1. 2

  @1 haha, nee hoor. Eigen vrije keuze. Ik doe mijn best om mijn muzieksmaak breed te houden, en ook al ligt het zwaartepunt bij de herrie, er komt ook wel eens wat anders voorbij in huize Janos. Wat ik hier als CT post is daar best een aardige afspiegeling van (al vermijd ik hier meestal de heel erg mainstream dingen die bijna iedereen toch al kent).

 2. 5

  @3: Als dorpsjongetje zonder oudere broer die me wegwijs kon maken, maar wel met een roomsche opvoeding waarin ik mijn weg niet vond, heb ik me een tienertijd lang afgevraagd waarom ze me in Duitsland toch altijd naar platen van Bots vroegen. Daar had ik nou nog nooit van gehoord.

 3. 6

  @5: Ja, die roomsche opvoeding heeft wel meer schade aangericht. Maar je moest er wel voor op pad om dat soort platen te scoren..want de reguliere platenboer had dat simpelweg niet in zijn assortiment als het niet in de top 40 stond of je moest het vinyl speciaal aanvragen…

 4. 7

  @4 Goede vraag! Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Ik ken de muziek uit die tijd alleen maar van verzamel-cd’tjes. Dus ja, waarschijnlijk waren ze sowieso wat mainstream.
  Of het echte hippies waren: zou er niet over durven oordelen.

  Maar voor iemand als ik, die die tijd zelf niet heeft meegemaakt, zijn het wel dit soort nummers die ik associeer met die tijdsgeest, de hippiebeweging, etc, vanwege wat ik mee heb gekregen uit bijvoorbeeld films, series, en andere popular culture.

 5. 8

  @7: Dan weet je h.w.s. ook wie D.A. Pennebaker is. In feite lag de hippiebeweging in 1969 al op apegapen toen het landelijk aandacht kreeg. Wel hebben die rare langharige idioten die zich terugtrokken in communes met totale vrijheid in de vlag toch uiteindelijk geresulteerd in wat nu pc/internet/ sociale media heet: Samen Delen.

  En net zoals zoveel idealisten voor hen dachten kwam misbruik toen niet in het woordenboek voor.