Closing Time | Laidback Luke ft. MC Marxman (Prophet remix)

Foto: Ted (cc)
Serie:

Van ongeveer halverwege de jaren ’90 was het heel veel dance dance dance in mijn leven. Niet dat ik niet naar andere muziek luisterde, maar stappen deed je in een club of op een festival en daar was nou eenmaal dance. Ik had ook een hele vriendenkring die ermee bezig was, waaronder veel Dj’s.

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat er ook veel langs me heen ging, in die zin dat ik vaak niet wist wie er op dat moment aan de knoppen draaide. Het onderscheid tussen techno en trance is nog wel te maken, maar een heel herkenbare signatuur was vaak niet te ontdekken. Voor mij niet in elk geval, maar het boeide me ook niet zo. Als ik maar lekker kon dansen vond ik het wel best.

In 2008 liep ik zomaar MC Marxman tegen het lijf (letterlijk, gewoon op straat), die ik nog kende uit de tijd van de winkel. Hij deed toen zaken met ons en wij kwamen op zijn feesten in o.a. de Escape (Chemistry), De Melkweg (HQ) en natuurlijk op Dance Valley.

Een maand later trok hij bij me in en zat ik de jaren daarna helemaal diep in de dance-scene. Nog steeds niet gehinderd door de nodige kennis trouwens. Ik herinner me een ontmoeting tijdens A Day At The Park met een Dj. Kevin (Marxman) stelde me voor en verzuimde de naam van de man te noemen, dus daar vroeg ik naar. Waarna hij met zijn ogen rolde en zei: “This is Roger Sanchez” (ik heb nog filmpjes van dat optreden, maar de kwaliteit is zo slecht dat ik jullie dat maar niet aandoe). Vanaf toen vermeldde hij voor de zekerheid vooraf maar even met wie ik te maken had haha.

En hoewel hij uiteindelijk geen relationship material bleek, heb ik hem als artiest nog altijd hoog zitten. Er is gewoon geen betere MC. Eentje die niet nodeloos door de muziek heen schreeuwt en bovendien weet hoe hij met het ritme mee moet gaan. Wat hij zegt gaat altijd naadloos op in de muziek.

Met het origineel van dit nummer met Laidback Luke (Dance Valley-theme 2003) behaalde hij geloof ik zelfs een nummer-1-positie. Maar ik vind deze remix door The Prophet lekkerder. Ook beter bij hem passen, omdat het me doet denken aan de HQ-feesten, met zijn goede vriend JP en hardstyle-held Tom Harding. Hardstyle was toen een nieuw genre en in tegenstelling tot hardcore kon ik dit prima hebben. Man, wat heb ik de benen onder mijn lijf uit gedanst op die feesten. Overigens vond Kevin er geloof ik niet zoveel aan. Dat had ie wel vaker. Maar als professional leefde hij zich toch in in de muziek. Dat is knap, en mede daarom is hij de beste MC van Nederland.

Reacties (9)

#1 Eumir

Lieve Karin dit boeit toch niemand

 • Volgende discussie
#2 Bismarck

Ik vind het origineel eigenlijk beter. Met MC’s heb ik niet zoveel op, bloedirritant vind ik dat, lui die een beetje door de muziek lopen te roepen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joost

@2 Volgens mij is het origineel (dat gelinkt wordt iig) ook met MC. Dit is gewoon een hardstylevariant.

@1: Heb je nu alleen een account aangemaakt om te klagen onder de stukken van Karin? Impressive :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Bismarck

@3: Ik bedoel meer MC’s die op Rave party’s een beetje door de muziek liepen (en vast nog lopen) te roepen. Neem bijvoorbeeld zoiets, wordt eigenlijk best een lekkere set gedraaid (waar het publiek ook duidelijk totaal van uit zijn dak is, misschien met hulp van een enkel pilletje), loopt er de hele tijd een vent doorheen te blèren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Joost

@4: Jezus ja. Scooter-achtig :), hoewel dat ook wel weer zo camp is dat het weer goed wordt.

Ik vermoed dat de oorzaak-gevolg van het uit je dak zijn kan worden omgedraaid, als ik de beelden goed interpreteer. :).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 gbh
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Bismarck

@5: HP Baxter is anders wel een voorbeeld van een MC die nog redelijk te verdragen was (maar die blèrde dan ook alleen door zijn eigen muziek en wist trouwens, toch in ieder geval in die dagen, ook zijn mond soms wel te houden).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Karin van der Stoop

@1: Ik heb me anders aardig vermaakt met het schrijven. Dat het jou niet boeit, boeit mij dan weer niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Karin van der Stoop

@4: Ik heb nu pas je filmpje aangeklikt. Dat meisje vooraan heeft wel meer dan 1 pilletje op haha! En inderdaad, wat een idioot van een MC.

Dat zul je Marxman echt nooit horen doen. Hij kondigt aan en maakt verder weinig woorden vuil. Als hij al iets door de muziek heen doet dan past dat naadloos in de muziek. Je ziet hem vaak niet eens, hij verstopt zich graag, of hij gaat met zijn rug naar het publiek staan. Wegens opperste concentratie.

Kijk dit filmpje maar eens: https://www.youtube.com/watch?v=sHQIsS_74hE

(speciaal voor Eumir: dat was onze eerste date in 2008 :) Ach die goeie ouwe tijd)

 • Vorige discussie