Delft Rules Under The Waves

Toekomstscenario: na de mondiale energiecrisis zijn we door al onze fossiele brandstoffen heen. Maar Nederland is nog wel steeds verwikkeld in een bittere grondstoffen-oorlog met Amerika dat het heeft voorzien op ons Veluwse brandhout (energie uit biomassa, u weet wel). Vervolgens wint Nederland deze oorlog door superioriteit in een duikbotenoorlog op de Atlantische Oceaan. Mensaangedraven fietsduikboten wel te verstaan.fietsduikboot

Lariekoek? Welnee, de prelude van deze strijd speelde zich vorige week al af in het Naval Surface Warfare Center van de Amerikaanse marine in Maryland (VS) en eindigde met een overwinning op de de Amerikanen door een groep Delftse studenten.

Studenten van de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft hebben de International Submarine Race gewonnen, een race van menskracht aangedreven onderzeeërs. Naast de overwinning in de categorie overall performance haalde het WASUB-team ook in diverse deelwedstrijden de hoogste podiumplaats. (Kennislink)

 1. 8

  Ik dacht dat we eerst het uranium en plutonium uit de afgedankte atoomwapens gingen opstoken? En daarna is het de beurt aan de miljoenen tonnen thorium.

 2. 9

  Sikbock, ik heb onderzoeken gezien dat als de westerse wereld (noodgedwongen) op kernenergie overstapt we er binnen enkele decennia doorheen zijn…

 3. 10

  Er is voor ongeveer 14000 jaar, tenminste als je er af blijft. Als je alle electrische energie er mee opwekt is het in enkele decennia op. Onuitputtelijk is het zeker niet en er is ook geen enkele reden om hier op je hoop te vestigen.

 4. 11

  Oh mijn God, ik heb buiten de gentechnologie gerekend! De Amerikanen klonen Lance Armstrong en vormeren een onoverwinnelijk onderwater fietsleger !! We’re doomed !!

 5. 14

  Leuk zo’n onderzeëer. Iets voor de Tour 2006? Met z’n superieur design kan zelfs Michael van Lance winnen.

 6. 15

  Wel een ideetje idd. de ronde OM engeland met fietsonderzeeërs. Met 12km/uur ben je dan wel ff bezig… Misschien toch maar de ronde om Texel van maken?