De Keukenhof waarschuwt China nog 1 keer

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Quote du Jour“Meestal doe ik kond van de complexe problematiek alsook de vele spettergeneugten rondom het vermaledijde H2O-molecuul. Maar nu ik op het punt sta de Keukenhof officiëel te openen, dit jaar in het teken staand van China – De Olympische Spelen 2008 – Beijing, wil ik uw aandacht voor iets anders vragen. Want niet alleen de zonnebloemen die u om u heen ziet maken aanspraak op de vrijheid van bestuifuiting. Niet slechts de tulpenbollen die tot voor kort nog onder grond zaten, verdienen het zonder martelgang tot bloei te komen. Voordat wij straks de dienbladen met tuinkerstoastjes bespringen, wil ik u vragen even stil te staan bij het belang van mensenrechten in het algemeen en die van Chinese, en of inclusief Tibetaanse, mensen in het bijzonder.”

Zo zou Amnesty International het vast graag hebben gehoord vandaag. De mensenrechtenorganisatie had de Keukenhof verzocht om tijdens de besloten opening aan alle hoogwaardigheidsbekleders (waaronder de Vice-Burgemeester van Beijing) en gasten een tulp aan te bieden die is opgedragen aan een Chinese mensenrechtenvoorvechter. De Keukenhof wilde dit niet omdat zij niet geassocieerd wenst te worden met ‘uitingen van politieke aard, religie en andere maatschappelijke organisaties’.
Dit zijn Van Bommel's, niet te verwarren met die afgeschreven voetballer

De Babbelbox vraagt: Wat zou u vandaag hebben gespeecht als u in Willem-Alexander’s Van Bommel’s stond?
(moeilijkheid: “Ik treed nu af. Leve de Republiek!”, is uitgesloten).

Reacties (9)

#1 MS

Ik zou zijn begonnen met een zin over de NWO en de bilderberg groep. Dan zou ik ernstig gekeken hebben, het een verspreking genoemd hebben en het verder over water gaan hebben. En dan die avond naar bed gaan met het warme gevoel dat je in een enkele speech miljoenen conspiracy nutcases a la RennieB voor maanden op de kast te hebben gekregen. Ik zou, bij wijze toetje, ook nog de term “slaap zecht” hebben gebezigd..

PWNED! For the lulz!

 • Volgende discussie
#2 Sjoemaflop

‘Geen boycot is het waard dat ik straks niet door het cordon mag breken om de hockeymeisjes te omhelzen.’

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 mark

Heb er even een plaatje bij gedaan. Dit bedoel ik met Van Bommel’s:

En niet:

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 MS

Mijn God! Je hebt hem gekloond! Wil je dat NOOIT meer doen! Ik bedoel; de ethische bezwaren kunnen me gestolen worden maar kloon dan Scarlett of zo.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 RennieB

Hahahaha, LOL MS, u is zeker professioneel paljas?

Maar serieus, dit is echt te veel eer MS.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Henk op Phuket

Men zegt dat bij de recente onlusten honderden doden zijn gevallen , dat is ook maar een mening.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Peter

‘Als wij u nu eens helpen met uw drinkwaterproblemen, wilt u dan alstublieft voor hemelse vrede zorgen? Zo niet, dan kan ik u garanderen dat onze mascotte tot een paar ludieke acties overgaat, die u wereldwijd in uw mao-hempie zullen zetten’.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Emile

“Anders dan vele van mijn landgenoten ben ik vandaag in uw gezelschap meer koopman dan dominee. Ik ga het daarom vandaag niet met u spreken over Oeigoeren, Tibetanen of over de verhouding met Nord-Korea. Ik doe – met andere woorden – water in de wijn. Dat over dat water wil ik graag wel met u spreken.”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Bismarck

Om een goed voorbeeld te geven zal ik Friesland en Limburg zelfstandigheid schenken. Doet u dat dan met Tibet en Sinkiang?

 • Vorige discussie