Closing Time | Atari Teenage Riot

Foto: Ted (cc)
Serie:

 

“50 jaar Paradiso. Ik vermoed dat we de Butthole Surfers of Atari Teenage Riot niet zullen horen op de Nederlandse media.”, las ik op Twitter. Nu weet ik niet zeker of Sargasso valt onder “Nederlandse media”, maar een excuus om Atari Teenage Riot te pluggen laat ik niet aan me voorbij gaan. Het is namelijk een briljante mix van elektronische herrie en punk. Op het eerste gehoor klinkt het wellicht als herrie met geschreeuw er door heen, maar laat u daar niet door bedriegen! Na een luisterbeurt of wat, ga je er steeds meer dingen in horen en zal de waardering groeien. Nou ja, geen garanties, maar dat was bij mij het geval.

Zelf noemen ze het “Digital Hardcore”. Hoe je het ook noemt, het was agressief genoeg om eind jaren negentig een plekje te verdienen op het metalfestival Dynamo Open Air. Ondanks dat metalheads niet altijd bekend staan om hun ruimdenkendheid (volkomen onterecht natuurlijk), werden heel veel mensen daar blij van. Het optreden was geweldig, al moet me van het hart dat het een beetje een nazi-streek is om de lichten in de tent uit te doen en alleen een stroboscoop aan te zetten, als er een paar honderd man staan te moshen. Hoe antifascistisch de band ook is. Nou ja.

Nu u hier toch nog steeds bent, kan ik u gelijk verder verwijzen naar andere mooie dingen van deze groep. Zo hebben ze een (soort van) ballad:

En hebben ze een nummer gemaakt samen met het onvolprezen Slayer:

En ze maken nog steeds muziek die het aanhoren waard is:

 

Terzijde: Paradiso bestaat inderdaad vandaag 50 jaar.

Reacties (5)

#1 beugwant

Na een luisterbeurt of wat, ga je er steeds meer dingen in horen en zal de waardering groeien

Moeder zei altijd: ‘Als je maar lang genoeg op die tuinbonen kauwt, worden ze vanzelf zoet.’
Sorry ma, daar ging ik niet op wachten en zodra ik het kon doorslikken deed ik dat. Schoenen loop ik ook niet meer in.

BH Surfers heb ik wel nog in P gezien. Gave show. En dank voor het in herinnering brengen; hun gitarist en ik delen een oude vlam. Nuff said, maar niet wat u denkt.

  • Volgende discussie
#2 Janos

@1 haha, prima hoor. Ik kan het me goed voorstellen. Ik ben zelf wel heel blij dat ik ik een tijdje op deze tuinboon heb gekauwd, heb er heel veel plezier van gehad naderhand.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 basszje

Atari ^^ Mijn beste concert was Dynamo ’99 waar ze op het Death Metal stage zo ongeveer doorgingen ( na middernacht ) tot de laatste speaker sputtttt zei.

Overigens na de lange afwezigheid vond ik Reset qua album zowel erg Atari als modern. Op zich ook een prestatie.

https://www.youtube.com/watch?v=nyaIcfemaEg

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Meneer Kronkel

ATR is zonder Carl Crack toch niet meer als vanouds.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Janos

@3 Dat was inderdaad een geweldig optreden. En inderdaad, mooie comeback.

@4 Tragisch, idd. Maar ik ben blij dat ze zijn doorgegaan.

  • Vorige discussie