Closing Time | Slayer

Foto: Ted (cc)
Serie:

Ok, we hebben ze nu twee keer gehad in en mashup, een keertje samen met Atari Teenage Riot, en ze staan in onze lijst van de beste live-albums… maar Slayer heeft zelf nog nooit een Closing Time gehad? Nooit? Het machtige Slayer, dat begin jaren 80 een enorme bijdrage heeft geleverd aan de (metal)muziek, en een ongelooflijke invloed gehad op talloze bands in het genre?

Dat we hier op Sargasso nooit aandacht aan hebben besteed, lieve lezers… hier past ons schaamte, diepe, diepe schaamte. Omdat ze zoveel goede muziek hebben (vooral uit de eerste tien jaar uit hun carrière gebiedt de eerlijkheid me te zeggen), begin ik maar waar het met mij mee begon: War Ensemble, het eerste nummer van hun vijfde studieplaat Seasons in the Abyss. Ik hoorde het voor het eerst op een langspeelplaat, geleend bij de lokale bibliotheek (nou ja, wel besteld in de dichtstbijzijnde stad, want Slayer, dat hadden ze niet in ons dorpje), en getrouw overgezet naar een vervolgens kapotgedraaid cassettebandje – die misdaad tegen de copyrightwetgeving is inmiddels wel verjaard, vermoed ik.

Hoe dan ook: daarmee hadden ze me aan de haak geslagen. Ik dook ik in hun oudere werk, eerst via Hell Awaits, waar Crypts of Eternity één van de minder bekende nummers op is, maar wel een hele leuke:

Want ja, ik moet het een beetje interessant houden, niet, ook voor de mensen die de klassiekers wel kennen. Over klassiekers gesproken: deze staat jaarlijks in de top-2000:

En terecht.

Reacties (7)

#1 beugwant

Jij had een bieb in je dorpje?
[/yorkshireman[/i]

  • Volgende discussie
#2 Rigo Reus

Op het gevaar af een ‘Maantje’ te doen: wat is een yorkshireman?

(En mensen die weet niet weten wat een ‘Maantje’ is, google ‘ns ‘domme vraag + Maan en eventueel Dinosaurus’)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 beugwant

De huisdichter kent deze klassieker niet?
https://www.youtube.com/watch?v=DT1mGoLDRbc
https://www.youtube.com/watch?v=26ZDB9h7BLY

Enfin, ik weet nu wel wie die ‘Maan’ en wat dat ‘Beau’ is.
*schuift steen weer terug*

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3.1 Rigo Reus - Reactie op #3

Ach, was de renaissance er nog maar. Toen kon een mens nog alles weten.

#3.2 beugwant - Reactie op #3.1

Ach, die universele mensen waren ook niet altijd een genoegen. Een van de laatsten was Goethe, en daar moest je dan ook maar tegenop kijken als die naast zijn schoenen liep.

#3.3 Rigo Reus - Reactie op #3.2

Goethe, was die niet van:

Als ik God was, dan had ik de lucht blauw en het gras groen gemaakt.

Maar nu weer gauw terug naar Slayer.

#3.4 Janos - Reactie op #3.3

Precies, SLAAAAAAYYYEEEEER!!!

:)