Dieren in het nieuws

Vlak na de storm van vorige week donderdag kwam er een geruststellend bericht naar buiten: Weinig schade in dierentuinen (Telegraf). Echter nu bereikt ons het nieuws dat er wel degelijk slachtoffers zijn gevallen in de Amsterdamse dierentuin Artis. Zo zit de jongste bediende waarschijnlijk al een paar dagen leeuwen-drollen door een zeef te drukken op zoek naar het ringetje van de verdwenen ooievaar en is de reigerkolonie gehalveerd. De volgende tragische mail kwam vanochtend bij de redactie binnen:

“In Artis is de helft van de Blauwe Reigerkolonie (die van het veentje) verdwenen. Een aantal bomen zijn gesneuveld en zodoende liggen er nu zo’n 20 nesten op de grond. Met eieren en jonkies. Maar omdat er zo veel takken op de grond liggen zijn zij braaf aan het herstel van de kolonie begonnen.. ..Een onfortuinlijke Ooievaar heeft een noodlanding op het leeuwenterras moeten maken en dat lukt zo’n vogel maar een keer. Er is (nog?) geen ring gevonden zodat het onzeker blijft wie de sufferd was…”

[foto’s en/of ander bewijsmateriaal die dit verhaal kunnen bevestigen danwel naar de fabeltjeskrant kunnen verwijzen zijn van harte welkom]