1. 1

  Toen *kuch* werd men high nu stoned, verbaasd me niks maar wist het niet van deze lange slungel. Soort van chemotaxis en serendipiteit.

  Watson en Crick..wat en fraaie periode was dat. Kan me goed indenken, die trip op zo’n moment. Het was buitengewoon spannend want de rontgendiffractieplaatjes lagen overal ter tafel.

  Het aardige en merkwaardige is dat er op dat moment iets gaande was op vele plekken en dat er uiteindelijk eentje “het” ziet. Soort van paradigmatische vallende muren.

  RIP mr Crick.

 2. 3

  Gezien het feit dat men op de pabo niet meer kan rekenen en schrijven, is het dan geen idee om voortaan naast de stufi ook LSD te verstrekken? Goed voor de kenniseconomie.

 3. 5

  Magic mushroom is beter @MP die paar keren dat ik dat “deed”, iedereen op de faculteit deed dat zoals hierboven al vermeld, vond ik erg heftig en ik nam een deeltje van een deeltje.
  Je moet iets in je kop hebben want indien leeg doet lsd er niet toe, het blijft leeg. Wat ik begreep is dat Crick tijdens zijn, eerder bekend overigens, tripje een slang zag en verbond met een rontgendiffractieplaatje van dna en zo de dubbele helix voor ogen had (een slang)

  http://www.magic-mushrooms.net/

 4. 6

  @Larie,

  Ik laat dat toch maar aan mij voorbijgaan. Veel soorten drugs veranderen permanent je hersenen, ik experimenteer daar liever niet mee!

 5. 8

  Watson en Crick zaten sowieso te klooien. Ze werden helemaal niet betaald om de structuur van het DNA op te lossen, maar voor een heel ander project. Dat vonden de heren echter niet cool genoeg, dus gingen ze op kosten van de maatschappij hobbyen. Schande! Verspilling van gemeenschapsgeld! Alsnog inleveren die Nobelprijzen!

 6. 9

  Je moet iets in je kop hebben want indien leeg doet lsd er niet toe, het blijft leeg. Wat ik begreep is dat Crick tijdens zijn, eerder bekend overigens, tripje een slang zag en verbond met een rontgendiffractieplaatje van dna en zo de dubbele helix voor ogen had (een slang)

  Schijnt dat hij (Crick) maar een iq van 115 had, en daarmee de geschiedenisboeken in gaat als domste Nobelprijswinnaar ooit. ;-)

 7. 10

  Nou ze hadden ook nog gewoon data van Rosalind Franklin gejat:

  Inspired by Pauling’s success in working with molecular models, Watson and Crick rapidly put together several models of DNA and attempted to incorporate all the evidence they could gather. Franklin’s excellent X-ray photographs, to which they had gained access without her permission, were critical to the correct solution. The four scientists announced the structure of DNA in articles that appeared together in the same issue of Nature.

 8. 11

  lsd is kortsluiting in je hersenen en je legt hierdoor associaties die je anders nooit zou leggen
  door lsd kan je wel het besef geven dat je wereld heel anders is dan je dacht en daardoor kan je veranderen, werd/word daarom ook gebruikt in de psychiatrie bij b.v. slachtoffers van jappenkampen
  de trip van paddo’s is ook anders dan die van lsd, een lsd trip is heel veel heftiger, heb b.v. een keer een meisje die aan het dansen was zien veranderen in en kronkelende slang, dat lukt echt niet met paddo’s, dat kan een psychotisch iemand ook mee maken alleen ik wist nog waardoor het kwam, iemand die psychotisch is niet
  en dit is geen reclamepraatje voor lsd, het is echt een waanzinnige ervaring maar je moet heel goed weten waar je mee bezig bent en sterk in je schoenen staan anders kan het goed fout gaan

 9. 12

  maar je moet heel goed weten waar je mee bezig bent en sterk in je schoenen staan anders kan het goed fout gaan

  je bedoelt: op momenten in de trip van bijna-paniek red je het door sterk in je schoenen te staan etc. ? ik vraag het me heel sterk af.

 10. 13

  Niet gejat, de data lagen op de openbare tafel. Mv Franklin zag “het” niet op dat moment en de twee heren hadden een al of niet door paddo’s geinspireerdt moment en zagen het wel. Het was een kwestie van uren.

  Het is altijd zo, popper etc. Eerst rust dan als bij toeval, maar niet!, komen in een korte tijdsspanne verschillende groepen tot het zelfde idee waar de muren dan om van gaan vallen.

  Ieder in het vak weet van Franklin maar de tijd slijt en diegenen die een idee toonbaar konden maken en naar buiten brachten bijven bewaard als “ontdekkers”.

 11. 24

  @mesc,

  Waartoe moet deze heursitiek dan dienen? Waar ben je naar op zoek? Ben ik het onderwerp van inspectie?

  Tijdens #14 was Larie onder invloed van LSD, ik weet nog steeds niet wat hij precies bedoelt.

 12. 26

  @MP “ik” het voorwerp van inspectie. Nee niet persé en ja je kunt het je aantrekken. Inzicht is altijd persoonlijk, jij vormt je een beeld, jij draagt het uit. Dat is JOUW NET-vlies.

  #14 is exact wat er speelt wanneer een paar mensen een trip gaan doen.

 13. 28

  @mesc,

  hmmmm, tsja onbestemd. Maar goed Larie heeft kids van rond de 5, jij iets ouder geloof ik. Ben je een man dan gok ik rond 45 als je een vrouw bent dan rond 40.

 14. 33

  Fuck, 52 natuurlijk. Twee kids van 6….

  Maar goed. Laries weergaaf van W/C deel ik. Uit Watsons boek opgepikt (Prisma) maar de LSD verzweeg hij.

  Allerlei groepjes zitten altijd op een paar actuele problemen. Andere groepjes zitten DUS op zijpaden. Dat gaat al jaren zo. Relatief allemaal.

 15. 36

  mescaline, je moet een goed besef hebben van wat realiteit is en wat niet, op momenten in de trip van bijna-paniek heb je meer aan een goede vriend die ook tript en zijn kop er nog wel bij heeft, van iemand anders accepteer je dan toch niets want die snappen toch geen fuck van wat er allemaal door je kop bruist

 16. 39

  @gbh dat is wat larie en ik ook dachten. jij brachtdat geweldige Amerikaanse ethos in het geweer, als je maar goed in je vel en je geest steekt en weet wat je doet…

 17. 42

  mescaline, dat geweldige amerikaanse ethos heeft jaren bij de voorlichting van het trimbos instituut gestaan, niet echt amerikaans, heb ook een paar jaar les gehad van een psychiater die betrokken is geweest bij lsd-therapie, die vond het gebruik veilig mits je je van tevoren liet testen of je het psychisch aan kon, sterk in je schoen staan is een goede realiteitszin, iemand die labiel is moet je geen lsd geven