1. 5

  Danwel “wie denk dat het gaat worden” danwel “wie hoop je dat het gaat worden”.

  Aan de andere kant heb je natuurlijk een redelijk aantal bezoekers nodig voor een leuke poll.

  Ik ben eigenlijk wel voor Hillary, maar dat was ik ook al toen Bill won.

 2. 6

  Hillary heeft min of meer duidelijk gemaakt dat ze niet van plan is te stoppen, dus wederom weinig duidelijkheid vannacht denk ik. Tenzij Obama Texas en Ohio dik wint, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren.

 3. 9

  Pepijn, over wie denk je dat het wordt hebben we laatst al een poll gehad, winnaar Obama.
  Ik denk trouwens dat “hopen en denken”erg dicht bijelkaar liggen bij de klikkers op een dergelijke poll. Enwel daarom zie ik er vanaf, op deze avond voegt het niet zoveel toe. Morgen weten we meer, denk ik hoop ik.

 4. 13

  Nou nee..stel Obama gaat in de race. Dan vermoed ik dat de conservatieve ondertoon uiteindelijk beslist..kat in het bakkie voor McCain .

  Die dame Clinton gaat het halen..wedden @HansR? Fraaie fles wijn als inzet. Eet m’n hoed;)

 5. 14

  @ HansR
  Ik ben van plan vannacht op te blijven dus ik begin rustig, anders kan ik al die wilde graphics op CNN straks niet meer volgen..

 6. 15

  @ASH
  Geen CNN volgen maar bij Sargasso blijven en een wijntje drinken :)

  @Larie
  Ik ga voor Obama en de fles wijn.
  Die hoed mag je zelf hebben :))

 7. 16

  Ach HansR boven de rivieren..hebben geen idee van de dingen..Maaruh..muscaat..te zoet.momenteel een Beaujolais waar ik eens geplukt heb..Beaujeu van vrienden…ietwat te veel metaal van de pers vermoed ik.

 8. 23

  Reformatorisch dagblad YP??? Stel Obama gaat r voor uiteindelijk maar dan, de gemiddelde Yank, wat doettie dan? Geen neger toch zeker en voila de stem naar McCain. Mark my words;) Met absolutelynosigardrogetrutnamaaklachclinton kan het spannend worden, anders niet.

 9. 26

  Geen idee hoe het verder verloopt larie if Obama.., maar dat is de algehele opinie..

  En die link..tja, had al opmerking verwacht. Maar stond nu eenmaal pontificaal op “plaats 5” na googlen. Goede tekst verder zonder poeha en zo. Adds! ook.

 10. 27

  En “bounty” Obama zal den VS- neger toch iets (aan zijn stand verplicht?) in het vooruitzicht moeten stellen dan (if), maar, tis begrotingstoestandtechnisch niet helemaal je dat daar..nu….

 11. 30

  @ larie: Ik denk dat Obama niet zo veel last zal hebben van racistische kiezers. Er zijn natuurlijk wel racisten in de VS, maar die zitten voor het grootste deel toch in een verre, zeer conservatieve hoek. Die stemmen dus toch niet op een democraat, ongeacht zijn huidskleur.

 12. 31

  Ik zal het morgen eens ter tafel brengen, Yevgeny.
  Verder proost ik nog eenmaal op een Wildersloze woensdag. Een goede nacht!

 13. 39

  Was het niet zo dat Texas nu eigenlijk helemaal niet definitief heeft gestemd, maar dat pas heel erg apart over een paar maanden doet ?

 14. 41

  Clinton wint, maar het is een Pyrhus overwinning. Qua delegatieleden schiet ze er namelijk niets mee op, het gat met Obama blijft van vergelijkbare grote:
  Vermont en Rhode Island heffen elkaar op.
  Clinton wint misschien een stuk of 15 in Ohio.
  Texas Primary zijn 0 – +2 voor Clinton
  Obama wint de Texas caucus, wat hem ook een handvol delegatieleden oplevert om Ohio op te heffen. Netto resultaat: nihil. Maar Obama is wel weer dichter bij de 2025.

  Het lijkt me duidelijk dat Obama de kandidaat is die de meeste kans maakt tegen McCain. Er zijn ongetwijfeld een hoop Amerikanen die geen zwarte als president willen, maar het scheelt dat die toch al Republikeins stemmen. Deze verkiezingen laten tot nu toe juist zien dat het gros van de Amerikanen zijn raciale vooroordelen inmiddels te boven is.