Closing Time | Villanova Junction

Foto: Ted (cc)
Serie:

In Sargasso’s redactielokaal is de zomervakantie merkbaar. Daarom sluiten we tot eind augustus doordeweeks wat vroeger dan normaal De reactievelden en het SG-café blijven gewoon open.

We hebben wat regen gehad maar geen grote problemen. Het heeft nog wat gespetterd maar al snel scheen de zon. Iedereen is blij en heeft zich kranig geweerd in de nattigheid.

Alzo sprak Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg, tegen RTL Nieuws.

De 27-jarige Lowlands viel samen met het 50-jarige Woodstockfestival (de verjaardag ging niet door). En het lijkt overdreven, maar zonder Woodstock zou er misschien nooit een Lowlands zijn gekomen.

Woodstock had wel last van regen en niet zo´n beetje ook.

Het programma werd drie uur stil gelegd, waarna in de nacht van zondag op maandag de finale kon beginnen. Om 3 uur ´s ochtends trapten Blood, Sweat & Tears af, gevolgd door Crosby, Stills, Nash & Young, Paul Butterfield Blues Band en Sha Na Na.

Om 9 uur was het dan tijd voor het laatste bandje. Een kersvers bandje: de Gypsy Sun & Rainbows a.k.a. Band of Gypsys. Na 6 nummers zette de gitarist het Amerikaanse volkslied in, waarna de band nog een toegift van drie nummers weggaf.

Bij het allerlaatste nummer op Woodstock zien we beelden die welhaast symbolisch zijn voor de chaos waarmee toch iets groots als Woodstock tot stand kwam. Een chaos waar Lowlands niet aan kan tippen…

De Gypsy Sun & Rainbows met Villanova Junction, het laatste nummer op Woodstock 1969.

Reacties (1)

#1 Hans Verbeek

Fantastisch. Schouders omlaag, ogen dicht en uitademen