Closing Time | Van de straat

Foto: Ted (cc)
Serie:

Kunt u zich voorstellen dat straatartiesten gevaarlijk kunnen zijn? Bijvoorbeeld de Chileen Gerardo Castro, die als harlekijn Karcocha ondetussen over de hele wereld bekend is.

In Amsterdam geldt sinds 18 juli een verbod op staatoptredens in  het centrum van de stad. De 1,5 afstand is niet te handhaven als de toeristen samendrommen rond straatmuzikanten, levende standbeelden en wat er verder zoals optreedt als acrobaat, clown en dance act.

Het gevaar schuilt natuurlijk niet in de ambachtelijke straatartiesten zelf, maar komt van het publiek dat ongtewijfeld niet meer in de gaten heeft dat ze met elkaar de 1,5 meter afstand zijn vergeten als ze van een straatartiest staan te genieten.

Mist u ze te veel? Geen nood, op het het internetionale jijbuis-plein staan duizenden straatacts. Ze missen dan wel die ene euro die ze van u op straat ontvangen, maar oogsten wel uw bewondering

Reacties (1)

#1 beugwant

Het Mauerpark. Ooit een Geheimtipp, tegenwoordig op hoogtijdagen afgeladen vol. Mijn geheimtip: blijf dan een dag langer en onderga die dag de rust, die er ook kan heersen.
Wie achter die blauwe peperbus de trambaan oversteekt en dan de linker straat neemt, vindt daar direct ter linkerzijde een curiosa-winkeltje vol DDR-hebbedingetjes. De eigenaar reed twee jaar geleden nog in een blauwe Trabant.