De horror

KaneVerkiezingstijd is dé tijd om de kiezer eens flink in het hart te raken. En wat gaat de kiezer meer aan het hart dan televisieprogramma’s. Je kon de klok dan ook gelijk zetten op de ophef en kamervragen over Lingo en De Gouden Kooi. Toen ik gisteren al zappend bij de TMF-awards uitkwam, was ik getuige van de volgende rel. Een stadion vol pubers, broze en kneedbare kinderzielen nog, werd getrakteerd op een optreden van vaderlandse rockers Kane.

Het was een even stuitende als verontrustende vertoning. Zanger Dinand Woesthoff verscheen met twee blauwe ogen ten tonele, ging op z’n bek, goot een fles champagne over zichzelf leeg, verkrachtte Helter Skelter van The Beatles, en riep met het schuim op de mond iets over rock ’n roll.

Tot zover Kane. We weten nu ook waarom Ozzy Osbourne altijd direct even een tetanusshot haalt nadat hij de kop van een vleermuis heeft afgebeten. Maar kan iemand Dinand dat vertellen?

Het publiek reageerde ook enigszins ontsteld. ‘Hebben jullie zin in een feestje?!’, was de retorische vraag die Dinand hen vooraf toeschreeuwde. Nou, dat hadden ze wel. Wisten zij veel dat Kane dit bal der hondsdolheid bedoelde. Een paar rappende straatjongens met bitches en een hoop bling, dat is wat de meeste TMF-kijkers onder een feestje verstaan. Geen delirische Beatles-cover.

Laat die kamervragen dus maar komen. Een beetje onder het mom van rock ’n roll de jeugd de stuipen op het lijf jagen. Verontwaardigde politici, u mag weer.

 1. 2

  Ach ja, Dinand. De man heeft nog steeds niet door dat zijn bandje helemaal niks met rock’n’roll te maken heeft, maar dat het meer een soort K3 voor de wat oudere kinderen is. Maak je er niet te druk om, de man snapt het écht niet.

 2. 4

  Autochtonen zijn superdomme tv-wezels, wat Nederland nodig heeft is meer van de wereld, die wereld buiten de tv buis, meer immigranten, liefst Pakistani of Chinezen, of Afrikanen ook goed, maar dan uit de Congo of Liberia, of veel Moslims ook goed. TK verkiezingen 2006: witte partijen discussieren over TV spelletjes en of hun liefdadigheids vrouwen op het podium of toch thuis moeten blijven.

 3. 7

  Uh…oorworm, wel eens in Afrka of Azie geweest? Allen aan de buis gekluisterd staat altijd aan, daar steken autochtonen wat bleekjes tegen af.

  Ik kijk, alleen nu en dan slechts het staatsjournaal waar val ik dan onder ?

  Trouwens, don’t touch weasel;)

  [IMG]http://img256.imageshack.us/img256/7771/castuh6.jpg[/IMG]

 4. 9

  Ik stop maar even want ik vind #4 nu juist heel kortzichtig qua stellingname. Congo, Liberia..man, een en al moord en vrouwenonderdrukking om maar niet te spreken van “vrouwen lullen maar wat” (de Koran), ik kan me daar keer keer op keer over opwinden , ben niet naif overigens. Om maar niet te spreken over Pakistan, riskant gedoe daar..helemaal, wel eens de sfeer geroken @oorworm? Niet leuk dus.

  Soms voel ik mij een roepende in de woestijn alhier:((

  ad

 5. 10

  @Steeph
  ‘Is het trouwens nog ergens terug te zien?’

  Ik heb het zo snel niet terug kunnen vinden. Laten we hopen dat het nog ergens opduikt, of juist niet natuurlijk.

 6. 11

  @6: Blijkbaar is er nu een herhaling, want ik herken het verhaal een beetje. Ik dacht dat commentaar is weer wat suf gezeur zoals wel vaker, maar tot mijn spijt moet ik erkennen dat het topic een getrouwe verslaglegging was…

 7. 17

  1. Heeft de minister kennis genomen van het verval van zeden en waarden zoals tentoongespreid op het TMF Gala van 13 oktober jl. in Amsterdam?

  2. Acht de minister het optreden van de rockformatie Kane geschikt voor minderjarige kinderzieltjes?

  3. Deelt de minister de opvatting dat deze liederlijke wanprestatie een smet is op het blazoen van de toch al onder ernstige druk staande Vaderlandsche Cultuur?

  4. Wat is volgens de minister hierin de rol van de islam, en dan met name de radicale politiek islam?

  5. Zou de minister een algehele immigratiestop willen overwegen in een uiterste poging om verdere ineenstorting van ons Nationaal Cultuurgoed te voorkomen?

  Geert Wilders, namens de gehele Groep Wilders

 8. 18

  En ik heb Kane niet gezien op TMF,..is toch die zender waar jongetjes en meisjes om een scheet en een zucht constant tegen mekaars plassertjes liggen aan te schuren? O,….dan weet ik genoeg. Wat er nl. aan de hand is? Zo’n heftige podiumact dient maar één zaak:…de jonge broze en kneedbare kinderzieltjes dusdanig op te jutten,…dat ze tjokvol andremaline naar buiten rennen en gauw de bossies induiken,..dát is er aan de hand! Gatverredamme,…en dan zijn ’t nét hersenloze Bonobo’s! Niks gewend,..plus geen énkele zelfbeheersing meer!

  In onze tijd zocht je tenminste nog geduldig naar, en kom er nog maar es om, een telefooncel,..en er was áltijd wel iemand met een Eend (Citroën) of kelderbox,…Terwijl je toch nét terugkwam van een concert van Alice Cooper,..die op toneel jonge kuikentjes doodbeet en z’n kop onder de guillotine legde….dus……wat nou ”Kane met stuitende en verontrustende podiumact”!……

 9. 21

  Ik heb dat filmpje bekeken – dat wil zeggen: tot ongeveer halverwege, toen trok ik het echt niet meer – en naar aanleiding daarvan neem ik een eerdere opmerking terug. Ik had Kane niet mogen vergelijken met K3. K3 is veel creatiever, oorspronkelijker en aanstekelijker dan Kane.
  En omdat dit weekend de Haagse popweek is begonnen wil ik, Rotterdammer met Haagse connecties, even duidelijk maken dat Den Haag méér te bieden heeft dan alleen eendimensionale, karikaturale cliché-rock. Templo Diez bijvoorbeeld, of Smutfish. Smaakvol, subtiel, eigenzinnig: dat kan ook in Den Haag.

 10. 24

  Vaak zie je dat bands eigenlijk beter worden met wat alcohol achter de kiezen. Ze vergeten even hun rol, de sentjes, hun imago en gaan gewoon lekker los op het podium. Kane is daarop een uitzondering. Ze zakten als een pudding ineen. Een typisch voorbeeld van niet tegen alcohol kunnen.

 11. 25

  Inderdaad, een cake met te snel geopende ovendeur. Maar zoals je zegt (alweer met je eens;), de stemmen met rook en veel whiskey ofzo..die klinken toch mooi.

  In vino veritas voor kane.