde als waar hij jou van beschuldigt… Wat een chaos is het toch hier…:-p

 211. 326

  Ik doe ook allang al niet meer mee met de discussie juist om die reden, leest maar. Het was mij vanaf het begin al duidelijk dat met kaaskop niet te praten viel. Hij doet zelfs z’n best om mij te intimideren met z’n googelzoekkunsten. Ja, waar is de discussie dan? Ik kijk wel vanaf de zijlijn toe hoe men zich hier onsterfelijk belachelijk maakt. Dat vind ik leuker. Geen hypocrisie-award voor mij dus, jij geen sigaar.

 212. 327

  @ zwak ketsman. Je bent gewoon gepoort. Als je dat nu gewoon ruiterlijk toegeeft, zo van: “Shit man, je hebt gelijk! Lol, sorry Dubois”.

  Maar nee hoor, zelfs nu houdt meneer zijn gezicht strak…Lol.

 213. 329

  Ah ja, good ol’ Churchill.

  It would be easy to ascribe it to the wickedness of the persecutors, but that does not fit all the facts, [..] It exists even in lands, like Great Britain and the United States, where Jew and Gentile are equal in the eyes of the law, and where large numbers of Jews have found not only asylum, but opportunity. These facts must be faced in any analysis of anti-Semitism. They should be pondered especially by the Jews themselves. [..] For it may be that, unwittingly, they are inviting persecution — that they have been partly responsible for the antagonism from which they suffer.

  The PM said the Hindus were a foul race “protected by their mere pullulation from the doom that is due” and he wished Bert [Bomber] Harris could send some of his surplus bombers to destroy them.

  Churchill was een Imperialist van de oude snit en diep racistisch. ‘till we have built Jerusalem.

 214. 330

  Churchill was ook direct na de oorlog weg, hij was alleen president in het kader van de oorlog. Daarvoor was hij minister van defensie. Geen normaal mens die hem in vredestijd als president wilde.

 215. 331

  @de Kets; je kunt honderd keer zeggen dat de argumenten niet juist zijn, maar dat haalt niet veel uit, toch?
  de standpunten staan vast en honderd keer zeggen dat dat niet zo is vinnik ook een beetje doelloos.

 216. 332

  @ 329 su

  Beste su, je moet wel de hele waarheid vertellen over Churchill en ijn zogenaamde anti-semitisme. En wie zou daar nu het beste over kunnen oordelen? Shit, hadden we maar de Jerusalem Post ofzo met een artikel dat hierop ingaat. Verrek, laat die er nou net zijn…De wonderen zijn de wreld nog niet uit:

  http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1173604563896&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

  Maar ja, een joodse krant daar moet een luchtje aanzitten, toch? …:-p

 217. 334

  Nu ga ik echt. Het was weer als vanouds gezellig. Ik heb me reuze vermaakt. Ik hoop jullie ook…:-p
  En Ketsman, laat je niet meer poorten, beentjes bij elkaar.

  Op naar dromenland.

 218. 335

  En sowieso staan standpunten nooit “vast”, door de juiste argumentatie kan je een ander overtuigen van iets anders, wetenschap bijvoorbeeld werkt gedeeltelijk zo bij het vormen van hypotheses. Maar schelden zal de ander nooit overtuigen, eerder versterken in z’n gelijk.

 219. 337

  Ik mag misschien een buitenstaander lijken, maar “links” is een domme ? conservatieve ? luie ! hond in dit debat. En het is een verdomde schande.

 220. 340

  @ su:

  Ben-Gurion wrote to Churchill in 1961: “I saw you then not only as the symbol of your people and its greatness, but as the voice of the invincible and uncompromising conscience of the human race at a time of danger to the dignity of man, created in the image of God. It was not only the liberties and the honor of your own people that you saved.”

  http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1198517221673&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

  Churchill was de man die het fascisme heeft verslagen (met anderen). Uitgeroepen tot grootste Brit aller tijden, zeker niet onfeilbaar en zeker niet brandschoon, maar wel een strijder tegen het fascisme.

 221. 341

  @294: Wat grappig dat jij het constant hebt over het Grote Gelijk. Ondertussen ben jij degene die constant stellingen poneert zonder deugdelijke onderbouwing, omdat je zo gelijk hebt dat je het niet hoeft aan te tonen. Jij bent ook degene hier die iedereen die het niet met je eens is of zelfs maar om een onderbouwing van je opmerkingen durft te vragen op de persoon aanvalt door te stellen dat degene een moslimknuffelaar, krakert, blind of dom is. Dat lijkt verdacht veel op het Grote Gelijk.

 222. 342

  Rechts is lui, Hilde houdt de deur open voor een Debat
  Hilde | 22 September 2009 | 23:08

  Ben ik even weg om wat stukken te lezen en te vergaderen, en bij terugkomst ben ik opeens de bewoner van een nieuw duur huis, fan van vrouwonderderdrukkende homohatende regimes en daarmee een gevaar voor de vrijheid. Het is weer eens wat anders zullen we maar zeggen.

  Wie verder wil discussieren over oplossingen voor de problemen in Gouda is welkom, maar ik heb nu wel genoeg van deze ellenlange verzameling zinloos verbaal geweld. Waarvan akte.
  Maar dat gaat rechts denk ik niet goed af, argumenteren enzo, schelden is veel leuker.

 223. 343

  @ 337 mescaline

  Wie bedoel je met links? Zij hier die de meest conservatieve ideologie ter wereld te vuur en te zwaard verdedigen of mij, die continu wijst op het ‘vrijheid voor alle onderdrukten, waar ook ter wereld’-principe?
  Het is namelijk tegenwoordig niet meer helemaal duidelijk wie nou nog links is en wie conservatief…;-)

 224. 345

  I could not help being charmed, like so many other people have been, by Signor Mussolini’s gentle and simple bearing and by his calm, detached poise in spite of so many burdens and dangers. Secondly, anyone could see that he thought of nothing but the lasting good, as he understood it, of the Italian people, and that no lesser interest was of the slightest consequence to him. If I had been an Italian I am sure that I should have been whole-heartedly with you from the start to finish in your triumphant struggle against the bestial appetites and passions of Leninism. I will, however, say a word on an international aspect of fascism. Externally, your movement has rendered service to the whole world. The great fear which has always beset every democratic leader or a working class leader has been that of being undermined by someone more extreme than he. Italy has shown that there is a way of fighting the subversive forces which can rally the masses of the people, properly led, to value and wish to defend the honour and stability of civilised society. She has provided the necessary antidote to the Russian poison. Hereafter no great nation will be unprovided with an ultimate means of protection against the cancerous growth of Bolshevism. — Churchill, Speaking in Rome on 20 January, 1927.

 225. 346

  Dat zijn dus weer twee “non-argumenten”
  1:Zij hier die de meest conservatieve ideologie ter wereld te […]
  Nee, JIJ VIND dat het meest conservatief
  2:mij, die continu wijst op het ‘vrijheid voor alle onderdrukten, waar ook ter wereld’-principe?
  Dat vind je zelf en is nog te beargumenteren.

  Kijk, zo werkt het gewoon niet in een discussie, nu ja, bij die ene krant wel, die op die manier suggesties wekt.

 226. 352

  Peter! Je zou verdorie twee uur geleden al naar bed komen!

  Jongens, kunnen jullie Peter nu alsjeblieft met rust laten? Hij moet morgen vroeg weer op hoor.

 227. 355

  Deze mensen willen helemaal geen dialoog, dat moge duidelijk zijn. Blijkbaar komt men hier alleen om zich af te zetten tegen van alles wat anders denkt. Daarbij zich liegend, suggererend en beledigend een weg te banen door goed geformuleerde tegenargumenten. Je kan je afvragen wie nu eigenlijk dat tuig is waar ze het over hebben.

 228. 357

  Daarbij zich liegend, suggererend en beledigend een weg te banen door goed geformuleerde tegenargumenten

  Die is helemaal prachtig. Jij moet een toverbril hebben die schreeuwlelijken als Dubois, Dick, gronk etc van het scherm poetst.

 229. 358

  Ik haalde in comment 116 toch maar even 7 beledigingen en/of insinuaties aan, dat was bij wijze van steekproef. Ongetwijfeld zijn er nog ergere. Toverbril m’n harige reet. Zelfreflectie uwer zijde zo blijkt, Kropotkin. Ik bedoel, om mij weg te zetten als schreeuwlelijk geeft U mijns inziens blijk van vooringenomen partijdigheid en leesblindheid. Ik ben hooguit schuldig aan het niet verder lezen dan drie zinnen als ik weer voor weetikwelnietwat ben uitgemaakt in zo’n comment.

 230. 359

  Oh, wacht effe, goed lezen is belangrijk(excuus). Wat die anderen aangaat zal mij verder een zorg zijn. Maar ik kan me voorstellen dat men terug gaat schelden. Fuck it, laat ook maar.
  In m’n stamkroeg lul ik wel eens met zo’n kaalkoppie, dat gaat heel anders en vriendelijk. Niet dat ik hem ergens van kan overtuigen ofzo. Maar er is wederzijds respect en lol. Ik vraag me af of het teveel gevraagd is om hier ook eens normaal te ouwehoeren. Maar goed, dit zijn de interwebs, het zal wel normaal zijn ofzo.

