D66: Alcoholgebruik: voorbij de eigen kracht van mensen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

D66: Alcoholgebruik: voorbij de eigen kracht van mensen

Comazuipende jongeren halen met enige regelmaat het nieuws. Maar ook in het algemeen wordt er steeds meer alcohol gedronken in de Nederlandse samenleving. En dat veroorzaakt veel over- en ziektelast. Het is tijd voor drastische maatregelen, menen Frans Jennekens en Aag Jennekens-Schinkel.

0

Reacties (3)

#1 Jonas

Liberalisme en alcoholgebruik. Eigen verantwoordelijkheid zou minder zijn bij bovenmatige katers. Interessant epistel van de twee schrijvers.

De maatregelen die worden genoemd: beperkingen op verkoop en sluitingstijden, oe, nooit verwacht van D66!

  • Volgende discussie
#2 Erik

Het is pas sinds een a anderhalf jaar dat ik merk dat in supermarkten bij jongeren een legitimatiebewijs wordt gevraagd, denk dat ze eerst ’s moeten kijken naar ’t effekt van eindelijk handhaven i.p.v. alleen maar strengere regels waar niet op gekontroleerd werd.

Verminderen van het aantal horekagelegenheden en verkorten van de sluitingstijden zal hooguit het indrinken of het de hele avond drinken in besloten verband (buiten de steden bijv. in keten, schuren e.d.) bevorderen.

Maatregelen c, d en e lijken me zinnig en niet alleen voor alkohol.

Maar het hele paternalisme dat eruit spreekt stuit me tegen de borst, dan weet ik ook nog wel wat dingen die de samenleving schade berokkenen en waar nog helemaal niks aan wordt gedaan.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

onliberaal

  • Vorige discussie