Closing Time | Kaleo

Foto: Ted (cc)
Serie:

Kaleo is een IJslandse 4-mansformatie, die inmiddels verkast is naar de VS. Ik denk dat ze een goede kans hebben om het daar te maken. Niet in het minst vanwege de ontzettend lekkere voorman (Julius Son). Als ik nog een bakvisje was, zou ik vast op slag verliefd zijn geweest. Seksistisch? Jazeker, maar dat is wel hoe het nog steeds werkt. Met alleen talent kom je er niet, zeker niet daar. Maar talent hebben ze beslist.

Toen ik dit nummer naar mijn vriend appte zei hij letterlijk: “Mooi nummer maar het had in 3 oké max 4 minuten gekund”. Pas toen had ik door dat het wel 7 minuten duurt. Dat is wel lang inderdaad ja, als je dat zo even op je telefoon verplicht moet luisteren van je vriendin. Het spreekt wel in zijn voordeel dat hij dat ook heeft gedaan, want ik zou het na 3 minuten gewoon uit hebben gezet als ik het zat was haha. Maar ik luister normaal gesproken muziek onder het lezen, schoonmaken of fröbelbezigheden en dan heb je helemaal niet door hoe lang iets duurt. Toch heb ik het ook even met volle aandacht zitten luisteren. En dan vind ik het nog niet te lang duren. Het is gewoon een prachtig stukje muziek.

Reacties (7)

#1 Bismarck

“Als ik nog een bakvisje was, zou ik vast op slag verliefd zijn geweest. Seksistisch? Jazeker”
Vrouwenseksistisch is toch een beetje seksistisch light. Stel het was een ontzettend lekkere leadzangeres geweest, dan had de gemiddelde seksistische opmerking van mannen na “zou ik” zich toch echt anders voorzetten dan met een liefdesverklaring.

 • Volgende discussie
#2 gbh

@1: Speciaal voor jou:

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 beugwant

Ach Karin, die vriend van je heeft gewoon weer zo’n Randstedelijk haasttempo, waarin alles in de helft van de tijd moet kunnen…
Beseft hij wel hoe lang de winters daar bij de poolcirkel kunnen zijn?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Karin van der Stoop

@1: Hahaha ik flikker nog net mijn bed niet uit van het lachen*! So true! Maar vergis je niet in de fantasietjes van bakvisjes (en andere vrouwmensen). We lullen er misschien wat minder expliciet over. En ik vermoed dat 13-jarige jongetjes vast heel stoer lullen maar stiekem ook gewoon straalverliefd worden op lekkere zangeressen/actrices/YouTube-celebs.

*Stel je voor dat ik op het verkeerde been land, heel mijn dag verpest. Al heb ik het voordeel dat ik nog in het midden zou kunnen landen. Was ik een vent dan was er pas echt een man overboord in dat geval. Vooral ’s morgens.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Karin van der Stoop

@2: Meh, ik snap de hint maar na 2 minuten vond ik het wel genoeg. Wat een kutnummer haha. En het is geeneens een lekkere zangeres (naar mijn bescheiden mening).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 analist

uch iets minder egobloggen graag :P

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 majava

@6: ach, een leuk inkijkje in de persoonlijke muzieksmaak. Na de eerste man met akoestische gitaar en goede stem kwamen er nog eens 2. Mijn Steel Panther video fragment was wel even heel erg op z’n plaats. Nu dan een lekker bekje. Muziek is anders, drijfveer voor Karin om het leuk te vinden identiek. Ik vind het best. Sargasso heeft immers ook mijn smaak al voorbij laten komen. Voorbeeldje van dat hieronder.

Hoe artiesten eruit zien zal me een worst zijn. Ik geef ook niet om de teksten en wat de eventuele boodschap is. Ik zing dan ook fijn mee met dit (sublieme!) muzikale werkje:
https://youtu.be/ucgxBG0nBvQ

 • Vorige discussie