#Dezeweek | De zwarte zwadderneel

Foto: copyright ok. Gecheckt 09-02-2022
Serie:

COLUMN - In de nasleep van Blue Monday waart de Zwarte Zwadderneel door het land. Er is kwaad en dat moet bestreden worden. Met z’n allen op de Fyra! Europa is een totalitaire staat! Twitter wordt een soort commissie van bestrijding van het kwaad. Of zit het kwaad in onszelf?

Vooral de NS kreeg het weer te verduren. Er valt sneeuw en er komt een aangepaste dienstregeling. Zo gek nog niet als je het mij vraagt. Vertraginkje hier en daar, niet raar. Maar mensen komen te laat op hun werk en het is allemaal de schuld van de Nederlandse Spoorwegen. Die kunnen niet eens tegen een beetje sneeuw. Als jij tegenwind hebt fiets je ook gewoon even hard door toch?

De Fyra is natuurlijk de opper-Satan. Met fakkels en opgestoken hooivorken steekt men de banden lek van de toch al stilstaande trein. Sommigen zijn ervan overtuigd dat al het slechts uit de wereld ooit uit de Fyra is gestapt. Dat weet ik niet zeker hoor. Ik weet wél zeker dat Dijsselbloem in ieder geval niet door middel van de Fyra in Brussel terecht is gekomen.

Jeroen ging naar het Zuiden om zich aan te sluiten bij de Illuminati van ons continent. Als een soort Saruman keert hij onze groene tolerante shire de rug toe om zich aan te sluiten bij het grote boze ork-leger van het alziende oog Van Rompuy. De Europese Unie. Het 1984-regime van deze tijd. Eerst pakken ze onze persvrijheid af en voor je het weet mag je ’s nachts niet eens meer de straat op om iemand tegen zijn achterhoofd te trappen.

Als je aan deze EU-discussie wilt deelnemen is het vooral taak dat je net doet alsof jij alle snode plannen doorhebt terwijl iedereen om je heen als makke schapen toekijkt. Gooi er anders een conspiracy-theory of twee in. Om een complot te ontmaskeren, moet je het immers eerst creëren. En hé, als je dan toch bezig bent, maak dan ook gelijk even een vergelijking met Hitler. Bestrijd het kwaad!

Er zijn mensen die zeggen dat ze afgelopen week het echte kwaad gezien hebben. Ze voelden hun littekenen steken bij het zien van acht duivels die een arme voorbijganger bewusteloos trapten. Als een lopend vuurtje verspreidden de beelden zich en mede dankzij de nietsontziende verslaglegging van Geenstijl waren de jongens snel opgespoord. Ook ik zag het kwaad. Ik voelde het kwaad.

Het zien van de beelden brengt het slechtste in iedereen naar boven. Eeuwig in de cel! Hang ze op aan hun balzak! Duw ze voor de Fyra! Neem hun persvrijheid af! Het gaat van kwaad tot erger. Wat dat betreft is het fijn dat onze commissie van bestrijding van het kwaad het vaak gewoon bij roepen houdt. Voor je het weet ben je zelf het kwaad.

0

Reacties (6)

#1 Joost

Duw ze voor de Fyra!

Sorry, ze moesten dood, toch?

  • Volgende discussie
#2 frankw

Ik had me voorgenomen dit jaar eens niet te mopperen op de NS. Maar nu “wegens voortdurend winterweer” (goh zouden we niet elke winter winterweer hebben denk je dan) op mijn drukbereden randstad traject bijna de helft van het aantal treinen niet rijdt, en van de helft die wel rijdt weer de helft met een halve trein rijdt vraag ik me toch echt af waarom Nederlanders dit zich laten aandoen. Den Haag – Leiden, 2 keer per uur, en vol = vol dus dan maar een extra half uur blauwbekken en balen. Amsterdam-Den Haag idem.

Het is toch al weer bijna een week geleden dat het voor het laatst een beetje heeft gesneeuwd. En toch vanwege het aanhoudende winterweer is het elke dag weer een bende. Die Fyra past werkelijk naadloos in het beeld. Een EU complot brom ik je.

(en ik hoop in de loop van dit jaar weer forens-af te zijn ).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Rob

Die Peter Buurman zit wel erg graag op Twitter.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Yevgeny Podorkin

Kweenie, toen de NS nog volledig een staatsbedrijf was klaagden de mensen veel minder en had je deze ellende niet zo. Wie wel eens met De Hondekop is meegereden weet wat ik bedoel: deze stalen 10 tonner was, behalve 2 kapingen, door niets en niemand te stuiten stond in de strenge winters van b.v. 1963, 1966 en 1975 nooit stil…

Zat zelfs een restauratie in of er kwam een karretje met koffie en bier

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 GerritB

Om maar eens een Blues master, (Blind Willy Johnson) vrij te citeren.
“With the NS, frustration got a name”

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Robin

Ach, als een Nederlander stopt met klagen dan zal die wel dood zijn.
Even lekker anoniem je frustraties op internet knallen en je kan er weer tegenaan. Niets mis mee, zeker niet als het daadwerkelijke onzinnige acties en geweld tegenhoudt.
PS
De Zwarte Zwadderneel was overigens veel calvinistischer dan de meeste Nederlanders van nu. We klagen nu over het feit dat we minder in onze hedonistische behoeften kunnen voldoen, in plaats van klagen over het feit dat onzinnigheden zoals de drang naar vakantie en plezier, hedonistische behoeften zijn.

  • Vorige discussie