Democratische conventie: succes of sof?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
Amerikaanse vlag 2008 (Foto: Arnoud Boer)

Afgelopen maandag begon de Democratische conventie. Presidentskandidaat Barack Obama had zijn keuze voor vice-president afgelopen weekend al gemaakt. De keuze is gevallen op Joe Biden, senator uit Delaware:

You sit at your kitchen table and worry about how to pay the bills. That’s not something John McCain has to worry about. He worries about which of the seven kitchen tables to sit at.

Aldus Biden tijdens zijn officiële presentatie op de trappen van het Oude Capitool in Springfield, Illinois. Het was een voorbode voor het in de hoek duwen van de Republikeinse kandidaat McCain op de conventie zelf, bijvoorbeeld door Hillary Clinton. Tegelijkertijd probeerde ze het beeld weg te poetsen dat de Democratische partij verdeeld zou zijn. Haar man en oud-president Bill Clinton prees Obama en sprak zijn vertrouwen uit in een succesvol presidentschap.


Voorsprong?

Drie conventiedagen zitten er nu op in Denver. Afgelopen nacht is Obama officieel gekozen tot Democratisch presidentskandidaat en komende nacht zal hij de nominatie accepteren in een speech voor pakweg 75.000 uitzinnige Democraten in een volgepakt stadion. Krijgt Obama de lancering die hij nodig heeft om een flinke voorsprong op McCain te nemen? En zal het de 15 procentpunten voorsprong opleveren die McCain ‘voorspelt’?

Reacties (2)

#1 Teun

Zo’n conventie is natuurlijk één grote goed-nieuws-show. Er is alleen naar deze extra uitgekeken omdat het heel lang leek alsof de super-delegates pas nu de balans in het voordeel van een van beide kandidaten zouden laten doorslaan. Wat dat betreft is het eerder zo dat de ballon vroegtijdig (met een sisser) leeggelopen is en iedereen nu alleen maar met spanning zit te kijken of de Hillary-supporters zich gedeisd houden. En daarmee wordt een nog grotere unify-rally.

Overigens is dat programma wat Prem-met-de-ingewikkelde-achternaam, Jurgen Rayman en die Nova-knakker maken te melig en slecht voor woorden, zeg. Zijn ze dronken, stoned, of allebei?

  • Volgende discussie
#2 Arnoud

@ 1: het is inderdaad interessanter om gewoon maar naar het GC-café te gaan en C-Span 1 in te schakelen.

  • Vorige discussie