Closing Time | Song Around the World – Higher Ground

FILMPJE -

Dit is weer zo’n project waar mijn hart echt sneller van gaat kloppen. Bij Playing for ChangeSong around the World, spelen muzikanten uit de hele wereld samen. Vanuit hun eigen woonplaats welteverstaan. Dat zal qua productie nog best wat voeten in de aarde hebben. De artiesten komen uit alle hoeken en gaten, met vaak hele bijzondere instrumenten. Zij spelen/zingen hun eigen stukje in terwijl dat gefilmd wordt en dat zal dan ergens centraal worden gemonteerd tot een samenhangend geheel. Het resultaat is altijd verbluffend. Het bestaat dan ook al een tijdje en er doen zo nu en dan echt grote artiesten mee. Die ik hier zeker ook nog een keer zal laten zien, maar nu eerst een aantal minder bekende grootheden.

In deze clip wordt op weergaloze wijze het nummer Higher Ground van Stevie Wonder (ook bekend van de Chili Peppers*) ten gehore gebracht. Mét een bijdrage uit Nederland, door Clarence Bekker aka CB Milton. Kijk, luister en chill(i).

(*Edit: In de 1e versie had ik het – iets te enthousiast en vooral gehaast – over de Red Hot Chili Peppers als maker van dit nummer (zie reactie 1 en 2). Hierbij gerectificeerd. Met dank aan reaguurder clismo.)

 1. 2

  @1: Oooooh shame on me, je hebt helemaal gelijk. Ik moest net ff snel een CT in elkaar flansen omdat er geen ingepland stond. Ik luister de laatste tijd nota bene best vaak Stevie, maar de associatie was toch met TRHCP…
  Ik ga zo nog ff wat aanpassen, want dit is inderdaad schandelijk haha!

 2. 5

  Heeft Playing For Change ook deuntjes gedaan die in het westen geheel onbekend zijn?

  @2: ”ff snel een CT in elkaar flansen omdat er geen ingepland stond”

  Zo nu en dan heb ik via die knopkes linksboven een CT-suggestie* ingestuurd, maar daar wordt dus helemaal niets mee gedaan?

  *Uit het hoofd: Violons Barbares, Kuroneko, mogelijk ook deze plaat, waarvan ik niet meer precies weet hoe ik er aan ben gekomen.

 3. 6

  @5: Jazeker hebben ze dat, veelal Afrikaanse muziek, maar ik heb nog lang niet alles geluisterd, dus misschien ook uit andere culturen.

  Wbt je suggesties: Het insturen van artikelen is meer bedoeld voor opiniestukken, analyses, recensies enz. Closing Times is toch een aparte categorie en zien we als een persoonlijke noot van de redactieleden. Iets waarvoor we soms met elkaar vechten voor een plekje, en soms droogt de oogst dan opeens op. Vergis je niet in de tijd die het kost om de redactie van deze site te voeren, al zijn we volgens sommigen een margeblogje :)
  Ik heb je links aangeklikt en als ik ’t wat vind zal ik er aandacht aan besteden. Maar als je zelf echt een aandeel wil, zul je eerst een plek in de redactie moeten veroveren.