 231. 360

  Hoe komt het toch dat sommige discussies op sargasso opeens ontploffen, extreem rechtsen en wilders fanaten overal vandaan kruipen en 360 reacties in 4 dagen geplaatst worden terwijl de meeste topics er nauwelijks 10 krijgen? Wordt er van ergens hierheen gelinked?

 232. 362

  @ 360 anoniem

  Dat zal ik je uitleggen. Men neme een slecht artikel en plaatst dat op Sargasso. Dan is er vast wel een niet-frequente bezoeker die denkt: ‘Ja maar wacht even, hier moet ik echt wat van zeggen…’ En hopsa, dan kruipt iedereen uit zijn hol om hem of haar te bestrijden. De mantra’s die ze daarbij opvoeren zijn: de toonhoogte deugt niet! hij biedt geen oplossingen! hij is een nsb-er! zijn vrouw is een hoer!
  Maar de bezoeker is hiervan niet onder de indruk en wijst hen continu op hun zwakke retoriek. En zo gaat het maar door en door…

 233. 363

  @ Kropotkin 357

  Je haalt me de woorden uit de mond… Ik mag dan ferme taal uiten over een in mijn ogen verderfelijke ideologie, de persoonlijke aanvallen en beledigingen kwamen toch echt uit het andere kamp. Dat ik er uiteindelijk in meega, is mijn keuze.

 234. 364

  @361, 362
  Ah daarmee zijn we al een heel eind maar toch is er geen publiek meer bij deze discussie en zul je zelf ook inzien dat je de tegenstander zelf niet meer overtuigt.

 235. 365

  @ Anoniem, #360:

  Kan je hoogstens vertellen dat #362 in ieder geval niet de reden is. “Ketsman” is hier bijvoorbeeld zelf totaal geen reguliere poster en “dick” slechts recent aangespoeld wrakhout van GeenBrein. “Dubois” een zeer sporadisch geobserveerde, maar van die drie de enige die ik zelf in het “geijkte” publiek van sargasso vind horen.

  Maar daar heeft die eerste vreemdeling van #362 dan weer geen idee van, neemt blind aan dat het “hij versus sargasso is” en besluit dat hij die epische David versus Goliath dus mooi niet gaat opgeven.

  En zo houden willekeurige blaffertjes elkaar over en weer uit de slaap. Met “sargasso” als entiteit heeft het in ieder geval weinig te maken.

 236. 366

  @364
  Het zal wel, vooral als Peter dan weer lees die mij de huid al eerder volschold en nog met z’n vingertje naar ‘het andere kamp’ loopt te wijzen. Mission impossible. Ik zou kunnen gaan kijken wie het eerst begon met schelden, maar dat is totaal irrelevant voor nu. In dit kamp zijn er tenminste nog mensen die wel normaal en met respect met elkaar kunnen omgaan.

 237. 367

  @ 359 ketsman

  Je zegt: In m’n stamkroeg lul ik wel eens met zo’n kaalkoppie, dat gaat heel anders en vriendelijk.

  Het punt is, mijn beste ketsman, dat ik geen kaalkopje ben. Dat velen hier uit hun plaat gaan vanweg mij is omdat ik jullie raak in de achilleshiel door te stellen dat er niets meer over is van jullie zogenaamde ‘progressief’ gedachtengoed. Ik stel mij links van jullie op en doe dat door te wijzen op linkse idealen zoals ze ooit bedoeld waren. In jullie ogen ben ik een fascist maar geloof me, in mijn ogen ben ik 10X progressiever dan dit hele zooitje bij elkaar. Maar wat mij werkelijk heeft verbaasd is de onmacht om het eigen denken te analyseren. Zo werd hier gesuggereerd dat uithuwelijking best wel meevalt, dat de overlast in wijken enorm overdreven wordt, dat het allemaal vanzelf goedkomt. Nou dat komt het niet, iedereen die de grote steden van europa bezoekt of de verhalen uit het veld tot zich neemt, weet dat het een neergaande spiraal is.

 238. 368

  @ 365 Rene

  Zeg Rene, het mogen dan mijn tegenstanders zijn hier, toch vind ik je uitspraken over hen (en mij) een naar smaakje hebben. Niet zo hautain kerel, of ben jij de bewaker van de ‘entiteit’ van sargasso?

 239. 370

  Nou nou Rene, jij laat je direct kennen met je gescheld. Eerst dick neerzetten als wrakhout, nu mij een debiel noemen. Jouw lontje is wel heel erg kort…
  Mijn God, dat ik het nog voor dick moet opnemen, het wordt steeds erger.

 240. 371

  Dat je geen kaalkopje bent zal wel, maar je gedraagt je niet veel anders. Daarbij neem je het voor hun zaak op. Excuse de fuck out of me dat ik je daarom kaalkopje noem, ik heb nog geen ander referentiekader
  Je raakt me ook niet in m’n achilleshiel, maar ik houd er dan ook een flexibel gedachtegoed op na. Tenminste dat wil ik graag geloven.

  Ja, dat fascistengebeuren, daar had ik het graag over willen hebben. Ten eerste is dat niet als belediging bedoeld maar eerder een constatering. Verder, is het heel normaal dat extreem rechtsen enzo zichzelf nooit zo zien (Ik kan het opzoeken, het staat ergens in een wiki). 10X progressiever is dan ook je eigen constatering. Het is progressiever richting jouw (fascistische? exteem rechtse?, of iig waanzinnig ondoordachte-) denkbeeld over hoe de maatschappij zou moeten zijn. Dan kan je mij wel weer toedichten dat ik niet analiseer, maar dat heb ik jou(?) hierboven al eens verweten. Zo heb ik een aantal voorbeelden gegeven van de voorgestelde maatregelen in een groter plaatje. Bv: Strenger straffen zou niet alleen op mocro’s van toepassing zijn, ook op jezelf, onze stelende bejaarden, enzovoorts. Hilde was dan ook een geschenk uit de hemel, die heeft een vinger in de pap. Maar kortzichtig als we zijn wordt ze net zo hard afgedaan als eh, nouja, lees dat zelf maar terug.
  Nouja, de laatste zinnen kan ik niet zoveel mee. Je valt weer terug in je buitenlandershaat, en dat is jammer. Ik kan daar over zeggen dat van de mocro’s die ik ken er geen sprake is van uithuwelijking, zonder het te willen downplayen trouwens. Het zal best, maar zo zijn er ook dingen goed mis in de christencultuur. Kinderen worden van jongs af aan al geestelijk mishandeld met vagevuur en dergelijke. Ik categoriseer al dat soort dingen onder religie, en dan is het niet perse een buitenlandersprobleem. Ik geloof dat religie inderdaad vanzelf oplost ja, ik ben alleen bang dat er nog wel diverse generaties overheen gaan. Maar het heeft weinig zin om jouw ‘kruistocht’ op deze manier voort te zetten, religieuze mensen zijn veelal van jongs af aan geïndoctrineerd. Ze sterven nog liever dan toe te geven aan staatse wetten. Christenen en moslims gelijk. Dit verklaard misschien waarom christenen zich zo met staatszaken bemoeien, om iig hun eigen belangen veilig te stellen. Moslims zijn niet vertegenwoordigt in het kabinet. NB, Christenen zijn ook rechts-conservatief en hebben er belang bij op in de rechtsmedia (telegraaf, GS, spits, elsivier etc) goed hard mee te schreeuwen in de moslimhaat, houdt dit in je achterhoofd mocht je daar door de reaguursels browsen. The game is rigged.

 241. 372

  Peter toont gewoon genadeloos aan dat mensen als Rene volledig verstoken zijn van enige algemene vorming en daarom hoofdzakelijk in ononderbouwde scheldkannonades vervallen om, zij het dan niet op de juiste gronden, aan de Goede Kant te kunnen staan. Als je de grond niet hebt leren kennen, dan schiet je al gauw uit de heup, zoals Rene laat zien. Autonoom denken is er niet bij.

  Ik kan het niet eens zijn met Petertje maar het is werkelijk te genant voor woorden hoe hij hier uitgescholden en beschimpt wordt. En praat me alsjeblieft niet van “hij begon”, “hij doet het ook”, “ja maar hij…”. Als je een fatsoenlijk mens bent, ga je niet zo onbehoorlijk tekeer als dat rene hier doet. Slechts een teken aan de wand van het gebrek aan beschaving bij deze en gene alhier.

 242. 373

  @ Ketsman:

  Jij zegt: Verder, is het heel normaal dat extreem rechtsen enzo zichzelf nooit zo zien (Ik kan het opzoeken, het staat ergens in een wiki).

  Leuk hoe je mij via een omweg weer als extreem-rechts neerzet. Nogmaals, ik wijs steeds op de zeer conservatieve kanten van de islam en benoem dat als gevaar vanuit mijn linkse gedachtengoed.

  Jij zegt: Strenger straffen zou niet alleen op mocro’s van toepassing zijn, ook op jezelf, onze stelende bejaarden, enzovoorts.

  Het gaat niet eens om strenger straffen en het gelijkschakelen van bejaarden en mocro’s is een gotspe. ‘Zogenaamd Links’ wil nog weleens roepen dat de marokkaanse jongens zich juist zo misdragen omdat ze NIET in de moskee komen. Ik zie het anders: ook hier heeft de islam zijn rol. De ideologie islam die men al eeuwen inademt zorgt niet alleen voor vreselijk geweld en hartverscheurende onderdrukking, het is ook een rem op ontwikkeling. Ook de straatjongens ademen deze ideologie van vrouwenhaat, homohaat, jodenhaat, afkeer van wetenschappelijk onderzoek, afkeer van de christelijke varkens al eeuwen in.

