1. 3

  Ik hoorde dit gisteren op de radio. De nieuwslezer stelde droog dat het aantal telefoontaps in Nederland “veel hoger legt dan in landen als Groot-Brittannië en de Verenigde Staten maar volgens de minister komt dit omdat de rechtssystemen van deze landen zeer anders zijn.” Zo is dat. Daar wordt privacy enigszins beschermd.

 2. 4

  En wat ik dan nog schandaliger vind, is dat er nog meer telefoontaps zijn gedaan door AIVD en dergelijke diensten, maar dat we niet eens mogen weten hoeveel er dat zijn, want dat is een STAATSGEHEIM (terwijl blijkbaar de privégespreken van tienduizenden Nederlanders te grabbel liggen voor elke geile speurneus die een handtekening van Hirsch-Ballin krijgt).

 3. 5

  in de cijfers van de VS worden volgens mij niet de taps meegenomen op internationale gesprekken, gesprekken met een ‘wireless’ verbinding, mobieltjes dus, en gesprekken tussen buitenlanders in de VS.
  de FISA en CALEA wetten beschermen voornamelijk Amerikanen die van een landlijn gebruik maken.
  Daar heeft de overheid een gerechtelijk bevel voor nodig, en dat zijn dus de cijfers die bekend worden gemaakt.

 4. 10

  Weinig, al die linkmiechels met TeleTroepToeTerT-connectie moet je natuurlijk in de gaten houden. Hadden ze die Karst of die hooligans maar afgeluisterd.