Closing Time | Mötley Crüe

Foto: Ted (cc)
Serie: ,

Ik zal er geen gewoonte van maken, glamrockers en hair metal in de Closing Time, dat beloof ik. Toch doe ik het nu, bij wijze van uitzondering, voor Mötley Crüe (met metal umlaut).

Ten eerste omdat het goed past binnen mijn (bijna ten einde zijnde) miniserie ‘gratis meuk’. Deze live versie is te vinden op het het hilarisch (ahum) genaamde “Rock ‘S Cool” verzamelaartje (met dito smaakvol artwork), van de platenlabels SPV en Steamhammer.

Ten tweede omdat, met de halve redactie op vakantie, ik enige tijd relatief vaak de Closing Time’pjes aan het doen ben, en dit iets van afwisseling biedt tussen de gebruikelijke herrie waar ik u allen op trakteer.

Ten derde, het belangrijkste: het is gewoon een heel lekker nummer, ondanks het genre. Dat kunt u overigens beter horen in de studie-versie van het nummer:

Maar dat staat dan weer nergens op een gratis schrijfje, voor zover ik weet.

Reacties (7)

#1 Meneer Kronkel

Deze live versie is te vinden op het eerder genoemde Earplugged 2.

Nu twijfelde ik even toen ik las dat een nummer van Motley Crue op Earplugged 2 zou staan, aangezien op de Earplugged-reeks alleen bands opstaan van het Earache label, maar na de cd daadwerkelijk gecontroleerd te hebben: waar staat het nummer dan? Ook online zie ik enkel versies waar het nummer niet op staat (hier bijvoorbeeld).

Zie ik iets over het hoofd of heb je wellicht een andere verzamelaar in gedachten?

 • Volgende discussie
#2 Brig Sala

Sorry,maar ik vind er geen pest aan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Janos

@2 volgende keer beter!

@1 damn, je hebt gelijk lijkt het. Sowieso zitten bij Earache de hardere bands dus het zou ook logisch zijn. Maar ik heb net de hele stapel opgeruimd en ben ff druk. Kom er morgen op terug welke het was!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Mann

Mötley Crue bandlid Vince Neil reed begin jaren 80 samen met de drummer van Hanoi Rocks, een in Nederland weinig bekende hair metal band die successen boekte in het VK en Japan, toen deze verongelukte.

Als gevolg van dit ongeluk overleed de drummer van Hanoi Rocks, Razzle, en de geplande Amerikaanse tour van Hanoi Rocks werd afgeblazen.

Guns & Roses nam toen de plaats in van Hanoi Rocks voor de Amerikaanse tour, de rest is (rock-)geschiedenis.

Hanoi Rocks echter wordt tegenwoordig een veel grotere invloed toegekend op het genre dan voorheen, vermeldenswaardig omdat de roots van Hanoi Rocks niet in de VS maar in het Noord-Europese Finland lagen.

http://www.laweekly.com/music/hanoi-rocks-influence-can-be-heard-and-see-all-over-80s-glam-metal-8861286

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Janos

@4 interessant, thnx!
@1 Opgezocht, je had gelijk. Het komt van het wansmakelijke verzamelaartje Rock’S Cool (haha, rock is cool en rock school!), met net zo geslaagde voorkant (met non). Het is van de labels SPV en Steamhammer. Ik ga de tekst aanpassen. Dank voor de correctie!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 DeVrede

Wat is dit nou toch zonder een plaatje, Janos? :D

http://e.snmc.io/lk/f/l/ee225bebd4d7eca8e103c4dde9159431/3666719.jpg

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Janos

Had een linkje in het (aangepaste) artikel gezet :-)

 • Vorige discussie