 243. 374

  Wiki
  Goed, vind je jezelf niet extreem rechts, ook goed.
  Maar je wijst wel weer richting islam, terwijl toch gristenen net zo gek zijn. Of zie ik dat verkeerd? Ik noem Bush, oorlog, ons kabinet die bij de vorming liever met CU is zee ging dan met SP.(rauwpoot voor kinderminister -WTF?-).
  Mocro’s-bejaarden: We zijn allemaal gelijk voor de wet, weet je nog?
  >‘Zogenaamd Links’ wil nog weleens roepen dat de marokkaanse jongens zich juist zo misdragen omdat ze NIET in de moskee komen.
  Ja, ho effe, ik ging alleen in op wat je hierboven zelf suggereerde, iaw. uithuwelijken, en vervolgens gooi je het wel weer op islam,“Ik zie het anders: ook hier heeft de islam zijn rol. “ snap je niet dat dat moeilijk te volgen is?
  Kijk “deze ideologie van vrouwenhaat, homohaat, jodenhaat, afkeer van wetenschappelijk onderzoek” Zijn allemaal dingen die je ook terugvindt in het christelijke geloof. Probeer “islam” nu eens te vervangen voor “religie” en we zijn het eens.

 244. 375

  Laat ik eens proberen uit te leggen waar ‘zogenaamd Links’ de fout ingaat.

  Ooit kwam links op voor de verdrukten. Gelijkheid was een groot goed. Men streed voor vrouwenrechten, arbeidersrechten, voor vrijheid van geaardheid, tegen religieuze dwang en voor vrijheid in kunst. Maar ergens begin jaren tachtig begon Links een enorme denkfout te maken. Omdat de groepen waar men voor gestreden had, minderheidsgroeperingen waren, werd minderheid ineens een kwalificatie an sich waarvoor gestreden diende te worden. En door deze vreemde spagaat werden beetje bij beetje de oude idealen geweld aangedaan. In de islamitische wereld hebben de meeste vrouwen vrijwel geen vrijheid, worden homo’s vervolgd of vermoord, worden minderheden als kopten/christenen als varkens behandeld, worden afvalligen afgeranseld en vaak vermoord, joden zijn vogelvrij en worden kunstenaars/schrijvers/intellectuelen opgesloten of afgeslacht.
  Deze ideologie die zoveel leed aanricht, duikt dan ineens op in Europa, als voorlopige minderheid. Maar ook hier zien we dat deze ideologie beetje bij beetje zjn vleugels uitslaat. Uithuwelijking en zelfs eermoord zijn aan de orde van de dag, homo’s en joden worden belaagd, schrijvers duiken onder of sterven op straat, vrouwen worden beschimpt en bespuugd. Beetje bij beetje neemt deze ideologie alles af waar Links ooit voor stond. En de eeuwige mantra ‘het wordt wel beter’ is gewoon onjuist. Het wordt met de dag ernstiger. Hele wijken in grote steden worden langzaam vergiftigd door deze ideologie. Parijs, Londen, Marseille, Malmo, Brussel. De toestand verslechtert zienderogen.
  Maar ‘zogenaamd Links’ blijft draaien, ontkennen en verzwijgen. Het is immers een minderheid dus… Dat dit leidt tot genante vertoningen, wordt nauwelijks herkend. Meisjes die geen vrije partnerkeuze hebben, die niet uit mogen, die niet mogen gymen met jongens, die volledig onderdrukt worden, blijken volgens de ‘progressieven’ ineens wel vrij te zijn bij het dragen van een hoofddoek. Dan is het ineens een feministisch signaal dat deze meisjes zelf kiezen.
  Of nou 1 miljoen of 8 miljoen mensen in een land een ideologie aanhangen die in alles de tegenpool is van vrijheid, dat mag geen excuus zijn.
  Er wordt zoveel leed aangericht door deze ideologie, van Pakistan tot Amsteram-West, dat een ferme afwijzing uit Linkse hoek, een plicht is. Een plicht…

 245. 376

  @ 374 Ketsman

  Beste Ketsman, er valt genoeg af te dingen op christenen, joden en atheisten (zoals Stalin). Punt is dat iedere generatie dealt met de probemen van haar tijd. In de christelijke wereld is van alles mis maar dat staat in geen verhouding. Over het algemeen is in de USA, Nederland, Zweden en Engeland de situatie voor vrouwen, homo’s, joden, afvalligen (ex-christenen), schilders, schrijvers, intellectulen en anderen zeer goed te noemen. Uitzonderingen daargelatn maar het algemene beeld is toch echt positief te noemen.

 246. 377

  Peter | 23 September 2009 | 13:48

  Herhaling, herhaling, herhaling.

  Boodschap is duidelijk. Ik denk alleen dat je beter naar die ‘linkse’ partijen kan gaan en hen moet proberen te overtuigen.

  Alleen je gelijk halen op deze website is van zeer beperkte invloed.

 247. 378

  @ Klaplong, #372:

  Jij schrijft nog wel eens wat zinnigs zolang je die sterke troll-impuls van je onder controle weet te houden dus ik zal nog even op je ingaan.

  Ik verspil gewoon geen tijd aan debielen. Peter kan alleen maar de extremen aan. Rechts en links, voor en achter, één en nul. Om te kunnen communiceren dient hij daarom iedereen naar één van die extremen te transporteren of daar nu een reden voor is of niet. Zijn eerste reactie aan mij was bijvoorbeeld zeer illustratief:

  https://sargasso.nl/archief/2009/09/18/quote-du-jour-hij-is-je-vader-niet/#comment-380245

  Ondertussen neem je het wel op voor de islam“.

  Dat gaat over #139 en #147. Ik doe niets van dien aard. Sterker nog, als er iemand is die de moeite neemt me met enige regelmaat te lezen weet diegene dat ik sterk anti-religieus ben en (taalspelletjes over islam als religie of ideologie daargelaten) zeker de islam niet tot mijn favorieten reken. Ik neem het daar in feite voor niets op maar zo je wilt, hoogstens tegen vrijheidsbeperking.

  Maar kijk, daar kan Peter niets mee. Ik ben het niet met hem eens daar, dus hij moet mij transporteren naar de hoek van islam-knuffelaars om te kunnen strijden. Niet tegen mij of wat ik zeg, maar tegen niets dan zijn eigen projectie daarvan — om zijn grote, grote, onwrikbare, muurvaste gelijk rond te kunnen blaffen.

  En ik verspil gewoon verder geen tijd aan dat soort 144.000 in een dozijn malloten. Die kunnen inderdaad alleen nog opmerkingen in de trant van #369 verwachten. Het is op zich niet verwonderlijk dat jij dat proces van polarisatie niet makkelijk herkent want je doet vaak hetzelfde, maar zoals gezegd, ik heb jou los daarvan hoger zitten dus bij deze hoop ik dat dit nog enigzins verhelderend was.

  Vriendelijke groeten. Ik bemoei me verder niet met deze onzinnige thread.

 248. 379

  @ 378 Rene

  Jeetje wat een kwalificaties Rene… En dat voor iemand die even komt schelden en weer weg is.

  Het is zo makkelijk om te zeggen: “Ach, ik voel me verheven, ik ga me niet mengen in deze discussie op een scheldpartijtje na…”

  Afijn, bye Rene…

 249. 380

  Ik lees dat wel vaker, maar helemaal ermee eens zijn kan ik niet. Ik denk dat je jodenhaat niet moet verwarren met zionistenhaat, het huidige Israël is “een olifant in de kamer”. Maar dat linksgedoe, en we dwalen behoorlijk af, daar hebben we toch ook een hoop aan te danken. Nu was laatst Alan Turing nog in het nieuws, ok een brit. Maar vergeet niet dat vroeger de tollerantie ver te zoeken was en die haat kwam ook uit christelijk-religieuze hoek. Dat hebben we allemaal overwonnen, ik denk dat we de islam ook wel zover krijgen (er zijn elders in de wereld ook ‘gematigde moslims’). Maar wat niet helpt is die bevolkingsgroep te provoceren en van je te vervreemden. (die oorlog helpt trouwens ook niet.) Respect komt een heel eind, dat was immers toen ook het motto en het werkte, dus wat jij hierboven schrijft zie ik niet zo. Wel mooi geschreven, dat dan weer wel.
  Ach je leest het vaak, links, kopje thee, praten,…maar wat IS dan het alternatief, die mensen zo van je te vervreemden dat er geen eenheid meer is? Ruzie en doodslag? Sinds we hier elkaar niet meer afkankeren begrijp ik je ook al beter toch.

 250. 382

  @ 381: Zoals de totalitaire consensus staat Nederland schril afsteekt tegen het vrije gepolariseerde Iran, Klappie. Sorry, dat zag ik even over het hoofd.

 251. 383

  @ 380

  Ketsman, over het huidige Israel kunnen we dagen praten. Israel doet veel fout, heel veel, maar óók de joden wonen daar al 3000 jaar wat weleens vergeten wordt. Romeinen, christenen, islamieten en anderen hebben de joden milennialang afgeslacht. Nu hebben ze een paar vierkante kilometer wereld en nog worden ze dagelijks bedreigd met totale vernietiging, ook waarschijnlijk vandaag weer door de ‘president’ van Iran. De jodenhaat in de islamitische wereld is deels zionistenhaat maar toch vooral kale jodenhaat, neergekalkt in de Koran. Zelfs mohammed slachtte al eigenhandig joden af. Maar nogmaals, de joden hebben ook boter op hun hoofd. Die Palestijnse staat had er allang moeten zijn.

