1. 1

  Nou ja, ‘metal’… Rock. In het artikel van The Guardian hebben ze het zelfs over thrash metal, en nu ben ik geen genrepurist, maar daar is zéker geen sprake van.

  Daarnaast is het maar de vraag hoelang deze dames nog kunnen doorgaan, aangezien Indonesie in rap tempo aan het radicaliseren is. Door die moslimsfundamentalisten wordt rock/metal gezien als verderfelijke invloed uit het goddeloze westen.

  [edit]Fundamentalisten is helemaal niet nodig. In geen enkel islamitisch land is het toegestaan om metal of rock te maken. Bands die dat wel door, moeten dat ondergronds doen, of uiteindelijk het land ontvluchten.

 2. 2

  Mwah @1 https://www.maartenonline.nl/nl/contenttemplate/112152/11/index.html?utm_source=MAredactmail13617&utm_campaign=MAredactmail13617

  Ik vind ’t veel verontrustenderder dat de media die hedendaagse oudelullenkutmuziek van Pinkpop goed praat. Oudjes moet je bedienen en de jeugd ook, zegt men. Flikker op! Ik ben ’n oudje, maar hoef mij niet vertegenwoordigd te voelen door jeugdige muzikanten en omgekeerd. Slechte zaak van Pinkpop. Wie was die Smeets ook alweer?

  Pinkpop 1983:

  https://www.youtube.com/watch?v=2PtZJwXbGnI

  Ja, dat was toen wat, Arno! En nog steeds!

  Christian, U hebt al lang mijn stem, hoewel VOB eerder in Frontaal Naakt genoemd werd en niet zo lang geleden door mij (Indisch4ever). ’t Kan nooit genoeg zijn. En al helemaal niet als sommigen denken te weten, hoe de wereld in elkaar steekt.

 3. 3

  @1 Dit zijn dus de oudjes:
  https://www.youtube.com/watch?v=1mi2o7UdeEk

  En dit zijn dan de jonkies in Indonesië (ik had haast Nederlands-Indië geschreven):
  https://www.youtube.com/watch?v=MOXM46wFDyk

  Soms denk ik, dat kleine kutlandje, Nederland, die inwoners ervan, moeten hun grote mond maar eens houden. En genieten van wat al die mensen op de wereld bedenken! ’t Lijkt (of dat zo is weet ik niet zeker) of Nederlanders kleinzielige idioten zijn geworden sinds Bolkestein. ’n Open samenleving noem ik dat niet meer. En veel kennis nadat internet z’n intrede heeft gedaan, zie ik ook niet.

 4. 4

  @2: nu weet ik niet wat dat linkje moet aantonen, maar van alle metalbands die ik ken uit islamitische landen, zijn ze allemaal of volstrekt anoniem of zijn ze naar het buitenland verkast. Heeft niks met islamofobie te maken, enkel een constatering. Indonesie is nog de enige uitzondering, maar steeds meer (brutal death) metal bands krijgen problemen met de lokale (islamistische) autoriteiten.

  Daarnaast begrijp ik je rant over ouwelullemuziek en nieuwe muziek niet wat betreft mijn opmerking, want nergens heb ik een waardeoordeel gegeven.

 5. 5

  Oké. Iedereen kan ’t opzoeken. En zoals Maarten van Rossem terecht opmerkt: als de gootsteen verstopt is, komt ’t misschien door de Ramadan, maar niemand weet ’t zeker. In ieder geval is ’t ’n islam-dingetje.

  @1 schreef: “Daarnaast is het maar de vraag hoelang deze dames nog kunnen doorgaan, aangezien Indonesie (sic) in rap tempo aan het radicaliseren is.”

  Nou ja, ’t hiernavolgende zie je niet meer op de Zeedijk.

  https://www.youtube.com/watch?v=d39FbRLsnXI

  Voldoende feiten aangedragen, dat in islamitische landen ’t meestal ook ’n open maatschappij is. Wellicht anders dan Nederlanders gewend zijn en denken dat ’t is, maar waarom slechter? En dan praat ik niet over oorlogsgebieden.

  Of mis ik wat?

 6. 7

  @4: Laten we zeggen dat als je op youtube zoekt op bijvoorbeeld Dangdut Koplo, je toch dingen te zien krijgt die niet helemaal rijmen met het stereotype van Indonesië als shariastaat.