De kievietseieren van Henk en Ingrid

ZO. Vanaf vandaag is er dan eindelijk een PVV-partijprogramma voor de verkiezingen op 9 juni as. Met oortjes, v’tjes, beveiligingscamera’s en screenings in het kielzog sleept de blonde horzel dan eindelijk zijn epistel voor het voetlicht. Al die fakkeltochten, opgehesen spandoeken en gepoogde ludieke acties ten spijt: Wilders is niet de poldervariant van LePen, Haider of DeWinter, echt niet.

Dus al heeft Geert Wilders het over etnische registratie, al moeten Islamitische scholen sluiten en rept hij over de relatie tussen kernenergie en onze onafhankelijkheid ten opzichte van ‘islamitische landen’ (?) in zijn programma: vooral is de PVV vre-s-e-lijk saai en paternalistisch.

Na het lezen van het partijprogramma moet ik constateren dat Wilders vooral een nestor wil zijn van respectievelijk het windjack, de bouvier, de swiffer voor de plavuizen, de depothouder van de wijkkrant, de Perla Filters voor de doordruppelaar, de kortingsbon voor de bouwmarkt, het softijsje uit CenterParcs, de Flügel in de partysaloon…

… de aanbetaling van de flatscreen, de benzinedop voor de Fiat Punto, de multomap voor de afdeling Debiteuren, het afvalzakje in de touringcar, het telefoonnummer voor een bezoekje aan de studio van Pauw en Witteman, de streepjescode van een album van Guus Meeuwis, de emballagebon, het recht op niet goed geld terug, de stoel met pneumatische rugleuning van sierleder (leather look) van Seats and Sofa’s, het stickertje onder de deurbel om te laten zien dat je kinderpostzegels hebt gekocht, de gel in de stekels van de jongen die de vakken vult, de verlovingsring voor Esther en Jeffrey…

…de sierbestrating, de Laaf met kranten, de schutting van de GAMMA, de actiecoupons voor een pretpark, de tissuedispenser, de grote pot Completa op de tafel in het wijkcentrum, Het Teletekstnummer waarachter Weer / Verkeer schuilt, de kermis in het dorp, de platgetrapte blikjes Red Bull rond een bushalte in Flevoland, een C&A-poster, het weekmenu in een wegrestaurant, de querulant die elke week brieven schrijft naar De Rijdende Rechter, de kandidaten die niet mee mochten doen met Een Dubbeltje Op Zijn Kant

…de bedorven adem van een groenteboer in Dordrecht die zijn kraam opruimt, een zak tuinaarde, een agent die kordaat optreedt wanneer de opgeschoten jeugd rond een scooter staat, de partytent van Intratuin, een folder voor de kampeer- en caravanbeurs, de verontwaardigde man die bromt dat zijn kind niet leert rekenen en schrijven maar zelf een comment vol taalfouten onder een artikel op de site van de telegraaf zet, de kwade man die verbouwereerd schreeuwt dat het onzin is dat Paradise by the Dashboard light van staatswege moet worden uitgezonden, dezelfde man die zijn familie de auto invloekt omdat ze met het hele gezin kievitseieren gaan zoeken in Friesland en tot slot de realistisch nagebouwde cowboysaloon waar je tegen gering tarief spareribs kunt eten met Henk en Ingrid een tafeltje verderop.

Juist! Dat vreselijk tolerante, geëmancipeerde, ondernemende en ruimdenkende en grensverleggende Nederland, weet u wel.

 1. 8

  Uit de Pluspost:

  “Alles bijeen geen programma waar de meeste Nederlanders een warm gevoel van zullen krijgen, integendeel. Wilders kan rustig vergeten dat hij gaat regeren, maar dat weet hij stiekem zelf natuurlijk ook wel.”

  Dat u het even weet!

 2. 14

  @1: Ook gewoon zakelijk is dat je meer dan anderhalve ton subsidie krijgt en toch nauwelijks bezoekers.

