Closing Time | The Modern Dance

Foto: Ted (cc)
, Serie:

The Modern Dance van het gelijknamige album van Pere Ubu. Het is niet het openingsnummer van de plaat, dat is Non-Alignment Pact, ook mooi, maar dat nummer begint met een doordringend pieptoon die nogal lang aanhoudt. Vandaar de keuze voor het wat meer traditionelere en publieksvriendelijke Modern Dance. Aan de karakteristieke, wat klaaglijke stem van David Thomas is niet te ontkomen natuurlijk. Maar het nummer heeft veel te bieden:  stuwende ritmes, wisselende ritmes, vreemde wendingen, gelach & gepraat en dat vreemde onbekende woord waar David Thomas elke zin mee besluit. Ik heb de betekenis van merdre opgezocht. 

Reacties (2)

#1 beugwant

Ik heb nog het nodige van Pere Ubu in mijn archief, maar de verhuizing naar de nieuwe computer heeft het indertijd niet gehaald. De stem van Thomas werkte me toch iets te veel op de zenuwen.

  • Volgende discussie
#2 Horst

Pere Ubu was zo’n band waarvan ik al 15 jaar wist dat ik ‘m goed moet vinden maar waar het kwartje maar nooit viel. Tot ik een paar jaar geleden een cd’tje van The Tenement Year op de kop tikte. Dat was het begin van z’n/hun ‘commerciële periode’ eind jaren 80 begin jaren 90. En toen ik dat eenmaal waardeerde werd ik ook wild enthousiast over eigenlijk al het andere werk.

Hier een schitterend liveoptreden uit de commerciële periode, dan is ook meteen duidelijk waarom ook die periode niet zo’n commercieel succes was: https://www.youtube.com/watch?v=APofTm6fzVc

  • Vorige discussie