  Je vraagt om een alternatief voor theedrinken. Het valt voor ons bijna niet te begrijpen dat we hier te maken hebben met een ideologie die als plicht stelt de totale weeldheerschappij, desnoods met het zwaard en leugens. Het staat allemaal letterlijk in de Koran. De Koran is immers het letterlijke woord van Allah waaraan niet te tornen valt. Wat zou helpen is dat er vrijheid van onderzoek zou moeten zijn naar de historische mohammed en naar de Koran, zodat veel islamieten zich een zouden gaan vragen of het allemaal wel klopt…Maar onderzoekers en schrijvers die eraan beginnen worden bedreigd en vermoord, ook in Nederland. We laten een Fatima Elatik (Pvda) ermee wegkomen dat ze een toneelstuk over Mohammed wilde vebieden. We laten mohammed Rabbae (Groen Links) ermee weg komen dat hij de duivelsverzen wilde verbieden. We laten imams wegkomen met preken over de christenhonden. Links zou het volgende moeten durven zeggen: ‘Beste islamieten, we respecteren jullie als mens en individu maar de ideologie die jullie aanhangen staat lijnrecht op onze denkwereld. En we zullen met alle legale middelen iedere milimeter vrjheid in ons deel van de wereld verdedigen. En druk op schrijvers, intelletuelen en kunstenaars die hun visie op de islam willen tonen, is helemaal uit den boze. Want dan zullen jullie ons echt tegenover jullie vinden…”

 252. 384

  Peter | 23 September 2009 | 14:22

  herhaling herhaling herhaling

  en we gaan een totaal andere kant op wat niets met het onderwerp te maken heeft.

 253. 386

  Ja, maar hallo. In de bijbel staan diezelfde dingen. Ik moet volgens de bijbel ook dood en gestenigd worden en daarna branden in de hel. Het ‘zenden’ is tot op de dag van vandaag ook nog niet afgelopen. Gristenen willen ook wereldheerschappij, alleen islam lukt het beter, vind je het gek dat het huilie huilie is daar. En wederom dat rijtje dingen wat je daar opnoemt is ook voor gristenen op toepassing. Laat je niet gek maken, ze zijn allemaal even gek. Neem al die regels en verboden die we met de groeten van het CDA hebben opgelegd gekregen. De bijna prehistorische ‘normen en waarden’ die men met ons ‘fatsoen’ wilde inruilen. We zitten werkelijk in het zelfde kamp, alleen zie ik gristenen als een grotere dreiging voor onze vrijheid. Immers, we zitten tot aan onze nek in een gristenregering. Laten we beginnen bij onszelf.

 254. 388

  Nu hebben ze een paar vierkante kilometer wereld

  YM: De Israëliers hebben een paar (nouja paar, er zijn kleinere soevereine landen) vierkante kilometer op de wereld. De Joodse geloofsgemeenschap is niet beperkt tot Israël.

 255. 389

  @ 388 su

  Dat klopt su. Helaas wordt de Joodse geloofsgemeenschap vrijwel overal bedreigd. Van Argentinie tot Rusland. Zelfs de syagogen in NL hebben weer politiebewaking.

 256. 390

  @Peter: Overdrijven is een kunst. Een die jij niet beheerst. De kranten staan niet vol van pogroms over de gehele wereld. En met name in het Westen durf ik te stellen dat Joden niets te vrezen hebben van anti-semitisme.

 257. 391

  @ 386 ketsman

  Als je de levensbeschrijvingen van Jezus Nieuwe Testament) en die van Mohammed (Hadits) naast elkaar legt, zie je het verschil tussen een zachtaardige man en een legeraanvoerder. Jezus heeft nooit iemand met 1 vinger aangeraakt volgens de christelijke bronnen. Volgens islamitisch bronnen stond mohammed aan het hoofd van een leger dat veel bloed heeft vergoten. Dat veel christenen alsnog geweld hebben gebruikt, vindt geen goedkeuring in het Nieuwe Testament. Dat veel islamieten geweld gebruiken vindt volledige goedkeuring in de Hadits.

  Kennelijk zie jij het christendom als een gevaar. Ik niet, voor mij is de islam – zeker in onze tijd – een ideologie die wereldwijd de vrijheid aantast op een barbaarse manier. Van vrouwen tot intellectuelen.

 258. 392

  @ 390 su

  Downplayen is ook een kunst su, een kunst die jij goed beheerst. Jodenhaat neemt overal weer toe. Ook jij weet best dat in alle grote steden in Europa veel joden niet met keppeltje op over straat durven. Ook in Amsterdam tref je die. Daar is inmddels genoeg over geschreven in de pers dus googelen kun je zelf wel…

 259. 394

  @ 393 su

  Het NT wordt door vrijwel alle christenen gezien als de enige leidraad. Het leven van jezus en zijn woorden. Ook dat weet jij best. Het OT wordt of niet gelezen, zeker niet toegepast en meestal afgedaan als ‘ingehaald door het NT.” En tuurlijk zijn er nog wat christenen die het OT aanhangen. Bottomline is dat de leidersfiguren Jezus en Mohammed volstrekt verschillende denkbeelden hadden en volstrekt tegenovergestelde levens hebben geleid (volgens hun eigen bronnen).
  En het is een zwaktebod om de huidige onderdrukking wereldwijd in naam van de islam te vergelijkingen met het christendom. Maar dat is mijn mening…

 260. 395

  Mja, nu ga je in de details van het geloof. Als je het over deze tijd hebt, zie ik gristenen als grootste gevaar. In hun geschrift staat namelijk dat hun vriendje terug op aarde komt door middel van armageddon. Het is dus in het belang van de gristen om armageddon te laten gebeuren. De “self-fulfilling prophecy”. Globalwarming is juist heel positief voor die lui, het is een teken van eindtijd.
  Check deze docu.
  Het verklaart de oorlog ook wel denk ik.

 261. 396

  @392: Deels heb je inderdaad gelijk. Ik zie dat Google wel wat artikelen opdist. Vooral door de influx van groepen uit de ex-oostblok waar anti-semitisme nog een begrip was. Maargoed, dat geldt ook voor geweld tegen LGBT groeperingen. Toch denk ik dat de gemiddelde Jood weinig te verezen heeft in ons midden.

 262. 397

  @ 395

  Ik denk dat we het hier niet over eens zullen worden ketsman. De vrouwen, joden, christenen, afvalligen, kunstenaars en schrijvers die onderdrukt worden (in het beste geval) in de islamitische wereld – en dat zijn er honderden miljoenen – , hebben weinig aan onze zelfkastijding over het christendom. De huidige situatie is zo slecht dat ingrijpen noodzakelijk is, op wat voor manier dan ook.

 263. 398

  Daarom zei ik al, als je het over religie hebt zijn we het eens, maar als je het puur op islam gooit zou ik je nog weleens als christen kunnen verdenken. Gristenen zijn niet gebaat bij vrede, door oorlog komt hun verlossing.

 264. 399

  En ik kom aan dat getal van honderden miljoenen als volgt:

  Er zijn ruim een miljard moslims. Dus pak ‘m beet, zo’n 600 miljoen vrouwen en meisjes. Het overgrote deel van deze vrouwen wordt op één of meerdere manieren in hun vrijheid beperkt. Dit kan varieren van de doodstraf voor verkrachting, het niet zelf mogen kiezen van een man, het niet mogen studeren, het verplicht dragen van een hoofddoek, het niet mogen scheiden, afijn het rijtje is bekend. Dan zijn er nog wat christenen die de terreur weerstaan al daalt hun aantal gestaag. Christenen in Irak worden vermoord, de Kopten in Cairo leven als varkens. Dan zijn er nog tienduizen intellectuelen die bedreigd worden of zelfs vermoord. En last but not least, de waarschijnlijk vele miljoenen die de islam en het juk van zich af willen werpen maar weten dat hun leven in dat geval op het spel staat. Afijn, zo kom ik aan het aantal van honderden miljoenen die op de een of andere manier in een ernstige mate in hun vrijeid worden beperkt. Met enorm veel leed tot gevolg, leed waar wij liever bij wegkijken…

 265. 400

  Ja, nou dat is allemaal de ver van m’n bed-show, het overgrote deel is hier al zeer gematigd. Ook heb ik tussen de moslims in afrika gewoond en kan nu ook niet zeggen dat het allemaal zo erg was. Maar het zal ongetwijfeld gebeuren. Maar niet in Gouda. Stel nu het omgekeerde, dat er zoveel gristenen zouden zijn. Denk je niet dat je dan soortgelijke taferelen zou hebben? In ieder geval kan je buitenlandse moslims moeilijk met de onze vergelijken denk ik, temeer omdat wij geen moslimregering hebben die de mensen juist aanspoort te radicaliseren. Ook gaat het veelal om onopgeleid plattelandsvolk die je alles kan wijsmaken. Jazeker is er hier weleens een imam die zoiets predikt, maar ook weer dan dominee’s of pastoren. Van de orthodoxe joden weten we het niet, die gemeenschap is zo goed als dicht. Allemaal een beetje het appel-perenverhaal. Ik ben in ieder geval blij te horen dat er wat mocro’s niet meer in fabeltjes geloven. Een goed teken, maar hun ouders geloven veelal nog wel, denk je eens in wat dat voor spanningen thuis geeft. Dan kan je ook makkelijk ontsporen, maar het geeft hoop voor de volgende generatie. Dat is, zolang ze niet ‘verbannen’ worden.

