Closing Time | O Death

Foto: Ted (cc)
Serie:

Youtube biedt allerlei artiesten de kans om buiten traditionele platenmaatschappijen en radiozenders om hun kunsten te vertonen en een publiek te verwerven.

Zoals singer-songwriter Lauren O’Connell, die weer regelmatig samenwerkt met Nataly Dawn van Pomplamoose; ook zo’n getalenteerd Youtubebandje.

Hier geeft ze een meeslepende en bij vlagen huiveringwekkende weergave van de traditional ‘O Death’, die bekend werd in de uitvoering van de onlangs overleden Ralph Stanley, door de film ‘O Brother where art thou?’ van de gebroeders Coen. Die Stanley is in ieder geval stokoud geworden.

Gezien de werkzaamheden van de Zomergast van vanavond leek me dit wel toepasselijk.

Reacties (2)

#1 beugwant

de werkzaamheden van de Zomergast

Haar ouders begonnen, na een uiteindelijk geslaagde vluchtpoging van haar vader uit de voormalige DDR, een huisartsenpraktijk in West-Duitsland.

Was die DDR tijdens die vlucht ook al voormalig? De media -en de VPRO loopt daarin behoorlijk voorop- zijn m.i. iets te dol op dat woordje.

  • Volgende discussie
#2 Prediker

@1 Ze bedoelen inderdaad de ’toenmalige’ DDR.

Maar goed, ik misbruikte zelf laatst het woord ‘epigoon’, dus ik moet mijzelf evenzogoed beklagen.

’t Zal de teloorgang van het onderwijs zijn. Allemaal de schuld van de PvdA, zonder welke ik niet had kunnen studeren, want onbetaalbaar.

  • Vorige discussie