1. 8

  Maaruh… ff he:

  ”Many five-passenger vehicles are rated about 850 pounds, maxxing out if their five occupants weigh more than 170 pounds each.”

  170 pound = 77kg…

  Dus: Dikke Amerikanen straks verboden om in sportauto’s te rijden?

 2. 9

  @8: Als je dat als een pleonasme ziet… De gemiddelde volwassen aardbewoner haalt de 70 kilo niet eens. Toegegeven, auto’s worden niet gemaakt voor gemiddelde aardbewoners, maar voor westerlingen en die wegen een stuk meer.

 3. 10

  @9 Het volgende sommetje is statistisch niet heel sterk, maar geeft wel aan dat een amerikaan die geen auto meer mag rijden, niet per se dik is:

  De gemiddelde lengte van een amerikaanse man is 1m75, die van een vrouw 1m62. Dat betekend dat ze respectievelijk een BMI van 25*) en 29 hebben als de gemiddelde amerikaan 77kg is. Boven de 25 ben je pas te dik en boven de 30 heb je pas last van ernstig overgewicht. 5 gemiddelde amerikaanse mannen die net niet te zwaar zijn kunnen dus nog nét in een auto. Als er eentje 1.90m is, dan zijn ze al het bokje.

  Je kunt inderdaad dit item aanhalen om de verdeling van voedsel over de wereld ter discussie te stellen, maar volgens mij zegt het meer over de gestoorde manier van omgaan met aansprakelijkheid in de VS, dan over (het stereotype beeld van) hun overgewicht.

  *)[paranoia modus] misschien komt hier die 77kg wel vandaan… Het klopt precies: 77kg/1.76^2=25[/paranoia modus]

 4. 11

  @10: Klopt de titel toch, 5 dikke amerikanen kunnen niet in een auto. Dat dan nog uitgaande van 5 mannen. Het verbieden van 5 mannen in een auto is overigens uit andere reden ook het overwegen waard, want dat leidt doorgaans tot strafbare feiten.