De poppetjes gaan nu al dansen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De feestdagen zijn voorbij, dus polderaar Herman Wijffels gaat als informateur vanaf morgen weer aan de slag onder de kaasstolp van Den Haag met de formatie van een nieuw Nederlands kabinet. Ter opfrissing van het geheugen, het is de poging tot een CDA-PvdA-CU-coalitie. U weet nog wel, waar de helft van de Nederlanders niet op zit te wachten.

De partijen hadden vlak voor de kerst in elk geval zelf nog wel het vertrouwen in een goede afloop. Mogelijke knelpunten zijn hypotheekrenteaftrek, de hervorming van de pensioenen en enkele ethische kwesties zoals abortus en euthanasie. Dit laatste uiteraard vanwege de Christen-Unie.

Ondertussen blijft het wensenlijstjes regenen richting de formatie. Zo moet u tenminste wat mij betreft nieuwsberichten lezen als ´Wachtlijsten kinderopvang´, ´Welten wil speciale toelage agenten Amsterdam´ of ´Van Vollenhoven start debat over veiligheid.´ Dus laat gerust nog wat achteloos vallen tijdens de nieuwjaarsspeech van uw organisatie, qua timing kan het nog gehoord worden door de (in)formateur!

Tenslotte is het een goede gewoonte, om aan het eind van de onderhandelingen pas over verdeling van taken en mensen te praten. Erg onprofessioneel dus, dat Pieter van Geel en Diederik Samson nu al vechten om de milieu-portefeuille in het nieuwe kabinet. De strijd om de poppetjes begint traditiegetrouw pas ná de verdeling van de portefeuilles. Voor de uiteindelijke uitkomst lijkt het weinig hoopgevend dat ze aan het begin al staan te dansen.

Reacties (5)

#1 Johan

Jij mag het ook wel wat professioneler aanpakken, Astronaut. Lees hier wat Samson er zelf over zegt.

  • Volgende discussie
#2 Arnoud

Och gut. Je bedoelt met professioneel aanpakken dat ik me op meer dan één bron moet baseren? Zoals jij dat, ahum, ook doet?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

Hij heeft wel een punt, Astronaut! :-)

Deze info was bekend. Maar of je dan van ons moet verwachten dat we een checked and balanced artikel gaan maken… Nee. We zijn een weblog. Discussie moet mogelijk zijn. Zelfs hierover :-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Arnoud

Ik ben net zo professioneel als mijn salaris het toestaat. :-P

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Joost

Je salaris bij GC is gewoon volgens de standaard geldende weblog CAO. Klagen doe je maar bij de vakbond.

Tsk…

  • Vorige discussie