Closing Time | The Dead South

Dit is een bijzonder bandje. To say the least. De naam alleen al spreekt boekdelen: The Dead South lijken een parodie op het leven in het zuiden van de VS. Ze zien eruit als een soort Amish, met die hoeden en de baarden, de zwart-witte kleding, compleet met bretels. Ook hun teksten steken ontzettend de draak met het stereotype beeld dat we van die regio hebben; zwaar christelijk, vrouwonvriendelijk en gewelddadig.  

Voor de duidelijkheid; de mannen zijn Canadees. Dat geeft het een venijnig randje. Vooral ook omdat de muziek zonder meer van grote klasse is. Ook als je niet van folk houdt, kun je niet ontkennen dat wat ze hier neerzetten goed is doordacht. En die clip! Ik ben onder de indruk, van zowel de humor als de muzikaliteit.  

In Hell I’ll Be In Good Company. Zeker weten, als we daar The Dead South tegenkomen. Dat wordt line-dancing tot het einde der tijden. Zo lang ik er een biertje bij krijg, heb ik daar geen bezwaar tegen.   

 1. 4

  @3: Kweenie hoe jij YT gebruikt, maar bij mij staan in de rechterkolom alleen de volgende clips van mijn playlist. Ik kies op de voorpagina suggesties die ik interessant vind. En Beug heeft wel eens geklaagd dat er met zijn suggesties voor CT nix wordt gedaan, dus ik ging er vanuit dat het om de rechterkolom op deze site ging, waar de reacties in te zien zijn. Maar als ik dat verkeerd geïnterpreteerd heb, dan ben ik de nitwit in dezen.

 2. 6

  @4: ”Beug heeft wel eens geklaagd dat er met zijn suggesties voor CT nix wordt gedaan, dus ik ging er vanuit dat het om de rechterkolom op deze site ging, waar de reacties in te zien zijn.”
  Daaraan is tegemoet gekomen, en @Bismarck heeft het juist: ik doelde op de YT-suggesties (waar ik soms nog steeds wordt achternagezeten door een of ander modelvliegtuig, dat ik weiger aan te klikken).

 3. 10

  Als ik zo de clipjes zie die Karin van der Stoop plaatst, is ze snel onder de indruk van generieke meuk. Graaf eens echt wat dieper dan de oppervlakte, dan kom je parels tegen. Niet dit soort ‘authentieke’ rotzooi.

 4. 12

  Het enige wat ik over de dead south kan melden is dat als je daar onverhoopt dood gevonden wordt er vast iets heel ontzettend ergs gebeurd was.

  Zelf laatste tijd in de 70’s aan het struinen. Van (glam)rock tot disco: https://www.youtube.com/watch?v=5dmfAG4tSIs (pan’s people – Jeepster) https://www.youtube.com/watch?v=aKXa8cc96LU (Jimmy Bo Horne – Spank) https://www.youtube.com/watch?v=6jdAe2Qrsq0&t=1638s (Black Sabbath Paris 1970). Het kan alle kanten op behalve de goede…

  Tenzij je geen goedkope wijn lust. Lust jij dat Karin goedkope wijn? En dan blussen met handenvol nootjes daarna? https://www.youtube.com/watch?v=C7GyVQc_ltU

 5. 13

  @12: LOL! Ja met Jacobse en Van Es scoor je natuurlijk altijd. Van je YT suggesties vind ik alleen Jimmy erg tof. Sabbath kan ik wel hebben, maar met mate, en nu even niet.

  Om je vraag te beantwoorden; hangt ervan af wat je goedkope wijn vindt. Die van 2 euro de fles is meestal niet te zuipen, maar vanaf 4 euro gaat dat prima. Daar heb ik geen nootjes bij nodig, ik ben sowieso niet zo’n vreter. Als er dan toch genast moet worden, dan liever een toastje of een broodje met een lekker smeersteltje. Al maak ik een uitzondering voor pistachenoten. Maar die krengen zijn zo lastig te pellen. Overigens drink ik vaker bier dan wijn.