  Maar commentspammen is een goed begin meneer RvT. Daar is Sargasso ook groot mee geworden.

 3. 17

  @9: Sargasso is de propagandaspreekbuis van GroenLinks. Tenminste, jullie staan op de loonlijst van die partij. Algemene kennis tenslotte.

  /vrijdagavondflauwigheid

 4. 19

  Het is niet eens origineel: in zijn overwinningsspeech in Almere had Wilders het over “de stille meerderheid”. Dat is natuurlijk een begrip dat is bedacht door Richard Nixon. Nixon was afkomstig uit Yorba Linda in Orange County, Californië, één van de conservatiefste gebieden van de VS en in al zijn laagbouw middenklasse saaiheid – bijnaam “The Orange Curtain” – het beloofde land van de PVV.

 5. 20

  Ge-wel-dig Thomas. Heb je met opzet “Zweedse balletjes bij Ikea” gemeden? Ach ja: Seats and Sofa’s is eigenlijk nog mooier :-) Wat ik ook nog mis: Op zaterdag ochtend bij de voetbal de scheidsrechter van een wedstrijd van de D-junioren de huid volschelden en zondag bij schoonmoeder op de koffie klagen over taalverruwing.

  [email protected]
  “Zegguh Geert… die kievitseieren…”
  “Dion!”
  “uuhhh, laat maar Geert; ik heb niks gezegd.”

 6. 24

  Tweedelingen ? Prima.

  Nederland KAN niet anders verbeterd worden dan door stommerds en idealisten samen. Die elkaar haten.

  /idealist-off

  Niemand maakt me wijs dat we wachten op bodyscanners aan het strand.

 7. 25

  Ok, Wilders heeft een paar regels achter elkaar op papier gezet (of laten zetten) en noemt dit een verkiezingsprogramma.
  Voordat ik echt satanisch mag lachen moet ik natuurlijk eerst het resultaat van het doorberekenen gezien hebben, maar een X-aantal mensen zal best dom genoeg zijn om dit “papiertje” serieus te nemen.

 8. 27

  Bij de PvdA zien ze hun kiezers niet als Henk en Ingrid, maar als Sjonnie & Anita.

  Zie PenW via uitzendinggemist of de twit-o-sphere.


  PvdA is er al lang niet meer voor gewone arbeiders. Slechts voor de elite en de allochtonen. Beide niet bekend om de arbeid die zij leveren.
  about 2 hours ago via web
  Ik voel nu nog walging van die uitspraak van gisteren van Woutertje. PvdA spreekt intern altijd van Sjonnie & Anita. Het klootjesvolk?
  about 2 hours ago via web
  PVV spreekt van Henk & Ingrid. Wouter Bos verklaarde gisteren, dat men bij de PvdA altijd spreekt van Sjonnie & Anita. Hoezo denigrerend?
  about 2 hours ago via web

  Realtime results for Sjonnie Anita

  Feitje: @MayaStomp volgens Wouter Bos noemden ze die binnen de PvdA gewoon Sjonnie en Anita :-)
  about 3 hours ago from UberTwitter

  Ch1po: @2525 had hij nou toch maar gewoon Sjonnie en Anita gezegd.
  about 3 hours ago from Power Twitter

  esmoves2: Wilders maakt klasseonderscheid #vk RT @Jojanneke: “Henk en Ingrid”. Whatever happened to “Sjonnie en Anita”?
  about 4 hours ago from m.slandr.net

  Jojanneke: @erikdemmers Anita: “Ow kijk Sjonnie, dat was toen je je housebroek nog had…” #fotoboek
  about 4 hours ago from web

  erikdemmers: Ongeluk gehad met hun buikschuiver geloof ik. RT @Jojanneke: “Henk en Ingrid”. Whatever happened to “Sjonnie en Anita”?
  about 4 hours ago from TweetDeck

