Closing Time | Kayo Shekoni

Kayode Maria Söderberg Shekoni is een Zweedse zangeres met Nigeriaanse wortels. Bovenstaand poppy nummer met reggae ritme en hiphop-elementen komt van haar eerste solo album uit 1990. Mocht u denken, dit komt mij bekend voor, dan kan dat kloppen. Dit nummer zette een ongericht kwartet muzikanten uit Göteborg op het juiste spoor om een wereldact te worden: Ace of Base.

 1. 1

  Het blijft een bevreemdende ervaring. Sargasso die een hunkering vertoont naar destijds door progressief links verguisde mainstream disco. Mogelijk dat links eindelijk in het reine komt en beseft dat schelden met islamofobie een valse ondertoon heeft. Of moeten we daar ook weer 27 jaar op wachten. Jullie lopen zóóó hópeloos achter de feiten aan. Het is te triest voor woorden.

 2. 2

  @1: Want ‘links’ heeft allemaal dezelfde muzieksmaak natuurlijk. Generaliseren heb je in ieder geval goed onder de knie, daar heeft rechts wel meer last van.

  En dat was sarcasme ja.

 3. 3

  @2: Het is dat je er zelf mee begint maar: Links was en is verdomde goed in generaliseren. Jullie kunnen in ieder geval goed dansen en onder jullie evenaar leeft overal een bedelaar.

 4. 9

  @8: Goed dat je het nog even uitlegt. Dan snapt de rest het ook.
  Doet Dylan het nog een beetje goed bij jullie? Of zijn jullie nu helemaal into the disco.
  Binnenkort op Sargasso; een herwaardering van André van Duin, spruitjes en uiteraard god.

 5. 11

  @10: “Wat kun je toch ontzaglijkheid ……….zwetsen.”

  Kun je ook uitleggen waarom, zonder al te kinderlijke args en naar YT filmpjes te verwijzen?

 6. 13

  @11:
  Dat kan/wil ik niet uitleggen:

  Je wilt toch niet echt beweren, dat je niet snapt wat ik bedoel.
  Ik ga er vanuit dat je aan het trollen bent en ga er daarom dus niet op in.

  Mocht dit niet zo zijn, dan ben je toch niet in staat de uitleg te snappen.
  ;-)
  Over en uit dus maar.

 7. 14

  “Links” is naar mijn mening nog altijd een positie die men in kan nemen op sociaal-economische onderwerpen. Wat dat dan weer met verschillende muzieksoorten te maken heeft ontgaat me.

  En overigens moet je ook niet op de “Closing Times” van Christian klikken, want dat is bijna altijd flauwe amuzikale onzin. Gimmicks.

 8. 15

  Is men nog niet eens geboren, worden er geweldige nummers geschreven en is men met één been in ’t graf, dan zijn die nummers nog niet begrepen. En alles wat daartussen zit.

  https://www.youtube.com/watch?v=rlIiT80dqHE

  Ik vind de muzikale keuze van Christian wel ‘cool’. Toentertijd heeft m’n dochter, die nu ook ’n dochter heeft tot vervelens toe, voor mij althans, Ace of Bace gedraaid en is daarin blijven hangen. Zoals al die oudjes van mijn leeftijd die meedeinen op de Stones, Beatles of zo. Alsof er niets belangrijkers meer is gecomponeerd. Hoewel, de oudjes van Indisch4ever komen nog met jeugdige muzikanten op de proppen.

  https://indisch4ever.nu/2017/06/10/mail-130/

  Als de Oranjes zich er maar niet mee gaan bemoeien.

  https://gerard1945.wordpress.com/2015/09/26/koningin-wilhelmina-ontsloeg-haar-vaste-dirigent-omdat-hij-principieel-weigerde-het-nazi-lied-te-dirigeren/

 9. 16

  @13: Dus het uitschelden voor racist heeft nu plaatsgemaakt voor uitschelden voor trol. Lekker makkelijk. Op die manier hoef je bij een beetje tegengas nergens inhoudelijk op te reageren.

 10. 17

  @14: Je houdt dus blijkbaar geen rekening met het strak gespannen gedachtencorset van links. Slechts een kwart maatje naar rechts en je wordt onmiddellijk teruggefloten.

 11. 18

  @15: Kijk dat mag ik wel. Een ouwe communist die vooruitziet.
  Donders leuke avant garde uit 1822, en toch de disco cool vinden.