 266. 402

  @401
  Nouja, je kon er op wachten natuurlijk, stelletje copycats. Ik kan alleen maar hopen dat daar iemand als ik woont. Ondertussen hebben we hier toch echt meer last van gristenen. Echt, geloof me, Balkenende is een gristen, geen moslim.

 267. 403

  @399: even een vraag: gaat het jou om het onrecht? Of gaat het jou alleen om de Islam, dat wil zeggen ben je bereid om je op eenzelfde manier in te zetten als de dader niet Islamitisch is?

  Overigens respect voor je doorzettingsvermogen, Peter. Je weigert gevloerd te worden, ook al slaat je argumentatie geen deuk in een pakje boter. Ik dacht, laat ik beginnen om te proberen of we het ergens over eens kunnen worden…

 268. 404

  Ik ben net naar de tandarts geweest voor een wortelkanaalbehandeling en zit nu met twee verdovingen in m’n mond. Behoorlijk vervelend. Wilders z’n schuld uiteraard want dat is een fascist.

 269. 405

  @402:

  Is bijna geheel gekopieerd, die Koran. Weinig origineels aan idd.

  Ben het helemaal met je eens dat we “locaal” meer last hebben van de gristenen/grefos, maar ik kan er dan ook weer niet tegen wanneer alles wat er komt uit de Islam-hoek met de mantel der liefde door de algemene linksch-mensch bedekt wordt.

  Ik snap de “allergische” reacties op sommige uitingen van “Peter” wel, maar ik zie liever onderbouwde argumenten tegen de “fobie”, waarbij ook de reele gevaren niet worden overgeslagen.

  Dus: weg met alle invloed van religie op de samenleving (@Peter en Wilders: das dus including de Joden), weg met figuren als Wilders (een nog grotere “plee figuur” dan Pim) en weg met de vergoeilijkende linksch-mensch die werkelijk alles vanuit een “sociologisch jaren 70” standpunt goedpraat.

 270. 407

  @406: “Wat jij zegt, maar dan ook weg met de zondebokzoekende, poepgooiende rechtsmens. Dat help allemaal ook niet. (zie ook teapartygangers aan de overkant.”

  Oh, graag. De overduidelijke connotaties van de meeste rechtsch-menschen met extremistische rotzooi als de BNP of Vlaams Blok (Wilders’ kopvoddentax komt uit die hoek) maakt dat daar overtuigend tegen in moet worden gegaan.

  En die tea-baggers zijn gewoon zielige, egoistische, libertijn-“gristenen” die in principe overal tegen zijn en er niet tegen kunnen dat er een negert de baas is, maar dat kunnen ze niet hardop zeggen.

 271. 408

  Misschien moeten we hier ook maar eens aan de neger voor president. Als de patatten niet goedkoper kunnen door de bintjescrisis, zou ie nog weleens een goeie deal in het buitenland kunnen maken voor de pindasaus.

 272. 410

  #407 en er niet tegen kunnen dat er een negert de baas is, maar dat kunnen ze niet hardop zeggen.
  Het erbij halen van de kleur van iemand als argument om een mening belachelijk te maken, zoals jij doet, getuigt nou juist van een bekrompen soort racistisch denken.
  In andere woorden; jij – Weg_Met_Wilders_Weg_Met_De_Excuserende_Linksch-Mensch – bent de racist.

 273. 411

  @410: Nou, nou, nou.

  Ik heet nu btw WildersEnExcuusTruusLinkschNee, geloof ik tenminste.

  De tea-baggers zitten in Amerika. Zij zijn duidelijk racisten. Ik zou er niets op tegen hebben als er iemand hier de macht krijgt die een kleurtje heeft. Als ie zijn werk maar goed doet. In de US zijn er een aantal mensen die dit niet zo zien.

  En om mij nou als racistisch “uit te schelden”, das dan wel weer typisch. Reverse-racism noemt men dat daaro. Omgekeerd-racisme dus. Dat wat jij nu doet.

  Ik ben al zo lang op US sites aan het commentarieren, dat ik het bijna niet kan geloven dat ik hier discussies schijn te moeten voeren met mensen die eigenlijk eerder op GeenStijl of weet-ik-veel thuis lijken te horen, en niet op een eerder “links-leunende” site zoals deze… en dat zijn dan allemaal vermoeiende, bekrompen en duidelijk achterhaalde en al doorgekauwde discussies die – zoals gewoonlijk – vermoeiend van geen kanten kloppen wat de feiten betreft.

  Zo, dat was best wel veel tekst nu. Begrijpelijk?

 274. 412

  Zo ben ff weg geweest (ja, ik heb ook een leven) en zie dat Kletsman weer aardig wat onzin heeft vertelt, zoals Hilde een geschenk vinden. Vreemd dat Hilde als politica anders geen enkele vraag van mij beantwoord, niet eens weet welke wijken er in de stad zijn die zij dient te besturen en niet op de hoogte is van marketingtruukjes die oa. makelaars en woningbouw verenigingen in haar eigen stad toepassen. Geeft mij iig een gevoel dat je weet wat er in je eigen stad speelt.

  Ben ik even weg om wat stukken te lezen en te vergaderen, en bij terugkomst ben ik opeens de bewoner van een nieuw duur huis
  Lieve Hilde, jij en ketsman moeten echt voor elkaar zijn geboren…een soort soulmates. Nergens zeg ik dat je in een duur huis woont, je woont in een ex-huurwoning van rond de 210.000 tot 230.000 euro met een leuk uitzicht op een groenstrook met fietspad. Mooie lokatie waar geen mensen wonen uit een bepaalde sociale klasse van Marokkaanse komaf. De afgelopen twee jaar is op nog geen 50m van je huis een kompleet nieuwe strook met duurdere koop woningen en appartementen/penthouses gekomen (zeg in de 500.000+ klasse). Ik zeg alleen dat dat de waarde van je huis wel ten goede zal komen terwijl je huis niet groter is dan die op de Hammerskjodhof, alleen die lokatie in Oud Goverwelle (de rest van Gouda noemt het gewoon Oosterwei, omdat het dat ook is) is toch wat lager in prijs. Het heeft dus met de buurt te maken en de Mammoet buurt is een nette en rustige buurt met nu huizen uit het duurdere sigment. Als je dit niet snapt, dan snapo ik niet wat je dan wel kan als politica. Beetje basiskennis economie lijkt me toch wel een vereiste…

  Wie verder wil discussieren over oplossingen voor de problemen in Gouda is welkom, maar ik heb nu wel genoeg van deze ellenlange verzameling zinloos verbaal geweld. Waarvan akte.
  Hier Hilde, hier! Ik wil graag verder discussiëren. Ik wil graag weten wat Gouda gaat doen nu blijkt dat het toch allemaal niet echt geholpen heeft de laatste 20 jaar. Waarom zijn de cijfers niet op te vragen (docs en PDF_en werken niet).

  Een ding scheelt iig wel, het lijkt er op dat de Goudse Mocro’s zich verplaatsen, want ze hebben volgens de kranten gisteren behoorlijk huis gehouden in Pathe Schouwburgplein te Rotterdam. Ja ja, diezelfde Goudse Mocro’s waarvan jij zegt dat je de statistiekjes wel kent, maar het nooit mee maakt. Ik geloof er ook weinig van dat als jij de hond uit laat je ze tegen komt en dan al helemaal niet dat ze netjes Hallo zegggen, maar dat terzijde.

  Vertoef eens lekker een middagje bij WC Bloemendaal op het skatepleintje en praat eens met de mensen daar hoe ze die lieve Goudse Mocro’s ervaren. Of bij de Wissel en WC in Goverwelle. Of op het Raam in de binnenstad…of aangelegen Prins Hendrikstraat…of bij de Lidl op de Wachtelstraat…of bij…ik kan nog wel even door gaan. Kom eens van dat rustige eilandje af en ga nu eens al politica in de stad met mensen praten. Sta ook eens open voor kritiek ipv gelijk weg te rennen met allerlei smoesjes over aanvallen en onzinnig gelul. Het lijkt er namelijk op dat je de mening van andersgezinden helemaal niet wil horen (wat overigens wel typisch links is). En als je het dan toch hoort, luister dan ook eens…want tussen horen en luisteren zit een groot verschil!

  Ik sta open voor discussie, dus laat wat van je horen! :)

 275. 413

  @ Ketsman 400: Dus jij denkt dat het allemaal een ver-van-mijn-bed-show is? In welk jaar leef jij? Je bent er toch wel van op de hoogte dat men gewoon tegenwoordig met vliegtuigen kan reizen (ook vanuit Afrika), auto’s kunnen besturen en met bootjes kunnen varen? Is de wereld (ook mede door internet) niet een veel kleinere plek geworden dan pakweg 25 jaar geleden? Imaams die haat prediken en mensen aan spoort tot geweld zijn hier in Den Haag, Amsterdam, Eindhoven, Utrecht, Breda en andere steden heel makkelijk te vinden hoor (alleen zijn deze steden er vaak om in het nieuws). Ook sommige islamitische scholen werken hier graag aan mee.