  Jojanneke: Volgens mij kampen Sjonnie en Anita nu met de puberende kids Kimberley, Brandon, Kevin en Deveny.
  about 4 hours ago from web

  Jojanneke: “Henk en Ingrid”. Whatever happened to “Sjonnie en Anita”?
  about 4 hours ago from web

  tuxeltje: @CorineZelf sjonnie en anita zijn de onderlaag ofzo en henk en ingrid de uh middenklassert
  about 4 hours ago from web

  ErikvanBruggen: @WouterBos: de Henk & Ingrid noemen we bij PvdA Sjonnie & Anita. Waar doet me dat ook al weer aan denken? http://bit.ly/claqV2
  about 15 hours ago from Echofon

  darknessnieuws: Goddomme leest Wouter Bos mijn Tweets ofzo? Ik zeg henk en Ingrid/Sjonnie en Anita! #penw
  about 15 hours ago from web

  StevendJong: wouter Bos; ‘ik heb het over Sjonnie en Anita’ #PenW
  about 15 hours ago from mobile web

  baswallet: Oh, “Sjonnie & Anita”. Dat is al de eerste stompzinnige opmerking. #penw
  about 15 hours ago from web

 9. 28

  Henk en Ingrid zijn de buren van Sjonnie en Anita.
  Vroeger stemden zij de PvdA, dat hadden hun ouders ook altijd gedaan en die hadden hun verteld dat die partij goed was voor de gewone man.

  Het begon toen Henk en Ingrid zijn gaan samenwonen in een flat in de grote stad. Langzaam is die flat volgestopt met mensen die zij niet konden verstaan en begrijpen. Zij hebben niets tegen buitenlander, echt niet, zij gaan tenslotte naar Antalya op vakantie, maar dit was iets te veel van het goede. Zij hadden het er nog wel eens over gehad met die man die PvdA foldertjes rondbracht, maar die vond dat ze niet zo moesten zeuren, het was juist hardstikke leuk zo’n multi culti flat.

  Van hun laatste geld hebben Henk en Ingrid nu een Vinex woning gekocht, in een dorpje waar er al jaren een CDA burgemeester zit. Henk staat 2x per dag in de file naar zijn kantoorbaantje in de stad om de centjes bij elkaar te verdienen. Ingrid heeft en deeltijd baanje als kapster.

  Nu hebben zij vernomen dat hun vroegere partij gaat morrelen aan hun huisje en hun Fiat Punto. Van de HRA betalen zij nu hun gas en licht, als die vervalt moeten zijn waarschijnlijk hun vakantie naar Antalya opgeven. En Henk moet straks ook nog een godsvermogen reserveren voor de spitsheffing terwijl hij dan alsnog om 2x per dag achter Sjonnie in de file staat. De vertrouwde PvdA is hun partij niet meer. Financieel zouden zij beter af zijn bij het CDA of de VVD, maar zij gaan niet naar de kerk en de VVD, ja die mensen praten met zo’n raar accent. Henk en Ingrid hebben dus maar besloten naar de PVV over te stappen.

  Bij de PvdA blijven de Allochtonen achter, aangevuld met wat “Amsterdam Oud Zuid” elite die het wel modieus vindt om socialistisch te stemmen. Misschien ook nog wat bejaarde Joop den Uyl fans en wat ambtenaren die vrezen voor hun baantje, maar Sjonnie en Anita, die zijn al lang vertrokken.

 10. 29

  @ 28
  Nou, deze Henk is een eind jaren 80 met zo ongeveer de laatste socialisten uit de PVDA gestapt.
  Tegenwoordig stem ik SP, omdat die nog enig gevoel voor de zwakkeren in de samenleving hebben.
  Lijkt toch echt een beter alternatief dan te stemmen op de PVV

 11. 30

  Iedere partij die aan geschiedvervalsing doet, zou een beter stukje pers moeten krijgen.

  PVV verkiezingsprogramma: “Op 4 mei gedenken wij de slachtoffers van het (nationaal) socialisme.”