Closing Times | Crying guitars

Foto: Ted (cc)
Serie:

In ons redactielokaal is de zomervakantie merkbaar en sluiten we tot eind augustus doordeweeks vroeger dan normaal. De reactievelden en het SG-café blijven open.

Voor de kijkers rechts achter Tom Petty ziet u Dhani Harrison, die samen met nog wat grootheden de ‘huilende gitaar’ van zijn vader uitvoeren. Maar het gaat uiteindelijk om de jankende gitaar die op 3 min. 30” loos gaat.

De kenners hadden bij een vorige Closing Time natuurlijk door dat de daar genoemde gitaaruitvoering van het Amerikaanse volkslied op Woodstock een van de meest legendarische gitaarsolo’s is, gespeeld door de even legendarische Jimi Hendrix.

Absoluut geen “gently” huilende gitaar. En in de uitvoering die u zojuist zag en hoorde is de solo van Prince zondermeer schatplichtig aan JImi Hendrix. Letterlijk hard verscheurend.

Reacties (1)

#1 Rigo Reus

Heerlijke koffer. Leuke woordspeling aan het eind. En wat blijft het toch eeuwig zonde dat Prince zo vroeg overleden is, want was hij hier leuk bezig: dreigen ruggelings het publiek in te vallen, en waar blijft zijn gitaar aan het eind?