  In Gouda heb je een van de grootste gereformeerde scholengemeenschap van Nederland (De Driestar). Die zijn best streng en redelijk orthodox, maar die zetten hun leerlingen niet aan tot haat of agressie. Toch wel een klein verschilletje. Ik raad je eens aan die Youtube links in post 272 en 286 eens te bekijken met een open mind. Jouw conclusie zal zijn: rechtse propaganda! Maar hoe kan rechts deze beelden nou maken terwijl het gewoon uitzendingen zijn van TV-programma’s?

  Je zit ook zo vast in dat linkse stramien, dat je denk een discussie aan te gaan maar op voorhand al iedereen die jouw mening niet deelt een nazi, fascist of aanverwant is. Is dat links discussiëren? Het vreemde is dat je daarnaast nog met droge ogen durf te zeggen dat je voor meningen van anderen open staat. Dit gelooft echt helemaal niemand.

  Leuk dat je weet dat een groot deel gematigd is, maar een kleine groep is dus wel radikaal. Dit is een zeer gevaarlijke groep, want hoe radikaler ze zijn hoe gekkere dingen ze doen. Hoe ver van je bed is het nu eigenlijk? Hoeveel gekken heb je nodig om het helemaal verkeerd te laten gaan? Zou 100 genoeg zijn? Denk je dat er in NL 100 radikalen zijn? Nee, dat zijn er meer. Volgens de AIVD zijn er alleen al 2500 radicale jongeren welke door 35 haat-predikers worden gestuurd. 2500 waarvan de AIVD het weet, dus moet je nagaan hoeveel het er echt zijn (doe eens een Googletje). Er zijn tussen de 20.000 en 30.000 potentiële radicale jongeren die vatbaar zijn hiervoor en al flink aan het radikaliseren zijn. Hier! In Nederland! Ver van mijn bed show?!? Daarnaast vraag ik je, wat is een gematigde moslim volgens jou?

  Ach ik zal wel spoken zien, conclusies trekken die er niet zijn, overdrijven of wat dan ook. Maar jij bent precies het tegenovergestelde. Jij blijft ontkennen, downplayen en al gebeurt het voor je neus, dan nog wil je het niet zien.

  Daarnaast denk ik ook dat je respect hebt voor de moslims, maar de gristenen (neerbuigende internettoon die vooral GeenStijlers gebruiken) ziet als het kwaad…zo komt het iig over.

  Nou ketsman, ga maar weer lekker bloggen op Retecool en als je echt wat bij te dragen heb aan de Goudse problematiek of je wilt de uitdaging aan gaan, dan hoor ik het wel. :)

 276. 417

  hehe :-) gronkie met ze mond vol tanden als er een dogma ter discussie wordt gesteld..

  racisme is vrij menselijk hoor, en denken ken je niet verbieden.. ik denk * steekt natte vinger op * dat 80% van de wereldbevolking racistisch is..

 277. 419

  416-418, “wat is daar mis mee”, er zijn een heleboel redenen aan te nemen dat racisme problematisch is. Vrije meningsuiting is een groot goed, een dosis anarchisme, atheïsme en paranoia zijn soms erg waardevol. Maar laten we wel wezen, 40% van pop racistisch is kwalijk. Einde discussie, zucht met gronk mee. Zelfs in de abstracte interpretatie van Nick is dit logisch … (Anders, bedenk hoe alle families zouden zijn als je maar met de helft om kan gaan?)

 278. 420

  Hildeeeee! Kaaskop weet waar je huis woont!!!one!!
  @Kaaskop
  In welk jaar leef jij? LOL! In jouw toekomst.
  Imaams die haat prediken Je vergeet christenen.
  dat je denk een discussie aan te gaan maar op voorhand al iedereen die jouw mening niet deelt een nazi, fascist of aanverwant is
  Hee, je claimde eerder al je historie te weten, dan moet je toch ook weten waar deze optocht toe diende. Gewoon een stukje historie wat zich hier probeerde te herhalen. Het fascisme droop er aan alle kanten af. Het was geen optocht voor vrede, het was een provocatie.
  >Dit gelooft echt helemaal niemand. Oja, joh, nee echt? Dat jij dat toch allemaal weet.
  maar een kleine groep is dus wel radikaal Stap je nu weer gemakshalve over de radicale christenen heen? Zie ik je dat nu gewoon doen? tssss. UPDATE! Christenen zijn net het middenoosten binnengevallen. Tis toch wat als je met je kortzichtige kaaskop in de kont van het verleden zit…
  >“maar die zetten hun leerlingen niet aan tot haat of agressie.”>maar die zetten hun leerlingen niet aan tot haat of agressie.
  Kaaskop, ondanks je intimiderend gedrag sla je weer volkomen de plank mis, Je spreekt hier van “grootste gereformeerde scholengemeenschap van Nederland”. Vind je het niet raar dat kinderen, die nog zelf de keuze niet kunnen en/of mogen maken geïndoctrineerd worden met de meest vreselijke waanbeelden die de bijbel te bieden heeft? Het is kindermishandeling, je gaat godverdomme toch niet je eigen kind opzettelijk traumatiseren? De bijbel heeeft het allemaal, homo’s moeten gestenigd worden, vrouwen zijn ondergeschikt, etc. En geloof het, anders zul je eeuwig branden in de hel. Je gaat je eigen kind toch ook niet vertellen dat er onder het bed en achter elke hoek een vreselijk monster zit dat je zal verscheuren?
  (doe eens een Googletje). Je snapt werkelijk geen reet van de interwebs, he? Jij zoekt je eigen mening op, en je vindt het. Zo werkt het, welkom op het internet waar iedereen een menig heeft. En het is werkelijk belachelijk hoe jij googel gebruikt om mij en Hilde op te googelen, dat maakt je echt een enorme lozer. Dus niet alleen kan je niet discussiëren zonder suggestief te zijn, insinuaties te doen en te beledigen, nee, jij gaat ook nog je opponent googelen om hem/haar te intimideren. Echt gast, daarmee geef je aan dat je werkelijk geen argument hebt en uit je verwrongen gevoelens redeneert. Ik had je er al eerder op geattendeerd, maar ik kan net zo goed tegen een muur praten. Uiteindelijk (nu) maakt dat dat ik je de stront onder m’n schoenen nog niet waardig vind. Je gaat vanaf nu normaal discussiëren anders gaan we flamen.

 279. 422

  421 ja dat is een ethisch argument en dat is het sterkste dat ik nu heb ;) (kleren van de keizer), in deze kun je kwalijk (kleinst gemeenschappelijke deler) interpreteren als inefficiënt in termen van bron gebruik (resource utilization)

 280. 424

  @Kletsman: Vind je het niet raar dat kinderen, die nog zelf de keuze niet kunnen en/of mogen maken geïndoctrineerd worden met de meest vreselijke waanbeelden die de koran te bieden heeft? Het is kindermishandeling, je gaat allahverdomme toch niet je eigen kind opzettelijk traumatiseren? De koran heeeft het allemaal, homo’s moeten gestenigd worden, vrouwen zijn ondergeschikt, etc. En geloof het, anders zul je eeuwig branden in de hel. Je gaat je eigen kind toch ook niet vertellen dat er onder het bed en achter elke hoek een vreselijk monster zit dat je zal verscheuren?

  Je snapt werkelijk geen reet van de interwebs, he? Jij zoekt je eigen mening op, en je vindt het. Gast, is gewoon een kranten artikeltje wat ik aanhaal dat stond in het ultra rechtse NRC. Soort gelijke artikeltjes zijn te vinden in Stormfront huis-aan-huisblad De Volkskrant en Trouw. Kijk, had je nou gezegd dat het uit het Links Orthodixe Telegraaf kwam, dan had ik je begrepen, maar nu…en daarnaast zijn het cijfertjes van de AIVD, niet van mij.

  Je snapt werkelijk geen reet van de interwebs, he?Nee, ik snap er geen reet van. Leg het me eens uit dan…

  En het is werkelijk belachelijk hoe jij googel gebruikt om mij en Hilde op te googelen, dat maakt je echt een enorme lozer. Ehm gast, ik woon in Gouda en doe regelmatig met allerlei discussies mee op Goudse fora waar ook Hilde aanwezig is. Hilde is namelijk geen onbekende. Daarnaast staan haar gegevens gewoon op de website van Gouda’s Groen Links en heb ik zelf bij haar in de straat gewoond (nou okay, een straatje verder op, circa 30 meter). Daarnaast lul jij onder een speudoniem en was ik benieuwd naar jouw achtergrond. Interesse heet dat, iets wat toch op Retecool ook regelmatig gebeurt en dan is het opeens wel een winner actie. Nee, je kan nu wel gaan roepen dat ik een lozer ben, maar het is pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet…jouw job is namelijk leed vermaak. Pijn en schaamte van anderen zijn jouw inkomsten. Aan andermans (domme) fouten geld verdienen is wel heel erg stoer zeker?!?

