1. 2

  Was dacht ik een maand of wat geleden met een docu daarover op tv, Patrick Desbois. Gravend rond dorpjes in de Oekraïne op aanwijzingen nog levende getuigen. Krijgt ie nooit alleen rond, ligt er bezaaid met kogels (metaaldetector), schep in de grond en meteen bingo…namelijk far beyond every imagination..

  “Er is tot op heden weinig bekend omtrent het aantal Joden die door de Einsatzgruppen achter het oprukkende Oostfront werden gemaakt. In aanmerking genomen dat complete bevolkingsregisters in het bezette deel van Rusland, Wit-Rusland en de Oekraïne werden verbrand of vernietigd blijft het een hele klus om er achter te komen hoeveel Joden er werkelijk leefden in Oost-Europa vóór 22 juni 1941 (de inval in Rusland, ‘Operatie Barbarossa’) en hoeveel van hen de genocide door de Einsatzgruppen hebben overleefd. In dat verband is vooral het recente onderzoekswerk van Pater Patrick Desbois in de Oekraïne baanbrekend te noemen.”

  Via: http://www.verzet.org/content/view/1495/1/ (pag.2)

  Want dit was al bekend: “Himmler was het zelf niet eens met het cijfer 6 mln. In het zogeheten ‘Korherr-Bericht’ van 23 maart 1943, dat pas ná het vonnis in Neurenberg in de archieven van het Derde Rijk werd gevonden, wordt dit getal van Zes Miljoen niet alleen bevestigd, maar blijkt het zelfs nog aan de lage kant te zijn. De balans van de Endlösung, gedateerd op 31 december 1942, bedroeg toen al ongeveer 4,5 miljoen doden. De holocaust moest dan nog 2 1/2 jaar in alle hevigheid verder doorgaan…” En dit: “Léon Poliakov [blz. 238 in ‘Das Dritte Reich und die Juden’]: In den Jahren 1939 bis 1945 hatte das Judentum begreiflicherweise einen enormen Geburtenrückgang zu verzeichnen. Die Sterblichkeitsziffer war durch Entbehrungen aller Art überhoch, und auch die Kinder fielen großtenteils der „Ausrottung” vollkommen zum Opfer. Nur die kräftigsten Männer hatten Aussicht, am Leben zu bleiben. Zieht man auch all dieses noch in Betracht, so ist ec absolut möglich, daß sich die tatsächlichen Verluste des Judentums von 1933 bis 1945 auf 8 Millionen belaufen.”

 2. 3

  boeien, maar in het kader van het marginaliseren van het leed van andere volksdelen (zigeuners, homos, arabieren, socialisten) kun je het niet vaak genoeg over de joden hebben.

 3. 4

  Caprio, kan het kloppen dat u de laatste tijd wat antisemitischer aan het worden bent? Het lijkt mij nogal evident dat het hier ook gaat om Roma, homo’s en politieke gevangenen.

  De jodenvernietiging in Oost-Europa ging veel rücksichtlozer. De meeste joden in Galicië werden op straat en in stadsparken abgeknallt. Zo is het waarschijnlijk ook mijn familie vergaan. Sommigen werden nog wel op transport gezet naar het vernietigingskamp Belzec -net over de grens in Polen- maar de administratie van dit kamp waar de nazi’s eerst nog met koolmonoxide vergassing experimenteerden was slechter dan bijvoorbeeld het beruchte en bekende Auschwitz.

  Ik ben twee jaar geleden in die regio geweest en als je vraagt naar de Holocaust ontmoet je daar detzelfde naar antisemitisme riekende reacties als hier op #3. “Waarom zeuren jullie Westerlingen toch altijd over die joden?”. de gemiddelde christelijk-orthodoxe danwel katholieke Oekraïner zal het worst wezen. Ze deden 65 jaar geleden vrolijk mee.