1. 5

  Ik was de -d vergeten#4 maar vind het achteraf ook wel weer ludiek…

  O, en ze moeten dan, als ik wel met een -d had geschreven, opschieten met tijgers en berggorilla’a als ze er nog een paartje van mee aan boord willen meenemen…want die schijnen hard te gaan.

 2. 6

  “De aarde vergaat niet door klimaatverandering” klopt, de aarde zonder klimaat, of met een onleefbaar klimaat blijft de aarde.

  Het gaat ook niet om de aarde, het gaat om de mensheid-op-de-aarde. Die vergaat in de bijbel weldegelijk grotendeels, door een klimaatverandering (dagenlang regen leidend tot de zondvloed) – een mythe die teruggaat op Mesopotamie-Egypte-KleinAzie en de Indusvallei, in de de periode 8500-7000 jaar geleden, toen de zeespiegel heel snel steeg, de moesson aanzwelde in intensiteit, de rivieren groter werden tijdens overstromingen, de landbouw, de stad,het schrift, de sterrenkunde en het calenderrekenen, en de staatsgodsdienst werden uitgevonden.

 3. 10

  In theorie zou een uitdijende zon dat moeten doen, of misschien de korte termijn visie van de mensheid (lees, niet groot genoeg).

  De aarde zal (misschien) best wel eens kunnen vergaan, tot iets anders.

 4. 12

  Alleen wat hij daarna loopt te leuteren… De tijd van de dinosauriërs? Hoezo de tijd van de dinosauriërs, toen liepen er toch ook al mensen op aarde rond? Dat was niet de tijd van de dinosauriërs maar de tijd van Job.

  /bijbelleterlijkneem

 5. 13

  Tja, bijbels literalisme, je blijft ermee lachen.
  @ #4 #6: De zondvloed is hier het verkeerde argument, omdat het citaat dat de man gebruikt (Gen 8, 21-22 ) nu juist uit dat verhaal komt: Het is Gods belofte aan Noach na de zondvloed, dat dit nooit meer zal gebeuren.
  ROFL @ #9