Closing Time | Yeah! Yeah! Die! Die!

Soms zijn titels misleidend. Wanneer u “Closing Time | Yeah! Yeah! Die! Die!” ziet staan, met “Death Metal Symphony in Deep C” op het plaatje, denkt u wellicht dat ik u weer kom lastigvallen met een enorme berg teringherrie. Op uw vrije zondagmiddag. Niets is minder waar! Want… eh… nou ja. Vooruit. Het is óók een hele berg teringherrie. Maar ook (vooral) veel klassiek. En wat rap. En nog veel meer.

Ga rustig zitten, neem de tijd, want dit is één nummer dat ruim een uur duurt. Maar dat echt (écht waar!) de moeite meer dan waard is. Waltari bestaat uit een stel vage Finnen, die experimentele metal maken. Het zwaardere zangwerk op dit nummer wordt gedaan door de zanger van Amorphis.

 1. 1

  Ik was het na 8 minuten toch wel zat hoor. Overmatig romantisch gedram in een metal setting. Het had muzikaler gemogen.

 2. 3

  @1 Zonde. Je begrijpt dat je nu al een oordeel hebt gegeven na nog geen 1/5e van het nummer gehoord te hebben… ;-)

  Ik ben zelden de tijd weg aan het kijken, maar ga vanavond een poging wagen aan #2

 3. 4

  Ik zal het nog eens proberen.

  En wegkijken is ook maar een woord :) vooral omdat er eigenlijk geen bewegend beeld is bij die van Death etc. In tegenstelling tot die van Heilung waar het eigenlijk de kant van totaaltheater op gaat.

  Heilung kwam overigens als een directe associatie bij mij op bij het horen van Waltari. Muzikale verwantschap. In elk geval in effect.

 4. 5

  @4 Leuk. Iets meer folk en minder metal dan wat ik normaal luister, maar kan me voorstellen dat als ze weer in de buurt zijn dat ik dan ga kijken.