1. 1

  @mouseover: Het faillissement wordt mogelijk veroorzaakt doordat er wereldwijd inmiddels tig fabrieken zijn die de Kalasjnikov namaken en hun plaatselijke product goedkoper op de eigen markt kunnen zetten dan de originele Russische import.

 2. 4

  Vooral in de VS hoef je niet ver te zoeken naar een AK-47 (originelen via Irak e.d. maar ook kopieën) . De ATF en andere wetsdienaars zijn er als de dood voor (de meeste kogelvrije vesten zijn nutteloos tegen dit betrouwbare wapen). Hier nog wat meer landen waar ze helemaal niet moeilijk doen over de AK-47. Voor 1000$ heb je al een spiksplinternieuwe kopie van de AK-47 bij de vele verkooppunten in de VS, krijg je er ook nog een doos met 1000 scherpe patronen bij. En anders maken we zelf een AK-47 ja toch…
  Zelf gecharmeerd geraakt van de Saiga 12 AK47 Shotgun AK-47 die ik persoonlijk het fijnst in de hand vind liggen, licht en zonder al teveel terugslag, maar toch vooral vanwege de ruime mogelijkheden om deze AK-47 in de vrije natuur leeg te sproeien:

  http://www.youtube.com/watch?v=uWb0I0XwvCc

  Wat ik verder bijzonder waardeer aan de AK-47 is de grote variëteit aan bajonetten die je op de AK-47 kan bevestigen:

  De bajonet op de AK-47 is vooral handig bij man-to-man gevechten met b.v. insluipers zodat je niet per se je gezin en de rest van de buurt met de volautomatische AK-47 loopt wakker te knallen.

  Dan daarnaast de verschillende T-shirts met de AK-47, voor het hele gezin:

  <img src=http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/ak-47hond.jpg

  Of bent u toch liever een boekenwurm?, hier vind u diverse boeken over de AK-47 of hier allerlei mokken tjokvol met AK-47gs…even op internet klikken hebbu ook zo’n fijn moordwapen… het zijn tenslotte enge tijden.

  Kalashnikov wished he’d invented a lawn mower.

  “Ideas are more powerful than guns. We would not let people have guns… why should we let them have ideas?” – Joseph Stalin

 3. 6

  jammer dat mogelijk kalasnikov verdwijnt want de ak47s is een fijn wapen om mee te schieten ik zou het zeer jammer vinden kalasnikov moet blijfen bestaan dat is zeker het zou jammer zijn dat kalasnikov niet meer bestond
  zeer jammer is dat voor zo.n bekend wapen

 4. 7

  Ik heb ‘AK47: The Story of the People’s Gun’ van Michael Hodges gelezen en ik kan dit iedereen aanbevelen. Niet te dik en toch staat alles erin. Hoe Michail Kalashnikov een prijs van het Russische ministerie van defensie won, hij wordt ook geïnterviewd. Hoe zijn wapen vooral gebruikt is door rebellen en guerilla-bewegingen. Hoe Amerikaanse soldaten in Vietnam hun weigerachtige, roestende M16 zoveel mogelijk omruilden voor Kalashikovs van neergeshcoten Vietcong. Hoe je in Afrika als kindsoldaat alles geregeld krijgt met een Kalashnikov: eten, vrouwen, alles komt ineens dichterbij. Wapentuig blijft fascineren.