Damals wie Heute

Foto: Der Grossmufti von Palästina vom Führer empfangen. Der Führer empfing in Gegenwart des Reichsministers des Auswärtigen von Ribbentrop den Grossmufti von Palästina, Sayid Amin al Husseini, zu einer herzlichen und für die Zukunft der arabischen Länder bedeutungsvollen Unterredung. 9.12.41 Presse Hoffmann copyright ok. Gecheckt 15-11-2022

BRIEF - Beste Hans Jansen,

Leuk stukje weer op GeenStijl. Denk nu niet dat ik in de val ga trappen en lange geschiedkundige verhandelingen over de Wannsee-conferentie ga schrijven om je ongelijk aan te tonen, want de kleine Leute die GeenStijl lezen, willen dat allemaal toch niet lezen en nog minder geloven.

Luister, Jansen. Je bent beoogd Europees parlementslid voor een partij die het Marokkanenprobleem in de Tweede Kamer heeft geagendeerd. Dat verschrikkelijke woord is in het Duits Marokkanerfrage. Ik zou als ik jou was, voordat ik begon over wie toch de Endlösung der Judenfrage zou hebben veroorzaakt, eerst bedanken voor de twijfelachtige eer om voor de PVV naar Brussel te gaan.

Want kijk eens, Jansen. Je hoort bij een partij die de islam minachtend een woestijngeloof noemt. In het Duits is woestijngeloof Wüstenreligion. Het Duits, dat ook de termen Waldvolk en Wüstenvolk kent. Dus als ik jou was, zou ik voordat ik over de Groot-Moefti van Weetikveel begon, me eerst met het grootst mogelijke misbaar distantiëren van deze eenmansclub.

Snap je, Jansen, je maakt deel uit van een beweging die alle malheur van de kleine man ophangt aan één minderheidsgroep. De moslims, en in het bijzonder de Marokkanen, worden voorgesteld als zijnde het grootste ongeluk dat ons land heeft getroffen. Ongeluk is in het Duits Unglück. Tsja. Je weet al waar dit naartoe gaat, natuurlijk. Dus als ik jou was, zou ik voordat ik over de schuld van de moslims aan de grootste misdaad in de geschiedenis begon, eerst alle documenten die jou aan de PVV zouden kunnen koppelen, verbranden en de as door de WC spoelen, met een fikse scheut gootsteenontstopper er achteraan.

Want zie, Jansen. Je leider wil graag samenwerken met het Vlaams Belang van Filip de Winter en Gerolf Annemans. Twee mensen die de eigenaardige neiging hebben om de laatste eer te willen bewijzen aan Belgische landverraders die bij de SS hebben gediend. Hij kan het uitstekend vinden met de mensen van Front National, de partij die als erevoorzitter een man heeft die die hele Holocaust waar jij je zo druk om lijkt te maken, een detail van de geschiedenis noemde. Als onderdeel van een uitgekiende antisemitische strategie.

Dus, Jansen. Voordat ik, als ik jou was, mijn scheur zou opentrekken over een bezoekje van een enkele islamitische leider aan Hitler, zou ik gewoon besluiten mijn grote smoel te houden.

Rob van Kan

Afbeelding: Haj Amin al-Husseini ontmoet Hitler (Wikipedia)

Reacties (9)

#1 Reinaert

Verhohnepiepeln, prachtig Duits woord.

 • Volgende discussie
#2 Michel

Argumentatie en het ter verantwoording roepen werkt bij mensen met een klein denkraam niet, maar het wel goed dat je het doet voor de rest van ons.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 HansR

Hoe een taalkundige (arabist) kan verworden tot een revisionistisch historicus.

Als je de holocaust maar op kan hangen aan een Marokkaan dan kun je Hitler vrijpleiten en is de baan vrij voor neo-nazisme in PVV/FN/VB…

De dubbele agenda wordt duidelijk.

Ontkenning van de holocaust is een doodlopende weg gebleken met risico van arrestatie. Nu gaan we de schuld elders leggen. Wat een truc zeg.

Ik krijg overigens de indruk dat zelfs sommige GS commentaren wijzen naar een wat kritische houding. Zie ik dat goed of….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Anton

Zelden zo’n goedkope jij-bak gezien. Je moet wel erg wanhopig zijn om hiermee te komen. Het schreeuwerige toontje bevalt me wel, holle vaten…..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Henk van S tot S

@4:
Voor het geval je het geduld en intellect hebt om 30 minuten te luisteren:

Een leuke les over de verkrachtingen (al dan niet moedwillig) van het Arabisch van arabist Hans Janse.
https://www.youtube.com/watch?v=13lVBztKk-8

N.B.
Ook zijn mede arabisten vinden wat plat gezegd, dat hij wat “slordig” is c.q. uit de nek lult.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 euro

Slim geschreven stuk voor Hans Jansen. Nergens stelt hij zwart op wit dat moslims medeplichtig zijn aan de holocaust (en achteraf kan hij dan ook ontkennen dat hij zoiets beweerd heeft). Maar het schrijfsel is voldoende suggestief voor zijn doelgroep om die conclusie te trekken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Kacebee

Schelden (“grote smoel”) doet geen zeer, argumenten veel meer.

Ken je trouwens de uitdrukking “guilt by association”? Dat is een op emoties gebaseerde drogreden waar jij, Rob, je in bovenstaand artikel (of moet ik zeggen schotschrift?) uitgebreid aan schuldig maakt. Misschien vinden je vriendjes dat heel mooi, maar ik zie niet hoe dit de maatschappelijke discussie verbetert.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 euro

@7:

“Guilt by association” ? Wat ’n schaamteloze hypocrisie, Kacebee.

“Guilt by association” is wat Jansen doet: een link leggen tussen nazi-collaborateur al-Hoesseini en de rest van de moslimwereld toen en nu.

En “guilt by association” is de moordpartij in Brussel willen linken naar de “groep” van de dader, zoals jij nog onlangs deed.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 su

Ondertussen wordt in de geboorteplaats van democratie openlijk de nazi-groet gegeven en de Horst-Wessellied gezongen:

http://www.theguardian.com/world/2014/jun/07/greece-golden-dawn-fascism-threat-to-democracy

 • Vorige discussie