De meesterzet van Rutte

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Hoewel ongetwijfeld ingegeven door rattus catholicus Verhagen deed Rutte vandaag een meesterzet. Met de aangekondigde politionele acties trainingsmissie zaait hij uiterste verdeeldheid in de oppositie. Het Kabinet gebruikt een D66/Groenlinks-motie van voor Cablegate om weer iets te gaan doen in Afghanistan zodat Nederland “internationaal op groot respect kan bogen” om de Minister van Buitenlandse Zaken maar te citeren.

Met een Europees sausje wordt er een artikel 100 brief naar de Kamer gestuurd. PvdA, SP en PVV laten meteen weten mordicus tegen te zijn en GroenLinks en D66 laten tezamen weten vooral te willen letten op het proces, daarnaast willen ze een hoorzitting vooraleer er een standpunt komt. Ondertussen heeft heel de wereld dankzij WikiLeaks kunnen lezen dat Van Rompuy stelt dat niemand meer in Afghanistan gelooft. Enkel en alleen om Amerika te paaien wil het Kabinet Henk en Ingrid gaan naaien zou zomaar een slogan kunnen zijn waarmee de PVV de Statenverkiezingen Senaatsverkiezingen wil gaan winnen. Ironisch genoeg kost de trainingsmissie ongeveer evenveel als de BTW-verhoging op concert- en theaterkaartjes jaarlijks moet gaan opbrengen.

Daarmee heeft het Kabinet Rutte-Verhagen de inzet voor de verkiezingscampagne knap gekaapt. Over de aangekondigde bezuingingen zal het niet meer gaan. Om over echte provinciale items nog maar te zwijgen. De inzet van #PS2011 wordt het wel of niet opleiden van mogelijke overlopers naar de Taliban. Of van mensen die snel geneigd zijn hun AK-47 op de Afghaanse variant van marktpaats.nl aan te bieden. Terwijl WikiLeaks aantoont dat de oorlog tegen het terrorisme een grote leugenmachine is weet Bruin I het zo te manouvreren dat de ontevreden rechtsmens gewoon achter het PVV-geluid kan blijven aanlopen terwijl van de progressieve oppositie (en ook de ChristenUnie en silent partner de SGP) verwacht wordt dat ze uiteindelijk wel voor zullen stemmen. Zonder die verwachting had het Kabinet namelijk nooit een dergelijk voorstel gedaan.

Dit cynische schouwspel zorgt er niet alleen voor dat ik niet meer weet wat te gaan stemmen, het toont vooral aan hoe oud de gehele politiek is. Wat nou missie in Europees verband? De baas van Europa heeft off the record laten weten geen enkel perspectief te zien. Doe daar wat mee.  Afghanistan heeft geen zin in belerend gedoe uit een zogenaamd modern land. Helemaal niet als dat land de boerka wil verbieden. Niet doen doen die nieuwe missie!

Reacties (16)

#1 Cracken

Inderdaad niet doen, laat dat land maar lekker naar de klote gaan, het westen heeft er 10 jaar in gestoken, en ze willen niet, dus dan maar de taliban waar ze kennelijk meer zin in hebben.

 • Volgende discussie
#2 KJ

Waarom is het een meesterzet ? De verdeeldheid wordt ook gezaaid binnen de gedood-constructie tenslotte ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Spam

Ik was vooral geschokt door het feit dat Rutte de eerder ‘opbouwmissie’ nu een vechtmissie noemde om daarna te beweren dat het nu allemaal anders zou worden, omdat het maar om een ‘opleidingsmissie’ zou gaan.

Als dit kabinet opleiden belangrijk had gevonden, had het wel wat meer geïnvesteerd in het onderwijs hier.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Joop

Nederland kan niet achterblijven bij de militaire partners van de Navo. Ze vinden het allemaal schokkend dat er zo weinig animo is in Nederland om mee te helpen het internationaal terrorisme definitief de nek om te draaien in Afghanistan. Want als de Taliban en Al Quaida is verslagen, kunnen we weer in vrede leven.

Dat D66 en GL zich uitleveren aan een politionele actie roept bij mij de vraag op wat ze ermee willen terug krijgen. Wat is het wisselgeld? De ontslagrechtversoepeling, de verkorting van de WW, het afzien van de kerncentrales, het boerkaverbod geen doorgang laten vinden? Wie weet het?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Henk van S tot S

Zal binnenkort blijken of D66 en GL in de sprookjes geloven die geen enkel weldenkend mens voor waar aanneemt.
Met een beetje mazzel toont Pechtold eens een beetje lef en laat groen links wat anders dan mooie woordjes horen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 sjap

De staten-verkiezingen zullen niet over deze missie gaan. Henk en Ingrid kunnen Afghanistan niet aanwijzen op de kaart. Staten-verkiezingen gaan over de marokkanen op de voorpagina van de telegraaf, is links er nu nog steeds niet achter waarom er 24 vd 150 zetels verdwenen zijn?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 skeptisch

Terwijl iedereen een beetje dommig politici napraat om een idee te scheppen van hoe de toekomst er eventueel uitziet; wordt er alom geroepen dat Wikileaks dingen heeft “aangetoond”. Wat het gemiddelde kuddedier niet door heeft, is dat Wikileaks gewoon het volgende instrument van de machtsstructuur is om de gedachte van de kudde te richten op oorlog, haat en geweld. (en sterker nog: de specifieke locaties waar dat dan zou moeten gebeuren)

Dit cynische schouwspel zorgt er niet alleen voor dat ik niet meer weet wat te gaan stemmen, het toont vooral aan hoe oud de gehele politiek is.

