Closing Time | Kreator

Kreator lijkt dit nummer gemaakt te hebben voor live-optredens, om een uitzinnige menigte te stimuleren elkaar goedmoedig de hersens in te slaan. Zowel qua muziek, als in de tekst:

Everyone against everyone
Everyone against everyone
Everyone against everyone
Against everyone
Against everyone
Against everyone
Against everyone
Against everyone

Hordes of Chaos!

Je zou bijna vergeten dat de tekst eigenlijk een aanklacht is tegen de ongelijkheid in de wereld.

Gelukkig konden ze de verleiding weerstaan om er een ultiem kitscherige clip bij te maken, die een low budget-versie lijkt van de Conan films uit de jaren 80. Dat zou ook alleen maar verwarrend zijn.

 

 1. 3

  Je zou bijna vergeten dat de tekst eigenlijk een aanklacht is tegen de ongelijkheid in de wereld.

  Dat is dan eigenlijk oerstom. Het nastreven van gelijkheid was de drijvende kracht achter het communisme en kijk eens wat dat de wereld heeft gebracht. Voor wie het alweer vergeten is (of bij geschiedenisles heeft zitten slapen) is er gelukkig nog Noord-Korea.

 2. 6

  Twee keer hetzelfde onderwerp, twee keer dezelfde titel, twee genres…

  Tekst in de 4e comment onder de video.

  Helaas zonder video

 3. 8

  Kijk, dat is dan grappig.

  1) Mijn #2 komt omdat ik de profielpagina van Grobbo opende en daar deze reactie als voorlaatste zag.

  2) #4 komt dan via google op Janos. Interessant.

  3) In #7 verwijst Janos dan zelf naar twee linkjes van Janos die niks met Grobbo te maken lijken te hebben

  OF Google zit hartstikke fout, OF Grobbo = Janos OF ik snap er geen reet van.

 4. 11

  @9 Ja, en daarom is protest tegen al te groteske ongelijkheid illegitiem. Omdat ooit ergens onder het om van “strijd tegen ongelijkheid” misstanden hebben plaats gevonden. En omdat in de hele wereldgeschiedenis verder nooit, heus niet, grote ongelijkheden hebben geleid tot misstanden als pak ‘em beet, slavernij, massale sterfte, honger en armoede. En iets vinden over ongelijkheid betekent automatisch dat je een communist bent, en dan Stalin. Zo! Serieus, hier zitten zoveel drogredenen, zoveel historisch onbenul en gaten in de logica in, dat ik nauwelijks weet waar te beginnen, maar volgens mij is het voor de goed verstaander wel duidelijk.

  @8 Eh, wut? Dacht je nou echt dat ik hier met twee verschillende accounts tegen mezelf zit te praten? :S Ik vermoed dat het iets te maken heeft met de manier waarop @4 heeft gegoogled, dat google ‘soortgelijke resultaten’ weglaat, of dat niet alle metal de tag #metal meekrijgt. Ik heb gewoon opgeschreven in @7 wat ik hier zelf recent gepost heb. Kan me voorstellen dat er nog wel meer metal is verschenen in de Closing Time.

 5. 13

  @12: Tja, gewoon wat losse woorden roepen, dat is inderdaad geen basis voor een discussie.

  Even voor de duidelijkheid: strijd tegen ongelijkheid staat haaks op strijd tegen ongelijke behandeling. Kauw daar maar eens op.