  Dus niet alleen kan je niet discussiëren zonder suggestief te zijn, insinuaties te doen en te beledigen, nee, jij gaat ook nog je opponent googelen om hem/haar te intimideren. Echt gast, daarmee geef je aan dat je werkelijk geen argument hebt en uit je verwrongen gevoelens redeneert.
  Suggestief? Ik snap hem niet. We hebben het over waarde van huizen en marketingtruukjes. Ik argumenteer me er op los en alles wat jij doet is gekke dingen roepen, verwijten maken, dingen zien die er niet zijn, schelden en mensen in hokjes plaatsen. Ik denk echt dat jij een serieus probleem hebt. Heb je er soms moeite mee dat anderen jouw visie niet delen? Gedraag je eens volwassen! Je kan het denk ik best wel. Dus de volgende opmerkingen graag inhoudelijk ipv rare reacties met dingen die nergens op slaan. Begrijpend lezen is ook best moeilijk…

  Ik had je er al eerder op geattendeerd, maar ik kan net zo goed tegen een muur praten. Uiteindelijk (nu) maakt dat dat ik je de stront onder m’n schoenen nog niet waardig vind. Je gaat vanaf nu normaal discussiëren anders gaan we flamen.
  Kijk en dit bedoel ik nu. Waarom nou eerst zeggen dat ik de stront niet waardig ben (lijkt me kleineren van een ander en schelden) en daarna gaan we ook nog eens dreigen omdat ik jouw visie niet deel. Nee, jij weet wat normaal en inhoudelijk discussiëren is blijkbaar…

 281. 425

  @Kaaskop:
  Ha, je bent er weer. Je had inderdaad nog wat antwoorden van me tegoed maar ik kon gisteren amper nog de vragen terugvinden. Maar ik ben even weer aan het scrollen geslagen.

  Je schreef:
  “jij woont toch ook liever in op je eigen eilandje bij de Mammoet met die nieuwe dure koophuisjes/apartementen (wel mooi uitzicht heb je op het omlooppad) die de prijs alleen maar ten goede komen dan op de Hammerskjoldhof?”
  Nu ik je uitleg erbij lees en de zin ook wat beter heb ontleed snap ik wat je bedoelde. En het antwoord is ja, ik woon hier prima.

  Je schreef:
  Die gasten hebben hier alle kansen. Ze hebben dezelfde kansen als mijn kinderen (die ook een kleurtje hebben). Alleen willen die gasten gewoon niet en geven ze daarna de rest de schuld. De overheden zouden dit al in een vroeg stadium moeten signaleren en aanpakken. Nu vraag ik je, wat is er dan mis met disciplineren? Disciplini bijbregen moet ik mijn kinderen ook. Vroeg naar bed, gewoon naar school, om 8 uur thuis, etc. Wat is er dan mis mee dat als zij keer op keer over de schreef gaan dit er in te brengen op “strafkampjes” waar een soort militaire structuur hangt?

  Wat daar mis mee is, is dat het in Nederland is geprobeerd en niet werkt. Die VPRO documentaire van je zal ik overigens nog eens bekijken, nog geen tijd voor gehad. Maar laten we eens aannemen dat dit soort “strafkampjes” voor veelplegers zou helpen. Denk je dan echt dat je hier de overlast problemen mee oplost?

  Je schreef:
  Ik heb jaren in Goverwelle gewoond en daar is NOG NOOIT een bekeuring uitgedeeld voor auto’s die niet in de vakken staan, maar op een voetganger-/fietspad staan. Als ik op bezoek ga bij vrienden is het alleen maar erger geworden. Daarnaast is bij vele hondenbezitters daar ook het woord poepzakje onbekend.

  Wat wil je nou? Je weet dat de politie met capaciteitsproblemen zit. Moeten ze nu die jongens aanpakken waar je zo’n last van hebt, of hondenpoepzakjes gaan controleren?

  Je schreef:
  …vreemd dat de links naar Docs en PDF niet werken (iig niet in Firefox). Waar kan ik deze wel vinden, ben namelijk wel benieuwd…

  Hm, slordig. Vanaf deze pagina kan ik ze wel openen, ook in firefox http://www.gouda.nl/content.jsp?objectid=45258

  Je schreef:
  Ik geloof er ook weinig van dat als jij de hond uit laat je ze tegen komt en dan al helemaal niet dat ze netjes Hallo zegggen, maar dat terzijde.

  Ik heb geen hond, maar ga nog wel eens graag een eindje lopen ’s avonds laat. Bij de Noorderzon bij de bankjes staat vaak zo’n groepje hangjeugd. Probeer het eens, kijk ze vriendelijk aan en zeg hallo. Het zijn net mensen.

  Je schreef:
  Kom eens van dat rustige eilandje af en ga nu eens al politica in de stad met mensen praten.

  Pfff, wat denk je dat ik doe dan? Wat een flauwe, ongefundeerde en onterechte beschuldiging. Ik heb je een aantal keren gezegd dat er inderdaad problemen zijn. Ik heb je uitgelegd welke aanpak ik verstandig vind: verhogen van de pakkans, harde kern aanpakken, meelopers losweken.
  Daarnaast heb ik je gezegd dat ik vind dat je een wel erg somber beeld schetst en weinig oog hebt voor de goede ontwikkelingen die er ook zijn. Kennelijk denk je dat alle mensen in Gouda er zo over denken als jij. Die zijn er inderdaad, maar zoals ik al eerder schreef: niet iedereen denkt zo. Ook die mensen spreek ik.

  Je schreef:
  Sta ook eens open voor kritiek ipv gelijk weg te rennen met allerlei smoesjes over aanvallen en onzinnig gelul. Het lijkt er namelijk op dat je de mening van andersgezinden helemaal niet wil horen (wat overigens wel typisch links is).

  Als ik niet openstond voor kritiek kon ik beter iets anders gaan doen. De discussie met jou heb ik nota bene zelf opgezocht, en met open vizier. Zoals ik al zei: Wie verder wil discussieren over oplossingen voor de problemen in Gouda is welkom. Ik heb er alleen geen zin in om allerlei verwerpelijke meningen in mijn schoenen geschoven te krijgen. Ik begrijp niet waarom dat onzinnig gelul zou zijn.

 282. 426

  Owja, en kan je mij nog even vertellen waar ik Hilde intimideer (bang maak)??? Dat ik vraag of ze van Groen Links is (en ze zelf bevestigd)? Dat ik weet waar haar huis woont (heb er zelf bijna naast gewoond en staat als 2e hit op Google als hje Hilde en Gouda combineert)? Denk je dan dat ik haar ga opzoeken en iets ernstigs aan doen? Man man man, wat zie jij spoken! Als Hilde bang is geworden dan wil ik best mijn excuses aanbieden, maar ik denk dat jij nu even de plank mis slaat. Haar gegevens staan gewoon voor een ieder inzichtelijk op de website van de gemeente Gouda en Groen Links. Die meid is overigens helemaal nergens bang voor, laat staan voor een simpele ziel als mij…

 283. 429

  Spring maar Hilde, ik vang je wel. Het stinkt daar ook bij kopkaas. Niet alleen omdat ie stront onder de schoenen heeft. Goed dat je kopkaas terleurstelt door te melden dat hij je niet intimideert.

 284. 431

  Hoeveel nog tot het podium Steeph? Ander wil Petertje vast nog wel even, uiteraard met oogkleppen, wat haatdoordrenkte teksten komen poneren? En die lappen van Hilde en kopkaas, kunnen toch ook in vijf keer?

 285. 432

  @429:
  Teleurstelt? Volgens mij heeft kaaskop mij echt op geen enkele manier willen intimideren. Hij maakt zich oprecht zorgen over Gouda, en windt zich daar af en toe flink over op. Daar lijkt me niks mis mee. We zijn het alleen op een aantal onderdelen niet eens over de analyse van het probleem en de beste oplossing.

 286. 433

  Goh, het is dus volkomen normaal om jan-en-alleman op te googelen en dat even meldt om je betoog kracht bij te zetten? Ik dacht dat dat onderdeel was van het oude internet. Maar desalwelteplus fijn dan Kaas ook nog normaal kan ouwehoeren, power to him.
  Maar ook voor hem, kijk alsjeblieft even verder dan islam, religie is je vijand, niet alleen islam. Christenen verwijten ons geen moraal te hebben omdat we de bijbel niet lezen. Nu vraag ik je, dit boek gaat bijna alleen maar over stenigingen, vaders die zonen vermoorden, broers die elkaar afslachten etc. Waar is dan dat moraal vraag ik me af.

 287. 434

  Ketsman: Voor een hoop christenen zit de moraal in het Nieuwe Testament waar Jezus de wet heeft samengevat in liefde tot God en liefde tot de naaste. Nooit van de Bergrede gehoord? Jezus was iemand die ging lijden voor de mensheid aan het kruis, niet ophitsen, oorlog voeren en genocide plegen.

  Maar ja, na Jezus kwam Paulus. En die zag veel dingen een beetje anders. Hij was vooral geïnteresseerd in macht. Daarom wordt het wel het Paulinistische christendom genoemd.

 288. 435

  @433:
  Het is nog iets ouder dan het oude internet: lees Aristoteles er maar eens op na. Pathos in combinatie met aanvallen op mijn ethos.
  Als echte GroenLinkser gooi ik voornamelijk logos in de strijd…

 289. 436

  Ga dat ophitsverhaal maar aan je medechristenen en Kaaskop vertellen, Juut. En trouwens, als Jezus voor onze zonden was gestorven, waarom is dan nog steeds alles wat lekker is een zonde?