Dit cynische schouwspel is waar je je leven door laat leiden. Stem op zo’n voorgeprogrammeerde menselijke robot/christenfundamentalistische trekpop/communist/dwangneuroot om de regeltjes voor jou op papier te laten zetten, omdat je in de praktijk te dom/te laf/te lui/te geïndoctrineerd bent om voor jezelf na te denken of op jezelf te stemmen.
M.a.w.:
# doordrinken helpt je niet van je alcoholverslaving af.
# stemmen op het politieke systeem dat de problemen heeft voortgebracht, is de oorzaak van de problemen
# trainingsmissie schrijven i.p.v. ordinair landjepik / neokolonialisme / random moordpartij

Vergeet vooral niet dat Verhagen een limbo-bimbo katholiekfunie is en dat Rutte een protestantfundie is en dat Wilders zich beroept op “joods-christelijke” cultuur. Die kunnen natuurlijk leuk bekvechten op het toneel. De kudde kijkt toe en laat zich vervolgens blind naar oorlog leiden, omdat ze zo geconditioneerd zijn dat ze alleen kunnen denken in wat er zich op het toneel afspeelt. Het is het oude verhaaltje van de Abraham-god: gij zult niet doden, maar dat geldt alleen voor “de uitverkorenen”, de abrahamistische gebedsvoorganger zal de zware taak op zich nemen om de “anderen” aan te wijzen. En als onderdeel van de gehypnotiseerde kudde zal jij blij zijn en geloven dat je “god’s werk” verricht zodra je anderen/mensen/sand-niggers/de buurman/illegalen over de kling jaagt.

De baas van Europa heeft off the record laten weten geen enkel perspectief te zien. Doe daar wat mee.

Tsja… voor die gedachte heb je blijkbaar iemand anders nodig. Of beschouw je zijn mening als relevanter dan je eigen? Of denk je dat de lezer dat misschien gewichtiger vindt dan je eigen opvatting? Doe er zelf wat mee, begrijp eindelijk dat van Rompuy ook maar een simpele trekpop is een gecontroleerde toneelspeler.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 elmar

Marc Rutte heeft nieuwe vriendjes!!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 KJ

@sjap; Ironisch genoeg was de voorpagina van de wakkerste visverpakking van Nederland vandaag dat ‘de missie steeds meer steun krijgt van de bevolking’. Het ja-blaadje van de VVD doet ook hier weer zijn reputatie eer aan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 sjap

@KJ
Die interpretatie komt er nog eens bij. Maar stel dat de TMG uitpakt over een incident dan gaat het nog steeds over het antwoord op dat incident en het algehele, breed gedragen antwoord op de cultureel-sociale oorzaken achter dat incident.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 JanT

Ik snap sowieso niet waarom het goed is voor je reputatie om mee te doen aan iets waarvan iedereen weet dat het zinloos is. Alsof meelopers meer respect hebben voor andere meelopers dan voor autonomen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 tamso

Of nu er een cda-er zit,een PVDAer,VVDer,D66er,groen-linkser,sper,its the same shit,but a different ashole.Wat doen ze daar echt in afghanistan.Proberen en infra-structuur op te bouwen,wat hun grondstoffen uit de grond gaan trekken,of wat als doorvoerland moet gelden,en daarvoor heb je een gehoorzaam volkje voor nodig.Het zijn corrupte marionetten van bankers wat er in den haag zit.Ook al zegt de SP anders,ze ook nooit kunnen regeren zonder dat kapitaal.Of ze moeten een dictatuur invoeren en een SP munt gaan drukken.Het word dus likken,om echt deel te willen nemen aan een kabinet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Maarten

GL en D’66 krijgen hun eigen drol in het gezicht gedrukt en spelen nou heel verongelijkt omdat de PvdA er niet in trapt.

Wereldverbeteren werkt het best aan de andere kant van de wereld. Dan kun je jezelf zo lang mogelijk voor de gek blijven houden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Rob

De wondere wereld van Petra.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 cor mol

Het was natuurlijk pas echt een meesterzet geweest als Rutte geen politie en militairen zou sturen maar onderwijzers en metadonbussen met drugsverplegers, getuige onderstaande rapportage:

http://www.youtube.com/watch?v=0MZWPCrI4

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 tamso

Stemmen is voor de domme.Of je wilt niks veranderen,en dan moet je juist stemmen.
Er is maar 1 baas en dat is het kapitaal.
Ook extreme religeusen zijn afhankelijk van het kapitaal.

 • Vorige discussie