Closing Time | Koolulam – Let’s get together

Foto: Ted (cc)
Serie:

Tijdens het prakkiseren over niet-westerse muziek voor Closing Time, herinnerde ik me opeens dat ik vorig jaar voor hoevrouwendenken.nl al eens iets geschreven had over een muziekstuk dat me raakte. Het is weliswaar deels in het Engels, maar gezien de organisatoren en de samenstelling van het koor, voldoet het aan het criterium. Het bijzondere hieraan is dat deze groep bestaat uit moslims, joden en christenen, die aan het einde van de ramadan samenkwamen in Jeruzalem.

Ik vind het nog steeds ontroerend, magisch bijna. Had ik het me eerder herinnerd, dan had ik het op de dag van het Suikerfeest geplaatst.

Koolulam (vrij vertaald; iedereen, de hele wereld): Let’s get together and feel allright.

שלום  ואהבה לכולם (shalom we ahava le kulam: vrede en liefde voor iedereen).

Reacties zijn uitgeschakeld