 290. 437

  Ketsman, was maar een antwoord op je vraag. Jij wilde weten waar je de moraal kunt vinden in de Bijbel. Dat jij dat een ophitsverhaal vindt, mij christen noemt, en dan op het weer zo n doeddoener er in gooit.

  Ach, Vader vergeef het hun, zij weten niet wat zij doen – dat komt wel bij jou naar boven!

 291. 438

  Ketsman,

  Hou eens op met de afgrijselijke toestand in de islamitische wereld te downplayen met vrouwen uit Urk, Andries Knevel of weet ik wat.
  Het levensverhaal van Jezus staat lijnrecht op dat van mohammed. Dat is geen mening, dat is een feit. In de voorgaande 437 post is daar genoeg bewijs voor geleverd. Leg het NT en de Hadits maar eens naast elkaar en huiver. Of ben je daar ietwat te lui voor? Of interesseert het je eigenlijk geen moer want het is zo lekker om te schelden op christenen om zo de aandacht af te leiden.

 292. 439

  Nee, juut, dan had ik je verkeerd begrepen. Excuus, ik dacht dat je mij van ophitsen betichtte. Maar je bent dan weer niet zo kien om mijn volgende vraag te beantwoorden. Geeft ook niet, ik sla ook maar wat wild om me heen.

  Peter
  Ik ‘upplay’, je hoort mij niet zeggen dat er geen problemen in moslimkringen zijn.
  Dat ‘Feit’ valt te betwisten, zoals al eerder gemeld, houdt het vaticaan er een hele bibliotheek op na die men niet mag inzien. Vooral omdat het niet eens zeker is of Jezus eigenlijk wel bestaan heeft, er is geen bewijs voor, alleen een boek. Feit is, dat in Jezus’ naam al door de eeuwen heen moslims gebashed worden. Dit Geval lijkt me niet anders, aangezien men hier toch duidelijk niet wil aannemen dat de meeste wetten en vrijheidsberovingen in Nederland door christenen zijn bedacht. Niet één door Moslims. Ergo, Christenen zijn het grootste gevaar voor je vrijheid.
  Ik weet eigenlijk niet hoe ik het nog simpeler kan uitleggen.
  Wie zijn hier eigenlijk christelijk? Gewoon even een vraag.

 293. 440

  @ ketsman

  Leg jij maar eens uit dat christenen het grootste gevaar zijn voor de vrijheid aan de vrouwen in Pakistan, de homo’s in Iran, de schrijvers in Saudie-Arabie en de christenen in Egypte. Veel succes knul!

 294. 442

  @Peter #438: http://www.bijbelenkoran.nl Voor al uw vergelijkingen. Ik merk slechts op dat je er maar niet in slaagt de christendom en islam hetzelfde te behandelen. Geldt voor het christendom slechts een deel van de heilige tekst? Dan mag dat voor de Islam ook. Nemen we de heilige boeken van de Islam letterlijk? Dan ook de heilige boeken van het Christendom letterlijk nemen. Enzovoort.

 295. 444

  @Peter:
  en leg jij maar eens uit dat moslims het grootste gevaar vormt voor de gezondheid van seksueel actieve mensen in Zuidelijk Afrika en abortusartsen in de VS. Veel succes!

 296. 445

  Pfft, totaal zinloze discussie, selectieve berichtgeving.

  Moet je kijken wat vanuit het Christendon allemaal gebeurd is, daar hoor je niemand over.

 297. 446

  @442. Cerridwen – wel eens van een renaissance, reformatie en een verlichting gehoord?

  Geen filologie, maar de kenmerken van de aanhang en in welke maatschappijen zie je.

  In Europa/Amerika seculier (weliswaar met een christelijke inslag), in het Midden-Oosten helaas veelal niet – theocratisch regimes (SA en Iran). En grote invloed religie op maatschappij, wat hier gelukkig minder is.

  Ook heeft de islam een sterk etnische gehalte – namelijk het Arabische ras is uitverkoren. In de verte overigens vergelijkbaar met het eurocentrisme – wat grotendeels gevormd is uit het christendom.

 298. 447

  parallax: wat uit het christendom is gedaan is vreselijk – en nog steeds kan het een voedingsbodem zijn voor verschrikkelijke dingen. Maar kan je dat afzetten tegen de islam?

  Moet wel zeggen dat vanuit het Westen er ook onzettend veel bemoeienis is met de rest van de wereld? Zijn het niet de mensenrechten, dan moet er wel ergens geld verdiend worden. En zoals eerder vermeld kan je ergens eurocentrisme naast het christendom zetten, dus zou je indirect het christendom schuldig kunnen maken aan veel verschrikkelijke dingen.

  Overigens een sterk fundamentalistische stroming in het christendom is de Russisch-Orthodoxe kerk – zij heeft met de huidige machtshebbers een verbond gesloten, en wint gestaag aan invloed/macht op de Russchische maatschappij.

 299. 449

  Wat hier gelukkig minder is, aldus Juut.
  Fijn, ‘Downplay’ het maar weer met een vergelijking met het buitenland, lekker makkelijk. Ondertussen heb ik hier niet alleen met een christelijke overheid te maken, maar ook met gemeentelijke overheid, werkgevers en buren die de grond vervloeken waarop ik loop. Echt, moslims zijn mijn probleem totaal niet. Christenen helpen alleen christenen, de rest kan doodvallen. Ik ben het zat met die lui, genoeg is genoeg. Tsss, god van de liefde, m’n harige ongewassen reet!

 300. 450

  Ketsman: Wij leven niet in een theocratie, jij wel? Je hebt hier meer vrijheden dan in SA of Iran, of jij niet?

  Van christenen heb ik alleen last zondagsmorgens met de kerkklokken, de familieleden die me nog wijzen op het goede christelijk leven, het gezeur op ethische onderwerpen, de Jehova-getuigen die gelukkig niet meer langs komen, .

  Genoeg christenen helpen anderen: Leger des Heils, het Scharlaken Koord, vrijwilligerswerk op algemeen gebied. Tuurlijk zijn er velen naar binnen gekeerd, maar dat heb je bij de geiten-wollen-sokken mensen ook.

 301. 451

  450, Juut,
  Daar heb je weer die vergelijking met het buitenland, stop daar eens mee.
  Ik leef in zekere zin zeer zeker in een theocratie, maar ik ben dan ook een Staphorst-survivalist. Ik ruik Christenen waar ik ga. Ik ga liever niet in details treden (het ligt nogal gevoelig), maar neem aan dat ik mijn portie Christen-overlast wel heb gehad, en dat was 24/7, en beperkte zich niet tot geluidsoverlast. Maar echt lastigvallen omdat ik in zonde leefde. Qua gemeentebeleid had ik al miljonair kunnen zijn als ik tenminste in de kerk was verschenen. Eigenlijk, het CDA, heeft niks te zoeken in de politiek, en ik vind het ook wel een beetje raar dat je nederland dan niet als theocratie mag benoemen. Ik ervaar het namelijk wel degelijk zo. Maarja, ik woon dan ook in de rimboe, wie ben ik eigenlijk.

 302. 452

  @Kop van Juut: met mij kan je best een discussie voeren over de invloed van religie op een bepaalde samenleving. Ik probeer alleen een beetje in de wereld van Peter te kruipen.

  Er is veel mis in de Arabische wereld – maar de relatie met de islam als geloof is vaak secundair. Veel dictators zijn seculier; het grootste moslimland is democratisch en niet-arabisch (Indonesië). Tot voor kort liet de president van de VS zich rechtstreeks inspireren door het geloof in een nabije eindtijd. Net als het Christendom is de Islam niet één ding. Wat er allemaal mis is in het Midden Oosten heeft niet zo heel veel te maken met de problemen in Gouda.

  Maar goed, daar Peter van overtuigen kost enige moeite. Eerst maar eens proberen of hij dezelfde logica heeft als ik.

 303. 456

  Nee hoor, Ketsman, wel christelijk opgevoed, en over vloeken gesproken, dat deed ik pas op mijn 21e. Misschien heb ik in tegenstelling tot jou wel enige positieve dingen gezien in het christendom naast de zwaarmoedigheid en belerendheid en het stigmatiserende vingertje.

 304. 457

  Gouda ben ik geboren. Een vrij grote groep behoudende christenen, net zoals in Ede, waar ook wel eens wat mis gaat als je het nieuws moet geloven.

 305. 458

  Haha, ik ben stigmatiserend, IK, die het op religie gooit in plaats van islam. Raar dat ik dan niet aan de Christenen mag komen. Mag ik überhaupt wel iets zeggen over geloof zonder stigmatiserend of iets anders te zijn. Ligt het aan mij of ben je weer op de man aan het spelen. Vloek dan eens godverdomme.

 306. 460

  Ketsman, dat heb ik niet gezegd dat jij stigmatiseerd, maar dat het in bepaalde kringen van christenen kan gebeuren.

  Dat van die steen ga ik overigens niet goedpraten. Dat jij overigens daarmee alle christenen generaliseert vind ik raar.

  En vloeken vind ik overbodig, daar hoort normaal gesproken gevoel bij.

 307. 461

  Ja, over dat generaliseren. Dat kan ik als volgt nuanceren, en dat geldt voor elke geloofsgroep.
  Één gelovige is namelijk niet het probleem, het wordt pas eng als het groepen zijn, en/of macht hebben. Of in het ergste geval in je regering zitten.