De ledenvergadering

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (7)

#1 Kropotkin

Gelukkig staat er nu een naambordje op de tafel voor die meneer in ’t midden ;-). Trouwens aardig gevonden die naderende AOW leeftijd van de PvdA.

 • Volgende discussie
#2 Joost

Aha, daarom is de PvdA voor het verhogen van de AOW-leeftijd. :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 adriaan

@1: speciaal voor jou gedaan, ik trap er niet meer in :~)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 splinter

Dat er door langer werken minder ouderen overlijden aan Alzheimer zoals ik iemand hoorde beweren, kan statistisch gezien heel goed komen doordat ze tijdens het oversteken op weg naar hun werk niet goed uitkijken met oversteken… Voor het overige komt de demagogie in de AOW-discussie, waarbij politici lijmen “”we worden allemaal ouder”” me zo langzamerhand mijn strot uit. Minachting voor de kiezer waarbij de politicus op de knieën gaat en spreekt in “”begrijpelijke”” taal. Er is zo veel informatie beschikbaar op grond waarvan je tot de conclusie kan komen dat heel veel ouderen reeds na hun 60ste kampen met zodanige gebreken en verlies dat zij er liever voor kiezen hun leven opnieuw zin te geven met andere bezigheden dan betaald werken.
Evengoed kun je tot de conclusie kunnen komen dat het om die 4 mrd helemaal niet nodig is de AOW leeftijd op te hogen. Columns en kranten vol zijn er over dit onderwerp geschreven door diezelfde intellectuelen die onze MP met gespeten tong steeds zo hartelijk uitnodigt deel te nemen aan het debat maar die vervolgens worden genegeerd.
Helemaal onpasselijk word ik van de doorgestudeerden die het zo jammer vinden dat ze niet tot hun 70ste door mogen werken en voorspiegelen dat dat voor zovelen zou gelden. Ik zou zeggen: Maak het mogelijk om voor mijn part tot je 105de door te werken, dan lost het door u geschetste probleem zich vanzelf op als ik al die cohorten 65-75, 75-85 enz. zich juichend aan de poort zie melden. Maar val mij daar niet mee lastig!
Ik hoorde de heer Bos van de week kirren: “”Wij zijn van de partij van de Arbeid, niet van de Niet Arbeid. Zo lang je gezond bent mag van je gevraagd worden enz…””.
Ik heb het socialisme in die uitgeklede vorm altijd een wat armoeierige materialistische ideologie gevonden, maar dit slaat alles. Arbeid als hoogste ideaal. Dat heb ik meer gehoord…
U mag mij alles vragen maar u moet mij niet dwingen!
Deze minister van Sociale Zaken (CDA) daarin aangemoedigd door werkgevers en gesteund door zijn minister van Financieën (PvdA) ontneemt grote groepen, gelet op de onbetaalbaarheid daarvan voor hen, de mogelijkheid na 45 jaar werken in loondienst met pensioen te gaan. Het kabinet bereid zich daarbij voor om (opnieuw) met de tengels te komen aan geld dat niet van hen is, nl. uitgesteld loon in de vorm van bedrijfspensioengelden.
En toen waren er verkiezingen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Obscura

De PvdA meldde een week geleden nog dat het aantal leden sterk stijgt nu de peilingen dalen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Willem

Sterke prent !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Arnoud

Ja, dat is mooi gevonden! :-)

 • Vorige discussie